Furnes – Ringsaker 4-2. En særdeles velspilt kamp.

Postet av Ringsaker IF den 23. Mai 2017

Tekst og foto av Petter Sand, Ringsaker Blad

Førsteomgang ble en omgang med to lag som ønsket å by opp til dans.

Oppgjøret største sjanser sto gjestene for, og kun en god Svaet i vertenes bur sørget for at førsteomgangen endte målløst.

Den største sjansen fikk dog vertene da Simen Haugen parkerte midtstopperen til RIF og fikk tildelt en særdeles velfortjent straffe.

Misbrukte straffe

– Jeg sa han burde fått parkeringsbot i den situasjonen, sier en strålende fornøyd Simen Haugen.

Ken Robin Olsen reddet den svakt plasserte straffen, og utrolig nok sto det 0–0 på måltavla etter 45 velspilte minutter.

– Nå har jeg reddet to av to straffer i år, så det er vel godkjent, sa en fornøyd Olsen i pausen.

Andreomgang ble en fryd for øyet, og det vandrende fotballeksikonet Karsten Thune storkoste seg med det som ble vist på Gaalaas.

– Det er svært sjelden man i 5. divisjon ser to lag som prøver å spille ut hverandre med taktisk klokskap.

Da Espen Haakensveen med et utrolig kremmerhus fra drøye 30 minutter sendte gjestene i føringen etter 49 minutter ble det fyr i teltet.

Etter 52 minutter var den hjemvendte målkongen Simen Haugen på plass og utlignet for vertene.

Da Kent Jørgen Johansen sendte gjestene i føringen på nytt etter 72 minutter var vertene på veg mot sitt første hjemmetap siden tapet mot Koppang (2–3) 23. juni 2014!

Noe av det vakreste

Joakim Botten Nyhus som sist sesong ble kåret til årets breddespiller utlignet for hjemmelaget på ny.

Så var det tid for et av tidenes vakreste mål da Simen Haugen på utrolig vis hamret inn ledermålet til Furnes.

– Det var en utrolig herlig følelse. Fra jeg mottar ballen med utsiden til jeg hamrer den i nettaket på 2. touchen, sier en strålende fornøyd Simen Haugen.

Unggutten Fredrik Bratberg fikk æren av å avslutte en utrolig 5. divisjons kamp på Gaalaas. Målet ble satt inn assistert av Haugen.

Vertene venter fortsatt på sitt første tap på nye Gaalaas og leder Edgar Halvorsen sa optimistisk til RB-sporten.

– Om vi møter Moelven neste sesong avhenger av at de beholder plassen.

Simen Haugen har etter returen tegnet seg for nettkjenninger i alle kamper han har spilt (inkludert treningskamper)

– Det var utrolig gøy og nødvendig å komme tilbake hit. De to siste sesongene har jeg savnet å ha det gøy med fotball. Nå storkoser jeg meg på alle treninger og kamper.

– Er ringen sluttet nå som du er tilbake der du startet, Haugen?

– Det håper jeg da ikke. Jeg er ikke mer enn 24 år og har fortsatt ambisjoner. Nå har vi en fantastisk gjeng her på Gaalaas og endelig er fotball gøy igjen.

Kamprapport

Furnes–Ringsaker 4–2 (0–0)

Gaaaas kunstgress

5. divisjon, avdeling 02

Mål: 0–1 Espen Haakensveen (49 minutter) 1–1 Simen Haugen (52 min) 1–2 Kent J. Johansen (72 min) 2–2 Joakim Botten Nyhus (78 min) 3–2 Simen Haugen (80 min) 4–2 Fredrik Bratberg (83 min)

Gule kort: Knut E. Helland – RIF, Hans Kr. Arnkværn – Furnes

Furnes: Ole R. Svaet, Kim A. Moen–Johan Høistad, Tommy Hauge (K), Niklas Koteng, Jonas B. Vestli, Joakim Botten Nyhus, Simen Grønland, Espen Tomter, Fredrik Bratberg, Hans Kr. Arnkværn. Håkon Johnsrud, Mario Håker, Niklas Eriksen, Morten Olsen, Sture Saxrud, Simen Haugen, Remi Heggedal

Ringsaker: Ken R. Olsen, Andreas T. Røang–Stian Larsen, Piotr Kobierski, Espen Haakensveen, Christian R. Dalseng, Amund S. Grasbakken (K), Stian Tangen, Oskar K. Røhnebæk, Tor A. Krogsrud, Lars P. Dobloug, Kent J. Johansen, Knut E. Helland, Erik Grønvold, Simen Opsal, Anders Kjelsrud, Jamie Sagstuen, Sondre Bjørke

Dommer: Kristoffer Leirdal – Kolbu