Deilig sliteseier på Hamar

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 3. Mai 2018


Endelig var seriestarten kommet, også for A-laget. Etter skuffelsen med at første kamp ble avlyst hadde lagt seg ble fokuset lagt mot Børstad og møtet med Hamar IL. HIL har styrket laget siden i fjor, blant annet med tidligere RIF-spiller Christian Bråthen Larsen og var definitivt klare til kamp.

Det var imidlertid de gule og blå som tok kommandoen fra start på Børstad. I kjent RIF-stil tok vi tak i ballen og kontrollerte matchen fra avspark. HIL var komfortable med å ligge lavt og satse på kontringer. Det skulle vise seg at sjanser ble det begge veger. 

Stian Larsen åpnet det hele med et godt skudd i metallet etter bare sju minutter. Etter drøye kvarteret meldte plutselig vertene seg på og fikk en stor sjanse alene med keeper, men vår sisteskanse Magnus Opdahl Sørensen gjorde seg stor og reddet mesterlig. 

Store deler av første omgang var preget av stort ballinnehav for de gule og blå, men Hamar skapte også noen farligheter på kontringer som stort sett oppstod da RIF-gutta ble slurvete. 

Mot slutten av omgangen begynte hjemmelaget å bli slitne og vi skapte igjen større muligheter. Etter 35 minutter brente spydspissen Tor Arne Krogsrud alle sjansers mor. Vi var farlige på dødballer og en corner ble svingt inn, stusset videre på bakre stolpe. Der var Tor Arne helt alene, men banket ballen over fra fem meter. 

Bare minutter senere fikk vi en ny stor sjanse på dødball da midtstopper Knut Helland raget høyest og stanget lærkula i tverrliggeren. 

Seks minutter før pause fikk RIF endelig uttelling for presset og ballbesittelsen. Tor Arne fikk revansjert missen fra noen minutter tidligere og var denne gangen sikker da han plukket opp en retur på et langskudd rett foran mål. Det kan ikke betegnes som noe annet enn en klassisk goalgetter-scoring.

I pausen ble de gule og blå enige om å jakte den andre scoringen som ville ha punktert kampen og var nære ved et par anledninger. Erik Grønvold fikk en god mulighet på en corner, men skuddet ble reddet av HILs målvakt, Stian Larsen skjøt i nettveggen tidlig i omgangen og Erik Sigtbakken fikk ikke skikkelig dreis på skuddet som gikk utenfor. 

RIF hadde mest ballbesittelse også i andre omgang, men skapte ikke de samme farlighetene som igjen ga HIL et lite håp om poeng. De var nære også på en dødball som til slutt ble rensket unna på streken. 

Det var imidlertid dommeren som kom mest i fokus denne omgangen. Knut Helland pådro seg gult kort da han var på etterskudd i en duell og kaptein Amund Skaug Grasbakken fikk også kort i samme situasjon for å sparke bort ballen. 

Bare minutter senere var Knut igjen på etterskudd, men slapp noe heldig unna kortet fra dommer i denne situasjonen. Heldig var også Amund da han stoppet en kontring ved hjelp av ulovlige midler, men slapp også unna kortet. 

Hele Børstad trodde nok gule-Erik (Erik Grønvold) skulle få se det gule da han i kjent stil meide ned en HIL-spiller. Kampens klareste gulkort på det tidspunktet i kampen. HIL fikk fordel og senere i sekvensen fikk en HIL-spiller gult kort for en takling som var hakket styggere. Grønvold slapp unna det gule kortet. Selv påstår han at han kan slippe unna med mye fordi han godsnakker med dommerne. Vi er av den oppfatningen at det gikk såpass langt tid at dommeren rett og slett glemte situasjonen. 

Uansett, vi slapp unna med røde kort og holdt det helt inn. Dermed har vi fått en nydelig start på sesongen med seks poeng på to spilte, vel én spilt kamp. Gult og blått tel krampa tæk øss!


Fakta

Hamar IL - Ringsaker 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Tor Arne Krogsrud (39)

Ringsakers lag: Magnus Opdahl Sørensen - Stian Larsen, Espen Haakensveen, Knut Helland, Piotr Kobierski (Christian Dalseng fra 78. min) - Amund Skaug Grasbakken, Erik Grønvold, Sondre Bjørke - Erik Sigtbakken, Tor Arne Krogsrud (Mikkel Amb fra 88. min), Andreas Os  

RIFs stjernetrio: 

★ Stian Larsen

★★ Magnus Opdahl Sørensen  

★★★ Tor Arne Krogsrud


1 Kommentar

Kommentarer

— Guest