Ringsaker til topps!

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 7. Okt 2018

Foto: Petter Sand/Ringsaker Blad

Endelig fikk RIF vist seg fra sin beste side i en toppkamp. Da ble det seier mot Grue og tabelltopp i avdelingen med tre kamper igjen å spille. 

Premissene var lagt før slaget i Gaupen mellom Ringsaker og Grue. Grue ledet serien med to poeng foran RIF og med seier ville de gule og blå ta over serieledelsen. 

De siste årene har Ringsaker sviktet i toppkampen, men det var definitivt ikke tilfellet denne gangen. I en god 5. divisjonskamp vant vertene fortjent i det som kanskje avgjør toppstriden i avdelingen. Det er ingen tvil om at slagordet gult og blått tel krampa tæk øss stemte i denne matchen. 

For det aller viktigste lå i bunn da dommeren blåste i gang kampen. Hele laget jobbet sokkene av seg gjennom samtlige 90 minutter. Enkeltspillere sto fram, men først og fremst var dette en skikkelig lagseier foran ca. 350 tilskuere. 

Etter at lagene følte litt på hverandre de første minuttene fikk RIF en kanonåpning med scoring et kvarter ut i kampen. Grues keeper bommet på et gjennomspill og lot buret stå åpent for Torbjørn Falch Rustand. Vår hærfører og kaptein gjorde selvsagt ingen feil og sendte hele Gaupen til himmels. 

Ringsaker fortsatte å kjøre på etter scoringen og skapte flere store muligheter. Blant annet Rustand og Erik Sigtbakken hadde gode muligheter, men scoringen lot vente på seg. 

Det skulle imidlertid vise seg at publikum ikke trengte å vente lenge. For banens beste Milos Petrovic tok med seg ballen inn i banen og ladet venstreslegga. Serberen fyrte av en prosjektil som dalte vakkert ned i hjørnet. 2-0 og en vakker scoring. Gjestene svarte imidlertid før pause da den gode spissen Alaa Saad Gaith Al-Shimary reduserte etter en corner. 

Lagene tok dermed pause med stillingen 2-1. En omgang der Ringsaker styrte begivenhetene og fort kunne ledet mer. 

Det hadde nok støtteapparatet til Grue sett også for gjestene gikk mer offensivt til verks i andre omgang. I en periode der RIF var noe presset klarte vertene å sette nok en scoring. Ringsaker fikk frispark fra 18-19 meter. Som mot Hernes curlet Erik Sigtbakken frisparket praktfullt i hjørnet. 

Grue var fortsatt ikke utslått og nok en gang reduserte Al-Shimary med en styring på et frispark. 

Det var faktisk ikke kveldens siste mål for et drøyt kvarter før kampslutt fikk Ringsaker straffespark. Rustand ble felt da han jaget det som så ut som en håpløs ball og ble felt. Straffesparket ble satt sikkert i mål av dødballspesialist Erik Sigtbakken. 

Denne gangen greide ikke gjestene å slå tilbake. Dermed endte det med tre poeng i toppkampen til Ringsaker som nå topper tabellen med tre kamper igjen å spille. Førstkommende torsdag møter RIF Stange på bortebane før Elverum 2 og Braskereidfoss gjenstår for de gule og blå.  


Fakta

Ringsaker – Grue 4-2 (2-1)

Mål: 1-0 Torbjørn Falch Rustand (13), 2-0 Milos Petrovic (40), 2-1 Alaa Saad Gaith Al-Shimary (43), 3-1 Erik Sigtbakken (57), 3-2 Al-Shimary (63), 4-2 Sigtbakken (str, 72)

Ringsakers lag: Magnus Opdahl Sørensen – Stian Larsen, Iver Lierhagen, Mikkel Amb, Kent Jørgen Johansen – Amund Skaug Grasbakken, Milos Petrovic, Andreas Os (Oskar Konradsen Røhnebæk fra 75. min) – Erik Sigtbakken, Torbjørn Falch Rustand (Håvard Haugom fra 85. min), Christer Krokengen (Tor Arne Krogsrud fra 78. min)

RIFs stjernetrio: 

★ Erik Sigtbakken

★★ Kent Jørgen Johansen

★★★ Milos Petrovic1 Kommentar

Knusende seier i toppkampen

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 23. Sep 2018

Erik Sigtbakken scoret et av målene lørdag. 

Ringsaker var klart best i toppkampen mot Hernes og ga seg ikke før det sto 4-1 på måltavla. 

Ringsaker tok tak i kampen på eget kunstgress i åpningsminuttene. Bare ett poeng skilte lagene før lørdagens toppkamp, men det så ikke slik ut den første halvtimen. Hernes la seg lavt og satset på kontringer, mens RIF tok tak i ballen, presset gjestene og skapte sjanser fra start. 

Allerede etter sju minutter serverte Erik Grønvold gjestene fra Hernes en advarsel da han skjøt lavt mot nærmeste hjørnet etter en kort corner. Keeperen leverte en god redning, men på den påfølgende corneren fikk de gul-blå uttelling. Corneren ble slått mot bakre stolpe, der avsluttet Stian Larsen i stolpen. På returen ventet Andreas Os som banket inn kampens første scoring. 

Kampen fortsatte i samme spor med et stort ballinnehav til Ringsaker, men uten å skape de store sjansene. Det gjorde heller ikke Hernes før de plutselig spilte seg igjennom RIF-forsvaret med en langpasning. Alene med keeper Magnus Opdahl Sørensen reddet vertenes sisteskanse mesterlig. 

Ringsaker fikk noen minutter senere også en stor mulighet da Erik Sigtbakken løp seg fri og avsluttet fra noe skrått hold, men også denne gangen reddet keeper. 

Vi skulle imidlertid få en scoring til før hvilen. Nok en gang fikk Ringsaker uttelling på dødball. Corneren ble slått inn og der raget Ringsakers svar på Fellaini høyest og stanget inn 2-0. Det er selvsagt Os vi snakker om som dermed ble tomålsscorer. 

RIF gikk til pause med en komfortabel ledelse uten å imponere og var ivrige å vise seg fra en enda bedre side i andre omgang. Som i første omgang gikk laget hardt ut og skapte flere gode muligheter før Erik Sigtbakken skrudde inn 3-0 for vertene. 

Hjemmelaget storspilte ikke, men hadde god kontroll på matchen. Allikevel fikk Hernes sin redusering 12 minutter før slutt og skapte spenning i kampen. Den spenningen varte ikke mer enn to minutter for ti minutter før slutt punkterte Kent Jørgen Johansen kampen da han løp fra Hernes-forsvaret, forbi keeperen og satte ballen i det åpne buret. 

Flere scoringer ble det ikke og et Ringsaker-lag i flytsonen innkasserte sin fjerde seier på rad.


Fakta

Ringsaker – Hernes 4-1 (2-0)

Mål: 1-0 Andreas Os (8), 2-0 Os (32), 3-0 Erik Sigtbakken (56), 3-1 Morten Christensen (78), 4-1 Kent Jørgen Johansen (80)

Ringsakers lag: Magnus Opdahl Sørensen – Stian Larsen, Amund Skaug Grasbakken, Mikkel Amb, Roger Sigtbakken (Henrik Hornnæss fra 73. min) – Erik Grønvold (Anders Kjelsrud fra 60. min), Milos Petrovic, Andreas Os – Kent Jørgen Johansen, Erik Sigtbakken, Christer Krokengen (Torbjørn Falch Rustand fra 65. min)

RIFs stjernetrio: 

★ Stian Larsen

★★ Andreas Os

★★★ Amund Skaug Grasbakken

 

Endelig seier igjen

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 22. Aug 2018

Ringsaker tok sin første seier i høstsesongen. 

Etter bare to poeng på de to første kampene etter ferien var det en sultefôret gjeng som entret Gaupen Bernabeu mandag kveld. På motsatt banehalvdel var det også en revansjelysten gjeng. Hamar IL måtte nemlig svelge et tungt tap i serieåpningen på hjemmebane mot Ringsaker. 

I lagoppstillingen før kampen kunne den observante seer skimte ikke bare én, men to kapteiner. Innafor? Selvfølgelig. Gaupdøler er som kjent et åpent folkeslag og da ble det naturlig å hente inspirasjon fra Amerika. Var dette nok til å vippe HIL av pinnen? Om det var utslagsgivende kan diskuteres, men RIF plukket i hvert sin første trepoenger i høstsesongen. 

Det var også de gule og blå som åpnet kampen best og skapte gode muligheter, selv om også gjestene fra Hamar virket farlige på kontringer. 

Det var også RIF som tok ledelsen da Amund Skaug Grasbakken banket inn ledermålet. 

Det tok imidlertid ikke lang tid for gjestene å svare. Like etter utlignet de på det som blir stående i historiebøkene som et selvmål. 

Lagene gikk til pause etter en omgang der RIF styrte spillet og skapte de største sjansene, men slet med uttellingen. 

HIL fortsatte å stå godt samlet i forsvar i andre omgang og gjorde det vanskelig for Ringsaker, men til slutt fikk vertene uttelling. Erik Sigtbakken scoret det befriende ledermålet og plutselig løsnet det skikkelig foran mål. RIF ga seg ikke før det sto 4-1 på tavla etter at Kent Jørgen Johansen og Andreas Dårstad hadde pyntet på resultatet. 

En annen gladnyhet er at Ringsaker 2 tok en sterk 5-1 seier borte mot Jørstadmoen og topper dermed sin avdeling i 6. divisjon. 

 


Fakta

Ringsaker – Hamar 4-1 (1-1)

Mål: 1-0 Amund Skaug Grasbakken, 1-1, 2-1 Erik Sigtbakken, 3-1 Kent Jørgen Johansen, 4-1 Andreas Dårstad 

Ringsakers lag: Magnus Opdahl Sørensen – Håvard Haugom, Stian Larsen (Andreas Dårstad fra 70. min), Mikkel Amb, Roger Sigtbakken (Henrik Hornnæss fra 82. min) – Erik Grønvold, Amund Skaug Grasbakken, Øyvind Haugli, Andreas Os (Anders Kjelsrud fra 46. min) – Erik Sigtbakken, Kent Jørgen Johansen

RIFs stjernetrio: 

★ Kent Jørgen Johansen

★★ Amund Skaug Grasbakken

★★★ Erik Sigtbakken
Reddet ett poeng i debuten

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 5. Aug 2018

Christer Krokengens debutscoring ble beholdningen da han reddet poeng rett før slutt i en svak fotballkamp. 

Endelig var det kamp igjen for RIF-gutta etter over en måned med kampfri sto en bortetur til Braskereidfoss for tur. Ringsaker har trent godt de to siste ukene og gutta var klar for dyst nok en gang, men det gikk ikke helt vegen denne fredagen. 

For selv om de gule og blå hadde mye ball i første omgang så ble laget for upresise i pasningsspillet og utålmodige den siste tredjedelen til å utnytte overtaket i kampen. 

Det overtaket ble også borte etter 17 minutter da Braskereidfoss tok ledelsen. Hjemmelaget hadde også noen gode muligheter etter scoringen, før RIF kom litt tilbake i matchen mot slutten av omgangen og skapte et par brukbare muligheter. 

Etter en alvorsprat og to bytter i pausa gikk Ringsaker ut i hundre i andre omgang. Uttellingen kom kjapt også da Erik Grønvold spilte en krempasning igjennom til Henrik Hornnæss langs venstrekanten som slo 45 grader ut til Stian Larsen. Høyrebacken som spilte sentral midtbane i matchen satte ballen kontrollert i hjørnet; 1-1. 

Ringsaker fortsatte å kjøre på og virket å ha taket på kampen, men plutselig glapp det i RIF-forsvaret. Hjemmelagets Sigvart Melsnes Svenneby fikk valse inn i 16-meteren og satte ballen rolig i mål. Den scoringen rystet Ringsaker, som ikke klarte å løfte seg før det gjenstod 15-20 minutter av kampen. Da begynte gjestene å bli desperate og skapte flere farligheter, men de aller største sjansene uteble. 

Det var imidlertid før Christer Krokengen bestemte seg for å ta saken i egne hender. Han skjærte inn fra sin venstrekant og klinket ballen i mål fra 20 meter. En nydelig scoring fra debutanten som helt klart blir en sterk tilvekst til høstsesongen. Krokengen var også nær ved å bli matchvinner langt inne i overtiden, men skuddet fra nesten identisk posisjon ble denne gangen reddet av keeper. 

Dermed måtte Ringsaker nøye seg med ett poeng i det som må sies å være en svak fotballkamp der laget manglet presisjon, tempo og fandenivoldskhet. 


Fakta

Braskereidfoss - Ringsaker 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Vegard Syversrud (17), 1-1 Stian Larsen (51), 2-1 Sigvart Melsnes Svenneby (57), 2-2 Christer Krokengen (90)

Ringsakers lag: Magnus Opdahl Sørensen - Håvard Haugom (Oskar Røhnebæk fra 62. min), Espen Haakensveen, Mikkel Amb, Piotr Kobierski (Henrik Hornnæss fra 46. min) - Milos Petrovic, Erik Grønvold, Stian Larsen - Anders Kjelsrud (Christer Krokengen fra 46. min), Erik Sigtbakken, Kent Jørgen Johansen (Roger Sigtbakken fra 80. min)

Gule kort: Håvard Haugom 

RIFs stjernetrio: 

★ Christer Krokengen

★★ Stian Larsen

★★★ Mikkel Amb

Tungt tap i Grue

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 24. Jun 2018


Det meste gikk galt for Ringsaker i toppkampen borte mot Grue. 

Forutsetningene før fredagens toppkamp var tydelige. Grue ledet avdelingen, tre poeng foran Ringsaker som har én kamp mindre spilt enn laget i grønt. 

Spilleforholdene var gode og alt lå til rette for en herlig toppkamp. Hjemmelaget åpnet kampen best og la press på Ringsaker fra starten av med aggressiv «forechecking». Allikevel holdt RIF-forsvaret unna i starten av kampen. Etter et kvarter kom kampens første målsjanse og den var til gjengjeld stor. Grue kontret og kom alene med RIF-målvakt Ken Robin Olsen, Grues kaptein Carl Emil Løvstad sendte ballen forbi Olsen, men midtstopper Knut Helland reddet på streken. Dessverre finnes ikke mållinjeteknologi i 5. divisjon, så om ballen var inne eller ikke er vanskelig å fastslå med absolutt sikkerhet. 

Bare et par minutter senere skapte Ringsaker sin første mulighet da Erik Sigtbakken klinte til fra sin høyrekant, men skuddet seilte over Grue-målet. 

Etter 22 minutter fikk vertene belønning for sitt høye press. Grue vant ballen langt inne på RIFs banehalvdel og scoret kampens første mål. 

Det virket som baklengsmålet vekket Ringsakers utvalgte som sakte, men sikkert tok over banespillet. Siste halvdelen av omgang var preget av mye ballbesittelse til Ringsaker, men få sjanser skapt. Det skortet ofte på den siste og avgjørende pasningen. Den kom imidlertid rett før pause. Erik Sigtbakken slo et godt innlegg i feltet mot en totalt umarkert Andreas Os på bakre stolpe som bommet på ballen i det som så ut som en sikker scoring.

Dermed gikk Grue til pause med ledelse i en jevn første omgang. 

De gule og blå gikk ut i hundre i andre omgang. Etter bare ett minutt av omgangen ble det ropt på straffe da Torbjørn Falch Rustand danset seg inn i 16-meteren og fyrte av et skudd som treffer armen på en Grue-forsvarer. Dommeren var imidlertid ikke enig med RIF-gutta. 

Bare to minutter senere fikk kaptein Rustand en ny mulighet fra lignende posisjon. Denne gangen gikk skuddet forbi Grue-blokka, men like utenfor målet. 

Etter dominans de første seks minuttene av andre omgang, utnyttet Grue en feil RIF-forsvaret og doblet ledelsen. Ti minutter senere skjedde det samme igjen og Grue punkterte i realiteten matchen. 

RIF ga allikevel ikke opp og var uheldige som ikke fikk redusering etter 67 minutter med to skuddforsøk fra god posisjon inne i feltet, men begge ble blokkert av forsvaret. De gule og blå hadde flere store muligheter til å få et trøstemål, men dette var dagen da ballen ikke ville i mål for Ringsaker. Der Grue var dødelige effektive, sløste Ringsaker med sjansene. 3-0 var nok et flatterende resultat, men da Grue var best foran begge målene, fortjente de seieren. 

Ringsaker kan dog ta med seg noe positivt fra helga med tabelltopp for utviklingslaget i 6. divisjon. 


Fakta

Grue - Ringsaker 3-0 (3-0)

Mål: 1-0 Charles Valentin Wigdahl Bratli (22), 2-0 Alaa Saad Gaith Al-Shimary (52), 3-0 Al-Shimary (62) 

Ringsakers lag: Ken Robin Olsen - Stian Larsen, Espen Haakensveen, Knut Helland, Henrik Hornnæss (Piotr Kobierski fra 63. min) - Amund Skaug Grasbakken, Sondre Bjørke (Mikkel Amb fra 70, min), Andreas Os - Erik Sigtbakken, Torbjørn Falch Rustand (Roger Sigtbakken fra 80. min), Kent Jørgen Johansen (Håvard Haugom fra 30. min)

Gule kort: Amund Skaug Grasbakken, Espen Haakensveen

RIFs stjernetrio: 

★ Ingen

★★ Ingen  

★★★ Ressursgruppa som ble med på bussturen til Grue og støttet laget gjennom hele kampen. 
Seiersrekken fortsatte mot Kjellmyra

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 18. Jun 2018

Ringsaker viste mental og fysisk styrke borte mot Kjellmyra. Med 4-1 hjem til Gaupen står nå laget med fire strake seiere og er fortsatt ubeseiret. 

Men det startet på ingen måte bra. For Kjellmyra tok ledelsen allerede etter 13 minutter på en dødball. Det var etter en tam åpning på kampen. Ingen av lagene tok ordentlig tak i matchen, men etter scoringen løftet RIF-laget seg. 

Vi klarte etter hvert å få i gang småspillet vårt og skapte en rekke gode muligheter. Det skulle allikevel gå en halvtime før vi de gule og blå fikk sin utligning. Erik Sigtbakken snurret rundt med backen på høyrekanten og smelte inn et knallhardt innlegg som Kent Jørgen Johansen på forunderlig vis fikk snublet i mål. 


Nå hadde lynvingen virkelig fått kjenne smaken av mål og ville ha mer. To minutter senere dukket han igjen opp inne i boksen og satte inn returen på et skudd fra høyreback Stian Larsen. 

Det skulle ikke ta mer enn et par minutter å snu matchen og nå kontrollerte RIF-gutta matchen. Det kunne helt klart blitt mer, men stillingen 1-2 sto seg til pause. 


Etter Anders Hansens direktiver i pausen var det enda større forskjell på lagene i andre omgang. Ringsaker rullet opp det ene angrepet etter det andre og alt så bra ut helt til det siste sparket på ballen - avslutningen. Det skulle imidlertid endre seg. 


For et kvarter før slutt fikk RIF en av mange cornere. Denne gangen løper Tor Arne Krogsrud og setter i gang en kort corner til en fortvilet Henrik Hornnæss, som antakelig i ren frustrasjon bare banker ballen mot mål. Etter litt klabb og babb ender ballen opp hos det som antakelig er 5. divisjons frekkeste måltyv, Torbjørn Falch Rustand. RIF-kapteinen lurer til seg ballen og pirker inn scoring i comebacket. Rustand var endelig tilbake ti uker etter det stygget bruddet i ankelen i en treningskamp mot Moelven. 


Il Capitano satte et verdig punktum på sitt og Ringsakers comeback da han satte inn 1-4-scoringen. Nok en gang etter målgivende av Erik Sigtbakken. 


Dermed er det bare tre poeng som skiller Ringsaker og Grue før lagene møtes førstkommende fredag. Det blir en kamp verdt å få med seg!


Fakta

Kjellmyra - Ringsaker 1-4 (1-2)

Mål: 1-0 (13) 1-1 Kent Jørgen Johansen (31), 1-2 Johansen (33), 1-3 Torbjørn Falch Rustand (74), 1-4 Falch Rustand (83) 

Ringsakers lag: Ken Robin Olsen - Stian Larsen, Espen Haakensveen, Mikkel Amb (Knut Helland fra 70. min), Henrik Hornnæss - Amund Skaug Grasbakken (Øyvind Haugli fra 86. min), Sondre Bjørke (Oskar Røhnebæk fra 65. min), Andreas Os, Erik Sigtbakken - Tor Arne Krogsrud (Torbjørn Falch Rustand fra 62. min), Kent Jørgen Johansen (Piotr Kobierski fra 88. min)

Gule kort: Ingen 

RIFs stjernetrio: 

★ Erik Sigtbakken

★★ Amund Skaug Grasbakken  

★★★ Kent Jørgen Johansen1 Kommentar

Seirende ut av krigssonen

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 10. Jun 2018

Som vikingene og Napoleon gjorde så mange ganger, kom RIF seirende ut av krigssonen. Men til forskjell fra de to førstnevnte er Ringsaker IF langt unna tilintetgjørelse.

For det som møtte spillere, ledere og publikum i Hernes fredag kveld, minnet mer om en slagmark krigsårene enn en fotballbane. Banen i Hernes har dessverre måtte lide av sydenværet de siste ukene. 


Banen med en smukk blandingsmiks av jord, sand og gress sørget for at de to generalene Vegar Berge og Anders Hansen la en ny slagplan. Tiki-taka og romantisk angrepsfotball ble byttet ut med en mer kontrollert og direkte spillestil i ekte Tony Pulis-ånd.

RIFs stolte soldater fulgte generalenes direktiver til punkt og prikke. De gule og blå kjempene kriget i duellene, holdt formasjonen, sto støtt i forsvar og ikke minst angrep med brutal kraft. 

Riktignok var det hjemmelaget som åpnet best og presset RIF i starten av kampen, men RIF-laget kjempet seg tilbake i matchen og ble med på krigen på Øyenbanen. 

Etter 19 minutter kom også ledermålet da Erik Sigtbakken spilte fri lynvingen Kent Jørgen Johansen som sikkert satte inn 1-0. Etter scoringen ble RIF bare bedre og kontrollerte kampen med unntak av noen farligheter som Magnus Opdahl Sørensen tok seg av.  

RIF tok med seg ledelsen inn i pausen og gikk til angrep i begynnelsen av andre omgang. Etter 47 minutter fosset Erik Sigtbakken i gjennom Hernes-forsvaret og ble felt inne i 16-meteren - straffe til de gule og blå. Sigtbakken overlot straffesparket til Andreas Os som sikkert satte straffen i mål. 

Etter dette hadde vi flere muligheter til å øke ledelsen, men det sviktet litt i avslutningene. Defensivt sto laget godt og tok i mot det meste av presset til Hernes. 

Etter 57 minutter fikk imidlertid Hernes også straffespark. Vår straffeekspert Ken Robin Olsen kom inn i pausen og reddet forsøket mesterlig. 

Etter 66 minutter fikk Hernes nok et straffespark og denne gangen klarte ikke Ken Robin å redde straffen. Et fysisk sterkt Hernes presset på for utligning, men RIF forsvarte seg godt og slapp ikke til de store sjansene. 

Det ble ingen flere mål i kampen og Ringsaker viste at de også kan krige inn tre poeng. Dermed klatret RIF forbi Hernes på tabellen. Begge lagene står nå med 16 poeng, fem poeng bak serieleder Grue. Ringsaker har én kamp mindre spilt enn Grue og lagene møtes i siste serierunde før ferien. 

Slik ser tabellen utFakta

Hernes - Ringsaker 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Kent Jørgen Johansen (19), 0-2 Andreas Os (47, str), 1-2 Per Christian Lundeby (66, str)  

Ringsakers lag: Magnus Opdahl Sørensen (Ken Robin Olsen fra 46. min) - Stian Larsen, Espen Haakensveen, Mikkel Amb, Henrik Hornnæss - Amund Skaug Grasbakken, Kevin Berget (Oskar Røhnebæk, Andreas Os - Erik Sigtbakken, Tor Arne Krogsrud (Piotr Kobierski fra 85. min), Kent Jørgen Johansen (Christian Dalseng fra 90. min)

Gule kort: Amund Skaug Grasbakken, Stian Larsen, Tor Arne Krogsrud, Erik Sigtbakken 

RIFs stjernetrio: 

★ Andreas Os

★★ Erik Sigtbakken  

★★★ Amund Skaug Grasbakken1 Kommentar

Bom, bom, bom og to tapte poeng

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 24. Mai 2018

 Foto: Petter Sand/Ringsaker Blad

Litt som Lars Berger i glansdagene ble det ett treff, men mange bom. Dermed røk RIF på sitt første poengtap i 2018. 

Rammen var perfekt. En vakker onsdagskveld i Gaupen med strålende sol og et Ringsaker-lag med en god start på sesongen. Det samme gjaldt også gjestene Vang som lå på tredjeplass på tabellen før kampen. 

Det eneste publikum kan være fornøyd med fra første omgang var imidlertid været og 45 minutter til å jobbe med brunfargen. For det som skjedde utpå fotballbanen de første 45 minuttene var absolutt ingenting - et langt gjesp i pensjonisttempo.

Etter klar tale i pausen så vi et helt annet Ringsaker-lag i andre omgang. Tenningsnivået var skrudd opp flere hakk og det tok ikke lang tid før sjansene kom også da hele laget klarte flytte spillet opp høyere i banen. Kaptein Amund Skaug Grasbakken hadde et par brukbare muligheter før Andreas Os tok ansvar. Vår lange midtbaneelegant tok med seg ballen fra midtbanen vrikket litt på hoftene og ristet av seg tre Vang-spillere før han ble meid ned innenfor 16-meteren. Straffen var det ingenting å si på, ei heller utførelsen av Erik Sigtbakken; 1-0. 

Vi fortsatte kjøret mot Vangs mål. Bare tre minutter etter scoringen fikk innbytter Kent Jørgen Johansen servert et innlegg på et gullaktig fat, men styrte innlegget over. Vi skapte også flere gode muligheter etter dette blant annet Erik Grønvold fikk en god mulighet rett før overtida, men ballen ville ikke i mål. 

I stedet skjedde det som noen ganger skjer da et lag presser på for 2-0, Vang kontret og etter litt klabb og babb i boksen fikk Vang presset ballen i nettet. Dermed endte oppgjøret 1-1 i en match RIF helt klart burde beholdt alle poengene i Gaupen.


Fakta

Ringsaker - Vang 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 Erik Sigtbakken (66, str), 1-1 (90)  

Ringsakers lag: Magnus Opdahl Sørensen - Stian Larsen, Espen Haakensveen, Knut Helland, Christian Dalseng - Amund Skaug Grasbakken, Erik Grønvold, Sondre Bjørke (Kent Jørgen Johansen fra 55. min) - Erik Sigtbakken, Tor Arne Krogsrud (Iver Lierhagen fra 55. min), Andreas Os

Gule kort: Amund Skaug Grasbakken og Knut Helland  

RIFs stjernetrio: 

★ Erik Grønvold

★★ Andreas Os  

★★★ Espen Haakensveen
Fortsetter seiersrekken?

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 23. Mai 2018


Ringsakers A-lag har fått en god start på sesongen med to seire på to kamper. Onsdag 23. mai klokken 19.30 tar vi i mot Vang til årets tredje seriekamp.

Første seriekamp mot Fart ble avlyst, mens kampen som egentlig skulle vært spilt forrige lørdag ble utsatt til 29. mai. Dermed er onsdagens match mot Vang bare årets tredje seriekamp for A-gutta. 

RIF åpnet med 1-0 borte mot HIL og leverte en god forestilling hjemme mot Jømna/Heradsbygd som endte med 5-0. Onsdag kan seiersrekken økes til tre kamper da Vang FL kommer på besøk i Gaupen. 

Vang har også fått en god start på sesongen med 9 poeng på fire kamper og har plassert seg på en tredjeplass på tabellen. Det ble tap mot et godt Hernes-lag i forrige serierunde, men Vang har slått Vingrom, Kjellmyra og Stange i de tre første kampene. Laget står med en målforskjell på 9-3 på disse kampene og er i god form. 

Vang var også et lag RIF møtte i seriespillet i fjor. Hjemme på Gaupen Bernabeu ble det 5-0 seier for de gule å blå, mens oppgjøret på Vang kunstgress endte 1-1. Det blir garantert en tøff kamp, men vi satser på god underholdning og ny hjemmeseier. Møt opp og støtt RIF-gutta!


Lekestue i hjemmepremieren

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 14. Mai 2018


A-gutta ga publikum og gjestene Jømna/Heradsbygd en oppvisning i underholdende angrepsfotball lørdag. 

Siden Fart trakk laget sitt måtte Ringsaker vente på årets første hjemmekamp. Lørdag var ventetiden over. Etter en sterk 1-0-seier over Hamar IL i første kamp på bortebane gikk laget med selvtillit på Gaupen Bernabeu mot Jømna/Heradsbygd. 

Gutta tok tak i kampen fra start og skapte store sjanser på løpende bånd, men den første halvtimen hadde ballguttene mer å gjøre en motstandernes keeper. I det kampuret viste 30 spilte minutter fikk vi imidlertid uttelling. Tor Arne Krogsrud fikk ballen på bakre stolpe og sendte RIF i føringen på en avslutning som gikk via tverrliggeren og i mål. Det var Tor Arnes andre scoring denne sesongen. 

Spesielt på høyresiden var vi farlige i første omgang og doblet ledelsen etter et innlegg fra høyre som dalte rolig på kaptein Amund Skaug Grasbakkens presise høyrefot som banket ballen i mål. En vakker scoring og vakrere skulle det bli. 

Med 2-0 etter 45 minutter gikk RIF for å drepe kampen i andre omgang og lykkes med det tidlig i omgangen. Andreas Os hadde sett at mange av skuddene hadde flydd over mål i første omgang og valgte å plassere skuddet fra 16-17 meter. Skuddet rullet kontrollert i nettet, 3-0. 

Etter 69 spilte minutter kom kampens høydepunkt. Knut Helland ble lei av slå pasninger fra sin midtstopperposisjon og tok saken i egne hender. Han førte ballen oppover og klinte til fra langt hold. Skuddet suste i nettet bak en lett forbløffet keeper. 

Erik Sigtbakken hadde skutt og skutt gjennom kampen og fikk endelig uttelling etter 81 minutter. Dermed fastsatte en sluttresultatet til 5-0. Fem målscorere, to av hjemmedebutanter og nok en gang 0 baklengs gir en målforskjell på 6-0 på to kamper. RIF er i siget. 

PS! Ny kamp i Gaupen mandag. Ringsaker 2 - Nybygda 19.30. 


Fakta

Ringsaker - Jømna/Heradsbygd 5-0 (2-0)

Mål: 1-0 Tor Arne Krogsrud (30), 2-0 Amund Skaug Grasbakken (36), 3-0 Andreas Os (51), 4-0 Knut Helland (69), 5-0 Erik Sigtbakken (81) 

Ringsakers lag: Ken Robin Olsen - Stian Larsen, Espen Haakensveen, Knut Helland, Piotr Kobierski (Håvard Haugom fra 75. min) - Amund Skaug Grasbakken, Erik Grønvold, Sondre Bjørke (Roger Sigtbakken fra 70. min) - Erik Sigtbakken, Tor Arne Krogsrud (Mikkel Amb fra 85. min), Andreas Os  

RIFs stjernetrio: 

★ Knut Helland

★★ Amund Skaug Grasbakken  

★★★ Erik Sigtbakken
Klare for årets første hjemmekamp

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 12. Mai 2018

Lørdag er det endelig klart for hjemmekamp for A-laget. 

Lørdag kl 15.00 tar Ringsaker i mot Jømna/Heradsbygd til vår andre kamp i årets 5. divisjon. Dette er også årets første hjemmekamp. Gjestene står med null poeng på to kamper etter to knepne tap mot Stange og Hernes. 

RIF håper på mye folk på Gaupen Bernabeu i jakten på tre nye poeng.  


Her er lørdagens tropp
Deilig sliteseier på Hamar

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 3. Mai 2018


Endelig var seriestarten kommet, også for A-laget. Etter skuffelsen med at første kamp ble avlyst hadde lagt seg ble fokuset lagt mot Børstad og møtet med Hamar IL. HIL har styrket laget siden i fjor, blant annet med tidligere RIF-spiller Christian Bråthen Larsen og var definitivt klare til kamp.

Det var imidlertid de gule og blå som tok kommandoen fra start på Børstad. I kjent RIF-stil tok vi tak i ballen og kontrollerte matchen fra avspark. HIL var komfortable med å ligge lavt og satse på kontringer. Det skulle vise seg at sjanser ble det begge veger. 

Stian Larsen åpnet det hele med et godt skudd i metallet etter bare sju minutter. Etter drøye kvarteret meldte plutselig vertene seg på og fikk en stor sjanse alene med keeper, men vår sisteskanse Magnus Opdahl Sørensen gjorde seg stor og reddet mesterlig. 

Store deler av første omgang var preget av stort ballinnehav for de gule og blå, men Hamar skapte også noen farligheter på kontringer som stort sett oppstod da RIF-gutta ble slurvete. 

Mot slutten av omgangen begynte hjemmelaget å bli slitne og vi skapte igjen større muligheter. Etter 35 minutter brente spydspissen Tor Arne Krogsrud alle sjansers mor. Vi var farlige på dødballer og en corner ble svingt inn, stusset videre på bakre stolpe. Der var Tor Arne helt alene, men banket ballen over fra fem meter. 

Bare minutter senere fikk vi en ny stor sjanse på dødball da midtstopper Knut Helland raget høyest og stanget lærkula i tverrliggeren. 

Seks minutter før pause fikk RIF endelig uttelling for presset og ballbesittelsen. Tor Arne fikk revansjert missen fra noen minutter tidligere og var denne gangen sikker da han plukket opp en retur på et langskudd rett foran mål. Det kan ikke betegnes som noe annet enn en klassisk goalgetter-scoring.

I pausen ble de gule og blå enige om å jakte den andre scoringen som ville ha punktert kampen og var nære ved et par anledninger. Erik Grønvold fikk en god mulighet på en corner, men skuddet ble reddet av HILs målvakt, Stian Larsen skjøt i nettveggen tidlig i omgangen og Erik Sigtbakken fikk ikke skikkelig dreis på skuddet som gikk utenfor. 

RIF hadde mest ballbesittelse også i andre omgang, men skapte ikke de samme farlighetene som igjen ga HIL et lite håp om poeng. De var nære også på en dødball som til slutt ble rensket unna på streken. 

Det var imidlertid dommeren som kom mest i fokus denne omgangen. Knut Helland pådro seg gult kort da han var på etterskudd i en duell og kaptein Amund Skaug Grasbakken fikk også kort i samme situasjon for å sparke bort ballen. 

Bare minutter senere var Knut igjen på etterskudd, men slapp noe heldig unna kortet fra dommer i denne situasjonen. Heldig var også Amund da han stoppet en kontring ved hjelp av ulovlige midler, men slapp også unna kortet. 

Hele Børstad trodde nok gule-Erik (Erik Grønvold) skulle få se det gule da han i kjent stil meide ned en HIL-spiller. Kampens klareste gulkort på det tidspunktet i kampen. HIL fikk fordel og senere i sekvensen fikk en HIL-spiller gult kort for en takling som var hakket styggere. Grønvold slapp unna det gule kortet. Selv påstår han at han kan slippe unna med mye fordi han godsnakker med dommerne. Vi er av den oppfatningen at det gikk såpass langt tid at dommeren rett og slett glemte situasjonen. 

Uansett, vi slapp unna med røde kort og holdt det helt inn. Dermed har vi fått en nydelig start på sesongen med seks poeng på to spilte, vel én spilt kamp. Gult og blått tel krampa tæk øss!


Fakta

Hamar IL - Ringsaker 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Tor Arne Krogsrud (39)

Ringsakers lag: Magnus Opdahl Sørensen - Stian Larsen, Espen Haakensveen, Knut Helland, Piotr Kobierski (Christian Dalseng fra 78. min) - Amund Skaug Grasbakken, Erik Grønvold, Sondre Bjørke - Erik Sigtbakken, Tor Arne Krogsrud (Mikkel Amb fra 88. min), Andreas Os  

RIFs stjernetrio: 

★ Stian Larsen

★★ Magnus Opdahl Sørensen  

★★★ Tor Arne Krogsrud1 Kommentar

Endelig serieåpning

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 2. Mai 2018


Siden kampen mot Fart ble avlyst serieåpner A-laget onsdag kveld. 

Da tar vi turen til Hamar og Børstad for å møte Hamar IL. 

HIL var et lag vi møtte i fjor også. Da ble det to seire, men det blir garantert tøft mot hamarsingene som blant annet har hentet tidligere RIF-spiller Christian Bråthen Larsen. 

Vi gleder oss til å starte årets seriespill og kan love god underholdning på Børstad klokka 20.00 onsdag kveld!


Dagens tropp:

Ken Robin Olsen

Magnus Opdahl Sørensen

Knut Einar Helland

Stian Larsen

Morten Larsen

Mikkel Amb

Christian Dalseng

Piotr Kobierski

Espen Haakensveen

Amund Skaug Grasbakken

Sondre Bjørke

Erik Grønvold

Andreas Os

Anders Hansen

Tor Arne Krogsrud

Johannes Røhnebæk

Erik Sigtbakken1 Kommentar

Måldryss i generalprøven

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 20. Apr 2018


Seriestarten nærmer seg med stormskritt og våre gutter har vist seg nevenyttige den siste uka. Gaupen Bernabeu er endelig klar til bruk etter en solid dugnadsånd og torsdag spilte vi den siste treningskampen før serieåpningen mot Fart 28. april. Turen gikk til Ringebu for å møte 5. divisjonslaget Ringebu-Fåvang. Våre motstandere endte på en sjuendeplass i fjor og det var ingen ting å si om innsatsen på torsdagens hjemmelag. 

Dette ble allikevel en god kveld for de gule og blå som kjørte på fra start. I løpet av vinteren har vi sett at laget har utviklet seg til å bli et livsfarlig kontringslag. Med aggressivt press og lynraske menn i front drar en fort sammenligningene med Klopps Liverpool, noe United-supporter og RIF-trener Anders Hansen helt sikkert setter pris på. Lagets lille rakett, Kent Jørgen Johansen var en konstant trussel mot hjemmelagets forsvar. Ringsakers svar på Mohammed Salah fikk også uttelling og sendte gjestene fra Gaupen i ledelsen. 

Vår eminente tier; Tor Arne Krogsrud ville ikke være noe dårligere og snublet seg igjennom forsvaret i kjent Mr. Bean-stil og banket kula i mål. Etter 2-0 var det i realiteten kun et lag på banen ut omgangen. Det oppbyggende spillet og kombinasjonene satt bedre som gjorde at vi kunne rulle opp angrep etter angrep de ti siste minuttene av omgangen. Det førte til Kent Jørgens andre scoring for dagen og en fullt fortjent 3-0-ledelse til pause. 

Andre omgang startet bra og vi skapte noen store muligheter, men den siste halvtimen ble av det mer begredelige slaget. Hjemmelaget hadde kanskje fortjent en redusering, men RIF holdt nullen gjennom hele matchen og pyntet på resultatet helt mot slutten. For en gangs skyld tegnet Erik Grønvold seg på scoringslisten i stedet for kortstatistikken og fastsatte sluttresultatet til 4-0. Det ser vi gjerne mer av fra brumunddølen. 

Selv om vi ikke er fornøyde med andre omgang vinner vi komfortabelt 4-0 på en dårlig dag og har i de siste kampene hatt den egenskapen at vi vinner på både gode og dårlige dager. Nå kan ikke serieåpningen komme fort nok. 


Fakta 

Ringebu-Fåvang - Ringsaker 0-4 (0-3)

Mål: 0-1 Kent Jørgen Johansen, 0-2 Tor Arne Krogsrud, 0-3 Johansen, 0-4 Erik Grønvold

Ringsakers lag: Magnus Opdahl Sørensen - Stian Larsen (Morten Larsen fra 46. min), Espen Haakensveen, Knut Einar Helland, Piotr Kobierski (Christian Dalseng fra 46. min) - Amund Skaug Grasbakken, Erik Grønvold, Andreas Os - Erik Sigtbakken, Tor Arne Krogsrud, Kent Jørgen Johansen (Sondre Bjørke fra 46. min) 

RIFs stjernetrio: 

★ Stian Larsen

★★ Espen Haakensveen  

★★★ Kent Jørgen Johansen

PS! Vi kommer til å kåre RIFs tre beste spillere i hver kamp under kategorien stjernetrio. Her er det den med tre stjerner som kåres til den beste. 1 Kommentar

Treningskamper for seniorlagene.

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 19. Apr 2018

Generalprøve!
Seriestart er rett rundt hjørnet, og begge seniorlagene i Ringsaker Fotball spiller sine siste treningskamper før sesongen begynner for fullt allerede neste uke.

Gult og blått tæl krampa tæk øss!