Nyhetsbrev til Innlandsidretten.

Postet av Ringsaker IF den 30. Sep 2020


Nyvalgt leders hilsen til idretten

På vårt ekstraordinære kretsting 24. september 2020 ble Inger Lilleby Fløgum valgt til styreleder for kretsen.
Se vedtak fra kretstinget her.

Nyvalgt leder takker for tilliten og ser frem til spennende arbeid for idretten.
 Les Inger sin hilsen til idretten:


Les mer

Tillater kontakttrening for breddeidretten fra 12. oktober

Regjeringen besluttet onsdag å tillate ordinær kontakttrening for 23 600 utøvere over 20 år i breddeidretten. Dette omfatter alle utøvere som er definert innenfor den første fasen i den gradvise gjenåpningen av kontaktidretter for voksne.


Les mer

 

Ønsker du idrettsfaglig påfyll?

Vi kan nå tilby to nye kurs:
 Kurs i økonomistyring i idrettslaget og WEBkurs for kontrollutvalg.

Vi har i tillegg foretatt enkelte endringer i kursporteføljen,
så sjekk vår kalender for oppdateringer.

Ta gjerne kontakt med oss på innlandet@idrettsforbundet.no for bestilling/spørsmål.

Årets ildsjel

Over hele landet er det tusenvis av frivillige ildsjeler som gjennom hele året legger ned en uvurderlig innsats for sine klubber og utøvere.
Nominèr din kandidat fra 14. september til 11. oktober. Vinneren offentliggjøres på Idrettsgalla-sendingen på NRK 9. januar.


Les mer

 

 

Tilskuddordning til arrangementsutvikling

Innlandet fylkeskommune ønsker at fylket skal være attraktivt for arrangement innen idrett og friluftsliv og lyser ut midler til arrangementsutvikling i 2021 med søknadsfrist 1. november 2020.
 Midlene skal bidra til samarbeid, involvering og være en arena for innovasjon, profilering av fylke/region, ungt lederskap og oppgradering av arrangementsteknisk utstyr.  


Les mer

Regionale idrettsrådsmøter

Vi følger opp vårens regionmøter og inviterer til nye regionale møter for idrettsråd og kommunale saksbehandlere.
 Dato for møtene er fastsatt, og invitasjoner vil komme. Sjekk datoer på vår hjemmeside.


Les mer

 

Endring i smittevern-veilederen

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har revidert veilederen for smittevern i idrett, som gjelder for alle idrettslag, særforbund, foreninger og andre som arrangerer organisert idrett.
 Målet med de foreslåtte smitteverntiltakene er å beskytte både trenere/instruktører/frivillige, deltakere og foresatte.


Les mer

Kontaktinformasjon

Innlandet idrettskrets
 Kleivbakken9

2618 Lillehammer

 

Vi er fordelt på to besøksadresser:
Idrettens Hus Lillehammer, Kleivbakken 9, 2618 Lillehammer
 Idrettens Hus Ottestad, Løvstadvn. 7, 2312 Ottestad

 

Tlf: 913 37 000

E-post: innlandet@idrettsforbundet.no


0 Kommentar

A-lagstreneren møter Ressursgruppa.

Postet av Ringsaker IF den 29. Sep 2020

En meget engasjert og positiv A-lagstrener gjorde formiddagskaffen til Ressursgruppa til en trivelig og interessant happening. John Arne hadde hørt mye pent om gruppa som møtes hver tirsdag på idrettsplassen for å rydde eller utføre større oppgaver. Siden det ikke er blitt spilt en eneste A-lagskamp etter at koronaen rammet oss i mars, ønsket han å gi Ressursgruppa et lite innblikk i hva som foregår på seniornivå. 

John Arne er imponert over spillergruppa si. Tross alle koronarestriksjoner har det gjennomsnittlig vært 14 spillere som har møtt til trening to ganger i uken. Han får heller ikke fullrost støtteapparatet sitt og det gode miljøet som er i gruppa. At RIF har fått flere nye spilleroverganger i høst er også et bevis på nettopp dette. For John Arne er det viktig å holde sammen som lag og klubb, og at det skal være gøy å spille fotball.  John Arne er optimistisk og ser fram til 2021 sesongen.

Etter at informasjonsbiten var omme, ble det tid for litt fotballmimring og noen spenstige historier fra boka  "Verbale sleivspark". Vi fikk blant annet høre om den herlige historien om Pål Jacobsen som prioriterte fiske i Åsta i stedet for å prøvespille for Liverpool på 70-tallet. Om RIF-supporter og dommer Arvid Minde som fikk magetrøbbel under en guttekamp og som fortsatte dommergjerningen på en utedo med vidåpen dør. Vi fikk høre om Kjeftesmella på Stavsjø Stadion og om Dalaspilleren som havnet i senga til vaktmesterfruen.

På bildet forteller John Arne historien om mangeårige RIF-keeper Kjetil Holmen som entret Jevnaker stadion iført Langmoens blå arbeidsbukse, vernesko, arbeidshansker og to røkte middagspølser i baklomma på buksa. Den gangen var han keeper for Dala og ble plukket opp i fabrikkporten av bussen med lagkamerater før ferden gikk til Jevnaker. Før kampen måtte han innom S-laget for å kjøpe seg mat. Keeperutstyret var glemt igjen i Brumunddal og dermed entret Holmen Jevnaker stadion iført arbeidsantrekk og middagspølse i baklomma (som visstnok hang ut av lomma etter første redning ved stolperota).  

Undertegnede fikk selv boka i julegave og det er blitt mye "jeg ler så tårene triller".

Tusen takk for en fin formiddag på klubbhuset i Gaupen. Vi ser fram til 2021 sesongen vi i Ressursgruppa også.  💛💙💛

 


0 Kommentar

Ringsaker J2004 - Søndre Land 2-4 (0-2)⚽️

Postet av Ringsaker IF den 24. Sep 2020

Sesongens siste hjemmekamp på Gaupen Bernabeu📍 ble spilt i går mot Søndre-Land.

Søndre-Land troner alene på toppen av tabellen med fire seire av fire kamper og trodde nok at det å komme til Gaupen Bernabeu ikke skulle by på noen problemer. Og Søndre Land tenkte nok at det kom til å bli et målkalas når de scora sitt første mål etter 6 minutt. 

Ringsaker responderte på dette med å gi litt mer tæl. De viste at det er ikke bare yppe seg på de gule og blå. 

Etter 30 minutt gikk gjestene opp i 2-0 og det var pause resultatet.

I pausen var Ringsakerjentene tydelig på at dette ikke var umulig å ta igjen. Og da andre omgang ble blåst i gang viste jentene at de ville noe. De presset gjestene og hadde flere sjanser. Dessverre gikk gjestene opp i 3-0 i det 50. minutt.

Ringsaker presset og presset og i 56 minutt fikk de endelig hull på byllen. Nå var gjestene litt ute å kjøre og de gjorde masse feil. Og i det 66 minutt satt 2-3. Dette trivdes ikke Søndre-Land med. Mye frustrasjon som gikk utover dommer og motstandere. Var tydelig at de ikke forventet å møte en slik motstander. Selv om Ringsaker var det beste laget i andre omgang var det gjestene som puttet det siste målet. Da dommeren blåste av kampen, 5 minutt på overtid, var sluttresultatet 2-4.

Denne kampen var sesongens beste og jentene responderte på det de fikk beskjed om. Nå er det viktig å ta med godfølelsen denne kampen ga til søndag.

Jentene blir også frustrert over dommeren  men denne frustrasjonen tar de ut i spill istedenfor å kjefte.

Denne kampen var markeringen av Erlend Arnestadsveen sin 150 kamp som trener.

Gult og Blått tel krampa tæk øss!💛💙


0 Kommentar

Koronavettkurs rulles ut til hele norsk idrett.

Postet av Ringsaker IF den 2. Sep 2020


Norges idrettsforbund har, i samarbeid med Norges Fotballforbund, laget et fellesidrettslig e-kurs om koronavett som nå tilbys 54 ulike særforbund.

 

Kurset omhandler hvilke retningslinjer for smittevern som gjelder i forbindelse med selve idrettsutøvelsen. Kurset tar for seg blant annet hvordan man skal oppføre seg på og utenfor banen for å ivareta smittevern på best mulig måte. Ønsket er å øke bevisstheten og ta et samfunnsansvar, og ikke minst at helsemyndighetene skal være trygge på at smittevern tas skikkelig på alvor i klubbene.

Målgruppen for e-kurset er alle utøvere over 13 år og alle foreldre og foresatte som selv skal delta eller har barn som skal delta i trening, kamper og arrangement i regi av idretten. Kurset er særlig rettet mot utøvelse av kontaktidrett, men vil være nyttig for utøvere i alle idretter.

Fotballen har vist vei
- Norges Fotballforbund lanserte i juli et koronavettkurs for sine medlemmer. På bakgrunn av suksessen med dette kurset har Norges idrettsforbund tatt initiativ til å utarbeide et lignende opplegg. Derfor er det nå laget et fellesidrettslig e-kurs på samme plattform som Norges Fotballforbund sitt. Det skal være trygt å sende barn og ungdommer ut i idrettsaktivitet, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund.

Hun forteller at siden juli har over 80.000 medlemmer i fotballen tatt kurset.

- Kurset har vært en stor suksess. Derfor håper og tror vi at det fellesidrettslige e-kurset som nå rulles ut til alle særforbund og alle idrettslag vil bidra til samme suksess og god opplæring i smittevern til våre medlemmer, sier Kvalevåg, som understreker at personer som allerede har tatt kurset gjennom fotballen slipper å ta dette kurset på nytt.

Også for trenere, ledere og tillitsvalgte
Kurset har ikke trenere, ledere og tillitsvalgte som hovedmålgruppe, men det er flott om disse også gjennomfører kurset.

- Denne gruppen må være godt kjent med det enkelte særforbunds koronavettregler som vil favne videre enn hva dette kurset gjør. Det er opp til hvert enkelt særforbund å bestemme om dette kurset skal gjøres obligatorisk for sine medlemmer, og hvilke roller og funksjoner i medlemsmassen det skal være obligatorisk for, avslutter Kvalevåg.

Alle spillere må ha en personlig Min idrett-bruker for å kunne ta kurset.

Les mer om idrettens koronavettkurs

Koronavettkurset er utarbeidet i samarbeid med Norges Fotballforbund og Norsk Tipping. 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline