Ringsaker vs Kjellmyra/Flisa2 0 - 1

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 30. Apr 2017

Tross tilnærmet spill mot ett mål endte oppgjøret søndag med sesongens første bitre tap.

Bortsett fra det tidlige ledermålet, hadde Ringsaker-keeper Ken Robin Olsen en særdeles rolig dag som burvokter.

– Noen dager er sånn

Tross det enorme overtaket i banespill ble det for det meste trilling av ball sidelengs.

Unntakene var Oskar Røhnebæks gigantiske sjanse like før pause, og rutinerte Stian Larsens megasjanse på overtid.

– Da vi bommet på overtid, så skjønte jeg at det var «en av de dagene», sukket RIF-trener Berge etter det bitre nederlaget.

Etter oppgjøret var Berge tilfreds med mye av det han fikk se.

– Fotballen kan være røff til tider. Vi har ballen mye, men sliter litt med å skape de store sjansene. I dag fikk vi sett at fotballen kan være urettferdig noen ganger. Vi har et ungt lag, og da vil prestasjonene også variere en del. Vi har vel en snittalder på drøye 22 år, for vi ønsker å være en utviklingsarena for fotballspillere.

– Husker du sist RIF hadde et like ungt lag?

– Det har de vel ikke hatt, ikke som jeg er kjent med i hvert fall. Vi ønsker at spillere som vil trene for å bli bedre skal være her. Anders (Hansen journ.anm.) og jeg har vært trenere i yngre en årrekke, og vil utvikle fotballspillere.

– Så det er slutt på at RIF er det perfekte sted for fotballspillere som ønsker å avslutte en lang fotballkarriere med litt «hæpping» i Gaupen, Berge?

Helt klart. Nå har vi unge gutter med mye fotball i seg, som er gode ballspillere. Stian Larsen er rutinen og erfaringen på laget vårt med sine 30 år.Vi har sagt vi ønsker treningsvillige gutter som ønsker å utvikle seg.

Seier og tap

For Ringsaker har sesongen gitt 6–0 seier over Rena, og søndagens tap.

Berge mener det unge mannskapet er gode nok til å henge med i toppen.

– Vi har vel som mål å være med i toppen, selv om resultatet i dag var et skjær i sjøen. Uansett kan vi si at framtiden ser lys ut for Ringsaker.

Neste oppgjør for RIF er allerede kommende onsdag mot Hernes i Gaupen.

Kamprapport

Ringsaker–Kjellmyra/Flisa 2 0–1 (0–1)

Seriekamp 5. div. avd 02

Gaupen kunstgress

Mål: 0–1 (5. min)

Ringsakers lag: Ken Robin Olsen–Stian Larsen, Piotr Kobierski, Espen Haakensveen, Christian R. Dalseng, Amund S. Grasbakken, Erik Grønvold, Oskar K. Røhnebæk, Tor A. Krogsrud, Jamie Sagstuen, Kent J. Johansen–Andreas T. Røang, Torbjørn F. Rustand, Stian Tangen, Simen Opsal, Lars P. Dobloug, Anders Kjelsrud, Roger Sigtbakken

Dommer: Endre Fremstad–Løten

Fremadstormende: Amund Berge og RIF viser at framtiden er lys tross tap søndag.

Amund Skaug Grasbakken og RIF viser at framtiden er lys tross tap på søndag
Ringsaker vs Rena 6 - 0

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 21. Apr 2017

Festfotball i serieåpningen

(Ringsaker-Rena 6-0) Det ble vist fram god offensiv fotball da Ringsaker spilte sin første obligatoriske kamp etter løsrivelsen fra Nes og gaupdølene kunne ikke fått en bedre åpning på årets serie.

Vindforholdene i Gaupen fredag var ypperlige for brettseiling, men ikke så egnet for fotball. Det var utvilsomt hjemmelaget som håndterte den gufne vinden best og markedsførte periodevis fotball som varmet både spillere og publikum.

Avgjorde på en halv omgang

Serieåpningen kom etter alt å dømme noe brått på Rena og de blåkledde hang overhodet ikke med på det Ringsaker foretok seg offensivt.

De tekniske og lettbeinte spillerne Kent Jørgen Johansen, Erik Grønvold og Jamie Sagstuen drev med en annen idrett enn Rena og det var Johansen som fikk score årets første mål etter et snaut kvarter.

Sagstuen tuppet inn 2-0 etter en snau omgang før Tor Arne Krogsrud la på til 3-0 to minutter seinere. Dermed var lufta langt på veg tappet ut av kampen, men Ringsaker fortsatte å produsere farligheter resten av omgangen. Gjestene fikk bare sporadisk låne ballen og maktet da heller ikke å plage Ken Robin Olsen i Ringsakers mål nevneverdig.

To frekkiser etter pause

Om Rena hadde trua på at de skulle gjøre som Liverpool gjorde i Champions League-finalen i 2005, nemlig å hente opp igjen 0-3, ble håpet ettertrykkelig slukket etter noen minutter i andre omgang.

Først fikk Erik Grønvold ballen i beina midt foran mål og trillet den iskaldt og arrogant i hjørnet før Christian Dalseng scoret sitt første mål for klubben på frekt vis. Etter lekent angrepsspill klinket han ballen på direkten fra skrått hold og ballen føk som et missil inn ved første stolpe bak en perpleks keeper.

Innbytter Torbjørn Falch Rustad økte til 6-0 med en halv omgang igjen å spille og det kunne fort ha blitt tosifret, men i takt med synkende temperatur og flere bytter sank også intensiteten noe.

- Mange kan få slite

Ringsakers forsvarsbauta Knut Einar Helland jobbet til krampa tok ham i serieåpningen. Han tror mange skal få en stri tørn med å kneble lagets offensive artilleri om de fortsetter på samme måte.

- Når vi spiller slik vi gjør i dag tror jeg mange kan få slite med oss sjøl om jeg er usikker på hvor gode lag vi møter i år. Treningskampene har derimot vist at når spillet sitter scorer vi også mye mål. Dette varen solid serieåpning og det er gledelig å se at vi får til det vi har trent på, sier Helland som ikke vil sette noen ambisiløs målsetting på lagets vegne.

- Vi er jo på en måte en nystartet klubb igjen og vi bør i hvert fall beholde plassen i divisjonen, sier han.

Gaupen fredag
5. divisjon
Ringsaker - Rena 6-0 (3-0)
Mål: 1-0 Kent Jørgen Johansen (13. min) 2-0 Jamie Sagstuen (21. min) 3-0 Tor Arne Krogsrud (23. min) 4-0 Erik Grønvold (50.min) 5-0 Christian Dalseng (52.min) 6-0 Torbjørn Falch Rustand (65.min)
Ringsakers lag: Ken Robin Olsen - Christian Dalseng, Knut Einar Helland, Espen Haakensveen, Piotr Kobierski- Amund Skaug Grasbakken, Stian Tangen, Erik Grønvold- Kent Jørgen Johansen, Tor Arne Krogstad, Jamie Sagstuen.

Benyttede innbyttere: Andreas Thorshaug Røang, Torbjørn Falch Rustand, Simen Opsal, Lars Petter Dobloug, Anders Kjeldsrud og Roger Sigtbakken.

Jamie Sagstuen har scoret og Erik Grønvold gratulerer. Etter pause byttet de roller i 6-0-seieren.