Ringsaker - Redalen 1-2 (1-0)

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 12. Mai 2022

Etter en meget god førsteomgang, der 17-åringen Hubert ga oss ledelsen etter et vakkert angrep, fikk vi en marerittstart på 2. omgang. To billige mål på fire minutter førte gjestene opp i ledelsen. 

Mot et rutinert og fysisk sterkt Redalen ble det tungt i motvinden i Gaupen etter pause. Men gutta viste fin mentalitet og ga aldri opp jakten på utligningen. Vi var nære ved både Håvard og Peder, men Redalen red av RIF-presset i sluttminuttene.

Spillemessig løftet vi oss betydelig etter forrige fredags 4-4 kamp mot Vardal. 

Tind Galaaen (21) debuterte for RIF med 35 minutter som midtstopper. Vi gleder oss til å se mer til Tind denne sesongen. Tor Arne Krogsrud gjorde også comeback for RIF etter to års opphold fra fotballen.
Ringsaker til topps!

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 7. Okt 2018

Foto: Petter Sand/Ringsaker Blad

Endelig fikk RIF vist seg fra sin beste side i en toppkamp. Da ble det seier mot Grue og tabelltopp i avdelingen med tre kamper igjen å spille. 

Premissene var lagt før slaget i Gaupen mellom Ringsaker og Grue. Grue ledet serien med to poeng foran RIF og med seier ville de gule og blå ta over serieledelsen. 

De siste årene har Ringsaker sviktet i toppkampen, men det var definitivt ikke tilfellet denne gangen. I en god 5. divisjonskamp vant vertene fortjent i det som kanskje avgjør toppstriden i avdelingen. Det er ingen tvil om at slagordet gult og blått tel krampa tæk øss stemte i denne matchen. 

For det aller viktigste lå i bunn da dommeren blåste i gang kampen. Hele laget jobbet sokkene av seg gjennom samtlige 90 minutter. Enkeltspillere sto fram, men først og fremst var dette en skikkelig lagseier foran ca. 350 tilskuere. 

Etter at lagene følte litt på hverandre de første minuttene fikk RIF en kanonåpning med scoring et kvarter ut i kampen. Grues keeper bommet på et gjennomspill og lot buret stå åpent for Torbjørn Falch Rustand. Vår hærfører og kaptein gjorde selvsagt ingen feil og sendte hele Gaupen til himmels. 

Ringsaker fortsatte å kjøre på etter scoringen og skapte flere store muligheter. Blant annet Rustand og Erik Sigtbakken hadde gode muligheter, men scoringen lot vente på seg. 

Det skulle imidlertid vise seg at publikum ikke trengte å vente lenge. For banens beste Milos Petrovic tok med seg ballen inn i banen og ladet venstreslegga. Serberen fyrte av en prosjektil som dalte vakkert ned i hjørnet. 2-0 og en vakker scoring. Gjestene svarte imidlertid før pause da den gode spissen Alaa Saad Gaith Al-Shimary reduserte etter en corner. 

Lagene tok dermed pause med stillingen 2-1. En omgang der Ringsaker styrte begivenhetene og fort kunne ledet mer. 

Det hadde nok støtteapparatet til Grue sett også for gjestene gikk mer offensivt til verks i andre omgang. I en periode der RIF var noe presset klarte vertene å sette nok en scoring. Ringsaker fikk frispark fra 18-19 meter. Som mot Hernes curlet Erik Sigtbakken frisparket praktfullt i hjørnet. 

Grue var fortsatt ikke utslått og nok en gang reduserte Al-Shimary med en styring på et frispark. 

Det var faktisk ikke kveldens siste mål for et drøyt kvarter før kampslutt fikk Ringsaker straffespark. Rustand ble felt da han jaget det som så ut som en håpløs ball og ble felt. Straffesparket ble satt sikkert i mål av dødballspesialist Erik Sigtbakken. 

Denne gangen greide ikke gjestene å slå tilbake. Dermed endte det med tre poeng i toppkampen til Ringsaker som nå topper tabellen med tre kamper igjen å spille. Førstkommende torsdag møter RIF Stange på bortebane før Elverum 2 og Braskereidfoss gjenstår for de gule og blå.  


Fakta

Ringsaker – Grue 4-2 (2-1)

Mål: 1-0 Torbjørn Falch Rustand (13), 2-0 Milos Petrovic (40), 2-1 Alaa Saad Gaith Al-Shimary (43), 3-1 Erik Sigtbakken (57), 3-2 Al-Shimary (63), 4-2 Sigtbakken (str, 72)

Ringsakers lag: Magnus Opdahl Sørensen – Stian Larsen, Iver Lierhagen, Mikkel Amb, Kent Jørgen Johansen – Amund Skaug Grasbakken, Milos Petrovic, Andreas Os (Oskar Konradsen Røhnebæk fra 75. min) – Erik Sigtbakken, Torbjørn Falch Rustand (Håvard Haugom fra 85. min), Christer Krokengen (Tor Arne Krogsrud fra 78. min)

RIFs stjernetrio: 

★ Erik Sigtbakken

★★ Kent Jørgen Johansen

★★★ Milos Petrovic


1 Kommentar

Knusende seier i toppkampen

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 23. Sep 2018

Erik Sigtbakken scoret et av målene lørdag. 

Ringsaker var klart best i toppkampen mot Hernes og ga seg ikke før det sto 4-1 på måltavla. 

Ringsaker tok tak i kampen på eget kunstgress i åpningsminuttene. Bare ett poeng skilte lagene før lørdagens toppkamp, men det så ikke slik ut den første halvtimen. Hernes la seg lavt og satset på kontringer, mens RIF tok tak i ballen, presset gjestene og skapte sjanser fra start. 

Allerede etter sju minutter serverte Erik Grønvold gjestene fra Hernes en advarsel da han skjøt lavt mot nærmeste hjørnet etter en kort corner. Keeperen leverte en god redning, men på den påfølgende corneren fikk de gul-blå uttelling. Corneren ble slått mot bakre stolpe, der avsluttet Stian Larsen i stolpen. På returen ventet Andreas Os som banket inn kampens første scoring. 

Kampen fortsatte i samme spor med et stort ballinnehav til Ringsaker, men uten å skape de store sjansene. Det gjorde heller ikke Hernes før de plutselig spilte seg igjennom RIF-forsvaret med en langpasning. Alene med keeper Magnus Opdahl Sørensen reddet vertenes sisteskanse mesterlig. 

Ringsaker fikk noen minutter senere også en stor mulighet da Erik Sigtbakken løp seg fri og avsluttet fra noe skrått hold, men også denne gangen reddet keeper. 

Vi skulle imidlertid få en scoring til før hvilen. Nok en gang fikk Ringsaker uttelling på dødball. Corneren ble slått inn og der raget Ringsakers svar på Fellaini høyest og stanget inn 2-0. Det er selvsagt Os vi snakker om som dermed ble tomålsscorer. 

RIF gikk til pause med en komfortabel ledelse uten å imponere og var ivrige å vise seg fra en enda bedre side i andre omgang. Som i første omgang gikk laget hardt ut og skapte flere gode muligheter før Erik Sigtbakken skrudde inn 3-0 for vertene. 

Hjemmelaget storspilte ikke, men hadde god kontroll på matchen. Allikevel fikk Hernes sin redusering 12 minutter før slutt og skapte spenning i kampen. Den spenningen varte ikke mer enn to minutter for ti minutter før slutt punkterte Kent Jørgen Johansen kampen da han løp fra Hernes-forsvaret, forbi keeperen og satte ballen i det åpne buret. 

Flere scoringer ble det ikke og et Ringsaker-lag i flytsonen innkasserte sin fjerde seier på rad.


Fakta

Ringsaker – Hernes 4-1 (2-0)

Mål: 1-0 Andreas Os (8), 2-0 Os (32), 3-0 Erik Sigtbakken (56), 3-1 Morten Christensen (78), 4-1 Kent Jørgen Johansen (80)

Ringsakers lag: Magnus Opdahl Sørensen – Stian Larsen, Amund Skaug Grasbakken, Mikkel Amb, Roger Sigtbakken (Henrik Hornnæss fra 73. min) – Erik Grønvold (Anders Kjelsrud fra 60. min), Milos Petrovic, Andreas Os – Kent Jørgen Johansen, Erik Sigtbakken, Christer Krokengen (Torbjørn Falch Rustand fra 65. min)

RIFs stjernetrio: 

★ Stian Larsen

★★ Andreas Os

★★★ Amund Skaug Grasbakken

 
Endelig seier igjen

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 22. Aug 2018

Ringsaker tok sin første seier i høstsesongen. 

Etter bare to poeng på de to første kampene etter ferien var det en sultefôret gjeng som entret Gaupen Bernabeu mandag kveld. På motsatt banehalvdel var det også en revansjelysten gjeng. Hamar IL måtte nemlig svelge et tungt tap i serieåpningen på hjemmebane mot Ringsaker. 

I lagoppstillingen før kampen kunne den observante seer skimte ikke bare én, men to kapteiner. Innafor? Selvfølgelig. Gaupdøler er som kjent et åpent folkeslag og da ble det naturlig å hente inspirasjon fra Amerika. Var dette nok til å vippe HIL av pinnen? Om det var utslagsgivende kan diskuteres, men RIF plukket i hvert sin første trepoenger i høstsesongen. 

Det var også de gule og blå som åpnet kampen best og skapte gode muligheter, selv om også gjestene fra Hamar virket farlige på kontringer. 

Det var også RIF som tok ledelsen da Amund Skaug Grasbakken banket inn ledermålet. 

Det tok imidlertid ikke lang tid for gjestene å svare. Like etter utlignet de på det som blir stående i historiebøkene som et selvmål. 

Lagene gikk til pause etter en omgang der RIF styrte spillet og skapte de største sjansene, men slet med uttellingen. 

HIL fortsatte å stå godt samlet i forsvar i andre omgang og gjorde det vanskelig for Ringsaker, men til slutt fikk vertene uttelling. Erik Sigtbakken scoret det befriende ledermålet og plutselig løsnet det skikkelig foran mål. RIF ga seg ikke før det sto 4-1 på tavla etter at Kent Jørgen Johansen og Andreas Dårstad hadde pyntet på resultatet. 

En annen gladnyhet er at Ringsaker 2 tok en sterk 5-1 seier borte mot Jørstadmoen og topper dermed sin avdeling i 6. divisjon. 

 


Fakta

Ringsaker – Hamar 4-1 (1-1)

Mål: 1-0 Amund Skaug Grasbakken, 1-1, 2-1 Erik Sigtbakken, 3-1 Kent Jørgen Johansen, 4-1 Andreas Dårstad 

Ringsakers lag: Magnus Opdahl Sørensen – Håvard Haugom, Stian Larsen (Andreas Dårstad fra 70. min), Mikkel Amb, Roger Sigtbakken (Henrik Hornnæss fra 82. min) – Erik Grønvold, Amund Skaug Grasbakken, Øyvind Haugli, Andreas Os (Anders Kjelsrud fra 46. min) – Erik Sigtbakken, Kent Jørgen Johansen

RIFs stjernetrio: 

★ Kent Jørgen Johansen

★★ Amund Skaug Grasbakken

★★★ Erik SigtbakkenReddet ett poeng i debuten

Postet av Ringsaker IF A-Lag den 5. Aug 2018

Christer Krokengens debutscoring ble beholdningen da han reddet poeng rett før slutt i en svak fotballkamp. 

Endelig var det kamp igjen for RIF-gutta etter over en måned med kampfri sto en bortetur til Braskereidfoss for tur. Ringsaker har trent godt de to siste ukene og gutta var klar for dyst nok en gang, men det gikk ikke helt vegen denne fredagen. 

For selv om de gule og blå hadde mye ball i første omgang så ble laget for upresise i pasningsspillet og utålmodige den siste tredjedelen til å utnytte overtaket i kampen. 

Det overtaket ble også borte etter 17 minutter da Braskereidfoss tok ledelsen. Hjemmelaget hadde også noen gode muligheter etter scoringen, før RIF kom litt tilbake i matchen mot slutten av omgangen og skapte et par brukbare muligheter. 

Etter en alvorsprat og to bytter i pausa gikk Ringsaker ut i hundre i andre omgang. Uttellingen kom kjapt også da Erik Grønvold spilte en krempasning igjennom til Henrik Hornnæss langs venstrekanten som slo 45 grader ut til Stian Larsen. Høyrebacken som spilte sentral midtbane i matchen satte ballen kontrollert i hjørnet; 1-1. 

Ringsaker fortsatte å kjøre på og virket å ha taket på kampen, men plutselig glapp det i RIF-forsvaret. Hjemmelagets Sigvart Melsnes Svenneby fikk valse inn i 16-meteren og satte ballen rolig i mål. Den scoringen rystet Ringsaker, som ikke klarte å løfte seg før det gjenstod 15-20 minutter av kampen. Da begynte gjestene å bli desperate og skapte flere farligheter, men de aller største sjansene uteble. 

Det var imidlertid før Christer Krokengen bestemte seg for å ta saken i egne hender. Han skjærte inn fra sin venstrekant og klinket ballen i mål fra 20 meter. En nydelig scoring fra debutanten som helt klart blir en sterk tilvekst til høstsesongen. Krokengen var også nær ved å bli matchvinner langt inne i overtiden, men skuddet fra nesten identisk posisjon ble denne gangen reddet av keeper. 

Dermed måtte Ringsaker nøye seg med ett poeng i det som må sies å være en svak fotballkamp der laget manglet presisjon, tempo og fandenivoldskhet. 


Fakta

Braskereidfoss - Ringsaker 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Vegard Syversrud (17), 1-1 Stian Larsen (51), 2-1 Sigvart Melsnes Svenneby (57), 2-2 Christer Krokengen (90)

Ringsakers lag: Magnus Opdahl Sørensen - Håvard Haugom (Oskar Røhnebæk fra 62. min), Espen Haakensveen, Mikkel Amb, Piotr Kobierski (Henrik Hornnæss fra 46. min) - Milos Petrovic, Erik Grønvold, Stian Larsen - Anders Kjelsrud (Christer Krokengen fra 46. min), Erik Sigtbakken, Kent Jørgen Johansen (Roger Sigtbakken fra 80. min)

Gule kort: Håvard Haugom 

RIFs stjernetrio: 

★ Christer Krokengen

★★ Stian Larsen

★★★ Mikkel Amb