Karen Kvalevåg er ansatt som ny generalsekretær i NIF.

Postet av Ringsaker IF den 3. Jul 2017

Karen Kvalevåg (51) er ansatt som generalsekretær i Norges idrettsforbund olympiske og paralympiske komité (NIF).

På dagens pressekonferanse på Ullevaal Stadion ble Karen Kvalevåg presentert som ny generalsekretær i Norges idrettsforbund. Kvalevåg tiltrer stillingen 1. oktober.

Kvalevåg er fra Karmøy, har økonomiutdannelse fra Universitet i Stavanger og er statsautorisert revisor fra Norges Handelshøyskole (NHH). Hun har toppledererfaring fra flere store organisasjoner. Blant disse finner man Umoe Restaurants (morselskap for Peppes Pizza, Burger King Scandinavia, Blender, TGI Fridays Scandinavia og Starbucks Scandinavia) og Løvenskiold Handel AS (bestående av Maxbo, Maxbo Proff og Løvenskiold Logistikk). I 2016 gikk Kvalevåg inn i stillingen som daglig leder i SK Vidar og Oslo Maraton. Nå fortsetter hun med idrett, i Norges idrettsforbund.

- Vi er veldig glad for å ha Karen med på laget som skal utvikle norsk idrett videre. Hun har bred og relevant erfaring som leder og vet hva som kreves i å utvikle store organisasjoner. Karen får et stort ansvar med å fornye norsk idrett sammen med Idrettsstyret og ansatte. Bak ansettelsen ligger det en grundig prosess med tester, intervjuer og omfattende referansesjekk. Karen viste seg å være en utmerket kandidat til jobben. Nå gleder vi oss til å ønske henne velkommen på Idrettens Hus fra 1. oktober, sier idrettspresident Tom Tvedt.

- Jeg ser virkelig frem til å ta fatt på utfordrende og spennende oppgaver i Norges største folkebevegelse. Ikke minst gleder jeg meg til å bli kjent med alle de dyktige medarbeidere i NIF og utvikle samarbeidet med øvrige organisasjonsledd i idretten. Jeg har stor tro på at vi skal videreutvikle idretten basert på en verdiforankret kultur – og stor grad av åpenhet. Det gjelder både i arbeidet med å skape idrettsglede for enda flere og i utviklingen av toppidrettsnasjonen Norge, sier Kvalevåg.

Se opptak av pressekonferansen her.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.