Gjenåpner for fritidsaktiviteter i Ringsaker kommune fra 1.desember.

Postet av Ringsaker IF den 30. Nov 2020


Etter iherdig jobbing i helga er situasjonen i Ringsaker nå mer oversiktlig, og kriseledelsen i kommunen har derfor besluttet å trekke anmodningen om å sette fritidsaktiviteter på pause fra og med tirsdag 1. desember.

– Smittesporingsteamet har jobbet på gjennom helga, og vi er veldig glade for at det nå ser ut til at vi har mer oversikt over utbruddet og at smittespredningen slik kan begrenses. Derfor ønsker vi å gjøre det mulig å gjenoppta fritidsaktiviteter fra og med i morgen, sier rådmann Jørn Strand.

Må leve med uforutsigbarhet

Rådmannen har forståelse for at det kan være frustrerende når aktiviteter må stoppe opp på kort varsel.

– Dette kan være vanskelig å forholde seg til, men det er dessverre en del av situasjonen vi står i, ikke bare her i Ringsaker, men i hele landet. Vårt absolutte hovedmål er å holde smittetallene nede, samtidig som vi også må prøve å holde hjulene i gang. Det er viktig at skoler og barnehager kan holdes åpne, og det er viktig at barn og unge kan holde på med det de trives med på fritiden. Da må vi av og til sette på bremsene, og ta et skritt tilbake til situasjonen roer seg og vi har nødvendig oversikt, slik vi nå gjorde før helga. 

Jørn Strand understreker at det er innsatsen fra hver og en som bidrar til at det så langt har lyktes å stoppe utbruddene hver gang de har oppstått gjennom høsten.

– 2020 har vist seg å være året da mye av det man planlegger må avlyses eller utsettes. Det er kjedelig og leit, og derfor er vi i kriseledelsen veldig takknemlige for at ringsaksokningene følger anmodninger og anbefalinger som blir gitt. Ved å stramme inn når det er behov for det, kan vi opprettholde flere aktiviteter innenfor til enhver tid gjeldende regelverk, sier Strand.      

Har smitte i regionen

Kommuneoverlege Cecilie Blakstad Eikenes vil også minne om at det fortsatt er et pågående utbrudd i regionen.

– Selv om vi har relativt god oversikt over utbruddet i Ringsaker per nå, ser vi at vi har smitte i samfunnet og at vi stadig har nye smittetilfeller i vår region. Vi har fortsatt enkelte tilfeller hvor vi ikke klarer å spore hvor smitten kommer fra. Selv om vi ikke har en generell anbefaling om opphør av alle fritidsaktiviteter, anbefaler vi at hver og en vurderer hva de bør og skal delta på i perioden frem mot jul. Det å begrense antall nærkontakter er fortsatt viktig, det samme gjelder håndhygiene, det å holde avstand til andre, og at man skal holde seg hjemme og teste seg dersom man har den minste mistanke om covid-19, understreker hun.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.