Et langt steg for å sikre enerettsmodellen.

Postet av Ringsaker IF den 7. Mai 2017

Tirsdag 2. mai 2017 kan komme til å gå inn i idrettens historiebøker som en merkedag i fremtiden. Det var dagen da Stortinget enstemmig stemte for å beholde enerettsmodellen for spill i Norge.

Det er 14 år siden spillpolitikk sist ble like grundig behandlet i Stortinget, og det er allerede mange år siden det ble vedtatt at en slik gjennomgang skulle finne sted. Stortingsmeldingen, med den samme innstillingen som ble vedtatt i går, ble lagt fram for Stortinget i desember 2016 etter en prosess med innhenting av innsikt og innspill.

Det har ikke vært selvsagt med et vedtak som vi fikk i går. Sterke krefter med mye penger har jobbet hardt for å rive ned modellen som har sikret ansvarlighet og penger til samfunnsnyttige formål i snart 70 år. Pengespillbransjen har ikke lov til å operere i Norge, men har jobbet utrettelig med å få overbevist politikerne om en endring som vil tillate dagens uregistrerte spill å operere i Norge.

Til tross for en stor mengde betalte konsulenter. Til tross for betalte ‘alternative fakta’. Til tross for påvirkning i alle kanaler endte Stortinget opp med vedtaket om at enerettsmodellen skal bestå.
Men flere av aktørene på talerstolen gikk langt i å antyde omkamp så raskt som mulig. Det er derfor viktig at idretten fortsetter å jobbe for å sikre dagens modell. Ansvarlighet må settes først i prioriteringene og flest mulig av dem som i dag tror eller synes det er helt ok å spille på utenlandske spill, må overbevises om å spille på Norsk Tipping i stedet.

Men denne uka er det helt flott å kunne glede seg, gratulere hverandre og vite aller innerst at idrettens utvetydige standpunkt og utrettelige jobbing har bidratt godt til et svært viktig, enstemmig vedtak.

Skrevet av Geir Ove Fredheim, Norges Idrettsforbund.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.