Denne uken samlet Karen Espelund utvalget som skal jobbe med å kartlegge og løfte norsk kvinnefotball.

Postet av Ringsaker IF den 3. Nov 2017


Utvalgets mandat, gitt av NFFs Forbundsstyre, er følgende:  Det nedsettes en komité som skal vurdere og eventuelt foreslå endringer innenfor gjeldende seriesystem (tre øverste nivåer), som antall lag, hovedterminliste, spilleplaner og kvalifiseringsspill. Komiteen skal også vurdere og belyse tiltak som vil bedre sportslig utvikling og kommersiell verdi.

Deltakere i utvalget er, i tillegg til utvalgets leder Karen Espelund, Monica Knudsen (tidligere topptrener, nå trenerutvikler), Synnøve Tverrlid (Serieforeningen for kvinner), Rolf-Magne Walstad (sportslig leder i Lyn), Jan-Roar Saltvik (daglig leder i NFF Trøndelag), Trond Antonsen (utviklingsansvarlig i ØHIL), Elin Nicolaisen (leder i Trenerforeningen) og Knut Kristvang (leder av Fotball Media). Sekretær for utvalget er Øyvind Strøm (daglig leder i NFF Østfold og leder av NFFs jenteprosjekt). 

- Utvalget har fått et stort og viktig mandat fra forbundsstyret og vi tar fatt på jobben med engasjement og alvor, sier utvalgets leder Karen Espelund. 

Hun er opptatt av at mange skal bli hørt. 

- En helt avgjørende forutsetning for at vi skal lykkes i vårt arbeid er at vi inviterer fotballorganisasjonen med. Jeg kommer til å legge stor vekt på god forankring og bred involvering fra hele organisasjonen og vi skal legge til rette for mange møtearenaer som sikrer at mange stemmer blir hørt, sier Espelund, som også er opptatt av at de mer krevende diskusjonene blir tatt i det åpne rom.

- Vi må tåle å bryte meninger, det kommer det alltid noe godt ut av. Men vi skal gjøre det med respekt og med forståelse for at norsk fotball skal innfri mange ambisjoner,

Espelund har allerede samlet utvalget sitt og avholdt det første møtet.

-  Vi ønsker å ha en tydeligere spillerstemme med oss i arbeidet og vil foreslå oppnevnt en seniorspiller på toppnivå som har lang fartstid på klubbnivået, sier hun. 

- Vi binder oss ikke til noen konkret sluttdato for dette arbeidet, men vi er alle innstilte på å jobbe hardt, målrettet og raskt, avslutter Espelund, og understreker også at konkete forslag oversendes NFF løpende der disse ikke avslutter må sees i en mer omfattende sammenheng. Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.