Gode gamle Møller´s Tran

Postet av Ringsaker IF den 19. Feb 2017

Tran er det eneste kosttilskuddet som er godkjent av Antidoping Norge. Grunnen til det er at kontrollen av alt annet kosttilskudd som selges i Norge er for dårlig.

Idrettslagene i Ringsaker fikk seg litt av en aha-opplevelse under foredraget "Doping - angår det oss?"

I forkant av årsmøtet i Ringsaker Idrettsråd, fortalte tidligere ski-orienterer Hans Jørgen Kvåle i Antidoping Norge, at effektive kosttilskudd gjerne inneholder dopingstoffer. Han hevdet at én tredjedel av alle kosttilskudd inneholder mer enn det som står på innholdsfortegnelsen og at det nettopp er derfor de har effekt.

Kvåle mente at det gode og tradisjonelle norske kostholdet gir nok av både vitaminer og proteiner, og at det er helt unødvendig med ekstra kosttilskudd.

Videre fortalte han at tidligere var doping mer vanlig i styrkemiljøene enn i andre miljøer. I dag er bruken langt jevnere fordelt. Studenter bruker stimulerende midler både før og under eksamen for å kunne prestere bedre, noen doper seg for å få finere kropp, mens andre bruker dop for å bli sprekere.

Kvåle fortalte at Antidoping Norge tilbyr grunnleggende antidopingsopplæring gjennom e-læringsprogrammet RENUTOVER.NO. Gjennom sju korte moduler på 3-4 minutter hver, får vi en god og nytting innføring i antidoping. Programmet er oppdatert i henhold til regelverket som trådte i kraft 1.januar 2015, og er laget til bruk på alle typer enheter.

Til slutt kan Ringsaker IFs representanter til årsmøtet i Ringsaker Idrettsråd informere om at det ble ingen endringer i styret i idrettsrådet. Arnfinn Nes fortsetter som styreleder og Inger Mette Fredheim fortsetter som nestleder med ansvar for kommunale midler.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.