Reddet ett poeng i debuten

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 5. Aug 2018

Christer Krokengens debutscoring ble beholdningen da han reddet poeng rett før slutt i en svak fotballkamp.

Endelig var det kamp igjen for RIF-gutta etter over en måned med kampfri sto en bortetur til Braskereidfoss for tur. Ringsaker har trent godt de to siste ukene og gutta var klar for dyst nok en gang, men det gikk ikke helt vegen denne fredagen.

For selv om de gule og blå hadde mye ball i første omgang så ble laget for upresise i pasningsspillet og utålmodige den siste tredjedelen til å utnytte overtaket i kampen.

Det overtaket ble også borte etter 17 minutter da Braskereidfoss tok ledelsen. Hjemmelaget hadde også noen gode muligheter etter scoringen, før RIF kom litt tilbake i matchen mot slutten av omgangen og skapte et par brukbare muligheter.

Etter en alvorsprat og to bytter i pausa gikk Ringsaker ut i hundre i andre omgang. Uttellingen kom kjapt også da Erik Grønvold spilte en krempasning igjennom til Henrik Hornnæss langs venstrekanten som slo 45 grader ut til Stian Larsen. Høyrebacken som spilte sentral midtbane i matchen satte ballen kontrollert i hjørnet; 1-1.

Ringsaker fortsatte å kjøre på og virket å ha taket på kampen, men plutselig glapp det i RIF-forsvaret. Hjemmelagets Sigvart Melsnes Svenneby fikk valse inn i 16-meteren og satte ballen rolig i mål. Den scoringen rystet Ringsaker, som ikke klarte å løfte seg før det gjenstod 15-20 minutter av kampen. Da begynte gjestene å bli desperate og skapte flere farligheter, men de aller største sjansene uteble.

Det var imidlertid før Christer Krokengen bestemte seg for å ta saken i egne hender. Han skjærte inn fra sin venstrekant og klinket ballen i mål fra 20 meter. En nydelig scoring fra debutanten som helt klart blir en sterk tilvekst til høstsesongen. Krokengen var også nær ved å bli matchvinner langt inne i overtiden, men skuddet fra nesten identisk posisjon ble denne gangen reddet av keeper.

Dermed måtte Ringsaker nøye seg med ett poeng i det som må sies å være en svak fotballkamp der laget manglet presisjon, tempo og fandenivoldskhet.

Fakta

Braskereidfoss - Ringsaker 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Vegard Syversrud (17), 1-1 Stian Larsen (51), 2-1 Sigvart Melsnes Svenneby (57), 2-2 Christer Krokengen (90)

Ringsakers lag: Magnus Opdahl Sørensen - Håvard Haugom (Oskar Røhnebæk fra 62. min), Espen Haakensveen, Mikkel Amb, Piotr Kobierski (Henrik Hornnæss fra 46. min) - Milos Petrovic, Erik Grønvold, Stian Larsen - Anders Kjelsrud (Christer Krokengen fra 46. min), Erik Sigtbakken, Kent Jørgen Johansen (Roger Sigtbakken fra 80. min)

Gule kort: Håvard Haugom