En historie til inspirasjon foran kampen mot Hernes på fredag.

Postet av Ringsaker IF den 17. Aug 2017


I Elverum/Hernes bor Leif Hvorup som er æresmedlem i Ringsaker IF. Leif var en av "de store" i friidrettsgruppa i Ringsaker IF i etterkrigsårene og kan blant annet smykke seg med tittelen norgesmester i terrengløp. På bildet ser vi Leif i aksjon på 3000 meter hinder.

I RIF-magasinet 2006 ble klubbens daværende æresmedlemmer presentert og John Dompidal skrev følgende om Leif:

«Leif ble født på Jeløya ved Moss i 1926. Leif kom til Ringsaker i 1936, og han begynte å trene regelmessig i 1945. Det var nabo Jarle Harby som fikk han med seg, og både Leif sjøl og andre skjønte snart at han hadde anlegg for løping. Han ble snart den fremste eksponenten for gullalderen i friidrett i Gaupen, og etter hvert ble han også trener for de andre gutta.

Merittlista er lang:

Alt i 1946 ble han nr. 3 på 3000 m hinder i landskampen mot Danmark på Bislet.

1947 var han også på landslaget i 3000 m hinder.

I NM terrengløp – kort løype ble han nr. 4.

1948 ble han Norgesmester i terrengløp kort løype på Stabæk.

Ett av Leifs største øyeblikk i karrieren var da han kom hjem med toget om kvelden. Stasjonsområdet på Ringsaker stasjon var stappfullt med folk som tok i mot Leif – med ordfører Karl Østvold i spissen. Østvold sa blant annet i talen sin at det ikke hadde vært så folksomt på Ringsaker stasjon siden Kong Haakon V11 hadde stoppet der i 1906.

Samme år ble han nr. 4 i NM på 3000 m hinder.

1950: 2. plass i NM terrengløp – lang løype.

I 1951 og 1953 var han med på å vinne pokalen for beste tremannslag under NM i terrengløp.

Leif var med på Ringsakers lag i Holmenkollstafetten en rekke ganger. I 1954 ble laget nr. 5 i A-klassen – bare 4 sekunder etter 3. plass. RIF ledet ved Besserud da Leif ga fra seg pinnen der.

Så seint som i 1957 satte han kretsrekord på 3000 m med 8.32.8 under et internasjonalt stevne på Bislet.

Til sammen har Leif mellom 40 og 50 kretsmesterskap i terreng- og baneløp, og dessuten en 10-12 fylkesmesterskap.

Leif tok eksamen ved Jønsberg Landbruksskole i 1951, og like etter ble han ansatt der som intruktør og gymnastikklærer. Om vinteren var han også gardsfullmektig. 1/1-1966 fikk han stilling som instruktør ved Hernes institutt – en jobb han hadde resten av sin yrkesaktive karriere. Her testet han blant annet idrettsutøvere fra hele innlandet i 10 år.»

Jeg (Eva) hadde en lengre samtale med Leif i går og kan fortelle at han savner Ringsaker og den fine tiden han hadde der. Han abonnerer på Ringsaker Blad og følger med på alt som skjer i kommunen og i Ringsaker Idrettsforening. Helsa gjør at han ikke kan reise og se på fotballkampen, men som ekte Ringsaker-patriot håper han på en "Happy end"

                                                                  Heia Ringsaker ⚽⚽⚽


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.