Pressemelding fra Ringsaker kommune.

Postet av Ringsaker IF den 26. Nov 2020

Koronasituasjonen i Ringsaker

Etter noen dager uten påvist smitte er det de to siste dagene åtte personer som har testet positivt for covid-19 i Ringsaker. Kommuneoverlegen ber nå alle om å holde seg mest mulig hjemme de kommende dagene.

 

– Vi har et utbrudd hvor vi foreløpig ikke har full oversikt. Det er ikke så mange som har testet positivt per nå, men vi har relativt mange berørte på flere arenaer og i ulike områder av kommunen. Jeg vil be innbyggerne i Ringsaker om å være ekstra forsiktige den kommende uken, og holde seg mest mulig hjemme, sier kommuneoverlege Cecilie Blakstad Eikenes.

 

Ber om stans i fritidsaktiviteter

Det er mange som nå er satt i karantene som følge av utbruddet. Både ved Fagerlund skole og Brumunddal ungdomsskole er det elever i karantene på grunn av påvist smitte. Det er også enkelte elever som er berørt og er satt i karantene ved andre skoler i kommunen. I fritidsaktiviteter møtes barn, unge og voksne på tvers av kohorter og arbeidsplasser. Dette gjør det potensielle antallet nærkontakter større. 

 

– Vi holder fortsatt på med smittesporing, og vi anmoder derfor om at fritidsaktiviteter for barn og voksne ikke gjennomføres før vi får oversikt over forgreiningene i utbruddet. Dette er et forebyggende tiltak som gjør at vi får redusert antall nærkontakter, noe som vil forenkle smittesporingsarbeidet og begrense videre smittespredning, sier Eikenes.

 

Risikogrupper

Kommuneoverlegen understreker at det er svært viktig at personer i risikogrupper er ekstra forsiktige i denne perioden.

 

– Vi har smitte i samfunnet. Derfor vil vi også innføre besøksrestriksjoner på kommunens sykehjem og institusjoner til vi har fått bedre oversikt, sier hun.

 

Test deg!

De siste ukene har antallet som tester seg for covid-19 gått noe ned, og kommuneoverlegen vil minne om viktigheten av at alle som har symptomer tester seg, og holder seg hjemme i påvente av svar: 

 

– Det er helt nødvendig at alle tester seg dersom de mistenker at de kan ha covid-19. Vær oppmerksomme på symptomer som tett nese, sår hals, hoste, feber, nedsatt smak- og luktesans, hodepine, slapphet, tung pust, muskelverk el sykdomsfølelse. Det er også viktig å huske at covid-19 kan smitte før man får symptomer eller fra personer som har ingen eller svært milde symptomer. Derfor er rådet fortsatt: begrens antallet du er i nær kontakt med, vask hender, hold avstand, og hold deg hjemme og test deg ved minste mistanke om covid-19!

 

 

Sammen lager vi gode dager!


——————————————————


Med vennlig hilsen / Best regardsAstrid Petersen Finneid

rådgiver/beredskapskoordinator 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.