Ringsakergutta vant på Nes.

Postet av Ringsaker IF den 29. Des 2017


Nikkis i form", et lag bestående av Ringsaker-spillere vant romjulsturneringa i Neshallen torsdag. Torbjørn Falch Rustand avgjorde finalen mot Trøkkadarn.


Bilder fra turneringa og Ringsakergutta


0 Kommentar

Resultatlister fra fjerde dag i Tour de Hedmarken.

Postet av Ringsaker IF den 28. Des 2017Siste dag i Tour de Hedmarken gikk i fristil på Budor i dag. Emil og Petter avsluttet touren i god stil og er godt fornøyd med egen innsats. Vi gratulerer 😊

Resultater fra Budorrennet


0 Kommentar

Resultatlister fra tredje dag i Tour de Hedmarken.

Postet av Ringsaker IF den 27. Des 2017

Gåsburennet 3. juledag er det 3. rennet av 4 i Tour de Hedmarken. Rennet gikk i klassisk stil for alle aldersgrupper med unntak av seniorer hvor det ble arrangert skibytte. 

Emil og Petter fortsetter å imponere i Gutter 10 og Gutter 13. Under kan du lese resultatlista fra dagens renn:

Fullstendig resultatliste fra Gåsburennet0 Kommentar

Julehilsen fra Hedmark skikrets

Postet av Ringsaker IF den 23. Des 2017


Hedmark skikrets har sendt hyggelig julehilsen som kan leses ved å klikke på linken under:

God jul til alle skivenner


0 Kommentar

God Jul og gode ønsker for det nye året!

Postet av Ringsaker IF den 20. Des 2017


2017 har vært et begivenhetsrikt år for Ringsaker IF. Prosessen rundt samarbeidetsbruddet  med fotballgruppa i Nes Sportsklubb har fulgt oss gjennom hele året, og har vært både følelsesmessig og arbeidskrevende tøft for alle involverte. Å kunne gi et godt sportslig tilbud til alle som ønsker å spille fotball i Ringsaker IF har vært det sentrale, og det er ingen tvil om at det er mange i klubben som fortjener ei rose.

Mens lagidretten går hver til sitt fortsetter skifolket å samarbeide om hverandres sterke sider og fasiliteter. Samarbeidet skaper kreativitet. Det blir tilbud til unger som ønsker å være med kun for moro skyld, og til unger som ønsker litt større utfordringer i idretten sin. Ei velfortjent rose til skifamilien også.

Samhold og klubbfølelse er to nøkkelord i en klubb. Vi har begge deler i Ringsaker IF. Entusiasmen er der, viljen er der, vi ser framover og vi gleder oss til 2018. 

God jul og godt nyttår til alle sammen.

Under kan du lese julehilsen fra Hedmark Idrettskrets.

Julehilsen fra Hedmark idrettskrets

0 Kommentar

Resultatlister fra andre dag i Tour de Hedmarken.

Postet av Ringsaker IF den 17. Des 2017


Resultater Ottestadrennet - Tour de Hedmarken

Veldre Sag, Ringsaker, Hedmark - 17. desember 2017

Resultatlister:

Gutter 13 år

Gutter 10 år

Bildet viser Petter fra dagens renn i fristil. En fugl kvitret at Emil og Petter er storfornøyde etter helgas to renn og Ringsaker IF gratulerer 😊


0 Kommentar

Resultatlister fra første dag i Tour de Hedmarken.

Postet av Ringsaker IF den 17. Des 2017HA-sprinten er første renn i Tour de Hedmarken!

Rennet gikk i klassisk stil. Innledende prolog med etterfølgende finaler for klassene 11 år (født 2007) - senior. Ett heat for klassene 8 - 10 år (født 2008-2010).

Resultater HA-sprinten - Tour de Hedmarken.

Veldre Sag, Ringsaker, Hedmark - 16. desember 2017

Komplette resultater
8-10 år
11 år og eldre


0 Kommentar

Retningslinjer for publisering av bilder og film.

Postet av Ringsaker IF den 12. Des 2017


I dag skjer det mye tilfeldig og ulovlig deling og publisering av bilder. Norges idrettsforbund ønsker derfor å sette søkelyset på hvilke regler som gjelder for publisering og videreformidling av bilder og film av våre medlemmer. 

Idrettsforbundet har laget noen enkle retningslinjer for å bevisstgjøre trenere, utøvere, ledere, frivillige og foresatte av barn i idrettslag. Retningslinjene er utarbeidet på bakgrunn av de krav som stilles i personopplysningsloven og åndsverksloven.

Det er viktig å ha respekt for barn, unge og voksnes integritet og rett til personvern. Noen kan ha særlige grunner for at de ikke ønsker å bli tatt bilde av. I enkelte tilfeller kan bildedeling få uheldige konsekvenser dersom medlemmet for eksempel bor på hemmelig adresse. Det er en god skikk å alltid spørre om lov før bildet tas. Uønsket publisering og deling kan føre til erstatningsansvar og straffeansvar ifølge personopplysningsloven og åndsverkloven.

Hovedregelen er at det alltid skal innhentes samtykke fra alle som lett kan identifiseres på bildene før de publiseres. Dersom de som er avbildet er under 15 år må samtykke hentes inn både av barnet selv og foresatte.

Loven stiller i utgangspunktet ikke krav til at samtykket skal være skriftlig, men ved bruk av samtykkeerklæringen vil det ikke være rom for tvil om at samtykke er gitt.

Last ned samtykkeerklæring for publisering av bilder og film

Idrettsforbundets retningslinjer:

 1. Før bildet eller film publiseres skal det være innhentet samtykke fra alle på bildet, og fra deres foresatte dersom barna er under 15 år.
 2. Ved innhenting av samtykke til å publisere bilder og film bør samtykkeskjema brukes. Det er kun et aktivt samtykke som kan gi grunnlag for å publisere bilder og film.
 3. Dersom et barn ikke ønsker at bilder eller film skal publiseres skal dette overstyre foreldrenes ønske om publisering.
 4. Vær bevisst i hvilke situasjoner det tas bilder eller film. Ta aldri bilder av nakne personer og vær varsom med å ta bilder av lettkledde barn. Vis måtehold ved bruk av fullt navn på barn.
 5. Det skal alltid samtykkes særskilt for hvert enkelt bilde eller film som skal benyttes til medier.
 6. Et samtykke kreves også ved publisering av bilder og film i lukkede grupper på nett, som for eksempel Facebook, eller andre nettsteder som er passordbeskyttet.
 7. Dersom et samtykke trekkes tilbake, må publiserte bilder og film slettes. 

Informer om retningslinjene!
Norges idrettsforbund oppfordrer alle idrettslag til å gjøre retningslinjene for publisering av bilder og film kjent i idrettslaget.

Les mer om bilder av barn på nett på Datatilsynets nettsider. 

På dubestemmer.no kan dere lese mer om barn og unges personvern og hvordan dere kan gå frem dersom bilder skulle havne på avveie: http://www.dubestemmer.no/voksne/foresatte0 Kommentar

Resultatlister fra Natrudstilrennet søndag

Postet av Ringsaker IF den 10. Des 2017


En blid og storfornøyd Ringsakergutt etter helgas to renn på Natrudstilen. I dag var det fristil på programmet og her er resultatene:

Resultatliste for Gutter 10

Resultatliste for Gutter 13


0 Kommentar

Resultatlister fra Natrudstilrennet lørdag

Postet av Ringsaker IF den 9. Des 2017


Søre Ål IL samarbeider med Ringsaker Almenning om Natrudstilrennennene fredag 8. til søndag 10. desember 2017. I år arrangeres rennene sammen med mønstringsrenn til junior-VM. Rennene er sprint i friteknikk på fredag (Junior VM-uttak), klassisk stil på lørdag og i friteknikk (skiatlon for  junior VM-uttak) på søndag på Natrudstilen (Sjusjøen Skisenter). Det vil være sonerenn for 8-10 år, kretsrenn for 11-12 år og landsrenn for 13 år og eldre både lørdag og søndag. Seniorklassene på lørdag er også FIS-renn. 

Ringsaker IFs stiller med Emil i sonerennet og Petter i landsrennet begge dager, og under kan du lese hvordan det gikk på lørdag 😊

Resultatliste Gutter 10 år

Resultatliste Gutter 13 år

Ringsaker gratulerer begge guttene 😊

0 Kommentar

Idrettsgalla på Hamar 6.januar 2018

Postet av Ringsaker IF den 5. Des 2017


Super-tilbud til alle klubbene ift Idrettsgalla på Hamar 6. januar 2018. Meld interesse til Tina Thorsen i Hedmark idrettskrets:-) epost: tina.thorsen@idrettsforbundet.no

Sender dere felles bestilling får dere sitte sammen i hallen under showet.

Bestillingsfrist: 15.desember 


0 Kommentar

Sjusjørennet 2017

Postet av Ringsaker IF den 3. Des 2017


Ringsaker IFs skigutter, Petter og Emil Kolloen, gikk sesongens første renn på Sjusjøen i dag. Sjusjørennet gikk i fristil og resultatene i G10 og G13 kan du lese under:

Resultater Gutter 10 år

Resultater Gutter 13 år0 Kommentar

Workshop om jentefotball. Breddekomiteen inviterer til diskusjon og førjulslunsj lørdag 9. desember

Postet av Ringsaker IF den 1. Des 2017


Hva: Workshop og førjulslunsj

Tema: Jentefotball i Indre Østland

Når: Lørdag 9. desember 2017. kl. 10.00 - 13.30 

Hvor: Scandic Ringsaker (Olrud)

Pris: Gratis 

Påmelding: Send en epost innen utgangen av søndag 3. desember, til larsj.sandvik@fotball.no Breddekomiteen i NFF Indre Østland, er tildelt ansvar for oppfølging av utviklingen i jentefotball i vårt område. Når vi sier utvikling, så er det med mål om å rekruttere- og holde flest mulig jenter i alle aldre, aktive innen fotballen lengst mulig.

Vi trenger jenter som vil satse mot toppfotballen og vi trenger jenter i bredden. Hvordan får vi aktivisert jenter som flytter på seg på grunn av studier enten som spiller eller i noen av de andre nevnte rollene? Hvordan får vi rekruttert flere unge mødre til eksempelvis å ville bli med på Grasrottrenerkurs (tidligere c-lisens) eller bli klubbdommere?

Disse spørsmålene og flere trenger vi hjelp med å finne svarene på og ønsker derfor invitere de som brenner for jentefotball, til workshop med uformell førjuls-lunsj på:

Scandic Ringsaker (Olrud), lørdag 9.desember kl.10.00 - 13.30.

Vi vet det er tett opp mot jul og mange har andre planer, men håper likevel at nok interesserte møter opp, slik at vi kan etablere workshop.  Vi har plan om diskusjon 1- 2 timer i mindre grupper, før vi tar lunsj og til slutt oppsummerer de tanker og ideer som er kommet opp gjennom workshopen. Vi planlegger med at seansen avsluttes om lag kl. 13.30.

Noen aktuelle temaer

Rekruttere og beholde: Hva gjør man i de ulike klubbene for å rekruttere de yngste jentene og har man egne tiltak rettet mot de litt eldre? Hvordan holde på jentene?

Holdninger: Hvordan få til likebehandling og samme forventninger til jenter og gutter hjemme,- i klubb og generelt i forhold til fotball og trening? 

Spillerutvikling: Hvordan motivere,- legge til rette for og utvikle flere toppspillere i kretsen vår? Naboklubbsamarbeid, talentgrupper, akademier kan være stikkord.

Kompetanseheving: Egne kurs for jenter,- hvor og når? Inn i årshjulet i krets eller klubb? Gjelder både trener- og dommerkurs.

Jentefestival: Forsøkt arrangert denne sesongen i regi av krets, men påmelding har vist for liten interesse for konseptet. Hva kan vi gjøre for å lykkes med et konsept for å samle og vise frem jentefotballen? Kan vi få klubbene med på egne klubbdager dedikert jenter?

Ressursgruppe: Et av de viktigste målene med dette tiltaket vil være å etablere en ressursgruppe, med representanter fra de ulike geografiske områdene av kretsen, som skal jobbe videre med de forskjellige ideene som kommer opp på en slik samling. Noen navn er klare mens andre vil bli rekruttert enten gjennom denne samlingen eller etter tips. Et annet delmål vil også være å etablere lokale nettverk dedikert jentefotball, som skal jobbe med- og på tvers av klubb. Her kan etablerte sosiale medier eller delingsverktøy fungere som arbeidsredskap.

For å lande dette trenger vi deg og gjerne noen du kjenner som brenner for jentefotball, til hjelpe oss ta stegene videre. 

På grunn av bestilling av mat og lokale trenger vi en bindende påmelding innen utgangen av: søndag 3.12.2017. Håper du har mulighet til å sette av noen få formiddagstimer i en hektisk førjulstid til dette. Påmelding skjer ved å sende epost til larsj.sandvik@fotball.no, som inneholder følgende informasjon:

 • Deltakers navn
 • Deltakers klubbtilhørighet                                                                             

Med vennlig hilsen

Petter Lund  Leder Breddekomiteen, NFF Indre Østland0 Kommentar

SkoleRIFen - nytt semester starter ved skolestart januar 2018.

Postet av Ringsaker IF den 29. Nov 2017


Aktivitetstilbudet SkoleRIFen fortsetter vinteren og våren 2018. Dette er et tilbud for alle ungene ved skolen. SkoleRIFen har eksistert siden august i år, og den vil organiseres etter samme modell i 2018. 

Alle elevene som har vært med på SkoleRIFen i 2017 får ny invitasjon til nytt semester i 2018 via Superinvite. I tillegg får alle elevene på skolen invitasjon via skolens informasjonskanal Transfonder.

Du kan også melde deg på SkoleRIFen på linken under:

Klikk her hvis du ønsker å melde ditt barn på SkoleRIFen         

Påmeldingsfrist er 15.desember

                 


 

.0 Kommentar

Avdelingsoppsett 5. divisjon herrer. Se hvilke lag som utgjør de to avdelingene for sesongen 2018

Postet av Ringsaker IF den 29. Nov 2017


Når det gjelder avdelingsoppsettet i 5. div. menn, så er det lagt vekt på lik fordeling av lag som rykket ned fra 4. div. menn, og geografi. Det er 13 lag fra Oppland og 11 fra Hedmark, så ett lag fra Oppland må derfor spille i "Hedmarksavdelingen".

Avd. 1Avd. 2
Dombås Vingrom (6)
Fron (4)Ringsaker
Ringebu-FåvangHamar
Faaberg 2Stange
Lillehammer 2Fart
SnertingdalElverum 2
DokkaHernes
Vardal (6)Jømna/Heradsbygd
Vind (6)Braskereidfoss
ReinsvollKjellmyra
Kolbu/KK 2Grue
LunnerKongsvinger

Valget stod mellom lagene Vingrom, Vardal og Vind (som alle rykket opp fra 6. div. menn) fordi disse tre lagene er blant lagene som ligger nærmest Mjøsbrua, og kun Jømna/Heradsbygd har rykket opp fra 6. div. fra Hedmark. Det gir altså en lik fordeling av nyopprykkede lag, hvis et av de tre lagene spiller sammen med lagene fra Hedmark. Etter trekning endte det med at det er Vingrom som spiller i avdeling med lagene fra Hedmark.0 Kommentar

Fra idrettens temakveld på Terningen.

Postet av Ringsaker IF den 17. Nov 2017

Det er ingen god ide å bruke mye energi på å jakte "talenter" før junioralder.  -Ta fokus vekk fra resultater, gi heller honnør for innsats og mestring! - La de aktive bli med å bestemme!

Dette er noen nøkkelpunkter fra idrettens temakveld på Terningen. Et stort og engasjert publikum var opptatt av hvordan vi presenterer idrett for de unge. En av de som holdt innlegg var Elverums toppspiller i håndball, Jonas Burud. Han var ingen barnestjerne, men han trivdes godt i håndballmiljøet på Kolbotn. Jonas hadde gode inspiratorer i trener og foreldre, og fortsatte satsingen. Nå spiller han Champions League!


0 Kommentar

Klubben i mitt hjerte.

Postet av Ringsaker IF den 13. Nov 2017


Klubben i mitt hjerte er i gang og alle hverdager fram til fredag 24.11 deler Klubben i mitt hjerte ut 10.000 kroner til 3 idrettslag. 

Alle klubber som får 50 stemmer eller mer i løpet av et døgn er med i trekningen.

Her kan du stemme på "Klubben i mitt hjerte"

De 3 første vinnerne er Bjørgvin Karateklubb, Sportsklubben Trygg Lade og Ekholt Ballklubb. 0 Kommentar

Ringsaker er med i trekningen av kr 10.000 på konkurransens første dag i "Klubben i mitt hjerte"

Postet av Ringsaker IF den 12. Nov 2017Stort engasjement har gitt oss mange stemmer og vi er med på første dags trekning som blir offentlig på P4s formiddagsseninger. 

Reglene er enkle. Klarer vi å samle 50 stemmer eller mer i løpet av ett døgn, er klubben med på trekningen av tre dagspremier på 10.000 kroner fra SpareBank 1. Med en gang et idrettslag har oppnådd 50 stemmer i løpet av én dag vil det bli offentliggjort på klubbenimitthjerte.no at idrettslaget er med i trekningen av 10.000 kroner. Et idrettslag som oppnår 50 stemmer hver dag i kampanjeperioden kan delta i totalt 10 trekninger. Vinnersjansene er derfor store. Alle idrettslag, samt bedrifts- og studentidrettslag deltar på lik linje. På P4s formiddagssendinger vil gårsdagens tre vinnere offentliggjøres og vinnerne vil samtidig også bli offentliggjort på klubbenimitthjerte.no. Totalt deler SpareBank 1 ut 30 premier á 10.000 kroner og to hovedpremier på 50.000 kroner. I tillegg deles 100.000 kroner i ekstrakonkurransen for Spleis.

Vi har mange sjanser til å vinne 😄

Her kan du stemme på "Klubben i mitt hjerte"0 Kommentar

Lørdag 11.november kl.00.01 åpner stemmelokalet - og du kan stemme på klubben i ditt hjerte.

Postet av Ringsaker IF den 10. Nov 2017Fra lørdag 11. november til fredag 24. november går årets Klubben i mitt hjerte-kampanje av stabelen. Tusenvis av idrettslag sitter klare for å stemme frem sin favorittklubb i det som er den største klubbkampanjen i Norges idrettsforbund. Totalt skal en halv million kroner deles ut i den 14 dager lange kampanjen! 

Dersom din klubb klarer å få 50 stemmer i løpet av én dag, er klubben med i trekningen av dagspremien på 10.000 kroner fra Sparebank 1. Totalt deles det ut 30 dagspremier á 10.000 kroner og to hovedpremier på 50.000 kroner. I tillegg har Sparebank 1 en tilleggspremie på til sammen 100.000 kroner som skal deles ut til idrettslag som oppretter en SPLEIS til sitt idrettslag i løpet av kampanjeperioden.

Norges idrettsforbund, Sparebank 1, P4 og Dagbladet er stolte av å presentere skidronning Marit Bjørgen og Norges beste mannlige svømmer – Henrik Christiansen som ambassadører for Klubben i mitt hjerte. 

Stem på klubbenimitthjerte.no  (stemmelokalet åpner 11. november kl.00.01)


0 Kommentar

Toppidrettssjefen roper et varsko til alle som har oppdaget et ungt idrettstalent: - Ta det med ro!

Postet av Ringsaker IF den 9. Nov 2017


Foreldre som tror barnet deres er et idrettstalent - hva sier de egentlig til barna sine? - Dersom foreldre og trenere behandler barna som om de skal bli våre nye toppidrettsstjerner så presses de inn i en rolle de selv aldri kommer til å bli glade i, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

«Se han dribler – han er den nye Messi». «Er det arvtageren etter Marit Bjørgen vi ser?»

Det er kanskje fraser du har hørt fra entusiastiske foreldre og trenere som er overbevist om at de har oppdaget et sjeldent idrettstalent. Alle har vi sett unge talenter i 7-8 årsalderen som skiller seg ut fra massene. Problemet er at de løftes frem og blir hyllet som kandidater til å bli fremtidens toppidrettsutøvere. Ønsker vi virkelig å påføre barna dette presset?

- Ta det med ro Toppidrettssjef Tore Øvrebø har et klart budskap til alle der ute som nettopp har oppdaget et ungt idrettstalent: - TA det med ro! - Er han eller hun ikke bra nok i seg selv? Er de kun bra nok som kopi av noen andre idrettsstjerner, spør toppidrettssjefen. Det er dessuten de færreste som synes det er stas å være kopi av noen andre. La barna være seg selv. «Jeg» er ikke den nye Messi – jeg heter Tore, sier Øvrebø og fortsetter: - Det gir ingen energi når barn får høre «Du skal ta gullmedalje – for meg». Fokuser heller på barnets prestasjon her og nå og la de ha de så bra som overhodet mulig, og se heller hvordan langt det kan gå, sier Øvrebø.

Umulig å se hvem som blir gode For når alt kommer til alt så er det umulig å se hvilke barn som kan bli best og lykkes som toppidrettsutøvere. - Det er så mange faktorer som påvirker barns utvikling. Det har masse med motivasjon å gjøre, sosiale faktorer og interessefelt. Vi må ikke glemme at barn som senere blir toppidrettsutøvere også har vært glade barn, med masse energi, som har stått i et godt utviklingsmiljø, fått masse positiv stimuli og som selv har stått på noe voldsomt - og som etter hvert hatt et stort behov for å vinne, sier Øvrebø.  Modellene tar alltid feil Derfor ber han foreldre og trenere om å ikke forskuttere hvor gode barn kan bli i idrett. - Modellene som forsøker å finne svaret på dette tar alltid feil, sier Øvrebø og minner om at barneidretten har en egenverdi i seg selv: - Vi må ikke glemme at barneidrett og barneaktivitet har en verdi i seg selv. Barneidretten skal ikke innrettes slik at den fører til toppidrett. Det blir for instrumentelt, for teknisk og er en dårlig modell for barn, sier toppidrettssjefen.

Men han minner om at god barneidrett kan bli god toppidrett.  - Toppidretten forutsetter at det er en bredde med god barneidrett slik at barn med gode forutsetninger, som opplever gode utviklingsmiljøer, kanskje i ungdomsalderen ønsker å prøve seg inn i et løp mot toppidretten.  - Når er det viktig for barn å ha et behov for å vinne? - På ett eller annet tidspunkt vil det være viktig å vinne, men jeg vet ikke når. Jeg ser at mange barn som har behov for å vinne, og som vinner, mister den motivasjonen når de møter jevnaldrende på et høyere nivå. Derfor handler det om å slåss for å vinne – og lykkes av og til. De som vinner helt fra start får en tøff mental utfordring når de møter andre som er like gode som dem, eller bedre. Plutselig var det veldig mange som løp fort her.  Barns selvbilde Øvrebø trekker også frem et annet aspekt ved det å vinne tidlig – som kan bli vanskelig for barn å håndtere. - Hvis du vinner kjempelett når du er ung, og mange ser på deg som en fin gutt fordi du vinner så mye - hva skjer da med ditt selvbilde hvis du ikke vinner lenger? Er du da ikke så viktig? Da skjer det nok noe som er vanskelig å håndtere for et ungt menneske, påpeker toppidrettssjefen.  - Hva slags opplevelse tror du dagens toppidrettsutøvere har av barneidretten? - Det er vanskelig å se for seg at alle utøverne i OL-troppen kun har rosenrøde minner fra idrettsoppveksten sin. Noen kommer fra store miljøer, andre fra små miljøer, noen har opplevd gode og omsorgsfulle ledere og trenere – andre ikke. Det å stå i en tøff konkurransesituasjon kan være vanskelig – men mye handler om hvordan man takler vanskelige ting; det å takle tap, vanskelige konflikter, feilvurderinger – men likevel klare å komme tilbake igjen. Lysten på å overvinne og lære av feil og nederlag må være større enn at man vurderer å slutte når man møter motgang, sier Øvrebø som kommer med en siste oppfordring: - Det er for mye for langt å kreve at et barn vet hva som skal til for å lykkes med å bli best i verden, og det er dårlig gjort å sette slike krav. Barneidretten må være preget av hva som er lurt å gjøre på de forskjellige nivåene og alderstrinnene. Og det er når disse tingene går i takt med barnets egen utvikling at det kan bli toppidrett til slutt.

Les også: 

Av: Geir Owe Fredheim, NIF


0 Kommentar

Klubben i mitt hjerte

Postet av Ringsaker IF den 9. Nov 2017500 000 kr skal deles ut: Stem på klubben i mitt hjerte 11.-24.november.

Norges idrettsforbund, i samarbeid med Sparebank 1, Dagbladet og P4, er stolte av å starte årets Klubben i mitt hjerte-kampanje.  Idrettslaget er grunnsteinen i arbeidet med å skape god aktivitet, positive miljøer, idrettsglede og fellesskap i lokalmiljøene. Under kampanjeperioden for Klubben i mitt hjerte kan alle som ønsker å takke sitt idrettslag, stemme på - og jobbe for - at klubben vinner flere hjerter og kanskje også en pengepremie som kommer godt med. Alle idrettslag i Norge kan stemme på sin favorittklubb og vinne flotte pengepremier. 

Totalt skal 500.000 kroner deles ut!  

Kampanjen starter lørdag 11. november og varer fram til fredag 24. november kl 12.00. Marit Bjørgen og Henrik Christiansen er ambassadører for årets kampanje.

Om klubben i mitt hjerte 

Dersom din klubb klarer å få 50 stemmer i løpet av én dag, er klubben med i trekningen av dagspremien på 10.000 kroner fra Sparebank 1. Totalt deles det ut 30 dagspremier á 10.000 kroner og to hovedpremier på 50.000 kroner. Av erfaring ser vi at de klubbene som evner å spre ordet i sosiale medier og engasjere utøvere, trenere, venner og foreldre har størst sjanse for å vinne både dagspremier og sammenlagt. 

Egen SPLEIS-kampanje 

Alle som stemmer på klubbenimitthjerte.no kan også opprette en SPLEIS og samtidig delta om en ekstrapremie.  Les om reglementet på www.klubbenimitthjerte.no hvor idrettslag også kan laste ned annonsemateriale. Norges idrettsforbund, Sparebank 1, Dagbladet og P4 ønsker alle lykke til med årets kampanje!

0 Kommentar

Vedtak i langrennskomiteen.

Postet av Ringsaker IF den 5. Nov 2017


«Langrennskomiteen i Norges Skiforbund innfører et fluorforbud i klassene til og med 16 år, men først når det finnes sikre kontrollmetoder som kan identifisere fluor under skiene før start i skirenn.

Metoder for kontroll finnes ikke per dags dato, men flere arbeider for å få dette på plass.

Frem til dette forbudet trer i kraft oppfordres alle skikretser og klubber til å benytte glidprodukter uten fluor – i alle skirenn – spesielt i årsklasser til og med 16 år. Når sikre kontrollmetoder er på plass, skal forbudet gjelde fra 14 dager etter at alle kretser og klubber har mottatt informasjon fra NSF om at forbudet inntreffer. For å begrense helse- og miljøskade ved bruk av fluor vil Langrennskomiteen i Norges Skiforbundet oppfordre alle til å påse at vedtatte smørevettregler og regler for avfallshåndtering blir fulgt».0 Kommentar

Hvem er din favorittspiller? Nå har du mulighet til å stemme på en RIF-spiller.

Postet av Ringsaker IF den 3. Nov 2017


Nok en sesong er over for breddefotballen. RB-sporten setter igjen opp årets lag, men årets spiller bestemmer våre lesere.

Ringsaker IF har to velfortjente representanter inne i startelleveren, samt trener og reservekeeper. Gå inn og stem på den du mener skal bli årets breddespiller 2017! Frist for å stemme er mandag 6.nov. kl 23.59. 

Klikk deg inn på lenken nederst på siden for å komme inn på Ringsaker Blad ⚽️⚽️⚽️

Laget:

Andreas Hippe Fagereng (Moelv)

Et keepertalent utenom det vanlige. Blir spådd en stor framtid og har en herlig holdning tross sin unge alder. Fast i 4. divisjon og kun 16 år.

Stian Larsen (Ringsaker IF)

Med en enorm kapasitet, seriøsitet og erfaring er Larsen gull verdt for gultrøyene. Kan bekle de fleste roller på banen,

Tommy Hauge (Furnes)

Kapteinen på suksesshistorien Furnes har vært like pålitelig som laget, og umulig å komme utenom. Naprapaten er en mann å ta med seg i krigen.

Espen Haakensveen (Ringsaker)

Som laget har brumunddølen hatt en meget solid sesong i Gaupen, og med sin rutine har han bidratt sterkt til suksessen gaupdølene har hatt.

Ismael Sulub (Moelven)

Som Fagereng er dette nok et kjempetalent som i en alder av 15 år banker på landslagsdøra. Trener med Stabæk og høster stor tillit hos trener Geir Haga.

Niklas Bjørnstad (Furnes)

Furnes gjorde et scoop da de fikk hentet stortalentet hjem til Gaalaas. Har løftet grønntrøyene og ingen bør bli forbauset om klubber på høyere nivå ønsker hans tjenester neste år.

Øystein Øverbø (Brøttum)

Måljegeren og lynvingen med en fortid i Moelven har sammen med sin bror Jan Roger bøttet inn mål på Tømmermyra.

Joakim Bergersen (Nes)

Stortalent som har det en kantspiller behøver. Om han selv ønsker vil nok større utfordringer enn på Stavsjø vente. Har allerede et par nivåer til inne.

Marius Riiber Eikeland (Nybygda)

Oslo-gutten med erfaring fra høyere nivå har vist at han kan langt mer enn å kurere dårlige rygger og kiropraktoren har tidvis drevet med en annen idrett en de øvrige i 5. divisjon

Simen Haugen (Furnes)

Etter noen tunge år tok Haugen turen tilbake til Gaalaas, og for en match det har vist seg å være. Har drevet motstanderne til fortvilelse med fart, hodestyrke og skuddbein. Lagets suverene toppscorer og utvilsomt en spiller som kan være utslagsgivende også enda et nivå høyere i divisjonsssystemet.

Sivert Borgedal (Moelven)

Nok en av unggutta i Idrettsparken som i perioder så ut til å score mål for moro skyld. Dønn seriøs og kanskje tida er moden for å ta steget videre.

Benken

Tor Torgersen (Ringsaker)

Davod Arzani (Moelven)

Trond Andre Jensbak (Nybygda)

Remi Heggedal (Furnes)

Jan Roger Øverbø (Brøttum)

Kåre Ophus (Nes SK)

Årets trenere

Bjørn Brungot (Furnes)

Brungot ledet grønntrøyene til sitt andre strake opprykk. Ledet laget sammen med Geir Eriksen og Anders Kolbuholen.

Få om noen i distriktet har større faglig kompetanse enn fysioterapeuten.

Anders Hansen (Ringsaker)

Det unge trenertalentet imponerte stort sammen med Vegard Berge i klubbens første sesong på egne bein.

Duoen oser av engasjement, og vinnervilje, noe som smitter over på spillergruppa. Det førte til en kruttsterk andreplass bak Furnes.

Hvem er årets breddefotballspiller i Ringsaker?

 Klikk her for å gå inn på Ringsaker Blad 👍0 Kommentar

Denne uken samlet Karen Espelund utvalget som skal jobbe med å kartlegge og løfte norsk kvinnefotball.

Postet av Ringsaker IF den 3. Nov 2017


Utvalgets mandat, gitt av NFFs Forbundsstyre, er følgende:  Det nedsettes en komité som skal vurdere og eventuelt foreslå endringer innenfor gjeldende seriesystem (tre øverste nivåer), som antall lag, hovedterminliste, spilleplaner og kvalifiseringsspill. Komiteen skal også vurdere og belyse tiltak som vil bedre sportslig utvikling og kommersiell verdi.

Deltakere i utvalget er, i tillegg til utvalgets leder Karen Espelund, Monica Knudsen (tidligere topptrener, nå trenerutvikler), Synnøve Tverrlid (Serieforeningen for kvinner), Rolf-Magne Walstad (sportslig leder i Lyn), Jan-Roar Saltvik (daglig leder i NFF Trøndelag), Trond Antonsen (utviklingsansvarlig i ØHIL), Elin Nicolaisen (leder i Trenerforeningen) og Knut Kristvang (leder av Fotball Media). Sekretær for utvalget er Øyvind Strøm (daglig leder i NFF Østfold og leder av NFFs jenteprosjekt). 

- Utvalget har fått et stort og viktig mandat fra forbundsstyret og vi tar fatt på jobben med engasjement og alvor, sier utvalgets leder Karen Espelund. 

Hun er opptatt av at mange skal bli hørt. 

- En helt avgjørende forutsetning for at vi skal lykkes i vårt arbeid er at vi inviterer fotballorganisasjonen med. Jeg kommer til å legge stor vekt på god forankring og bred involvering fra hele organisasjonen og vi skal legge til rette for mange møtearenaer som sikrer at mange stemmer blir hørt, sier Espelund, som også er opptatt av at de mer krevende diskusjonene blir tatt i det åpne rom.

- Vi må tåle å bryte meninger, det kommer det alltid noe godt ut av. Men vi skal gjøre det med respekt og med forståelse for at norsk fotball skal innfri mange ambisjoner,

Espelund har allerede samlet utvalget sitt og avholdt det første møtet.

-  Vi ønsker å ha en tydeligere spillerstemme med oss i arbeidet og vil foreslå oppnevnt en seniorspiller på toppnivå som har lang fartstid på klubbnivået, sier hun. 

- Vi binder oss ikke til noen konkret sluttdato for dette arbeidet, men vi er alle innstilte på å jobbe hardt, målrettet og raskt, avslutter Espelund, og understreker også at konkete forslag oversendes NFF løpende der disse ikke avslutter må sees i en mer omfattende sammenheng. 0 Kommentar

Introkurs for klubbens styre.

Postet av Ringsaker IF den 3. Nov 2017Sted: Neshallen, Stavsjø 
Når: 20.11.2017 kl 19:30
 - 21.00  
  


Hedmark idrettskrets tilbyr nå et kort intro-kurs for klubbens styre. Intro-kurset vil gi en grunnleggende forståelse for hva som forventes av et styre. Kursdeltakerne blir kjent med de viktigste lovene og reglene som en klubb må forholde seg til, samt får tips om nyttige verktøy for styrearbeidet. Kurset er gratis og av varighet på 1,5 time.

Invitasjon med påmelding her


0 Kommentar

Hvordan skape best mulig barne- og ungdomsidrett?

Postet av Ringsaker IF den 31. Okt 2017


Sted: Terningen Arena, Elverum 
Start: 06.11.2017 18:00


          Slutt: 06.11.2017 21:00


"Hvordan skape best mulig barne- og ungdomsidrett?"

Hvordan skape best mulig barne- og ungdomsidrett handler om hva som er best for yngre utøvere på lang sikt. Det betyr at man bør nedtone resultatfokuset i ung alder. Mottoet for TEMAKVELDEN er «flest mulig, lengst mulig». Hvordan får vi til dette?

Temakvelden er først og fremst svært aktuell for trenere, ledere, foreldre og utøvere fra 15 år og eldre.

Deltakelsen er gratis, og det blir enkel servering.

Se invitasjon her: Invitasjon0 Kommentar

Skap Kollenstemning – vinn 10.000 kroner!

Postet av Ringsaker IF den 30. Okt 2017

Ringsaker kommune inviterer skoler, skoleklasser, barnehager, lag og foreninger til å delta i en konkurranse om å skape stemning under skiskytteråpningen på Natrudstilen lørdag 18. november. Det heldige vinnerlaget reiser hjem med 10.000 kroner! 

– Vi ønsker å få til skikkelig liv og stemning under det direktesendte arrangementet på Natrudstilen. Drømmen er at god, gammeldags skiglede skal lyse ut av sendingen på TV-skjermene i de tusen hjem, og at publikum skal kose seg langs løypa, sier markedssjef Bjørg Mykløy i Ringsaker kommune. For å lokke ringsaksokningene opp i fjellet lanserer kommunen en egen konkurranse, med en premie på kr. 10.000,-.

Den beste heiagjengen

Konkurransen går ut på å danne heiagjenger som kan stå langs løypa og heie deltakerne fram. 

– Utfordringen i konkurransen ligger i at heiagjengen skal være kledd slik publikummet i Holmenkollen kunne se ut på for eksempel 30-, 40-, 50- eller 60-tallet, med flagg, norsk strikk, nikkers, langstrømper, treski, trekjelker, kubjeller og så videre. Store og små er velkomne til å delta. Skoler, barnehager og andre som har egne faner oppfordres til å ta med dem også. «Lagene» kan gjerne stille med egenkomponerte heiasanger eller heiarop, forteller Mykløy. 

Lagene vil bli avbildet ved oppmøte, og deretter ført til «deres» plass langs løypa. «Heiagjengen» som gjennom rekvisitter og entusiasme gir juryen den sterkeste Kollen-følelsen, vinner premien på NOK. 10. 000,-. Vinneren kåres og kunngjøres under arrangementet lørdag 18. november.

Gratis buss

Påmeldingsfristen er satt til onsdag 8. November. Her finner du påmeldingsskjema 

– Det vil bli satt opp gratis buss t/r Natrudstilen fra skoler i Ringsaker, slik at det skal være enklest mulig å komme seg opp til området. Vi oppfordrer alle deltakere til å ta gratisbussen, for det vil bli mye trafikk og trangt om parkeringsplassen på Natrudstilen denne helga, avslutter Mykløy.

 

På bildet:
Juniorer fra Brumunddal jente- og guttemusikk demonstrerer heiagjeng av den gode, gamle sorten.

Postet av Ingebjørg Myrstad-Nilsen
Publisert 26. oktober 2017 | Oppdatert 26. oktober 20170 Kommentar

Idrettsplassen ble kledd i hvit drakt i dag.

Postet av Ringsaker IF den 24. Okt 2017

Skigruppa startet sesongen med barmarkstrening i går. Værgudene tok hintet og har pyntet idrettsanlegget med snø - og vi kan ønske Kong Vinter og ny skisesong velkommen. 0 Kommentar

Barmarkstrening i dag mandag 30.november kl 18.00.

Postet av Ringsaker IF den 23. Okt 2017


Barmarkstrening i dag klokken 18:00. Oppmøte på Gaupen skole. Innetrening tilbys de minste, og et variert opplegg ute for de eldre. Husk hodelykt og refleksvest!

Velkommen!


0 Kommentar

Resultater fra søndagens KM-kamper i Gaupen.

Postet av Ringsaker IF den 23. Okt 2017


Publikum lot seg ikke skremme av rufsete oktobervær da KM-sluttspill ble avviklet i Gaupen på søndag. Stort oppmøte ga travle timer for kioskvaktene og god stemning under kampene. Det ble en topp dag med mange gode tilbakemeldinger.

Resultater fra kampene:

Runde Dato Tid Hjemmelag Resultat Bortelag Turnering
1 22.10.2017 10:00 Gran 2 3 - 3 Lillehammer G14 3 9er KM-sluttspill G14 9-ER  
1 22.10.2017 10:45 Lesja / skog G14 0 - 2 Furnes  2 KM-sluttspill G14 9-ER  
1 22.10.2017 11:30 Roterud 2 7er 6 - 7 Trysil 7-er KM-finale G13 7-ER
2 22.10.2017 13:00 Lillehammer G14 3 9er 3 - 2 Lesja / skog G14 KM-sluttspill G14 9-ER  
2 22.10.2017 13:45 Furnes  2 2 - 2 Gran 2 KM-sluttspill G14 9-ER  
1 22.10.2017 14:30 Vind G13-1 1 - 7 HamKam G13 Elite KM-finale G13 9-ER
3 22.10.2017 16:00 Gran 2 3 - 1 Lesja / skog G14 KM-sluttspill G14 9-ER  
3 22.10.2017 16:45 Lillehammer G14 3 9er 3 - 0 Furnes  2 KM-sluttspill G14 9-ER  
0 Kommentar

Ikke ta bort lidenskapen hos barn som ønsker å bli best i verden

Postet av Ringsaker IF den 23. Okt 2017


Store drømmer er aldri for store for barn som har sine største sportsidoler klistret på veggen i barnerommet. Men hvordan skal idrettslag og trenere møte nettopp disse barna som ønsker å leve ut drømmen om å bli best i verden i sin idrett? Svaret er ganske enkelt: - Ikke ta bort lidenskapen hos barn, la de være med å bestemme, gi dem ekstra treningstid og inspirer dem til å trene på egenhånd.

- Lidenskap hos barn som ønsker å bli gode i sin idrett er alfa og omega. Og for at barn skal beholde lidenskapen er det viktig at trenerne også tar hensyn til barnas selvbestemmelsesrett ved også å spørre om hva barna ønsker å trene på, og hva slags mål de selv har. Det kan kanskje høres rart ut – men for barn som tror at de kan bli verdens beste i sin idrett – så er dette ofte virkeligheten, sier Antero Wallinus-Rinne, seniorrådgiver trenerutvikling i Norges idrettsforbund og skyter inn: 

- La barna få drømme selv, bygg opp under denne lidenskapen og deres autonomi og legg heller til rette for at denne motivasjonen opprettholdes. Men la oss slå fast at det å trene mye må være noe barna selv har lyst til, og ikke noe de presses til å gjøre.

Viktig å bygge relasjoner Han mener trenere i norsk idrett gjør en god jobb med å aktivisere barn, men at mange ikke er flinke nok til å ta hensyn til at barn utvikler seg forskjellig i barne- og tenårene. Det kan for eksempel være enormt stor forskjell på den fysiske, psykiske og sosiale kompetansen til to 8-åringer. Derfor er det viktig at trenere legger til rette for at alle skal få muligheten til å bli så gode som de selv kan – og vil. Men for å oppnå en arbeidsplattform hvor alle barna skal få den muligheten så må man starte med å bygge gode relasjoner.  - Barna trenger gode trenere som ser dem, bryr seg om dem og bygger opp under deres idrettsambisjoner. Bare på denne måten kan man klare å skape en trygg ramme slik at barn får lyst til å komme tilbake på trening. Dette vil skape et idrettsmiljø for gode idrettsprestasjoner hvor barn føler mestring og møter nye utfordringer, sier Wallinus-Rinne.

Dessuten må trenerne også være flink til å kommunisere overfor barna hva det innebærer å ta velge mye trening.  - Skap en positiv kultur for å trene, lær dem å sette pris på trening, tren fornuftig og tilpass treningen etter barnas ønsker. Men husk alltid å ha det gøy innenfor disse rammene. Et godt signal på at noe er gøy er når vi ser barn som står og terper teknikk på egen hånd etter fellestreningene.

Må ikke holde på med mange idretter Norges idrettsforbund er opptatt av at barn ikke begynner for tidlig med spesialisering. Forskning rundt allsidighet og tidlig spesialisering viser at det å drive med flere idretter er gunstig både med tanke på å erfare mange ulike bevegelsesmønstre og ferdigheter i ulike miljøer, beholde motivasjonen, unngå å bli lei og forebygge skader. - Det mange tror er at barn skal holde på med mange ulike idretter for å bli god. Det viktigste er kompetente barneidrettstrenere som legger til rette for allsidig og variert trening. Barn som driver på med én idrett bør også trene på pasninger, ulike basisferdigheter, koordinasjon og motorikk, sier Wallinus-Rinne.

Antall treningstimer Mari Bjone, rådgiver barn og unge i Norges idrettsforbund, sier de er åpne for variasjon og tilpasninger når det gjelder antall trenings- eller aktivitetstimer et barn bør ha.  - Ikke legg lokk på antall timer et barn skal drive med fysisk aktivitet. Selv om det finnes lite forskning på området vet vi at barn tåler mer trening enn mange tror - og så lenge de har den indre motivasjonen til å holde på - så kan de trene så mye de selv ønsker. Alle må øve for å bli god, sier Bjone.

Saken fortsetter under bildet.  

Legg til rette for at barn som ønsker å bli gode også kan drive på med egenorganisert trening. Foto: NTB Scanpix

Ikke bare organisert idrett Hun understreker at idretten ønsker flere barn som lever og ånder for idretten sin, men at idrettsaktiviteten i løpet av én uke også må være egenorganisert - uten påvirkning fra foreldre og trenere. Det skal mye til for at barn trener for mye – antall treningstimer begrenser seg ofte naturlig på grunn av skole, lekser og andre gjøremål. - Det er viktig at ikke all trening er organisert med faste oppmøtetidspunkt. For mye voksenstyrt trening fører lett til at det går på bekostning av den egenorganiserte treningen, og evnen til å være aktiv selv, sier Bjone.  Ekstra treningstilbud må være åpne for alle Bjone sier at idrettslag som ønsker å gi barna ekstra treningstilbud må ha in mente at tilbudet alltid skal være åpne for alle.  - Idrettslaget skal alltid gjøre ekstra treningstilbud for barn åpent for alle. Det vil si at alle skal få vite om at det eksisterer et slikt tilbud. Oftest reguleres dette av seg selv i dialog med foreldrene, da det som regel er de ivrigste barna som ønsker et slikt tilbud. Når det er sagt, er det enkelte grener som krever et sett med ferdigheter for at barna skal oppleve å mestre og utvikle seg. Da er det svært viktig å kommunisere dette til barna og foreldrene at for å komme med i en slik gren, må alle ha disse ferdighetene i bunn for å kunne delta. Ideelt sett kan dette bli kalt en naturlig utviklingstrapp og progresjon i fysiske og motoriske ferdigheter, sier Mari Bjone. 

  Les mer om barneidrett

Av Geir Owe Fredheim, NIF


0 Kommentar

Det ble en hederlig andreplass til RIF-gutta.

Postet av Ringsaker IF den 22. Okt 2017


Årets serie er ferdigspilt for både Ringsakers A-lag og våre samarbeidslag i yngres. Nes/Ringsaker G15 og våre gutter i gult og blått avsluttet serien hjemme på Gaupen Bernabeu i går. G15 spilte uavgjort 2-2 mot Rendalen og ble nummer 2 i høstserien, med fattige 2 poeng bak Rendalen. Gutta har imponert stort gjennom sesongen og Ringsaker gratulerer så mye.

Ringsaker og Grue entret banen rett etterpå. Her var det "høstlaget" Grue som trakk det lengste strået og vant med ett mål over våre gutter. Begge lag endte dermed likt poengmessig, men tabellmessig var det Ringsaker som trakk det lengste strået og ble nummer 2 i serien. Gratulerer - og takk for god underholdning og fin sportsånd på og utenfor banen gjennom hele serien.


Ringsaker/Nes J2004 har vært høstsesongens store muntrasjonsgjeng i klubben. En sammenspleiset gjeng som har gått ubeseiret gjennom høsten og kan kle seg med tittelen SERIEMESTERE. I tillegg er to av jentene blitt tatt ut på sonelaget i IØFK. Ringsaker gratulerer og vi gleder oss til fortsettelsen.Juniorene avsluttet sesongen i begynnelsen av oktober. Gutta har vært skikkelig på hugget i høst, avsluttet med "årsbeste kamper" og ble nummer 2 i serien. Ringsaker gratulerer juniorene.

Til slutt gratulerer vi alle samarbeidslagene med flott gjennomført sesong, og takker alle små og store som bidrar til fotballglede i Ringsaker IF.

                              ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Sesongen avsluttes hjemme i Gaupen lørdag kl 15.00.

Postet av Ringsaker IF den 20. Okt 2017I morgen er det Grue som blir ønsket velkommen til Gaupen Bernabeu og til seriens aller siste kamp. Grue har vært solide i hele høstsesongen og har den siste tiden vært med og knivet om topplassering i 5.divisjon. Poengmessig ligger de bare 3 poeng bak Ringsaker, men uansett resultat er målforskjellen mellom lagene så absolutt i favør Ringsaker i kampen om å erobre plassen nærmest serievinner Furnes.

              Heia Ringsaker ⚽️⚽️⚽️ lykke til med kampen.


0 Kommentar

Kampoppsettet for KM-sluttspillet i Gaupen søndag 22.oktober er klart.

Postet av Ringsaker IF den 18. Okt 2017


I fjor ble denne kjekke gjengen fra Nes/Ringsaker G16 kretsmestere hjemme i Gaupen. På søndag er det nye kamper om KM-titler på Gaupen kunstgressbane, og her er oppsettet for kampene:


KM-sluttspill G14 9-ER

04114914001

1

Gran 2

Lillehammer G14 3 9er

Gaupen kunstgress

kl. 10.00

KM-sluttspill G14 9-ER

04114914002

1

Lesja/Lesjaskog G14

Furnes 2

Gaupen kunstgress

kl.10.45

KM-finale G13 7-ER

04113713001

1

Roterud 2 7er

Trysil 7-er

Gaupen kunstgress 7er A

kl.11.30

KM-sluttspill G14 9-ER

04114914003

2

Lillehammer G14 3 9er

Lesja/Lesjaskog G14

Gaupen kunstgress

kl.13.00

KM-sluttspill G14 9-ER

04114914004

2

Furnes 2

Gran 2

Gaupen kunstgress

kl.13.45

KM-finale G13 9-ER

04113913001

1

Vind G13-1

HamKam G13 Elite

Gaupen kunstgress

kl.14.30

KM-sluttspill G14 9-ER 

KM-sluttspill G14 9-ER

04114914005 

04114914006

3     

3

Gran 2

Lillehammer G14 3 9er

Lesja/Lesjaskog G14 

Furnes 2

Gaupen kunstgress 

Gaupen kunstgress

kl.16.00 

kl.16.45


0 Kommentar

Fotballavslutning for lagene i yngres søndag 29 oktober kl 16.00.

Postet av Ringsaker IF den 17. Okt 2017

Ringsaker og Nes ønsker spillere, foreldre og søsken velkommen til fotballavslutning i Neshallen søndag 29.oktober kl 16.00. Det vil bli boller og brus til barna, kaker og kaffe til voksne. 

Loddsalg, husk kontanter! 

Vel møtt!

 Hilsen Ringsaker/Nes0 Kommentar

Løten 2 vs Ringsaker 2-3 (2-2)

Postet av Ringsaker IF den 16. Okt 2017


Ringsaker slår et sterkt Løten 2 på bortebane i kveld og får med seg de nødvendige poengene for å holde Grue på avstand! Målscorere: Torbjørn, Anders K og Tor Arne.

         Gratulere Ringsaker ⚽️⚽️⚽️

Videre gratulerer vi Furnes med storseier over Hernes og ønsker laget lykke til i 4.divisjon neste sesong.0 Kommentar

Mer spenning i vente.

Postet av Ringsaker IF den 16. Okt 2017


To viktige kamper blåses i gang kl 19.30 i kveld. Ringsaker reiser til Løten i jakten på de tre viktige poengene for å holde nødvendig avstand til Grue som ligger på tredjeplass. Grue vant over Stange i forrige uke, og med en kamp mer spilt har de dermed like mange poeng som Ringsaker. Ringsaker og Grue avslutter årets 5.divisjonsspill førstkommende lørdag kl 15.00 på kunstgressbanen i Gaupen. 

Serieleder Furnes får besøk av Hernes i kveld og med seier blir det garantert spill i 4.divisjon på de grønnekledde i 2018. Skulle de mot alle odds tape............

                Vi heier på Ringsaker og håper på spenning hele uka lang ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Lengst mulig - best mulig.

Postet av Ringsaker IF den 10. Okt 2017


Barn må ikke spesialisere seg tidlig for å bli best. Det er verdensmester Karsten Warholm et godt eksempel på. Nå deler han sine erfaringer om hva idrettslag bør tenke på for å bevare barn og unge lengst mulig – best mulig.

Tidlig spesialisering innebærer at barn velger seg ut en idrett og trener spesifikt for å raskest mulig bli god. Forskning viser derimot at barn som blir eksponert for allsidige og varierte aktiviteter i forskjellige miljø får best mestringsgrunnlag senere i livet. Barna blir rett og slett mer robuste enn barn som spesialiserer seg tidlig. 

Ingen fasitsvar

Karsten Warholm sier det ikke finnes et entydig fasitsvar på når idrettslag skal legge til rette for spesialisering. I Dimna idrettslag, som Warholm representerer, har idrettslaget hatt mest fokus på å tilrettelegge for lek, gode sosiale læringsarenaer og økt motivasjon. Warholm er ikke i det minste tvil om at det har vært suksessoppskriften for ham.

- I ung alder er det viktig å ha en lekende tilnærming til idrett. Men det er også svært viktig å legge ekstra energi i å bygge gode sosiale miljøer som virker inkluderende uansett prestasjonsnivå. Når barn gleder seg til å gå på trening vil fremgang, resultater og det å tørre og utfordre seg selv komme naturlig, sier Karsten Warholm.

Forskning viser dessuten at tidlig spesialisering kan ha en hemmende effekt på utviklingen av unge utøvere. Gjennom allsidig trening sørger man også for mindre frafall - og på sikt bedre resultater.

Warholms fire beste tips til hvorfor tidlig spesialisering ikke er veien å gå: 

1. Variasjon skaper motivasjon og idrettsglede

2. Allsidighet virker skadeforebyggende og utvikler robusthet

3. Barn og unge som får ulike utfordringer vokser mer som personer

4. Tidspunktet for spesialisering vil ofte komme naturlig

Den unge og ferske verdensmesteren på 400 meter hekk har selv vært innom de aller fleste grenene i friidrett, i tillegg spilte han fotball til han fylte 15 år. I de senere årene har han i tillegg hatt glede av å drive på med turn.

Allsidigheten ga meg motivasjon

- Jeg følte at jeg ble mye tryggere i valget da jeg først måtte ta et valg. Den gode grunntreningen jeg har – har gitt meg en gjennomgående god styrke i kroppen. Jeg har lært meg å like det jeg holdt på med, men samtidig turt å utfordre meg selv gjennom å prøve nye idretter og øvelser. Jeg har ofte tenkt at jeg trolig kan takke min varierte trening for at jeg ikke har vært plaget med større skadeavbrekk, sier Warholm.

- For meg har allsidigheten vært motivasjonen for å gå på trening og drive idrett fra ung alder, sier Warholm som ikke legger skjul på at også foreldrene har betydd mye for hans idrettsglede.

- Det at de har lagt til rette for at jeg skal få utvikle meg sportslig, uten å legge press på meg, har også bidratt til at jeg har utviklet en sunn trenings- og konkurranseglede, avslutter verdensmesteren.

Av Geir Owe Fredheim - NIF


0 Kommentar

Fotballederkurs 1 og 2 på Gjøvik.

Postet av Ringsaker IF den 10. Okt 2017


NFF Indre Østland inviterer til fotballederkurs 1 og 2 på Quality Hotel Strand, Gjøvik fredag 10. nov og lørdag 11.nov. 2017.  Kursene gjennomføres parallelt slik at klubbene kan stille med flere personer og fra nytte av å tilbringe tid sammen mellom leksjonene og diskutere med andre kursdeltakere. Nedenfor finner du program, pris og påmeldingsinformasjon for det enkelte kurs. Instruktører   Kursene ledes av instruktører med lang fartstid og erfaring innenfor fotballen og sitt tildelte ansvarsområde.  Anne Nyland (kvalitetsklubbveileder og kretstyremedlem), Remy Uteng  (NFF Overgangsseksjonen og kvalitetsklubbveileder), Bjørn Nybu (daglig leder i krets og kvalitetsklubbveileder) og Eirik Torbjørnsen (Daglig leder Lillehammer FK og med erfaring fra media).

Program FLK 1

Fredag 10. nov

1700-1730 Velkommen – bli kjent! 

1730-2000 Tema: Den verdifulle idretten

2030 Middag 

Lørdag 11.nov 

0830-0900 Frokost       

0900-1200 Tema: Vår store fotballfamilie

1200-1245 Lunsj 

1245-1530 Banen vi spiller på – ABC laglederen.

1600 Slutt Pauser legges inn underveis

Pris:  950,- pr person – som inkluderer: -      Overnatting m/frokost -      Middag fredagskveld -      Lunsj lørdag -      Kaffe, te og frukt -      Kurs og matriell.

Kurset passer for deg som er daglig leder, styreleder/medlem, sportslig leder, trenerkoordinator, lagleder, trener eller har en annen rolle i klubben.

Påmelding til FLK 1 innen torsdag 2. november, via https://mi.nif.no/ : KURS ID – 1180343. Du finner også kurset ved å følge lenken: https://mi.nif.no/Event#-100-1180343 Ved spørsmål send mail til: tomhenning.hovi@fotball.no eller ring 95959521.

Program FLK 2

Fredag 10. nov: 

17.00-17.30 Velkommen – Bli kjent.

17.30-20.00 Tema: Ledelse av frivillige, Ryddig klubbøkonomi.

20.30 Middag

Lørdag 11. nov:

08.30-09.00 Frokost

09.00-12.00 Tema: Ryddig klubbøkonomi, Sportslig ledelse 

12.00-12.45 Lunsj 

12.45-16.00 Tema: Sportslig ledelse, Media og komm. 

16.00-16.30 Oppsummering / avslutning Det kan bli gjort noen justeringer underveis. Pauser legges inn ved behov.

Påmelding innen torsdag 2. november via https://mi.nif.no/, KURS ID- 1180368. Du finner direkte lenke til kurset her: https://mi.nif.no/Event#1180368-010 Ved spørsmål ta kontakt med tomhenning.hovi@fotball.no eller tlf. 95959521.

Pris:  950,- pr person – som inkluderer: -      Overnatting m/frokost. -      Middag fredagskveld. -      Lunsj lørdag. -      Kaffe, te og frukt. -      Kurs og matriell.

FLK 2 passer for deg som har tatt FLK 1 tidligere, eller for deg som har lederrolle på et eller annet nivå i klubben. For styreroller er tematikken i kurset svært viktig.0 Kommentar

Det grønne toget tøffer videre mot opprykk.

Postet av Ringsaker IF den 8. Okt 2017

Furnes vinner 3-1 over Kjellmyra/Flisa 2 i dag og blir bortimot utilnærmelig i kampen om opprykk til 4.divisjon. 

MEN, det er alltids et håp og vi heier videre på våre gule og blå gutter.

         Heia Ringsaker ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Ringsaker vs Braskereidfoss 1-1 (1-0)

Postet av Ringsaker IF den 7. Okt 2017


Vi klarte dessverre ikke å slå fæssa heme på Gaupen Bernabeu. Vi skaper nok sjanser til å vinne kampen klart, men idag var vi for udyktige foran motstanderens mål. Vi kommer sterkere tilbake og skal gjøre vårt ytterste for full pott de to siste kampene! Målet vårt ble satt inn av Sondre Bjørke, etter assist av Anders Kjelsrud.

Gult og blått tel krampa tæk øss!Les hele RBs kampreportasje ........


0 Kommentar

Gaupen Bernabeu er klar til å ta imot Braskereidfoss.

Postet av Ringsaker IF den 5. Okt 2017


Det er sikkert mange som tror at ei kunstgressbane er vedlikeholdsfri siden den verken skal gjødsles eller klippes. Sannheten er at ei kunstgressbane skal sloddes og pigges jevnlig. Den skal dyprenses og den skal etterfylles med gummigranulat. Disse viktige jobbene må utføres når banen er tømt for både skoleelever og Ringsakers ivrige fotballspillere. Vår "usynlige" banemester Roy er mannen bak Gaupen Bernabeus alltid velholdte kunstgressmatte.   

I strålende høstvær og med ypperlig sloddeforhold har kunstgressbanen fått nødvendig behandling for å være i "perfekt shape" til ny spenning i kampen om opprykk til 4.divisjon. 

Grue har vært i storform i høst og tyvstartet helgens serierunde allerede på torsdag borte mot Hamar IL. Et overraskende tap og null poeng gjør at Grue fortsatt ligger fire poeng bak Furnes og to poeng bak Ringsaker. 

Fredag kl 19.30 blåses neste storkamp i gang: Ringsaker vs Braskereidfoss 

              Heia Ringsaker ⚽️⚽️⚽️


Til info: Furnes får besøk av Kjellmyra/Flisa på søndag


0 Kommentar

Ringsaker/Nes vs Follebu/Gausdal 7-0 (5-0).

Postet av Ringsaker IF den 5. Okt 2017


Gutta avslutter høstsesongen ubeseiret med en solid kamp! Første 20 minuttene er årsbeste etter min mening! 4 seiere og 2 uavgjorte gjør at vi blir nr. 2 i avdelingen. Godt jobba, gutter!

Tekst fra guttenes facebookside.

                 Ringsaker IF gratulerer ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Ringsaker/Nes J2004 vant borte mot Brumunddal.

Postet av Ringsaker IF den 5. Okt 2017


Høstsesongens siste kamp var altså nabooppgjøret mot Brumunddal. Et oppgjør begge lag ville vinne. Jentene fra Ringsaker/Nes hadde nerver langt ut i fingertuppene. Men dette ristet de av seg raskt. I første omgang  var det Ringsaker/Nes som hadde spillet og mange sjanser, men omgangen ebbet ut med 0-0. Andre omgang startet som første sluttet og i det 42. minutt greide Ringsaker/Nes å overliste den ellers gode dala målvakten. Resten av omgangen ble en thriller. Brumunddal hadde flere muligheter, men et godt forsvar og en god keeper holdt nullen. Dermed ble det nok en seier til Ringsaker/Nes og de har dermed vunnet alle kampene i høst, målforskjell 28-4.

Tekst fra jentenes facebookside. 

                   Ringsaker IF gratulerer ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Kongsvinger vs Ringsaker 0-1

Postet av Ringsaker IF den 29. Sep 2017


Jublende glade gutter som smiler fra øre til øre hele veien hjem i kveld. Det ble seier i den viktige kampen mot Kongsvinger og vi sier GRATULERER!!!! 

Oppladningen som supportere til J2004 i går var et sjakktrekk ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Gratulerer Ringsaker/Nes J2004.

Postet av Ringsaker IF den 28. Sep 2017


Så var kvelden kommet. To lag som hadde kun seier som mål møtte opp i flomlyset på Gaupen stadion. Spenningen var å ta og føle på. Et femtitalls tilskuere hadde møtt og var klare til å heie jentene frem. Ringsaker/Nes hadde overtaket i første omgang. Flere skudd over og i stanga. Vallset/Åsbygda hadde også sjanser, men forsvaret hadde kontroll. I det 34. minutt glapp det i forsvaret og denne sjansen lot ikke gjestene gå fra seg, og dermed sto det 1-0 til gjestene ved pause.
I pausen fikk jentene beskjed om å spille som et lag og jobbe videre. Denne beskjeden tok jentene innover seg. Andre omgang startet som første med et press fra Ringsaker/Nes. I det 44. minutt dro jentene frem et prakt angrep som ble avsluttet med et kjempe mål. Dermed sto det 1-1.
Jentene fortsatte presset. I det 54. minutt glapp det bakover for gjestene og dermed sto det 2-1. Dette så ut til å gjøre gjestene litt forvirret og Ringsaker/Nes grep sjansen og puttet 3-1 ett minutt senere. Nå var det femten minutter igjen av kampen. Vi fikk se et Vallset/Åsbygda som satte fler i angrep og tok litt over kampen. Ringsaker/Nes kjempet og kjempet, og greide å stenge bakover.
I det dommeren blåste av kampen slapp jubelen løs både på banen og tribunen. Ringsaker/Nes er seriemester i andre divisjon!!! A-laget til Ringsaker sto æresvakt for jentene og støtteapparatet på vei inn i garderoben. Vi takker for all støtte!

Bilde og tekst fra jentenes facebookside.

Ringsaker IF gratulerer jentene som seriemester i andre divisjon ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Spennende dager i toppen av 5.divisjon.

Postet av Ringsaker IF den 28. Sep 2017


Etter at Furnes tapte mot Grue i forrige uke, topper det seg nå skikkelig i kampen om opprykk for topplagene. Kun fire poeng skiller de tre øverste lagene. Kongsvinger på fjerdeplass har to kamper mindre spilt og har nok også tanker om å melde seg på i kampen om opprykk. 

I morgen reiser Ringsaker til Sandermoen kunstgress for å møte Kongsvinger. Lørdag reiser Furnes til Rena. Kongsvinger får allerede ny storkamp på lørdag og tar turen til Grue.

Det blir to spennende dager og vi håper våre gutter kan smile fra øre til øre hele veien hjem fra Sandermoen på fredag kveld. 😊😊😊

              Heia Ringsaker!!!!            0 Kommentar

Kretsmesterskapet Ungdomsklassene 2017. Hvordan kåres Kretsmesterne?

Postet av Ringsaker IF den 27. Sep 2017


I fjor ble Nes/Ringsaker G16 kretsmestere hjemme i Gaupen. 22.oktober blir det igjen KM finaler med Ringsaker IF som arrangør.  I år er det G14 9-er, G13 9-er og G13 7-er som skal kjempe om å bli kretsmestere.

Her følger informasjon om hvordan Kretsmester skal kåres i de ulike årsklassene.

Jenter 17: Vinner av Jenter 17 Elite Høst er Kretsmester.

Jenter 15: Vinner av Jenter 15 Elite Høst er Kretsmester.

Jenter 14 9-er: Vinnerne av henholdsvis J14 1.div avdeling 01 9er Høst og J14 1.div avdeling 02 9er Høst møtes til KM-finale på Vind lørdag 21. oktober med Vind IL som arrangør. Kamptidspunkt klokken 15:30.

Jenter 13 7-er: Det skal kåres Kretsmester i klassen J14 7-er. Tre lag er kvalifisert til sluttspillet som gjennomføres lørdag 21.10 med Vind som arrangør. Det spilles enkel serie hvor vinneren av dette puljespillet er Kretsmester.

De tre lagene er:

 • J14 7er avdeling 01 Høst 
 • J14 7er avdeling 02 Høst 
 • J14 2. divisjon avdeling 03 Høst (Rendalen 7-er eller Nordbygda 7-er)

Foreløpige spilletider:

 • Kl. 10:00 J14 7er avdeling 01 Høst - J14 2. divisjon avdeling 03 Høst
 • Kl. 11:30 J14 7er avdeling 02 Høst - J14 7er avdeling 01 Høst
 • Kl. 13:00 J14 2. divisjon avdeling 03 Høst - J14 7er avdeling 02 Høst 

Jenter 13 9-er: Vinnerne av henholdsvis J13 1.div avdeling 01 9er Høst og J13 1.div avdeling 02 9er Høst møtes til KM-finale på Vind lørdag 21. oktober med Vind IL som arrangør. Kamptidspunkt klokken 14:00.

Jenter 13 7-er: Det skal kåres Kretsmester i klassen J13 7-er. Tre lag er kvalifisert til sluttspillet som gjennomføres lørdag 21.10 med Vind som arrangør. Det spilles enkel serie hvor vinneren av dette puljespillet er Kretsmester.

De tre lagene er:

 • J13 2. divisjon avdeling 01 Høst (Lillehammer KFK 4 eller Kvam)
 • J13 2. divisjon avdeling 02 Høst (Snertingdal eller Grua 2)
 • J13 2. divisjon avdeling 04 Høst; Nord Odal

Foreløpige spilletider:

 • Kl. 10:00 J13 2. divisjon avdeling 01 Høst - J13 2. divisjon avdeling 02 Høst
 • Kl. 11:30 J13 2. divisjon avdeling 04 - J13 2. divisjon avdeling 01 Høst
 • Kl. 13:00 J13 2. divisjon avdeling 02 Høst - J13 7er 2. divisjon avdeling 04

Gutter 19: Vinner av Gutter 19 Elite Høst er Kretsmester og er kvalifisert for Interkretsserie B  sesongen 2018.

Gutter 16: Vinner av Gutter 16 Elite Høst er Kretsmester.

Gutter 15: Vinner av Gutter 15 Elite Høst er Kretsmester.

Gutter 14 11-er: Vinner av Gutter 14 Elite Høst er Kretsmester.

Gutter 14 9-er: Det skal kåres Kretsmester i klassen G14 9-er. Fire lag er kvalifisert til sluttspillet som gjennomføres søndag 22.10 i Gaupen med  Ringsaker IF som arrangør. Det spilles enkel serie hvor vinneren av dette puljespillet er Kretsmester.

De fire lagene er:

 • Vinner av avdeling G14 9er avdeling 01 Høst
 • Vinner av avdeling G14 9er avdeling 02 Høst
 • Vinner av avdeling G14 9er avdeling 03 Høst
 • G14 2. divisjon avdeling 01 11-er Høst; Lillehammer 3 9-er

Kampoppsett og spilletider:

 • Kl. 10:00 Vinner av avdeling G14 9er avdeling 02 Høst - Lillehammer 3 9-er
 • Kl. 10:45 Vinner av avdeling G14 9er avdeling 01 Høst - Vinner av avdeling G14 9er avdeling 03 Høst
 • Kl. 13:00 Lillehammer 3 9-er - Vinner av avdeling G14 9er avdeling 01 Høst
 • Kl. 13:45 Vinner av avdeling G14 9er avdeling 03 Høst - Vinner av avdeling G14 9er avdeling 02 Høst
 • Kl. 16:00 Vinner av avdeling G14 9er avdeling 02 Høst - Vinner av avdeling G14 9er avdeling 01 Høst
 • Kl. 16:45 Lillehammer 3 9-er - Vinner av avdeling G14 9er avdeling 03 Høst

Gutter 13 9-er: Vinnerne av henholdsvis G13 1.div avdeling 01 9er Høst og G13 1.div avdeling 02 9er Høst møtes til KM-finale på Gaupen Kunstgress i Gaupen søndag 22. oktober med Ringsaker IF som arrangør. Kamptidspunkt kl. 14:30.

Gutter 13 7-er: Vinnerne av henholdsvis G13 7er avdeling 01 Høst og G13 7er avdeling 02 Høst møtes til KM-finale på Gaupen Kunstgress i Gaupen søndag 22. oktober med Ringsaker IF som arrangør. Kamptidspunkt kl. 11:30.0 Kommentar

Gode Fair play-historier fra ungdomsfotballen.

Postet av Ringsaker IF den 27. Sep 2017


Vi får innimellom tilbakemelding om oppløftende Fair play-historier fra fotballen i kretsen. I dag velger vi å publisere to gode historier, som vi lar oss glede- og inspirere av.

Først legger vi ut tilbakemeldingen til Ronny Oppheim (trener Fagernes/Aurdal/Leira, som kommer i etterkant av deres kamp mot Ottestad i J17 Elite: Vi ønsker å sende en positiv omtale om vår motstander under gårsdagens seriekamp kamp mellom oss Fagernes/Aurdal/Leira J17 og Ottestad J17 i turneringen J17 Elite.

Vi stilte dessverre med ett noe redusert mannskap pga. skader osv. Kun 12 spillere i troppen. Under 1. omgang fikk vi dessverre en ny skade og måtte sette innpå vår eneste reserve [...] men etter 1. omgang måtte denne spilleren melde pass pga. pusteproblemer.

Vi medelte til dommer om at vi dessverre var i en situasjon slik at vi kun kunne stille med 10 spillere resten av kampen, altså hele 2. omgang. Dommer tar da dette opp med Ottestads lagledelse. Hvorpå de beslutter å stille med 10 spillere de også.

Dette syntes vi var fantastisk gjerning som det så absolutt bør gis honnør for. Ottestad ledet på dette tidspunktet 1-0 og det var på ingen måte sikkert at de ville beholde ledelsen, men likevel valgte da altså å gjøre dette. Lagleder og jeg som trener mener dette er Fair Play på høyeste nivå. NFF Indre Østland stiller seg bak Oppheims rosende omtale og anbefaler alle om å la seg inspirere. Her tenkes det utvikling foran resultat- og da må man noen ganger gjøre tilpasninger som ikke garanterer at man vinner kampen. Når vi først er i gang tar vi med oss denne flotte meldingen fra dommer Jan Tore Bjørnhaug (Øyer-Tretten IF), som rapporterer fra G16 2. divisjon og kampen mellom Otta IL og Dombås IL:

Jeg var dommer på Otta mellom G16-lagene Otta og Dombås i 2.div. Vi hadde et Fair play-møte før kampen, der vi ble enige om noen forhold rundt kampgjennomføringen, blant annet liten toleranse for protester og ufin språkbruk.

Det ble en svært positiv opplevelse og en meget fartsfylt og underholdende 0-0-kamp som bølget fram og tilbake - med susende taklinger. Både spillere og ledere hadde et positivt fokus på å spille ball,  det var ingen protester og et beskjedent antall frispark. Dette er bevis på at det går an!

Rett og slett en så positiv opplevelse som dommer at jeg synes det er verdt å dra fram [...] Dette er en kjempefin tilbakemelding og det er svært positivt at både dommer, støtteapparat og aktive følger opp hvordan vi skal ha det i fotballen. Her er det tydelige rammer, der fotballspillet får lov til å være i fokus (uten negativ påvirkning) og det er da vi skaper trivsel. Et herlig eksempel på Fair play og at Fair play-møte fungerer! Benytt dere av Fair play-møtet, fotballvenner!

Vi ønsker å rette en spesiell takk til Ottestad IL, Otta IL og Dombås IL, som har bidratt ekstra til å sette Fair play på kartet i denne omgang. En ekstra takk også til Ronny Oppheim (Fagernes) og Jan Tore Bjørnhaug (ØTI) som brakte historiene frem i lyset.0 Kommentar

Ringsaker vs Hamar IL 1-0 (1-0)

Postet av Ringsaker IF den 16. Sep 2017


Ringsaker vant jakten om de viktige tre poengene og er igjen på talefot med tabelleder Furnes. Kampens eneste mål kom i siste spilleminutt av 1.omgang ved Torbjørn etter assist fra Oskar. 

For oss tribuneslitere ble det en spennende ettermiddag på Gaupen Bernabeu. Med kun ett måls ledelse var vi aldri trygge på seier selv om det ble mer fart og flere sjanser for gutta i 2.omgang.

 Ett mål holdt til seier og vi gratulerer ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Kristin Kloster Aasen valgt til nytt IOC-medlem etter Gerhard Heiberg.

Postet av Ringsaker IF den 15. Sep 2017


Idrettsforbundets informasjonssjef Niels Røine bekrefter at Aasen er valgt fredag kveld under Lima kongressen.

 – En ny milepæl er nådd for norsk idrett, sier idrettspresident Tom Tvedt i en pressemelding.

Gerhard Heiberg annonserte 15. desember 2016 at han ønsket at Kristin Kloster Aasen skulle bli medlem av IOC. Samme dag vedtok Idrettsstyret enstemmig å støtte hennes sitt kandidatur.

Både nominasjonskomiteen og styret til IOC innstilte i august Kloster Aasen som medlem og i dag ble det altså klart.

Hun har tidligere vært president i rytterforbundet og er for tiden første visepresident i Norges Idrettsforbund.

 – Jeg er stolt, men også svært ydmyk over den tilliten som er vist meg. Nå gleder jeg meg til å lære organisasjonen enda bedre å kjenne og bidra i utviklingen av den Olympiske bevegelse, sier Kloster Aasen i en pressemelding. Hun har ikke gitt intervjuer før valget.

Selv om Gerhard Heiberg gir seg, har det ikke vært gitt at Norge ville få et nytt IOC-medlem. Men Kristin Kloster Aasen var altså en kandidat som falt i smak hos IOC.

– Gjennom denne prosessen har Heiberg igjen vist hvilken posisjon han har i internasjonal idrett, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Kloster Aasen ble valgt med 62 mot 13 stemmer. Seks medlemmer avstod fra å stemme.

Idrettspresident Tom Tvedt kommenterer valget slik:

– Jeg snakker på vegne av Idrettsstyret når jeg sier at Kloster Aasen vil tilføre IOC og internasjonal idrett, det beste av norsk idretts grunnsyn og verdier. Hun har i en årrekke gjort en kjempejobb på ulike nivåer nasjonalt og vi er sikre på at hun vil bidra til å utvikle den Olympiske bevegelse i positiv retning. Jeg er veldig optimistisk med tanke på all den internasjonale erfaringen og kompetansen norsk idrett i fremtiden vil nyte godt av gjennom Kloster Aasens medlemskap i IOC.

Ifølge IOCs hjemmeside hadde organisasjonen før denne kongressen 94 medlemmer. Medlemmene representerer IOC i sine respektive land - de representerer ikke landet sitt i IOC.  Det er IOC selv som velger sine medlemmer.0 Kommentar

Viktig hjemmekamp for våre gulkledde lørdag kl 15.00.

Postet av Ringsaker IF den 15. Sep 2017


Ringsaker får besøk av Hamar IL og med seier fortsetter opprykkshåpet for våre gutter.

Siden Furnes tapte mot Braskereidfoss forrige uke, er det fortsatt "bare" 5 poeng som skiller topplaget Furnes og Ringsaker. 

Grue som har klatret forbi Ringsaker på tabellen, har virkelig funnet høstformen. Fasiten så langt for Grue er fem seire og en uavgjort, så opprykkshåpet ligger nok i bakhodet hos gutta fra Kirkenær også. Det blir spennde å se hvem som trekker det lengste strået når Grue gjester Gaalaasbana neste fredag. 

MEN på lørdag er det kampen mellom Ringsaker og Hamar IL som gjelder. Jakten på tre nye og viktige poeng starter kl 15.00.

                                    Heia Ringsaker ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Ringsaker/Nes J2004 fortsetter den gode trenden.

Postet av Ringsaker IF den 14. Sep 2017


Som ventet ble dagens kamp mot Ridabu en spennende kamp. Allerede ved avspark kunne en se at dette var en viktig kamp. Ringsaker/Nes gikk hardt ut og presset Ridabu. Etter 5 minutt satt 1-0 til Ringsaker/Nes etter en del klabb og babb foran mål. Etter målet begynte Ringsaker/Nes å rote. Det ble mye balltap og mange på laget var på hælene. Ridabu tok mer og mer over presset. Etter 27 minutter ga det resultater og lagene kunne gå til pause med 1-1. I pausen ble det fokus på å få opp kommunikasjon og konsentrasjon hos jentene. Dette tok jentene til seg og det ble en helt annen andre omgang. Mye press fra angrepet og et godt forsvar gjorde at jentene tok over kampen. Etter 45 minutter kom det et skudd som Ridabu sin keeper måtte gi retur på. Der var heldigvis Ringsaker/Nes sin spiss der og puttet inn 2-1. Resten av kampen bølget noe mer frem og tilbake med et lite overtak til Ringsaker/Nes. Gleden var stor når dommeren blåste av kampen og høstens fjerde seier var et faktum. Nå venter kamp mot Ottestad på Gaupen stadion neste uke.

Tekst fra jentenes facebookside ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Ringsaker/Nes J2004 topper tabellen.

Postet av Ringsaker IF den 11. Sep 2017


Etter en kampfri uke var det på tide med kamp. Ådalsbruk/Nordbygda kom på besøk til Gaupen. Kampen starta med at lagene følte litt på hverandre. Etter 12 minutter løsnet det for Ringsaker/Nes og det ble 1-0. Kampen endret nå karakter. Ringsaker/Nes puttet mål i det 16, 17, 21, 26 og 35 minutt. 6-0 ved pause var et godt resultat. I andre omgang startet Ringsaker/Nes litt famlende. Men etter 53 minutter kom mål nummer 7. Tre minutter satt nr 8. Nå ble oppgaven å holde konsentrasjonen oppe. I det 65. minutt satt nr 9.  Den endelige spikeren i kista ble satt i det 74. minutt. Dermed ble sluttresultatet 10-0 til Ringsaker/Nes og en foreløpig tabelltopp. I denne kampen gjorde jentene mye av det de har trent på. Innlegg, overlapp og mye annen god fotball. Nå venter en krevende kamp mot Ridabu på onsdag.

Tekst fra jentenes facebookside ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Næroset IL – Ringsaker/Nes 1-7 (1-2)

Postet av Ringsaker IF den 11. Sep 2017


Juniorene til Ringsaker/Nes har startet høstsesongen veldig bra og i helgen var det lokaloppgjør på Brufoss. Ringsaker Blad møtte opp for å overvære kampen som i nettutgaven har fått overskriften "Lokaloppgjøret du ikke får se igjen". 

I følge Ringsaker Blad var første omgang av kampen ganske jevn, mens etter pausen var våre sortkledde gutter i en klasse for seg. 

Målscorere for Ringsaker/Nes: Hans Hulleberg, Syver Sønsterud x 2, Johannes H. Røhnebæk x 2, Anders Kjelsrud. I tillegg ble det et selvmål for Næroset og kampen endte 1-7.

Les RBs artikkel: "Lokaloppgjøret du ikke får se igjen"
0 Kommentar

Deadline for overganger amatørspillere 11. september.

Postet av Ringsaker IF den 8. Sep 2017

Siste frist for overganger er normalt 10. september. Siden det i år faller på en søndag flyttes fristen til mandag 11. september.

Alle elektroniske forespørsler om overganger i FIKS må være komplette og oversendt NFF/krets innen midnatt mandag 11.september. Overganger som kommer etter denne dato vil det ikke kunne gis spilletillatelse på før 01.01.2018.

Med komplett overgang menes at alle obligatoriske overgangsdokumenter må være fullstendige, signert av de aktuelle partene, svar fra tidligere klubb må være mottatt med mindre svarfristen på 8 dager er utløpt og overgangsgebyret må være betalt.

Det eneste som kan gå i orden etter fristen 11.september er godkjennelse fra tidligere fotballforbund for spillere som foretar internasjonale overganger.

NFF vil ha følgende åpningstider: Mandag 11.september frem til kl.24.00

Henvendelser til NFF sentralt pr tlf bes rettet til 04420 – tast 4. Henvendelser til NFF sentralt pr e-post til forvaltning@fotball.no

NFF sentralt behandler følgende overganger:

- Alle overganger for utenlandske statsborgere. - Alle overganger på spillere som sist var registrert i utenlandsk klubb. - Alle overganger på spillere som har kontrakt i nåværende klubb og/eller skal ha kontrakt i ny klubb.

For overganger på norske statsborgere mellom norske klubber og der spiller ikke har kontrakt i verken ny eller gammel klubb – så er det fotballkretsen til den nye klubben som er saksbehandler.

Fotballkretsene vil også være tilgjengelig frem til midnatt 11.september. Kontaktinfo til krets finner du på de respektive kretsers hjemmeside.


 0 Kommentar

Kampen mot Kongsvinger er flyttet til 29.september.

Postet av Ringsaker IF den 6. Sep 2017

Vi må vente i spenning i to uker til før det blir noe toppoppgjør mot Kongsvinger. Kampen på Sandermoen kunstgress er utsatt til fredag 29.september kl 20.00.  


0 Kommentar

Fotballsesongen 2018 og klubbsamarbeid

Postet av Ringsaker IF den 4. Sep 2017


Med bakgrunn i beslutninger som klubbenes hovedlag og grupper tidligere har kommunisert, informeres det om at det fra sesongen 2018 blir rene klubblag og ingen samarbeidslag. Det betyr at spillerne må gjøre et valg på hvilken klubb de vil representere fra 2018 sesongen.  Begge klubbene er opptatt av å holde spillergruppene samlet også fra neste sesong, og legge forholdene til rette uavhengig av hvilken klubb spillerne/lagene velger. For de fleste lag vil ikke dette være noen utfordring, men på noen lag må spillerne gjøre et valg. Slik vi ser det nå gjelder det primært J13, G15 og G12, som klubbene ønsker å ha en dialog med i forhold til 2018 sesongen. De som evt. blir stående uten tilbud i den klubb de har tilhørighet, er hjertelig velkommen til hhv. Nes eller RIF.

Framover ønsker klubbene å ha en positiv dialog og samarbeid om felles aktiviteter og kurs, slik som f.eks dommer- og trenerkurs. Samtidig ønsker vi i fellesskap å få til en like vellykket Fotballskole i 2018.   

Klikk her for å lese hele info-brevet.


0 Kommentar

Elverum J13-2 vs Ringsaker/Nes J2004 2-3

Postet av Ringsaker IF den 2. Sep 2017

30.august ble høstens andre seriekamp spilt. Ringsaker/Nes J2004 tok turen til Elverum og møtte Elverum J13-2. Dette ble en gyser av en kamp. Kampen bølget skikkelig frem og tilbake og begge lag kunne gjerne puttet både en og to. Men begge holdt nullen.  
Andre omgang startet som første sluttet. I det 40. minutt greide Ringsaker/Nes å putte. Men nå begynte det å tære på kreftene til jentene og det ble en del bytter. Dette medførte til litt usikkerhet. Dette utnyttet Elverum, og i løpet av 5 minutter puttet de to baller i mål. Dermed sto det 2-1. Jentene fikk nå mer orden i forsvaret og tok mer over. Dette ga resultater og etter 67 minutter sto det 2-2. Nå ble det en skikkelig sluttspurt. Først ble Ringsaker/Nes snytt for en 100% målsjanse da  dommeren feilaktig blåste offside. Dette tente både de på banen og de på sidelinja. Jentene ga nå 100%. Og to minutter på overtid satt seiersmålet, 2-3! To kamper spilt, to seiere!!


0 Kommentar

Ringsaker vs Furnes 1-3 (1-1)

Postet av Ringsaker IF den 1. Sep 2017


God stemning på Gaupen Bernabeu da Furnes ble ønsket velkommen, og kampen alle hadde gledet seg til ble blåst i gang. Og det begynte så bra for våre gutter. Allerede etter 8 minutter scoret Knut Einar etter en flott satt corner. Kampen bølget så att og fram med mye godt spill, fart og spenning. Halvtimen ut i omgangen utlignet Furnes etter et frispark av storscorer Simen Haugen og til pause stod det 1-1.

Furnes gikk hardt ut i andre omgang, scoret 2 ganger og var et hakk hvassere enn våre gutter. Vi må nok innrømme at Furnes vant fortjent og er laget som er nærmest opprykk til 4.divisjon.

Ringsaker IF ønsker å gi ros og en takk til Ringsaker Blad som direktesendte kampen. Det er stor stas å ha ei lokalavis som har fokus på breddefotballen i kommunen. 

Vi takker for en fin kveld på Gaupen Bernabeu ⚽️⚽️⚽️


På nettsiden til Ringsaker Blad kan vi lese følgende om toppoppgjøret i Gaupen:

Furnes trakk det lengste strået i høstens toppoppgjør i 5. divisjon som samlet svært mange skuelystne.

De gulkledde vertene føk ut av startblokkene så en skulle tro det handlet om liv, og allerede etter 8 minutter sendte Knut Einar Helland RIF i føringen med et kontant hodestøt etter hjørnespark.

Løsnet etter pause

Store deler av førsteomgang ble en omgang hvor lagene følte på hverandre, uten at noen av lagene klarte å tilrive seg en klar dominans.

Etter en drøy halvtime sendte divisjonens storscorer ballen rett i nota på et frispark fra drøye 25 meter, slik at lagene kunne ta en fortjent hvil på stillingen 1–1.

I andreomgang ble publikum vitner til et rollebytte i Gaupen, for andreomgangen ble eid av de grønnkledde fra Gaalaas som har halvannet bein i fjerdedivisjon.

Simen Haugen som noterte seg for to nye nettkjenninger vil ikke være med at de er så godt som klare for et nytt opprykk (leder med fen poeng med en kamp mindre spilt)

– Dette var en kamp jeg har gledet meg til i en uke. At RB streamer kampen og så mye folk som ser på gir en ekstra tenning. I dag vant vi en utrolig viktig kamp. Spesielt i andreomgang får vi utnytta kantene våre og låst RIF. Nå er det særdeles viktig at vi fortsetter å male på.

– Er du overrasket over at dere fikk så god motstand i dag, Haugen?

– Overhodet ikke. Etter at vi møtte de i vår visste jeg at de er det beste laget vi kommer til å møte. De er godt organisert, spillende og godt forberedt. Andreomgangen er god, men vi brukte litt tid på å komme i gang i dag. Å spille med den rammen vi har i dag er bare helt rått.

RIF-trener Vegard Berge innser at et opprykk vil bli vanskelig for vertene etter tapet mot Furnes.

– Nå ser det vanskelig ut. Furnes er så solide at jeg sliter med å se at de snubler så veldig. Vårt fokus er på oss selv, så får vi summere opp til slutt.

– Hvordan ser du på dagens kamp, Berge?

– I førsteomgang føler jeg at vi styrer det meste som skjer, men vi skaper litt lite. Som lag som leder ofte gjør scorer de på sin første mulighet. Etter pause tar Furnes mer tak. Det vi kan gjøre er å lære av dette. Furnes, Grue og vi er de lagene som vil spille fotball i denne avdelingen. I dag går vi ut og gjør et ærlig forsøk.

Bjørn Brungot som trener de grønnkledde serielederne var både lettet og svært fornøyd etter triumfen.

– Litt ut i kampen ser vi at RIF begynner å bli litt slitne, og vi får utnytta våre hurtige kanter mye mer. Det er gøy for breddefotballen at det er en så fin ramme rundt en kamp. Nå er jeg nøktern optimist, sier en smilende Brungot.

Kampfakta

Ringsaker–Furnes 1–3 (1–1)

Gaupen kunstgress

5. divisjon, 1. september

Mål: 1–0 Knut E. Helland (8 min) 1–1 Simen Haugen (30 min) 1–2 Even Bugge (51 min) 1–3 Simen Haugen (53 min)

Ringsaker: Tor Torgersen, Knut E. Helland, Amund S. Grasbakken, Torbjørn F. Rustand, Stian Tangen, Erik Grønvold, Tor A. Krogsrud, Stian Larsen, Magnus O. Sørensen, Simen Opsal, Anders Kjelsrud, Johannes H. Røhnebæk, Sondre Bjørke, Milos Petrovic, Espen Haakensveen, Oskar K. Røhnebæk, Christian R. Dalseng, Kent J. Johansen

Furnes: Ole R. Svaet, Kim A. Moen–Johan Høistad, Tommy Hauge, Niklas Koteng, Jonas B. Vestli, Joakim B. Nyhus, Simen Grønland, Espen Tomter, Hans Kr. Arnkværn, Håkon Johnsrud, Mario S. Håker, Niklas E. Bjørnstad, Even Bugge, Simen Haugen, Johannes Schjerpen, Remi S. Trøen, Remi Heggedal

Dommer: Einar Gjerde – Ridabu0 Kommentar

Invitasjon til landskamper på Fart.

Postet av Ringsaker IF den 1. Sep 2017

Fart har gleden av å invitere spillere, trenere og ledere i Ringsaker IF til landskamper på Fart.

Nok en gang har vi fått STOR tillit fra Norges Fotballforbund, og fått tildelt dobbelt-landskamp J15 Norge-Sverige:

 

·         Tirsdag 5. september kl. 18.00

·         Torsdag 7. september kl. 12.00

 

Vi gleder oss til å se de beste jentene i Norge og Sverige i Øvre Vang, og håper at mange i Ringsaker IF har lyst til det samme.

 Det er GRATIS inngang for alle!

                                      Velkommen til Fart ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Ringsaker Blad sender direkte fra toppoppgjøret mellom Ringsaker og Furnes.

Postet av Ringsaker IF den 31. Aug 2017

Det blir fest i morgen når Ringsaker ønsker Furnes velkommen til Gaupen Bernabeu. Ringsaker Blad sender direkte fra toppoppgjøret som blåses i gang kl 19.30. 

Ringsaker Blad har brukt ordet "Champagnefotball" på topplagene tidligere i sesongen og vi håper ordet kan brukes på nytt etter fredagens viktige kamp. 

For kampen er mer enn bare et lokaloppgjør mellom Ringsaker og Furnes. Det er også en kamp om opprykk. Med seier i morgen vil Ringsaker holde tritt med Furnes og spenningen fortsetter utover høsten. Per i dag leder de grønnkledde med to poeng + en kamp mindre spilt enn våre gutter.

Heia Ringsaker ⚽️⚽️⚽️ vi gleder oss til kampen.


0 Kommentar

Elverum 2 vs Ringsaker 0-2 (0-0)

Postet av Ringsaker IF den 28. Aug 2017

Tre nye poeng til Ringsaker mot Elverum  i kveld. Etter en kjedelig og målløs førsteomgang kom Christian inn og tente gnisten hos sine lagkamerater. Innbytteren sendte Ringsaker i ledelsen tidlig i andre omgang og nå ble det mer fart i kampen. Tor Arne scoret kampens andre mål og 0-2 seier til Ringsaker.

Furnes vant 4-2 i sin hjemmekamp mot Stange og beholder dermed ledelsen i 5.divisjon. 

Vi gleder oss til fredagens kamp hjemme i Gaupen ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Invitasjon til publikumskampen mellom FL Fart og Kongsvinger.

Postet av Ringsaker IF den 28. Aug 2017


Fart FL arrangerer «publikumskamp» mellom FL Fart og Kongsvinger i 1. divisjon kvinner: lørdag 23. september kl. 13.00.

Denne dagen har vi som mål å fylle tribunen med 550 sitteplasser, og håper at Ringsaker Fotball har anledning til å komme med sine ivrige supportere.

Vi kjører utvidet sponsortreff i forbindelse med matchen, Dekklåven har «kjøpt» kampen og det betyr GRATIS inngang for alle.

Det hadde vært stor stas med mange tilskuere fra Ringsaker Fotball ⚽️⚽️⚽️

Velkommen til Fart!

Ringsaker Fotball takker for invitasjonen og oppfordrer herved våre RIF-medlemmer og supportere til å ta del i den store fotballfesten. Møt opp på Fart og bli med å heie fram jentene ⚽️⚽️⚽️

                                                                  Ringsaker Fotball!0 Kommentar

En spennende uke.

Postet av Ringsaker IF den 27. Aug 2017


Begge topplagene i 5.divisjon har kamp førstkommende mandag. Ringsaker skal møte Elverum på Elverum stadion, mens Furnes får besøk av Stange hjemme på Gaalaasbana. Motstanderne ligger på 11. Og 10. plass på tabellen og slik sett burde både Ringsaker og Furnes sikre seg 3 nye poeng. 

Kampuka avsluttes i Gaupen på fredag hvor de to topplagene møtes til et nytt nervepirrende oppgjør. Vi heier på Ringsaker og håper de gule/blå reiser kjerringa etter forringe møte mot Furnes. 

Kampen i kveld starter kl 19.30. Heia Ringsaker ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Herlig med revansj og tabelltopp.

Postet av Ringsaker IF den 23. Aug 2017


Vang FL tvitret følgende før kampen i kveld: Ringsaker dominerer alle sine kamper, så her blir det ingen gratispoeng ⚽️⚽️

Det ser ut som Vang FL får rett i sine spådommer. Første scoring kommer allerede etter 1 minutt ved Anders K. Tor Arne er nestemann som sender lærkula i nettmaska. 

I pausa gjør Ringsaker endringer og setter backen Magnus S til å vokte buret. Magnus sin debut som målvakt for A-laget er strålende. Buret holdes rent 👍

Ringsaker fortsetter å dominere og det går bare 1 minutt ut i andre omgang før Søndre gjør 3-0. Noen minutter senere blir det 4-0 ved straffe av Tor Arne.

Tor Arne fortsetter sin glimrende teft for nettmaskene, scorer en gang til og kampen ender 5-0 ⚽️⚽️⚽️

Gratulerer med seieren. Kos dere på tabelltoppen 😊


0 Kommentar

Endelig hjemmekamp igjen.

Postet av Ringsaker IF den 22. Aug 2017

Onsdag blir det full fres på kunstgressbanen i Gaupen. Vang FL kommer på besøk og de gule/blå har sjansen til å innta tronen på tabellen i 5.divisjon. Kampen starter kl.19.00 

                                                                 Lykke til med kampen ⚽️⚽️⚽️
0 Kommentar

Ringsaker/Nes vs Elverum 6-0

Postet av Ringsaker IF den 22. Aug 2017

Så var høstsesongen i gang og for en start. Alt lå til rette for en god kamp mot Elverum J13-3. Med tanke på Grueturneringen så ble enkelte spillere hensynstatt. Allerede i det andre minutt ble det en null. Ringsaker/Nes presset og presset og i det 24. minutt satt nummer to. Fire minutter senere satt nummer 3. Jentene begynte å slurve litt på slutten av omgangen, men vår keeper holdt nullen. I det 33. minutt kunne de på sidelinja senke skuldrene, da det fjerde målet ble satt inn. Dette var også pauseresultatet.
Andre omgang startet som første slutta. Mye slurv som gjorde at Elverum hadde mye ball. Men de store sjansene uteble. I det 52. minutt satt det femte for Ringsaker/Nes. Etter dette ble det mange sjanser for jentene. Flere stolpeskudd og gode sjanser, men ballen ville ikke inn før i det 64. minutt. De siste minuttene av kampen ble målet å holde nullen. Og det målet ble nådd. Dommeren blåste av kampen og det ble seier 6-0 etter en  god kamp.

Nå er det bare å restituere før Grueturneringen til helgen.

Teksten er hentet fra jentenes facebookside. 


0 Kommentar

SkoleRIFen - også for elever i 5.-7.trinn.

Postet av Ringsaker IF den 21. Aug 2017


Tirsdag 22.august er første dag for SkoleRIFen, og det er elever på 1.-2.trinn som er de første som får møte Torbjørn og Vegar til høstens nyvinning i regi Ringsaker IF. På onsdag er turen kommet til 3.-4.trinn.

Elevene i 1.-4.trinn var de første som fikk tilbudet om SkoleRIFen. Etter at påmeldingsfristen har gått ut for disse, ønsker vi nå å gi tilbudet om de resterende plassene til elever i 5.-7.trinn.

Påmelding for de store elevene åpner tirsdag 22.august. SkoleRIFen vil være på onsdager og første dag blir 30.august. 

NB! Påmeldingen stenges automatisk når makstallet for antall elever på SkoleRIFen er nådd.

Hvis makstallet for antall elever på SkoleRIFen nås, kan det bli nødvendig å be enkelte elever i 3.-4.trinn å endre dag fra onsdag til tirsdag. Vi ber om forståelse og fleksibilitet for dette slik at både kabalen går opp og fleste mulig kan delta på SkoleRIFen. 

Vi er veldig glade over å kunne gi dette tilbudet til skolens elever. Aktivitet gir glade og førnøyde barn, kreativitet og konsentrasjon øker og tilhørigheten til klubben vokser.

Klikk her for å melde på elever i 5.-7.trinn på SkoleRIFen.

                0 Kommentar

Ny undersøkelse: Ungdom får bedre livskvalitet med organisert idrett.

Postet av Ringsaker IF den 19. Aug 2017

Ungdom som er aktive i organisert idrett får høyere status i vennegjengen, de har det bedre med seg selv og trives bedre med foreldrene og på skolen. Det viser undersøkelsen Ungdata 2017.

Ungdata 2017 går langt i å analysere hvordan idrettsungdom har det sammenliknet med de som ikke er med i et idrettslag. Resultatene gir et nokså tydelig bilde, der ungdom som er aktive i organisert idrett skiller seg positivt ut på en rekke områder.

Her er noen av hovedfunnene:

 • Idrettsungdom er blant annet mer fornøyd med foreldrene sine, de liker seg bedre i lokalmiljøet, de trives bedre på skolen, de skulker mindre, og det er langt flere som sikter mot høyere utdanning, enn de som ikke er medlemmer av organisert idrett. 

 • Idrettsungdom er langt mer fornøyd med egen helse enn andre ungdommer. De har også et sunnere kosthold, de røyker mindre, færre drikker alkohol, og færre har prøvd hasj eller marihuana. Dessuten har idrettsungdom generelt færre psykiske helseplager. 

 • Idrett gir en forholdsvis høy status blant ungdom. Mer enn halvparten av alle ungdommer mener for eksempel at det å være god i idrett gir økt status i vennemiljøet.

Veltilpasset ungdom -Undersøkelsen sier at de ungdommene som vokser opp i dag langt på vei kan karakteriseres som en veltilpasset, aktiv og hjemmekjær ungdomsgenerasjon. Båndene mellom ungdommen og foreldrene er forsterket, og de unge orienterer seg sterkere mot hjemmet som fritidsarena, sier Kathrine Godager, rådgiver ungdom i Norges idrettsforbund.

Ungdata 2017 viser at flere enn noen gang svarer at de har vært aktive i idretten i løpet av oppveksten. Hele 93 prosent av de over 240 000 som er spurt i undersøkelsen har vært med i aktivitet i regi av norsk idrett.  - Det er gledelig å se at deltakelsen i organisert idrett øker, og at resultatene er så gode at man kan si at organisert idrett appellerer til svært mange unge, sier Godager.

Mindre kriminalitet Godager sier at idretten er den fritidsaktiviteten som aktiviserer desidert flest ungdom, og at idretten holder solid stand i ungdomssegmentet. Og at dette har gir mange positive ringvirkninger. - Det er fortsatt nedgang i de unges bruk av alkohol, røyk og snus, og færre involverer seg i kriminalitet. Det kan se ut som alle disse positive trekkene ved ungdomsgenerasjonen går i takt med idrettens posisjon og popularitet hos aldersgruppen – og det er gledelig hvis idrettsdeltakelsen genererer trekk i samfunnsutviklingen som er positive for fellesskapet på flere måter, sier Godager.

Fakta om Ungdata 2017

 • Ungdata er lokale ungdomsundersøkelser der skoleelever over hele landet svarer på spørsmål om hvordan de har det og hva de driver med på fritiden.
 • Fra 2010 og fram til sommeren 2017 har 439.200 ungdommer deltatt i undersøkelsen.
 • Ungdata er gjennomført på samtlige videregående skoler i ti fylkeskommuner.
 • Resultatene viser at 93 prosent av alle ungdommer har deltatt i organisert idrett en eller annen gang gjennom oppveksten.
 • I 2002 var tallet 71 prosent, mens i 2010 svarte 85 prosent av ungdommene hadde deltatt i organisert idrett. 
 • På starten av ungdomstrinnet er det rundt seks av ti som trener eller konkurrerer i idrettslag fast hver eneste uke, og flertallet av disse gjør dette tre eller flere ganger i uka.


0 Kommentar

Hernes vs Ringsaker 2-5 (0-3)

Postet av Ringsaker IF den 18. Aug 2017

Ringsaker fikk en komfortabel seier borte mot Hernes på Øyenbana i kveld. Med 3 poeng klatret gutta et hakk opp på tabellen og tok tilbake 2. plassen de mistet etter tapet mot Kjellmyra/Flisa på mandag. Gratulerer med seieren⚽️⚽️⚽️

Målscorere i kveld: Tor Arne, Oskar og Knut Einar i 1.omgang.

                                   Tor Arne og Anders K i 2.omgang.

Bildet er fra kampen mot Hernes hjemme i Gaupen.


0 Kommentar

Sentrale frister høsten 2017.

Postet av Ringsaker IF den 17. Aug 2017

Dispensasjon fra aldersbestemmelser = 25. august 2017
NFF Indre Østland tar imot søknader om dispensasjon fra aldersbestemmelser til og med 25. august 2017. Les mer om dispensasjon fra aldersbestemmelser her.

Overganger (amatører) = 11. september 2017
"Overgangsvindu" for amatører er åpent frem til 11. september 2011 kl. 24.00. Alle overganger som fullføres etter dette vil føre til manglende spilleberettigelse inntil 1.1.2018.
Les mer om overganger her.0 Kommentar

En historie til inspirasjon foran kampen mot Hernes på fredag.

Postet av Ringsaker IF den 17. Aug 2017


I Elverum/Hernes bor Leif Hvorup som er æresmedlem i Ringsaker IF. Leif var en av "de store" i friidrettsgruppa i Ringsaker IF i etterkrigsårene og kan blant annet smykke seg med tittelen norgesmester i terrengløp. På bildet ser vi Leif i aksjon på 3000 meter hinder.

I RIF-magasinet 2006 ble klubbens daværende æresmedlemmer presentert og John Dompidal skrev følgende om Leif:

«Leif ble født på Jeløya ved Moss i 1926. Leif kom til Ringsaker i 1936, og han begynte å trene regelmessig i 1945. Det var nabo Jarle Harby som fikk han med seg, og både Leif sjøl og andre skjønte snart at han hadde anlegg for løping. Han ble snart den fremste eksponenten for gullalderen i friidrett i Gaupen, og etter hvert ble han også trener for de andre gutta.

Merittlista er lang:

Alt i 1946 ble han nr. 3 på 3000 m hinder i landskampen mot Danmark på Bislet.

1947 var han også på landslaget i 3000 m hinder.

I NM terrengløp – kort løype ble han nr. 4.

1948 ble han Norgesmester i terrengløp kort løype på Stabæk.

Ett av Leifs største øyeblikk i karrieren var da han kom hjem med toget om kvelden. Stasjonsområdet på Ringsaker stasjon var stappfullt med folk som tok i mot Leif – med ordfører Karl Østvold i spissen. Østvold sa blant annet i talen sin at det ikke hadde vært så folksomt på Ringsaker stasjon siden Kong Haakon V11 hadde stoppet der i 1906.

Samme år ble han nr. 4 i NM på 3000 m hinder.

1950: 2. plass i NM terrengløp – lang løype.

I 1951 og 1953 var han med på å vinne pokalen for beste tremannslag under NM i terrengløp.

Leif var med på Ringsakers lag i Holmenkollstafetten en rekke ganger. I 1954 ble laget nr. 5 i A-klassen – bare 4 sekunder etter 3. plass. RIF ledet ved Besserud da Leif ga fra seg pinnen der.

Så seint som i 1957 satte han kretsrekord på 3000 m med 8.32.8 under et internasjonalt stevne på Bislet.

Til sammen har Leif mellom 40 og 50 kretsmesterskap i terreng- og baneløp, og dessuten en 10-12 fylkesmesterskap.

Leif tok eksamen ved Jønsberg Landbruksskole i 1951, og like etter ble han ansatt der som intruktør og gymnastikklærer. Om vinteren var han også gardsfullmektig. 1/1-1966 fikk han stilling som instruktør ved Hernes institutt – en jobb han hadde resten av sin yrkesaktive karriere. Her testet han blant annet idrettsutøvere fra hele innlandet i 10 år.»

Jeg (Eva) hadde en lengre samtale med Leif i går og kan fortelle at han savner Ringsaker og den fine tiden han hadde der. Han abonnerer på Ringsaker Blad og følger med på alt som skjer i kommunen og i Ringsaker Idrettsforening. Helsa gjør at han ikke kan reise og se på fotballkampen, men som ekte Ringsaker-patriot håper han på en "Happy end"

                                                                  Heia Ringsaker ⚽⚽⚽


0 Kommentar

En sprek RIF-gutt på sommerskiskolen til MjøsSki

Postet av Ringsaker IF den 15. Aug 2017

Sommerskiskolen til MjøsSki er blitt et fast innslag på Veldre sag uka før skolestart. I disse dager deltar nesten 70 barn og unge i alderen 10 til 13 år. Plassene ble revet vekk i løpet av noen få timer. På bildet ser vi Petter sammen med andre ivrige skigutter. 


0 Kommentar

Kjellmyra/Flisa vs Ringsaker 2-0

Postet av Ringsaker IF den 14. Aug 2017

Det ble ingen jubelkveld for Ringsaker. De tre poengene og avansement i serien ble igjen på Kjellmyra. MEN, vi vet at gutta kan "å reise kjerringa", og førstkommende fredag går ferden til Øyenbanen og Hernes. 


0 Kommentar

Spenningen i toppen av 5.div fortsetter.

Postet av Ringsaker IF den 12. Aug 2017


I morgen (mandag) spiller Ringsaker borte mot Kjellmyra/Flisa og har en unik sjanse til å reise hjem med 32 poeng og avansement i serien. Serieleder Furnes tapte høstsesongens første kamp 2-3 borte mot Elverum og har 31 poeng. Kongsvinger derimot, slo Elverum 5-3 hjemme på Gjemselund og gikk dermed forbi Ringsaker på tabellen. (Kongsvinger har spilt en kamp mer enn Furnes og Ringsaker). 17.august får Furnes besøk av Kongsvinger, så her er det bare å følge med på utviklingen til de tre topplagene ⚽️⚽️⚽️

Vårsesongens møte mellom Ringsaker og Kjellmyra/Flisa endte med et forsmedelig tap hjemme for våre gutter. I Ringsaker Blad kunne vi lese følgende om kampen:

"Tross tilnærmet spill mot ett mål endte oppgjøret søndag med sesongens første bitre tap.

Bortsett fra det tidlige ledermålet, hadde Ringsaker-keeper Ken Robin Olsen en særdeles rolig dag som burvokter.

– Noen dager er sånn

Tross det enorme overtaket i banespill ble det for det meste trilling av ball sidelengs.

Unntakene var Oskar Røhnebæks gigantiske sjanse like før pause, og rutinerte Stian Larsens megasjanse på overtid.

– Da vi bommet på overtid, så skjønte jeg at det var «en av de dagene», sukket RIF-trener Berge etter det bitre nederlaget.

Etter oppgjøret var Berge tilfreds med mye av det han fikk se.

– Fotballen kan være røff til tider. Vi har ballen mye, men sliter litt med å skape de store sjansene. I dag fikk vi sett at fotballen kan være urettferdig noen ganger. Vi har et ungt lag, og da vil prestasjonene også variere en del. Vi har vel en snittalder på drøye 22 år, for vi ønsker å være en utviklingsarena for fotballspillere.

– Husker du sist RIF hadde et like ungt lag?

– Det har de vel ikke hatt, ikke som jeg er kjent med i hvert fall. Vi ønsker at spillere som vil trene for å bli bedre skal være her. Anders (Hansen journ.anm.) og jeg har vært trenere i yngre en årrekke, og vil utvikle fotballspillere.

– Så det er slutt på at RIF er det perfekte sted for fotballspillere som ønsker å avslutte en lang fotballkarriere med litt «hæpping» i Gaupen, Berge?

Helt klart. Nå har vi unge gutter med mye fotball i seg, som er gode ballspillere. Stian Larsen er rutinen og erfaringen på laget vårt med sine 30 år. Vi har sagt vi ønsker treningsvillige gutter som ønsker å utvikle seg."

                                             ----------------------------------------------- 


Nyheter fra A-lagets facebookside:

VELDIG, VELDIG KJIPT! 

Ken Robin som har vært en gigant for oss i mål har mest sannsynligvis røket korsbåndet. Dette er ufattelig trist og kjipt for Ken og resten av RIF.

2 SPILLERE FORSVINNER 

Jamie Sagstuen og Andreas Røang forsvinner fra RIF stallen i høst på grunn av studier. 

Sagstuen vil studere sport management i Molde. Røang vil studere i Ås. 

To kjernekarer som selvsagt vil bli savnet. Vi takker for deres bidrag både på banen og utenfor banen. Ønsker dere lykke til videre med studier og fotball! :)


Til slutt har en fugl kvitret at Tor Torgersen gjør comeback og vil vokte buret til Ringsaker i kampen mot Kjellmyra/Flisa i morgen kl 19.30.

Vi ønsker de gule og blå en fin kamp ⚽️⚽️⚽️0 Kommentar

SkoleRIFen - det nye slagordet i Gaupen

Postet av Ringsaker IF den 11. Aug 2017Ringsaker IF ønsker å skape et aktivitetstilbud for barn i Gaupen for å bidra til en god og aktiv oppvekst og et godt nærmiljø. I den forbindelse har Ringsaker IF inngått samarbeid med Gaupen skole for å teste ut en aktivitets-SFO.

I skoleåret 2017/2018 får elevene på 1.-4.trinn et ekstra aktivitetstilbud gjennom skolens SFO. I invitasjon som er sendt ut til foreldrene har tilbudet fått navnet GAFO (Gaupen AFO). Vi synes navnet GAFO er intetsigende og har nå kommet fram til det morsomme og fengende navnet SkoleRIFen

SkoleRIFen har fått sin egen logo som viser samarbeidet mellom Ringsaker IF og Gaupen skole.

Hovedansvarlig for SkoleRIFen er Torbjørn Falch Rustand. Han er ansatt ved Gaupen skole og er fotballspiller på Ringsaker IFs A-lag. Vegar Berge som også har bred pedagogisk og idrettsfaglig bakgrunn, blir med som medansvarlig og vil godtgjøres av Ringsaker IF. Vegar er trener for A-laget.

SkoleRIFen har kjernetid fra 14.15 til 16.00 slik at aktiviteter kan planlegges og gjennomføres på en best mulig måte, men tilbudet vil være åpent fram til 16.30.

SkoleRIFen vil følge skoleruta og har derfor stengt i alle skoleferiene.

SkoleRIFen vil ha base på klubbhuset til Ringsaker IF, og vil i hovedsak bruke klubbens uteanlegg så fremt vær og føre tilsier det. Ellers vil skolens gymsal være et godt alternativ for aktiviteter. 

SkoleRIFen vil foregå en dag i uka per elev. 

     - 1. og 2.trinn har SkoleRIFen sammen på tirsdag

     - 3. og 4.trinn har SkoleRIFen sammen på onsdag

SkoleRIFen starter med oppmøte på klubbhuset. Her spiser elevene matpakka si før SkoleRIFens spennende aktivitetsøkt begynner.

Foruten ekstra matpakke er det viktig at elevene har med seg treningstøy, joggesko og drikkeflaske.

På grunn av trafikken ønsker vi at elevene blir hentet på skolen etter endt SkoleRIFen.

  

                                          

                                                 Vi gleder oss til SkoleRIFen

                                0 Kommentar

Nyhetsbrev fra Hedmark Idrettskrets

Postet av Ringsaker IF den 10. Aug 2017

Idrettshelga Innlandet 2017

Vi ønsker velkommen til en nyvinning du bør reservere tid til allerede nå! Idretten kraftsamler og lager en skikkelig "happening" siste helga i oktober - altså 27. til 29. oktober 2017! Med kraftsamling menes at mange idretter allerede har bestemt å legge sine egne årvisse arrangement inn i eller inntil Idrettshelga Innlandet 2017, som fotballen, håndballen, ski, svømming, ake/bob/skeleton og olympiatoppen. Og flere kan det bli! Spennende, engasjerende og givende forelesere skal gi deg en opplevelse å ta med videre i din idrettshverdag. Bl.a. kommer Marco Elsafadi, Ole Petter Nyhaug, Karina Andersen Aas, Helge Gudmundsen og Tom Tvedt - KOMMER DU? Vil du melde deg på allerede nå kan du trykke HER. Og følg gjerne med på FACEBOOK
Les mer

Ny medarbeider

Ruben Kristiansen er ansatt i et 50% vikariat hos oss. Ruben er 23 år og kommer fra og bor på Flisa. Han har årsstudium i Idrett (Høgskolen i Hedmark) og Sport Management fra Høgskolen i Lillehammer. Ruben tiltrådde 1. august og hans vikariat i idrettskretsen varer frem til 31.12.2017.  Han vil arbeide med oppgaver innen klubbutvikling, ungdomssatsing og Idrettshelga Innlandet 2017. Ruben nås på følgende mail: ruben.kristiansen@idrettsforbundet.no

Kartleggingsundersøkelse-

vi trenger din hjelp

Vi i Hedmark idrettskrets ønsker hele tiden å forbedre oss og være synlige for alle klubbene i fylket. I den forbindelse ønsker vi å foreta en kartleggingsundersøkelse, og trenger din hjelp i dette arbeidet.  Vi håper alle med tillitsverv i idrettslaget kan sette av litt tid til å svare på noen få spørsmål her: Kartleggingsundersøkelse

Kontakt: For spørsmål, ta kontakt med Lars Thoresen Mail:thore@online.no/ Tlf 90037143

Åpen EL- innebandy dag

Lørdag 9 september kl 12.00-16.00 inviterer Elverum EL-innebandy i samarbeid med Norges Bandyforbund til åpen EL-innebandy dag i Elverumshallen. EL-innebandy er en lagidrett som er fylt med mye fart og spenning! Idretten passer for barn, ungdom og voksne med store eller mindre bevegelseshemninger. Idretten er utfordrende og morsom, som er lett å mestre etter få treninger. Alle er velkomne!

En god treningsøkt for barn

Hedmark idrettskrets kan nå tilby fem gratis temakvelder med praktiske tips til en god treningsøkt for barn. Det handler om lek-betont basistrening og hvordan man skaper motivasjon til å drive med fysisk aktivitet.  Aktivitetene kan gjennomføres både ute og inne. Kan dette være noe for ditt idrettslag? Prinsippet om førstemann til mølla gjelder. Send din bestilling nå til Avle Chr Bjørn
Les mer om hva de enkelte partiene mener om norsk idretts framtid her:
Les mer

Stortingsvalget 2017

Mandag 11. september er det Stortingsvalg og Norges idrettsforbund oppfordrer alle sine medlemmer til å bruke stemmeretten sin. Idretten er partipolitisk nøytral og forholder seg til enhver tid til de politisk valgte myndighetene. Foran årets Stortingsvalg har idretten samlet seg rundt 3 fanesaker: Fanesak 1: Én milliard årlig til breddeanlegg i hele Norge Fanesak 2: Full momskompensasjon for frivillighet på statsbudsjettet Fanesak 3: Styrk idrettslagene

Kommende kurs og aktivitetstilbud:

INTRO-KURS FOR KLUBBENS STYRE Kurset vil gi en grunnleggende forståelse for hva som forventes av et styre. Kursdeltakerne blir kjent med de viktigste lovene og reglene som en klubb må forholde seg til, samt får tips om nyttige verktøy for styrearbeidet. 31. august - Nord-Odal IL 12. september - Eidskog IL Fotball TEMAKVELD - KLUBBUTVIKLING Hedmark idrettskrets og Rendalen IL inviterer til motivasjons- og inspirasjons-kveld med Frode Kyvåg på Åkrestua i Rendalen. Frode Kyvåg er en motivator av de sjeldne som kommer til å sette fokus på hva som er viktig for å engasjere ledere og tillitsvalgte til idrettslagets arbeid, i tillegg til å fremheve betydningen av å drive variert og allsidig idrett. 24. august - Rendalen IL KURS FOR TRENERE og INSTRUKTØRER BARNEIDRETT Kurs innen ledelse av barneidrett. Kurset/temakvelden er midt i blinken for trenere, instruktører og foreldre til de som er 12 år og yngre og er først og fremst en praktisk treningskveld. Her får du med deg gode øvelser som du kan ta i bruk dagen etter. 28. august - Tynset IF IDRETTSHELGA INNLANDET 2017 Kompetansepåfyll er stikkordet for Idrettshelga Innlandet 2017. Mange idretter legger sine egne årvisse arrangement inn i eller inntil arrangementet; fotball, håndball, ski, svømming, ake/bob/skeleton og olympiatoppen. Og flere kan det bli! Se egen sak om Idrettshelga lenger opp i nyhetsbrevet. 27. til 29. oktober 2017 - På Lillehammer 27. til 29. oktober 2017 Lederkurs for ungdom For informasjon om kursinnhold og påmelding, vennligst klikk deg inn på vår hjemmeside og se vår kalender: Aktivitets-kalender

Kontaktinformasjon

Hedmark idrettskrets Idrettens Hus,Løvstadvegen 7 2312 Ottestad Tlf: 62 54 26 00 E-post: hedmark@idrettsforbundet.no
Hedmark idrettskrets - Løvstadvn. 7, 2312 Ottestad Norge Unsubscribe
Powered by Make Newsmail0 Kommentar

Noen påminnelser foran høstsesongen. Er alle spillerne spilleberettiget?

Postet av Ringsaker IF den 5. Aug 2017

Terminlistene for høstsesongen ble offentliggjort før fellesferien og vi nærmer oss med stormskritt høstsesongen i alle klasser. Før vi går løs på en hektisk høstsesong ber vi alle trenere og lagledere kontrollere at alle spillere er spilleberettiget. Spilleberettigelse fordrer at spiller er medlem av klubben. Spiller kan kun delta for lag tilhørende denne klubben. Spiller skal også møte alderskravene som settes i den enkelte klasse. Dersom spiller deltar i klassen 13 år eller eldre, skal spiller også være registrert som aktiv spiller for klubben i FIKS (Fotballens Informasjons- og Kommunikasjonssystem). Det anbefales å gjøre registrering fra og med 12-års alder, da flere spillere her hospiterer opp også i kamp. Spilleberettiget i FIKS

 • Dersom spiller er oppført i feil klubb, må det gjennomføres spillerovergang (uansett alder). Overgang skal være bekreftet fullført og spilleberettigelse gitt før spiller deltar i kamp. For øvrig er overgangsfristen for de med status som amatør, 12. september, og dette gjelder overganger dette kalenderåret.
 • Uregistrerte spillere (i FIKS) kan kun registreres direkte i klubb dersom de er norske statsborgere og ikke har spilt fotball for annen klubb tidligere.
 • Spiller skal stå oppført som "aktiv" for å være dekket av lagsforsikring.
 • Husk å føre opp spiller(e) og riktig(e) draktnr på kamprapport før kampstart. I klasser med elektronisk kamprapport følges bestemmelsene for dette - endringer kan gjøres på utskrift  av kamprapport inn mot kampstart (senest i pausen for spillere som ennå ikke har deltatt på banen i kampen).

Dispensasjon/unntak fra aldersbestemmelser Det er rom for å søke visse former for dispenasjon eller unntak fra aldersbestemmelser. Det skal søkes elektronisk og innen 25. augustMER OM DETTE HER

Trening med annen klubb En spiller kan trene med annen klubb og fortsatt være forsikret, mendette fordrer at spillers opprinnelige klubb har samtykket i forkant. Benytt skriftlig samtykke!0 Kommentar

Rena vs Ringsaker 2-4 (2-0)

Postet av Ringsaker IF den 3. Aug 2017To betenkte trenere i første omgang kunne puste lettet ut i løpet av de ti første minuttene i andre omgang. Hva som ble sagt i pausen etter stillingen 2-0 til Rena, skulle vært interessant å vite. Det var i hvertfall et helt nytt og meget offensivt Ringsakerlag som entret banen på Rena Leir og snudde kampen. Erik scoret allerede etter 1 minutt og det gikk bare 10 minutter til før Kent Jørgen utlignet til 2-2. Det ble etter hvert mye gult og blått med god arbeidsmoral og kondis, mens Rena slet med kramper og måtte sette inn spillere som hadde sett bedre tider på en fotballbane. 

I løpet av det siste kvarteret av kampen scoret Ringsaker to ganger til og det ble en velfortjent seier ⚽️⚽️⚽️

Hvem som scoret de to siste målene til Ringsaker er litt diffust for skribenten. Speakeren på Rena Leir utpekte Knut Einar og Oskar, mens andre nevnte Torbjørn og Espen.  MEN, en ting er sikkert: Alle var der 😊


0 Kommentar

Oppsummering etter endt gruppespill for de lokale lagene fra Ringsaker i Norway Cup

Postet av Ringsaker IF den 2. Aug 2017

Brumunddal sitt 1. lag er det eneste lokale lag som går videre til A-sluttspillet i verdens største fotballturnering.

Brumunddal 1 – Kolnes IL             6–0

Dala sitt jenter 14 går inn i A-sluttspillet med tre strake seire og kruttsterke 18–2 i målforskjell.

I morgen klokka 12 venter Andebu IL på Valle Hovin i 16.-dels finalen for trener Per Olav Holmen og hans jenter som stormer videre.

Brumunddal 2 – Bremnes IL         3–0

Også 2. laget til Dala avsluttet gruppespillet med stil. Dessverre var ikke tre poeng nok, og i morgen venter Kjelsås i B-sluttspillet på Ekeberg.

Ringsaker/Nes – Rival SK              2–6

Ringsaker/Nes gikk dessverre på en smell i den siste innledende kampen.

Det betyr at B-sluttspillet venter. Morgendagens motstander var ikke klar da RB-sporten publiserte saken, men det blir enten Hødd sitt 2. lag eller Årvoll IL på Valle Hovin.

Åsmarka–Huk FK                           2-6

Åsmarka står poengløse etter gruppespillet.

Det betyr at de skal spille B-sluttspillet i Norway–Cup. I morgen møter jentene Vang FK på Valle Hovin i klassen jenter 14 år.

Mathare–Elverum 2                     4–0

Mathares ferd mot suksess fortsetter med uforminsket styrke.

I grunnspillet siste oppgjør vant de 4–0. Det betyr at de gikk igjennom de innledende kampene uten poengtap og 22–1 i målforskjell.

Onsdag venter Hemings 2. lag på motsatt banehalvdel.

Tekst er hentet fra Ringsaker Blad. 

0 Kommentar

Oppsummering av dag 2 for de lokale lagene fra Ringsaker i Norway Cup

Postet av Ringsaker IF den 31. Jul 2017

Det er ikke bare våre jenter som deltar på årets Norway Cup. Brumunddal stiller med to lag og Åsmarka et lag. Her er en kort oppsummering av dag to for lagene fra kommunen vår.

Brumunddal 1 – Breimsbygda IL 5–0

Dalas jenter 14 tok sin andre strake seier, og står med full pott etter to kamper.

Jentene er klare for A-sluttspillet, men morgendagens kamp mot Kolnes IL vil avgjøre om de vinner gruppen eller går inn i a-sluttspillet som nummer to i gruppen.

 

Brumunddal 2 – Kjelsås IL 1–1

2. laget til Dala tok sitt første poeng i oppgjøret mot Kjelsås. Deres videre skjebne i turneringen vil bli spikret i den siste innledende kampen mot Bremnes IL tirsdag

 

Ringsaker/Nes–Rælingen 2–1

Jentene fra Gaupen og Stavsjø fikk revansjert tapet mot Ullern mandag. Etter seieren mot Rælingen avgjøres deres skjebne videre tirsdag da Rival SK står på motsatt banehalvdel.

 

Åsmarka–Sykkylven 2–4

Jentene fra nordre Ringsaker som også er å finne i klassen jenter 14 gikk på sitt andre tap mandag.

Tirsdag venter Huk FK i den siste kampen i gruppespillet.

 


Tekst er hentet fra Ringsaker Blad. 

0 Kommentar

Det er klart for Norway Cup!

Postet av Ringsaker IF den 27. Jul 2017


I år er det 45. gang Norway Cup arrangeres på Ekebergsletta.I underkant av 2000 lag ankommer Oslo i helgen og på de travleste dagene kommer det rundt 80 000 mennesker på Ekebergsletta.

Dette betyr at det er mye folk i deres nærområder og mange som bruker kollektiv trafikken. I år har vi en del trafikale utfordringer grunnet at Ekebergtunellen og Svartdalstunellen er delvis stengt. I tillegg er Oslo S helt eller delvis stengt i løpet av uken. Vi jobber tett med Ruter, og andre etater, for å sørge for at trafikken flyter så bra som mulig. Og vi håper at vi klarer å skape minst mulig hindringer for nærmiljøet. Men det vil selvfølgelig være mere trafikk og flere som bruker kollektiv transporten enn vanlig.

Mere miljøvennlig

I år har vi mye spennende på gang. Vi jobber mye med FN’s Bærekraftsmål og tar disse inn i turneringen. Blant annet skal alle kampene spilles med fotballer som har alle 17 målene trykt på. Vi har, i samarbeid med SALT, lansert en strandrydde konkurranse hvor vi oppfordrer alle deltagende lag til å rydde en strand i deres nærområde.

Vi vil også ha et Bærekraftsområde med mange morsomme aktiviteter rundt disse målene.

Det er viktig for Norway Cup å være så miljøvennlig som mulig og vi gjør grep for å bli en grønnere turnering. Vi er derfor veldig glad for å ha fått på plass strøm på Ekebergsletta, i samarbeid med Oslo Kommune og Hafslund. Dette gjør at vi kan kvitte oss med mange av diesel aggregatene som vi tidligere har brukt.

Dette betyr også at vi har mulighet til å bruke strøm på sletta ellers i året og kan f.eks. produsere kunstsnø med våre snøkanoner, noe vi håper vil være til glede for alle i nærområdet.

Nye aktiviteter

Vi jobber mye med å skape en god opplevelse for våre deltagere og ha mange morsomme aktiviteter i tillegg til fotballen. Våre samarbeidspartnere stiller som vanlig opp og skaper mye liv og aktiviteter for deltagere. I tillegg er nytt for i år en Fun Park hvor det vil bli klatrepark, trampoliner, snowboard og skateboarding. Vi skal også arrangere en uoffisiell junior VM i straffespark hvor gutter og jenter, foreldre og barn, og kanskje trenere og spillere kan måle krefter mot hverandre.

Vi tar også, som en av de første klubbene i Norge, inn e-sport i programmet. Her vil deltagere få mulighet til å teste Overwatch, Rocket League og FIFA 17 i Ekeberg Skole Flerbrukshall tirsdag og onsdag.

Også vil det som vanlig bli åpningskonsert men mange bra artister og kjendiskamp.

3v3 for de minste

I tillegg fortsetter vi suksessen fra i fjor med 3v3 turnering for de aller minste. Her får 6-10 åringer muligheten til å oppleve den unike Norway Cup atmosfæren og spille sine kamper siste fredag og lørdag i turneringen.

Så håper vi selvsagt på sol og fint vær og at vi ser dere på Ekebergsletta.

App

Norway Cup har en egen app «Norway Cup» hvor vi legger ut kampoppsett og mye annen informasjon. Appen kan lastes ned på Google Play Store og Apple App Store.Du kan også Klikke her for å følge med på kampene til Ringsaker/Nes J13

Hva skjer?

Fredag 28. juli:

16.00-22.00: Innsjekking Sekretariatet på Ekebergsletta – Alle klubber må sjekke inn. Vi oppfordrer lokale klubber til å sjekke inn fredagen

Lørdag 29. juli:

08.00-22.00: Innsjekking Sekretariatet på Ekebergsletta. Alle klubber må sjekke inn. 09.00-18.00: Åpningstider Tøyenbadet/Frognerbadet og diverse museum – sjekk museets egen nettside for nøyaktige åpningstider. Gratis inngang for alle med A-, D- og H-kort 10.00-20.00: Tivoli på Ekebergsletta 14.00-20.00: G-Sport-teltet åpent 15.30-21.00: Middag i Ekeberg Idrettshall 16.30: Parade oppmøte ved Ekeberg camping 17.00: Parade avgang 18.00-20.00: Åpningsshow på hovedscenen 21.00: Åpningsshow på TV2 Zebra

Søndag 30. juli:

06.30-10.00: Frokost på skoler/hotell 09.00: Kampene begynner/innledende runde 09.00-21.00: G-Sport-teltet åpent 09.00-18.00: Åpningstider Tøyenbadet/Frognerbadet og diverse museum – sjekk museets egen nettside for nøyaktige åpningstider. Gratis inngang alle med A-, D- og H-kort. 09.00-19.00: Minigolf 10.00-19:00: Bærekraftcamp med aktiviteter 11.00: Sportsgudstjeneste i Bekkelaget Kirke 11.30-15.00: Lunsj i Ekeberg Idrettshall 12.00 – 18.00: Fun Park åpent fra kl 12: Miljøaktivitet på sletta 15.30-21.00: Middag i Ekeberg Idrettshall

17.00 – 19.00: NRK MP3 Players lounge

Mandag 31. juli:

06.30-10.00: Frokost på skoler/hotell 08.00-21.00: Kamper innledende runde 09.00-18.00: Åpningstider Tøyenbadet/Frognerbadet og diverse museum – sjekk museets egen nettside for nøyaktige åpningstider. Gratis inngang for alle med A-, D- og H-kort. 09.00-21.00: G-Sport-teltet åpent 09.00-19.00: Minigolf 10:00-19:00 Bærekraftcamp med aktiviteter 10.00-20.00: Tivoli på Ekebergsletta 11.30-15.00: Lunsj for i Ekeberg Idrettshall 12.00 – 18.00: Fun Park åpent 15.30-21.00: Middag i Ekeberg Idrettshall

Tirsdag 1. august:

06.30-10.00: Frokost på skoler/hotell 08.00-21.00: Kampene innledende runde 09.00-18.00: Åpningstider Tøyenbadet/Frognerbadet og diverse museum – sjekk museets egen nettside for nøyaktige åpningstider. Gratis inngang for alle med A-, D- og H-kort. 09.00-21.00: G-Sport-teltet åpent 09.00-19.00: Minigolf 10:00-19:00 Bærekraftcamp med aktiviteter 10.00-20.00: Tivoli på Ekebergsletta 12.00-13.30: Finalebanen vennskapskamp: Norway Cup – resten av verden 11.30-15.00: Lunsj i Ekeberg Idrettshall 12.00 – 18.00: Fun Park åpent 15.30-21.00: Middag i Ekeberg Idrettshall 18.00-19.30: Mottakelse i Oslo Rådhus

17.00 – 19.00: NRK MP3 Players lounge

Onsdag 2. august:

06.30-10.00: Frokost på skoler/hotell 08.00-21.00: Kampene – sluttspill A- og B-sluttspill 09.00-18.00: Åpningstider Tøyenbadet/Frognerbadet og diverse museum – sjekk museets egen nettside for nøyaktige åpningstider. Gratis inngang for alle med A-, D- og H-kort. 09.00-21.00: G-Sport-teltet åpent 09.00-19.00: Minigolf 10:00-19:00 Bærekraftcamp med aktiviteter 10.00-20.00: Tivoli på Ekebergsletta 11.30-15.00: Lunsj i Ekeberg Idrettshall 12.00: Finalebanen – Kjendiskamp 12.00 – 18.00: Fun Park åpent 15.30-21.00: Middag i Ekeberg Idrettshall

17.00 – 19.00: NRK MP3 Players lounge

Torsdag 3. august:

06.30: Frokost på skoler/hotell 08.00-21.00: Kampene sluttspill A- og B-sluttspill 09.00: Unified-kampene starter 09.00-21.00: G-Sport-teltet åpent 09.00-19.00: Minigolf 09.00-18.00: Åpningstider Tøyenbadet/Frognerbadet og diverse museum – sjekk museets egen nettside for nøyaktige åpningstider. Gratis inngang for alle med A-, D- og H-kort. 10:00-19:00: Bærekraftcamp med aktiviteter 10.00-20.00: Tivoli på Ekebergsletta 13.00-16.00: Premieutdeling barnefotball 11.30-15.00: Lunsj i Ekeberg Idrettshall 12.00 – 18.00: Fun Park åpent 15.30-21.00: Middag i Ekeberg Idrettshall 17.30-20.00: Premieutdeling barnefotball

17.00 – 19.00: NRK MP3 Players lounge

Fredag 4. august:

06.30-10.00: Frokost på skoler/hotell 08.00- : Kampene sluttspill A- og B-sluttspill 09.00-18.00: Åpningstider Tøyenbadet/Frognerbadet og diverse museum – sjekk museets egen nettside for nøyaktige åpningstider. Gratis inngang for alle med A-, D- og H-kort. 09.00-21.00: G-Sport-teltet åpent 09.00-19.00: Minigolf 09.00-19.00: Åpning og 3v3-turneringen 10.00-18.00: Finaler A- og B-sluttspill 10.00-12.30, 14.00-16.00 og 17.30 – 20.00: Premieutdeling barnefotball 10:00-19:00: Bærekraftcamp med aktiviteter 10.00-20.00: Tivoli på Ekebergsletta 11.30-15.00: Lunsj i Ekeberg Idrettshall 12.00 – 18.00: Fun Park åpent 15.30-21.00: Middag i Ekeberg Idrettshall

Lørdag 5. august:

06.30-10.00: Frokost på skoler/hoteller 08.00-18.40: Finaler A-sluttspill 09.00-16.00: 3v3 turneringen 09.00-18.00: G-Sport-teltet åpent 09.00-17.00: Minigolf 09.00-18.00: Åpningstider Tøyenbadet/Frognerbadet og diverse museum – sjekk museets egen nettside for nøyaktige åpningstider. Gratis inngang for alle med A-, D- og H-kort. 10.00-18.00: Tivoli på Ekebergsletta 10.00 – 15.00: premiering barnefotball

11.30-17.00: Lunsj/middag i Ekeberg Idrettshall 12.00 – 18.00: Fun Park åpent 13.00: Familieshow på hovedscenen

Søndag 6. august: 06.30-10.00: Frokost på skoler/hoteller

TV 2 er vår offisielle TV-stasjon.

TV 2 Sportskanalen, TV 2 og TV 2 Sumo skal sende omlag 60 direktesendte kamper i løpet av Norway Cup-uken.

Norway Cup-magasinet sendes på TV 2 og TV 2 Sumo hver dag fra mandag til fredag. De fleste dager kl. 18.00 og noen dager kl. 17.30.

Alle finalene sendes direkte på TV 2 Sportskanalen fredag og TV 2 Sportskanalen og TV 2 lørdag. Alt innhold fra TV 2s sendinger sendes også direkte på tv2sumo.no.0 Kommentar

Ringsaker/Nes J13 og Norway Cup

Postet av Ringsaker IF den 25. Jul 2017

Denne flotte gjengen er snart klar for et nytt Norway Cup-eventyr. Første kamp er søndag 30.juli kl 14.00 hvor de møter Ullern IF. Mandag kl 15.00 møter de Rælingen og på tirsdag er det Rival som er motstander. 

Som en siste forberedelse til Norway cup har jentene treningskamp mot Brumunddal på Sveum torsdag kl. 18.00. Forrige gang jentene møttes ble det storeslem til Ringsaker/Nes som vant 6-2. Nå vil jentene våre vise at de er klare for spennende dueller i Norway cup.

Ringsaker IF ønsker dere god tur og mange flotte opplevelser, både på og utenfor fotballbanen ⚽️⚽️⚽️
0 Kommentar

Drømmedag på Olympiatoppen!

Postet av Ringsaker IF den 20. Jul 2017


Har du lyst på en drømmedag som toppidrettsutøver på Olympiatoppen? Nå har du muligheten!

Drømmedag som toppidrettsutøver

Vi er ute etter trenere som vil løfte frem utøvere som fortjener en drømmedag på Olympiatoppen.

Norsk Tipping, i samarbeid med utvalgte særforbund, inviterer nå trenere til å ta med to utøvere mellom 15 og 17 år til en drømmehelg på Olympiatoppen i Oslo. Vi ønsker å gi drømmeopplevelsen til motiverte ungdommer som utmerker seg med positive holdninger. På toppidrettssenteret skal både trener og utøver få leve som norske toppidrettsutøvere gjør, med spesiell oppfølging fra landslagsapparatet i respektive idretter.

Trenere fra følgende forbund kan søke: Langrenn, snowboard, ishockey, friidrett, hopp og fotball. Norsk Tipping har et tett samarbeid med alle disse forbundene og har også invitert kjente profiler til å komme og dele av sin kunnskap. 

Velkommen til å få et unikt innsyn i hverdagen til verdens beste trenere og utøvere og ta med oppdatert kunnskap tilbake til din klubb. 

Norsk Tipping dekker reise og opphold. 

Sted: Olympiatoppen, Sognsvann i Oslo Tidspunkt: 15-17. september

Arrangementet vil foregå i sin helhet lørdag 16. september. 

En trener og to utøvere fra hver idrett
Søknadsfrist 20. august 2017
Søk på drømmen0 Kommentar

Terminlister høstsesongen (7-19 år) er nå klare.

Postet av Ringsaker IF den 16. Jul 2017

Alle samarbeidslag i 2017 som er registrert under Ringsaker IF, samt samarbeidslagene G10 og G15 har egne lagsider på Ringsakers hjemmeside. Disse ligger under fanen "Våre lag" og her kan du nå lese høstens kampoppsett for lagene du vil følge.

Terminlistene for høstsesongen finner du også på fotball.no: https://www.fotball.no/turneringer/?d=5

IØFK anbefaler den nye minfotball-app`n som du kan lese om her: http://www.minfotballapp.no/

IØFK har lagt ut følgende informasjon på sin hjemmeside:

Kontaktpersoner Vi ber om at alle lag/klubber går inn i FIKS og kontrollerer at alle lag er oppført med riktig kontaktperson for laget og at telefon og e-post stemmer.

Når dere har funnet kampoppsettet finner dere kontaktperson ved å klikke der det står «KONTAKTPERSONER».  Dersom informasjon er feil retter klubben opp det. Skulle klubben ha vanskeligheter med å få dette til, så sendes det en epost til: larsj.sandvik@fotball.no med melding om hva som skal rettes opp.

Bane (gjelder barnefotballklasser) Hjemmelaget gir beskjed til bortelaget om klokkeslett og bane for kampene, slik at lagene har vært kontakt med hverandre før kampen. Det er ønskelig at hjemmelaget gir beskjed om tidspunkt for kampene så tidlig som mulig.

Kampoppsett  Kampoppsettet er et stort puslespill med mange ønsker fra de ulike lagene om spilledatoer, antilag osv. Vi har etter beste evne forsøkt å innfri alle ønskene men dette er dessverre ikke mulig å få til fullt ut og vi håper på forståelse for dette.

Dommer/Kampleder Barnefotballklasser: Hjemmelaget eller klubben til hjemmelaget skaffer dommer til de samme klassene som i vårsesong. Benytt kvalifiserte dommere som har gjennomført klubbdommerkurs. Støtt godt opp om dommerne.

Ungdomfotballklasser: Kretsen sette opp dommer på 11er og 9er kamper i G19, J17, G16, G15, J15, G14 og J14. Hjemmelaget skaffer dommer til alle 7er kamper, og til alle kamper i G13 og J13. Støtt godt opp om dommerne våre!

Spillereglene  Spilleregler for barnefotball finner dere her: https://www.fotball.no/lov-og-reglement/spilleregler/spilleregler---barnefotball-612-ar/#Toppen

Spilleregler for ungdomsfotball finner dere her: https://www.fotball.no/lov-og-reglement/spilleregler/spilleregler-og-retningslinjer---ungdomsfotball-13-16-ar/#71023

Vi ber om at lagets ledere og trenere oppfrisker disse jevnlig. I spillereglene finner dere også oversikt over banestørrelse og målstørrelse. Det er viktig at banestørrelsen er korrekt og at det ikke benyttes verken for stor eller for liten banestørrelse.

Vi ønsker alle lagene lykke til med å skape en god og fair høstsesongen!

 

Tekst: Pål Erik Heimstad Publisert: 07.04.2017 Endret: 14.07.2017

Nyttige lenker


0 Kommentar

Velkommen til Den Store Fotballhelga 2017! En del av Idrettshelga Innlandet 27. - 29. oktober.

Postet av Ringsaker IF den 10. Jul 2017

NFF Indre Østland har gleden av å invitere deg til Den Store Fotballhelga, som arrangeres i forbindelse med Idrettshelga Innlandet på Lillehammer, 27. - 29. oktober 2017.
Arrangementet Idrettshelga Innlandet avholdes på Scandic Lillehammer Hotell og den delen som fotballkretsen eier (Den Store Fotballhelga), starter lørdag kl. 13.00 (28.10) og strekker seg til søndag kl. 15.00 (29.10).
I år har vi valgt å forene krefter med mange andre idretter i Oppland og Hedmark, gjennom å legge arrangementet til Idrettshelga Innlandet 2017. Slik kraftsamles vi om ei helg som skal gi deg opplevelser som du kan ta med deg tilbake til din idrettshverdag!

Spennende og dyktige foredragsholdere
Som i fjor legger vi opp til å få besøk av gode foredragsholdere som er relevante for dagligdagse og langsiktige problemstillinger i klubbhverdagen.

Vi kan nevne navn som Roger Finjord (tidligere landslagstrener og nå daglig leder i NFF Finnmark), Stig Arve Sæther (fotballforsker og førsteamanuensis i Idrettsvitenskap, NTNU), Gunhild Lærum (forsvarer og styremedlem i bl. a. Norsk Toppfotball) og Øyvind Vebenstad (tidligere arrangementssjef i Aalesunds FK). Alle disse og mange flere gjester oss under fotballhelga 28.- 29. oktober.

Endelig program følger i august - vi kan love og gleder oss til å by på enda flere gode bidragsytere og foredragsholdere.

Fotball- og idrettssosial setting
Den Store Fotballhelga er en perfekt arena for å senke skuldrene etter en lang fotballsesong, la seg inspirere og motivere av gode forelesere, samtidig som man får omgås gode kollegaer i idrettsmiljøet. Den Store Fotballhelga har som mål å være en god møteplass og arena for nettverksbygging, både innad i klubb og på tvers av klubber og roller. Under Den Store Fotballhelga er alle roller i klubben velkommen.

Tilbakemeldinger fra deltakere under fjorårets DSF
Fotballkretsen fikk gode tilbakemeldinger på fjorårets arrangement og forsøker å ta med suksessoppskriften, og utvikle denne videre i år. Her er noen av tilbakemeldingene fra deltakerne:

Meget bra foredragsholdere! Mange forskjellige temaer.
STYREMEDLEM OG LAGLEDER
Helheten i forhold til temaer og forelesere var for meg det mest positive med Den Store Fotballhelga. Og selvsagt det å treffe folk fra andre klubber.
DAGLIG LEDER
Nye kontakter, masse bra inspirasjon og bevisstgjøring gjennom foredragene, samt bedre kontakt med kretsen gjennom å bli kjent med menneskene.
SPORTSLIG LEDER

Sett av helga 27. - 29. oktober!
Vi håper at akkurat du velger å sette av helga i uke 43, slik at du kan melde deg på Den Store Fotballhelga (og Idrettshelga Innlandet 2017). Mer informasjon om program, påmelding og priser kommer i starten av august.


0 Kommentar

Fair play i barnefotballen. En historie fra virkeligheten.

Postet av Ringsaker IF den 8. Jul 2017

Fair play er et begrep som omfatter veldig mye, men vi oppsummerer ofte med at det handler om respekt. Respekt for individer og roller, respekt for omgivelsene, respekt for intensjonen med aktiviteten og dens retningslinjer. Å vise respekt for målet om å skape god aktivitet, er slik en sentral del av Fair play.

Under gjennomgang av vårsesongen 2017, merket vi oss i så måte en svært hyggelig beskjed fra Biri IL G9, som kunne fortelle om følgende:

"Under kampen 29.5 mot Lena (IF) G9, hadde vi kun fem Biri-spillere. Lena som hadde flere innbyttere, viste stor sportsånd ved å låne oss to av sine, som kjempet med oss som om de hørte til Biri! Veldig positiv opplevelse for oss".

Det er gledelig at man viser Fair play, ved å ta hensyn til hovedintensjonen med aktiviteten - vi skal skape god og jevnbyrdig aktivitet for barna. En stor takk til Lena IF som i dette tilfellet bidro ekstra til dette. Vi kan melde om at resultatet i kampen ble 8-8 (!), etter alle solemerker helt perfekt og en fin arena for mestring og utvikling for alle involverte.

Riktig god sommer og en fair sesong videre ønskes alle.


0 Kommentar

Siste finpuss på idrettsplassen før ferien.

Postet av Ringsaker IF den 4. Jul 2017

Siste dag på jobben før ferien. MEN før arbeidsdagen ble avsluttet med kaffe og litt mimring, ble hele idrettsplassen pusset og striglet 😊 en slagplan for å holde gressklipperen gående gjennom sommeren ble selvfølgelig lagt 👍

God sommer til alle i Ringsaker 🌞0 Kommentar

Karen Kvalevåg er ansatt som ny generalsekretær i NIF.

Postet av Ringsaker IF den 3. Jul 2017

Karen Kvalevåg (51) er ansatt som generalsekretær i Norges idrettsforbund olympiske og paralympiske komité (NIF).

På dagens pressekonferanse på Ullevaal Stadion ble Karen Kvalevåg presentert som ny generalsekretær i Norges idrettsforbund. Kvalevåg tiltrer stillingen 1. oktober.

Kvalevåg er fra Karmøy, har økonomiutdannelse fra Universitet i Stavanger og er statsautorisert revisor fra Norges Handelshøyskole (NHH). Hun har toppledererfaring fra flere store organisasjoner. Blant disse finner man Umoe Restaurants (morselskap for Peppes Pizza, Burger King Scandinavia, Blender, TGI Fridays Scandinavia og Starbucks Scandinavia) og Løvenskiold Handel AS (bestående av Maxbo, Maxbo Proff og Løvenskiold Logistikk). I 2016 gikk Kvalevåg inn i stillingen som daglig leder i SK Vidar og Oslo Maraton. Nå fortsetter hun med idrett, i Norges idrettsforbund.

- Vi er veldig glad for å ha Karen med på laget som skal utvikle norsk idrett videre. Hun har bred og relevant erfaring som leder og vet hva som kreves i å utvikle store organisasjoner. Karen får et stort ansvar med å fornye norsk idrett sammen med Idrettsstyret og ansatte. Bak ansettelsen ligger det en grundig prosess med tester, intervjuer og omfattende referansesjekk. Karen viste seg å være en utmerket kandidat til jobben. Nå gleder vi oss til å ønske henne velkommen på Idrettens Hus fra 1. oktober, sier idrettspresident Tom Tvedt.

- Jeg ser virkelig frem til å ta fatt på utfordrende og spennende oppgaver i Norges største folkebevegelse. Ikke minst gleder jeg meg til å bli kjent med alle de dyktige medarbeidere i NIF og utvikle samarbeidet med øvrige organisasjonsledd i idretten. Jeg har stor tro på at vi skal videreutvikle idretten basert på en verdiforankret kultur – og stor grad av åpenhet. Det gjelder både i arbeidet med å skape idrettsglede for enda flere og i utviklingen av toppidrettsnasjonen Norge, sier Kvalevåg.

Se opptak av pressekonferansen her.


0 Kommentar

Fotballsesongen 2018- Samarbeid Ringsaker - Nes

Postet av Ringsaker IF den 1. Jul 2017

Ringsaker og Nes Fotball har siden hovedlaget i Nes Sportsklubb sa opp avtalen i slutten på fjoråret, hatt dialog om det er mulig å finne en framtidig samarbeidsform innenfor de retningslinjer som Nes sitt hovedlag har gitt, og som begge klubber mener er framtidsrettet.

I den forbindelse ba RIF om en tilbakemelding fra NES på hvordan de så for seg samarbeidsformen etter 2017 sesongen. I slutten på mai fikk vi en innstilling fra Nes, forankret i hovedlaget, som kort kan oppsummeres slik:

 • Ingen formell samarbeidsavtale mellom klubbene, heller ikke aktuelt å revurdere denne beslutningen.
 • Fotballen på Nes skal videreføres i egen regi med satsing på Nes for å skape et positivt fotballmiljø med utgangspunkt i anlegget på Stavsjø.
 • Ønsker dialog med Ringsaker og andre naboklubber for å sikre best mulig tilbud på utvalgte årganger, dvs på lag hvor Nes har utfordringer med egenrekruttering.
 • Nes vil ha rene klubblag- ikke samarbeidslag.

Styret i fotballgruppa har hatt medlemsmøte hvor innstillingen ble presentert, samtidig som den er behandlet i hovedlaget. Tilbakemeldingene ga en ganske klar konklusjon. Innstillingen er ikke forenlig med Ringsaker sine ønsker som i prinsipp går ut på fullt samarbeid på alle lag, og at plattform må bygges videre på det fellesskapet som ble etablert gjennom 13-14 år. Patriotismen har dessverre slått ut fornuften i Nes Sportsklubb, med konsekvens dårligere tilbud til våre unge og lovende fotballspillere.

Med bakgrunn i dette tar fotballgruppa i Ringsaker Idrettsforening innstillingen til Nes Fotball til etterretning. Dette innebærer at fotballen i Ringsaker IF videreføres i egen regi og gir følgende situasjon i 2018:

 • Ingen formell samarbeidsavtale med Nes Sportsklubb.
 • Ingen samarbeidslag med Nes Sportsklubb
 • Ringsaker Fotball vil sette fotballspilleren i fokus slik at han/hun velger klubb som er mest naturlig med hensyn til tilhørighet og ønsket sportslig og sosialt tilbud.
 • Dagens samarbeidsdrakter benyttes inntil nye drakter er på plass

Ringsaker Fotball vil være en breddefotballklubb og ha fokus på barnefotball, ungdomsfotball og voksenfotball. Vi ønsker fotballglede, muligheter og utfordringer for alle. Vi vil ha fokus på klubbtilhørighet og fellesskapsfølelse i et godt sosialt miljø, der både spillere, trenere, lagledere og foreldre/foresatte trives.

Ringsaker Fotball ønsker å gjøre det som er mulig for å gjennomføre samarbeidet gjennom høstsesongen på en god og ryddig måte med minst mulig støy for alle involverte. Samtidig har vi også meddelt Nes at vi kan gjenoppta dialogen om framtidig samarbeid, hvis holdningen på Nes er mer forenlig med Ringsaker sine ønsker.

For styret i Ringsaker IF Fotball

Bjørnar Berge


0 Kommentar

Grue vs Ringsaker 1-1

Postet av Ringsaker IF den 30. Jun 2017

Vårsesongens siste kamp endte 1-1 borte mot Grue. Ringsakers mål kom på straffe av en sikker Stian Larsen i det det stod igjen litt i overkant av 10 minutter av kampen. Grue reduserte bare noen få minutter senere. MEN, en fugl kvitret at Ringsaker var nærmest seieren 😊

Ringsaker beholder sin plass på tabellen og det er kjempebra.

Nå ønsker vi de gule og blå en velfortjent ferie og gleder oss til nye dueller til høsten.

Heia Ringsaker ⚽️⚽️⚽️

God sommer til alle andre også 🌞🌞🌞


0 Kommentar

Ut på tur aldri sur....

Postet av Ringsaker IF den 30. Jun 2017

Ressursgruppa inntar reservebenken.......eller var det supporterbenken, når de gule og blå tar turen til Grue for å avslutte vårsesongens 12. og siste seriekamp i kveld.

Uansett benk, det blir busstur for alle ⚽️

Kveldens kamp blir viktig for å holde nærkontakt med serieleder Furnes som vant hele 6-2 mot Vang FL i går. Viktig er kampen med henblikk på Grue og Hernes også, som begge ligger kun 3 poeng bak Ringsaker før kveldens kamp.

Heia Ringsaker ⚽️ ressursgruppa og alle vi andre vil ha passe mye spenning og "happy ending" ⚽️⚽️⚽️

God tur til Grue alle sammen 😊 og lykke til med kampen.


0 Kommentar

Tusen takk......

Postet av Ringsaker IF den 28. Jun 2017

Tine Fotballskole 2017 er historie og vi kan se tilbake på tre flotte og innholdsrike dager. Det ble til slutt 114 deltagere som fikk øve seg på å bli bedre fotballspillere. Det ble trent på forsvarsspill, angrepsspill, hurtighet, smidighet og føring av ballen mellom kjegler. Keeperen er viktig i fotball og det var egen trenersekvens for denne uhyre viktige jobben. Skuddfoten har også fått testet hastigheten på lærkula.

Foruten å bli bedre fotballspillere har fokuset for fotballskolen vært trivsel, lek, moro og gode holdninger. Gode holdninger er viktig både i fotball og det daglige livet ellers, og fotballens Fair-play pris er et symbol på disse egenskapene. Årets deltagere fikk skryt for god oppførsel og gode holdninger. Instruktørene klarte likevel å plukke ut en deltager i hver gruppe som hadde utmerket seg spesielt og som var godt innenfor kriteriene til fair-play prisen. Prisvinnerne ble høytidlig ropt opp og applausen viste at instruktørene hadde gjort riktig valg.

Sunn mat har vært viktig på fotballskolen. God gammeldags havregrøt, sunne brødskiver, smoothie og frukt av forskjellig slag har vært populært. Populært var det med grillmat til lunch på avslutningsdagen også.

Fotballskole + Vannkrig = Sant...........I hvertfall når Ringsaker/Nes er arrangører. Det virket nesten som vannkrig var dagens "høydare" blant deltagere, instruktører og tilskuere. Herlig sommervær og masse latter ga en perfekt avslutning på årets fotballskole.

Til slutt er det bare å bøye seg i støvet for Inger og hennes mannskap, for instruktører fra samarbeidslagene og fra A-stallen til Ringsaker IF. Dere har gjort en kjempejobb. Vi sier TUSEN TAKK - DET HAR VÆRT TRE STRÅLENDE DAGER ⚽️⚽️⚽️ DERE ER FANTASTISKE ⚽️⚽️⚽️
0 Kommentar

Dagen er din........

Postet av Ringsaker IF den 27. Jun 2017

sa fotballskolegeneralen Inger da hun ønsket velkommen til dag nummer to på idrettsplassen i Gaupen. Strålende vær og enda flere populære og kule instruktører fra samarbeidslagene og fra A-lagsstallen til Ringsaker, ga de beste rammer for en ny vellykket dag med fotball og lek.

Dagen ble avsluttet med felles bilde av alle deltagere og instruktører, samt bursdagssang for Linea som ble 7 år i dag. Gratulerer med dagen og takk til alle som har bidratt til en flott dag på fotballskolen i Gaupen ⚽⚽⚽


0 Kommentar

Jenter 13 og Sullandfondet

Postet av Ringsaker IF den 26. Jun 2017

Ringsaker/Nes J13 har vært så heldige å få tildelt 7000,- kroner fra Sulland fondet via Sulland Gruppen. I dag på fotballskolen kom det en representant og overrakk pengene samt en goodiebag til hver av spillerene/lagledere. I tillegg hadde de med seg is til samtlige deltakere på fotballskolen. Dette var stor stas!


0 Kommentar

Populært besøk på Tine Fotballskole

Postet av Ringsaker IF den 26. Jun 2017

Så er årets fotballskole i gang. Hele 111 påmeldte barn i alderen 6 til 13 år møtte opp i Gaupen og fikk lære mer om fotball og annen allsidig aktivitet. En av overraskelsene i dag var besøket av populære Aleksander Melgalvis og en av hans medspillere på Lillestrøm Sportsklubb. Det er ikke alle forunt å få spille sammen med to lekne elitespillere slik som årets fotballskoledeltagere fikk. Et populært besøk som sjarmerte både små og store på idrettsplassen i dag.0 Kommentar

Praktisk informasjon.

Postet av Ringsaker IF den 25. Jun 2017

Praktisk informasjon:

Fotballskolen arrangeres mandag 26.juni - onsdag 28.juni

Tidspunkt: Kl. 09.00 - 14.00

Det blir servert lunsj hver dag. Fruktpause ca kl.13.00.

Fotballskolen arrangeres i sin helhet på Idrettsplassen i Gaupen!

Alle deltakere mottar utstyrspakke.

* Vi stiller krav til at deltakerne stiller i fotballsko, leggskinner og treningstøy på fotballskolen.Ta med drikkeflaske med vann!

Vel møtt til Gaupen ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Mye å juble for da Ringsaker slo Løten 4-0

Postet av Ringsaker IF den 24. Jun 2017

RIF-supporterne fikk valuta for penga i dag. Flott sommervær, mye fint fotballspill, en forrykende god keeper og 4-0 seier over Løten. En ekstra hyllest til keeper Ken Robin som redder sesongens 3. straffe. Det er bare å gratulere ⚽️⚽️⚽️

Målscorere i dag: Kent Jørgen, Stian Larsen og Tor Arne × 2.1 Kommentar

Rettelse.......

Postet av Ringsaker IF den 24. Jun 2017

Hjemmesideansvarlig har tabbet seg ut.....og kommer her med en rettelse når det gjelder lag som har tatt poeng fra serieleder Furnes. Furnes tapte borte mot Hernes for to dager siden, og dette gjør at det begynner å spisse seg skikkelig til i toppen av tabellen.
0 Kommentar

Mer jubel for de gule og blå i morgen?

Postet av Ringsaker IF den 23. Jun 2017

Lørdag kommer Løten 2 på besøk. Gjestene ligger på 7.plass på tabellen med 15 poeng og like mange kamper spilt som Ringsaker.

Selv om de ligger 7 poeng bak de gule og blå, kan det være greit å ha mottoet "gult og blått til krampa tar oss" godt i minne. Løten er nemlig ikke et lag å kimse av. Løten er det eneste laget som har klart å ta poeng fra topplaget Furnes i vårsesongen. Den kampen endte uavgjort 3-3.

Morgendagens kamp mot Løten er vårsesongens siste hjemmekamp, og dermed siste mulighet for alle RIF-supportere til å heie fram de gule og blå hjemme på Gaupen Bernabeu.

Kampen mot Løten starter kl 15.00

Heia Ringsaker ⚽️⚽️⚽️ vi håper og tror på mange slike jubelscener som bildet viser.

Sesongen avsluttes borte mot Grue fredag 30.juni.


1 Kommentar

Idrettshelga Innlandet 2017

Postet av Ringsaker IF den 19. Jun 2017

Forside idrettshelga.png

En nyvinning du bør reservere tid til allerede nå. Idretten kraftsamler og lager en skikkelig "happening" siste helga i oktober - altså 27. til 29. oktober 2017!

Med kraftsamling menes at mange idretter allerede har bestemt å legge sine egne årvisse arrangement inn i eller inntil Idrettshelga Innlandet 2017, som fotballen, håndballen, ski, svømming, ake/bob/skeleton og olympiatoppen. Og flere kan det bli!

Idrettskretsene i Oppland og Hedmark - sammen med de respektive fylkeskommuner, Sparebank1 Gudbrandsdal og Norsk Tipping - samarbeider om å skape et årsvisst arrangement som skal alternere mellom vår fylker annet hvert år. I 2017 er det altså Lillehammer som er stedet - med base på Scandic Lillehammer Hotel og nærliggende fasiliteter.

Idrettshelga Innlandet 2017 - det som er felles program for alle - har hovedprogram lørdag formiddag kl 09:00-12:30. Spennende, engasjerende og givende forelesere skal gi deg en opplevelse å ta med videre i din idrettshverdag. Marco Elsafadi, Ole Petter Nyhaug, Karina Andersen Aas, Helge Gudmundsen og Tom Tvedt kommer - KOMMER DU?

Hver idrett - altså NFF Indre Østland, NHF Region Innlandet, skikretsene i Oppland og Hedmark, Hedmark Svømmekrets, Norges Ake-, Bob- og Skeletonforbund og Olympiatoppen så langt - har sine egne program ved siden av Idrettshelga Innlandet. Så fort disse er klare så sendes disse ut til målgruppen!

Idrettskretsene har også mange spennende tiltak ved siden av hovedprogrammet. Samling for daglig ledere og sine respektive styreledere, kurs for tilrettelagt aktivitet (paraidrett), paraidrett på is (praktisk øvelse), ung leder kurs og ikke minst det utrolig lærerike seminaret: Hvordan bli best i barne- og ungdomsidrett? Ikke best, men flest mulig lengst mulig!

Vil du melde deg på allerede nå kan du trykke HER.

Og følg gjerne med på FACEBOOK
0 Kommentar

Ringsaker/Nes vs Harestua 4-3 (1-2)

Postet av Ringsaker IF den 18. Jun 2017


Vi fikk besøk av Harestua som jaget seriemesterskapet. Det så ikke slik ut den første halvtimen. Gutta eier ballen og kampen, og vi vasker frem noen muligheter. Etter en halvtime smeller Øyvind til fra 25 meter, ballen går rett frem utagbart i keepers venstre hjørne. Den ballen hadde fortsatt vært i lufta om ikke målet hadde stoppet den! 1-0, langt fra ufortjent! Det tar omtrent 48,3 sekunder fra vi scorer til harestua får inn 1-1. Surt, men dessverre en del av fotballen. Ikke nok med det, men harestua roter inn enda et mål. Noe som gjør at de går til pause med ledelse 1-2.

I pausen er det noen hengehoder, men ingen resignasjon. Gutta vet innerst inne at de har vært det beste laget.

Andreomgang er ikke mange minuttene gammel når vi får frispark på 16,2 meter. Kevin tar tilløp, banker ballen gjennom en mur som ikke akkurat var en kopi av en vesentlig mer solid mur i Kina. 2-2! Igjen roter vi det til for oss selv, og de setter 2-3 i tomt mål etter en misforståelse bak hos oss. Gutta gir ikke opp, og Simen/Mikkel krangler inn 3-3 etter en corner. Denne omganger er preget av veldig mye fram og tilbake, men vi har jokeren lengst fremme, Anders får endelig lønn for mange kilometer med løping når han løper fra alt og alle og triller ballen rolig forbi motstanderens keeper. 4-3, vi har gjenvunnet ledelsen i en kamp vi har havnet under 2 ganger! Dette viser karakterstyrke og hva som bor i gjengen når de virkelig er påskrudd! Det blir noen nervepirrende minutter, hvor vi detter litt langt ned. Gutta la ned manns jobb alle som en, og de fikk betalt. Harestua skaper noen halvfarligheter, mens vi har to gigantsjanser til å punktere matchen!

Kort oppsummert, vi fortjente alt vi fikk i dag, nå er det ny match på onsdag borte mot næroset. Da er det viktig at alle som en finner tilbake til dagens nivå, for det har vært utfordringen så langt i år!

We go again!


Tekst fra Facebook ⚽️⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Fornøyde jenter etter kveldens seier

Postet av Ringsaker IF den 16. Jun 2017

Et heltent Ringsaker/Nes møtte opp på Sveum for å spille mot Brumunddal. Tre spillere hadde meldt avbud på grunn av skade, men allikevel var optimismen der. Alle var enige om at det var viktig å ha fokus på andre omgangen sist kamp.

Ringsaker/Nes viste hva de ville rett fra start og presset Brumunddal. Etter 10 minutter satt 0-1 til Ringsaker/Nes. Brumunddal fikk ikke til all verdens spill da Ringsaker/Nes holdt presset høyt. Etter 21 minutter satt mål nummer to til Ringsaker/Nes. Det var egentlig ganske utrolig at det kun sto 0-2 til Ringsaker/Nes etter første omgang.
Andre omgang starta som første. Ringsaker/Nes presset og det ga raskt resultater. Ett minutt ut i andre ble det 0-3. Ringsaker/Nes hadde god kontroll i alle ledd og var det klart beste laget. I det 47 minutt satt 0-4 og etter 55 var det 0-5. En kunne nå se at Ringsaker/Nes jentene merket at de holdt et høyt press. Flere ble slitne. Til tross for dette satte Ringsaker/nes inn 0-6 i det 60 minutt. Brumunddal reduserte to ganger før dommeren blåste av kampen. En 6-2 seier til Ringsaker/Nes smakte godt. Etter denne kampen ligger Ringsaker/Nes ett poeng over Brumunddal.
Ringsaker Blad var og lagde billedserie fra kampen. Ett av bildene ser dere her.


Tekst er hentet fra jentenes facebookside ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Braskereidfoss vs Ringsaker 0-5 (0-3)

Postet av Ringsaker IF den 16. Jun 2017

I kveld gikk turen østover, gjennom Elverum og ned til Braskereidfoss. Forrige gang lagene møttes var i 2013 da lagene spilte i 4.div. Resultatene den gang var uavgjort 0-0 i Braskereidfoss og 2-3 hjemme i Gaupen.

I kveld derimot var Ringsakergutta ustoppelig og slo vertene hele 5-0.

Målscorere var Kent Jørgen med 2 mål og Stian Larsen 3 mål ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️0 Kommentar

Heroisk opphenting og målrush på Stavsjø i kveld.

Postet av Ringsaker IF den 14. Jun 2017

Så var dagen for lokaloppgjøret her. Stemningen var god da jentene møtte opp på Stavsjø stadion. Ringsaker/Nes starter hardt ut og eide kampen de første fem minuttene. I det 8. minuttet så satte Brumunddal inn det første målet og da datt Ringsaker/Nes litt sammen. I det 13. minuttet ble det 0-2. Selv om Ringsaker/Nes reduserte etter 19 minutter var det vanskelig å se at jentene ville ta dette igjen. Brumunddal puttet tre mål til i første omgang og stillingen var da 1-5 ved pause. Trenerteamet ga jentene en del klare beskjeder i pausen og dette så ut til å være rett medisin. I det andre minuttet av andre omgang satte Ringsaker/Nes inn to mål og håpet kom tilbake. Jentene tok helt over kampen og nå var det Brumunddal sin tur til å gi litt opp. Ringsaker/Nes scoret på straffe i det 58. minutt og et nytt mål i det 60. Dermed var det 5-5 og kun 10 minutter igjen. Brumunddal var først ute med å score og da kom nervene på sidelinjen. Men heldigvis greide Ringsaker/Nes å slå raskt tilbake. Da var det 7 minutter igjen. I løpet av de minuttene hadde Ringsaker/Nes mange sjanser, men det lyktes ikke å avgjøre kampen. Mye bra spill og en utrolig andre omgang gjorde at kampen endte 6-6.

Teksten er hentet fra jentenes facebookside ⚽️⚽️⚽️0 Kommentar

Søndag er ingen hviledag for damelaget.

Postet av Ringsaker IF den 11. Jun 2017

Damelaget til Nes/Ringsaker tok turen over Mjøsa til Kastad i dag for å spille mot Furnes, Søndre Land og serieleder Kastad. Nes/Ringsaker sliter med mye skade om dagen, men jentene starter bra og kampen mot Furnes ender uavgjort 1-1. De to neste kampene ender med tap. Søndre Land vinner 3-2 og suverene serieleder Kastad vinner til slutt 9-0.


Damelaget ligger på 5.plass med 10 poeng ⚽️⚽️⚽️

Bildene er fra kampen mot Søndre Land.


0 Kommentar

Ringsaker/Nes vs Moelven 1-1

Postet av Ringsaker IF den 11. Jun 2017


Det var stor spenning knyttet til dagens kamp mot serielederen Moelven. 15 oppspilte jenter møtte opp på Gaupen stadion og var klare til kamp. Ringsaker/Nes åpnet kampen strålende og hadde overtaket de første ti minuttene. De skapte noen sjanser, men det ble ikke noen mål. Etter ti minutter snudde kampen og Moelven tok over kampen. I det 21. minuttet greide de å sette ballen i mål. Resten av omgangen så dominerte Moelven, men en solid keeper holdt ballen utenfor målet.
I andre omgang kom et helt annet Ringsaker/Nes på banen. De kjempet godt og var det klart beste laget i hele omgangen. I 76. minutt greide de endelig å sette ballen i mål. Resten av kampen presset Ringsaker/Nes, men ballen ville ikke i mål selv om det kun var millimetre om å gjøre. Kampen endte til slutt 1-1.


Bilde og tekst er hentet fra jentenes facebookside ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Tøffe jenter møttes i lokaloppgjør på tundraen.

Postet av Ringsaker IF den 8. Jun 2017

Se bilder fra lokaloppgjøret mellom Nybygda og Nes/Ringsaker J10

Ø


0 Kommentar

#påbanen – vil redusere granulatsvinn med 90 prosent!

Postet av Ringsaker IF den 8. Jun 2017

Sørg for at din klubb rydder opp og holder granulatet #påbanen, og dere konkurrerer om 10 premier à 30 000 kroner!

#påbanen er et samarbeidsprosjekt mellom NFF og dekkbransjen. Formålet med prosjektet er å redusere svinn av granulat fra kunstgressbaner med 90 % innen 2020! Vi ønsker å utvikle mest mulige effektive metoder som klubbene kan ta i bruk for å holde granulatet der det skal være: nemlig på banen.

NFF oppfordrer nå til dugnadsinnsats over hele klubb-Norge for å rydde opp rundt banene. I forbindelse med #påbanen utlyser NFF, i samarbeid med Norsk Dekkretur og Ragn-Sells AS, en konkurranse der din klubb kan være med å konkurrere om 10 pengepremier à 30 000 kroner! Konkurransen gjennomføres i to bolker: En med kåring av vinnere 1. juli og en med kåring av vinnere 1. november

- Uten alle de kunstgressbanene vi har bygget her i landet de siste årene, hadde vi aldri kunne gjøre fotball til Norges største barneidrett. Dette har en enorm verdi for hele samfunnet vårt. Men vi kan ikke leve med tvil knyttet til potensielle miljøutfordringer - selv om det ikke er dokumentert at granulatet havner i sjøen. Det er et faktum at for mye granulat havner utenfor banen, og der skal det ikke være. Granulatet hører hjemme på banen, og dit skal vi nå bringe det tilbake. Nå maner jeg til dugnadsinnsats, og jeg håper konkurransen vil stimulere alle til å trå til, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Les mer om konkurransen #påbanen her

Gå inn på samarbeidsprosjektets facebookside her

NFF oppfordrer klubbene til i størst mulig grad å gjenbruke oppsamlet granulat på banen, slik at man ikke trenger å etterfylle. Her er det penger å spare for klubben.

Dersom det likevel oppstår overskuddsgranulat har Ragn-Sells AS etablert en returordning for overskuddsgranulat. Ordningen er basert på at overskuddsgranulat fylles i storsekker og hentes av Ragn-Sells.

Tre pilotprosjekter

NFF jobber med å etablere tre pilotprosjektet for å finne de meste effektive tiltakene for å holde granulatet #påbanen.

- Jeg er ikke i tvil om at det er et stort urealisert potensial som vi skal klare å utnytte. Det viser også resultatet av arbeidet som blant andre Kløfta IL har gjort. Granulat fra bildekk har per dags dato de beste spillegenskapene, er langt billigere enn alternativene, og sikrer gjenbruk av kassert materiale. Ved felles dugnad over tid skal vi rydde opp på og rundt banene. Det er både god miljøpolikkk og god økonomi for klubbene, sier anleggssjef i NFF, Ole Myhrvold.

Det er Knut Eilertsen, som har hatt ansvaret for vedlikehold på Kløfta kunstgress siden 2005, enig i. Han har vært rundt hos mange leverandører for å få det beste utstyret for godt vedlikehold. Og han har ikke minst sett resultatene av det.

- Jeg renser og vedlikeholder banen en til to ganger i uka. I tillegg bruker jeg mye tid på innstilling av utstyr før fjerning av snø. Jeg tror mange er for opptatt av å få snøen av banen så fort som mulig. Min erfaring er at med rett utstyr, så rydder jeg hvit snø. Vi må ha mye mer fokus på riktig vedlikehold og god opplæring til de som vedlikeholder banene i Norge. Dette vil gi stor resultater når det gjelder miljø, sier Knut Eilertsen i Kløfta IL.

Konkrete tiltak

Det er allerede utarbeidet en veileder til klubbenes arbeid med å holde granulatet #påbanen (klikk her for å lese mer om dette), og NFF ønsker å ha fokus på følgende i forbindelse med de tre pilotprosjektene:

- Ringmur eller gjerde som er dett de nederste 30-50 cm rundt banen

- Fast dekke eller kunstgress helt ut til mur/gjerde

- Avsatt areal til lagring av snø for de baner som vinterbrøytes

- Utlegging av fiberduk under snødeponi

- Definerte inn/utganger med rister som fanger opp granulat fra klær og sko

- Filter i eksisterende drenskummer som samler opp granulat slik at det ikke kommer ut i drensvannet og at det kan benyttes på nytt.

- Bedre vedlikeholdsrutiner

- Bevisstgjøre fotballklubbene og deres medlemmer

- Bedre vedlikeholdsutstyr


0 Kommentar

Gran vs Ringsaker/Nes 2-3 (1-2)

Postet av Ringsaker IF den 8. Jun 2017

Amund Skaug Grasbakken sitt bilde.

Vi reiste til topplaget Gran, og hentet 3 poeng! Vi vinner 3-2 etter iherdig innsats og mye godt spill! Målscorere var Øyvind, Anders og Syver!

Stillingen til pause var 2-1 til oss!

Helt nydelig jobba av alle mann!

We go again!

Bilde og tekst er hentet fra facebooksiden til juniorene.

Gratulerer ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Ridabu vs Ringsaker/Nes 3-2 (1-1)

Postet av Ringsaker IF den 7. Jun 2017Det ble som ventet en jevn kamp mot Ridabu. Ringsaker/Nes gikk opp til 0-1 etter 3 minutter. Resten av omgangen var jevn og på slutten satte Ridabu inn 1-1. Andre omgang begynte som første. Ringsaker/Nes eide kampen, men så satte Ridabu inn 2-1. Da ga jentene litt opp. Ridabu gikk så opp i 3-1. På slutten greide jentene å sette inn 3-2. Og det ble sluttresultatet. Jentene hadde mange muligheter til å avgjøre kampen til sin egen fordel, særlig i første omgang. Mye bra spill, med bra pasningsspill. Mye bra som laget må ta med seg videre.
Nå har Ringsaker/Nes en seier og tre tap. Det er på tide å snu trenden. Kanskje skjer det på søndag mot Moelven??

0 Kommentar

Ringsaker vs Stange FK 4-1 (2-1)

Postet av Ringsaker IF den 6. Jun 2017

Ringsaker og Gaupen kunne juble i kveld. Det ble seier og et trinn opp på tabellen.

Superraske Kent Jørgen scoret allerede etter 9 minutter. Snaue 10 minutter senere utlignet Stange på frispark og og det ble mye att og fram før Tor Arne ordnet 2-1 minuttet før pause, og vi bak gjerdet kunne puste lettet ut.

Ringsaker foretar 2 bytter i pausen. Piotr og Simen går ut mens Christian og debutant Milos kommer inn. Ringsaker tar mer og mer over kampen. Det produseres masse sjanser, og 25 minutter ut i omgangen finner endelig lærkula nettet og det står 3-1. Målscorer er Erik.

Noen små minutter senere er Kent Jørgen på rett plass igjen. En flott lobb og 4-1 til Ringsaker som også blir sluttresultatet denne fine kvelden i Gaupen. Til og med sola var framme og kastet glans over våre gule og blå ⚽️⚽️⚽️ og vi bak gjerdet gratulerer!


0 Kommentar

Ny kamp i Gaupen tirsdag kl 19.30

Postet av Ringsaker IF den 5. Jun 2017

Vertene ønsker da Stange SK velkommen til sesongens 9.serierunde. Stange har imidlertid spilt en kamp mindre enn Ringsaker. De har sålangt i sesongen en seier (mot Vang FL) og en uavgjort (mot Kjellmyra/Flisa). Som vi alle husker spilte Ringsaker uavgjort 1-1 mot Vang FL og tapte 0-1 mot Kjellmyra/Flisa. Med andre ord: Dette kan bli en spennende kamp ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Olympisk Akademi

Postet av Ringsaker IF den 2. Jun 2017

Hvert år arrangerer Norges idrettsforbund Olympisk akademi - en møteplass for unge ledere i idretten. Meld deg på nå!

Meld deg på Olympisk akademi 2017 her

Olympisk akademi finner sted på Nansenskolen på Lillehammer. Akademiet er en møteplass der deltakerne blir kjent på tvers av idrett, bosted, alder og rolle i idretten.

Målet er å fremme idrettens verdier og fokusere på det holdningsskapende arbeidet innen idretten. Akademiet inviterer unge idrettsledere og andre til idédugnad og skolering innen olympiske verdier:

Pierre de Coubertin - grunnleggeren av de moderne olympiske leker: "Olympismens mål er å bidra til å bygge en fredelig og bedre verden gjennom å utdanne ungdom gjennom idrett som praktiseres uten diskriminering av noe slag, og i den olympiske ånd som krever gjensidig forståelse og vennskap, solidaritet og fair play."

Målgruppe og søknadsprosedyrer

Deltakerne må ha fylt 18 år. Øvre aldergrense er 29 år. Grunnet høy kvalitet på undervisningsopplegget og gode foredragsholdere, er det Olympiske Akademiet et attraktivt program for alle idrettsinteresserte. Erfaringsmessig de siste årene har det vært stor økning i antall søkere, men vi har kun et begrenset antall plasser. NIF legger i 2017 opp til at alle ledd i organisasjonen skal være representert gjennom fordeling av antall deltakerplasser.

Norges Olympiske Akademi 2017

Samlingen finner sted på Nansenskolen på Lillehammer 3. – 6. august 2017. Årets tema er ung frivillighet.

Meld deg på her innen onsdag 21. juni.

For ytterligere informasjon kontakt Linda Jacobsen, fagkonsulent i Norges idrettsforbund: linda.jacobsen@idrettsforbundet.no


0 Kommentar

RIF med storseier på Hamar

Postet av Ringsaker IF den 31. Mai 2017

(Hamar–Ringsaker 0-6) RIF-gutta var best fra start til mål i tirsdagens 5.-divisjonskamp på Børstad.
Ole Ludvig Rosenborg
ole.ludvig.rosenborg@ringsaker-blad.no


Ringsaker kunne juble over sesongens femte seier. Samtidig klatret laget opp til andreplass på tabellen. Furnes topper avdelingen med full pott på seks kamp. RIF har åtte kamper og 16 poeng.

På Hamar tok de gulkledde ledelsen etter 17 minutter ved Tor Arne Krogsrud. Der og da burde det stått 2-o, for Ringsaker bommet på åpent mål noen minutter tidligere.

Tre minutter før pause fikk gjestene uttelling. Det var riktig nok en Hamar-spiller som var sist på ballen.

Åtte minutter ut i andre omgang økte kaptein Amund Skaug Grasbakken til 3–0. Anders Kjelsrud økte ytterligere i 77. minutt før RIF-keeper Ken Robin Olsen scoret på straffe tre minutter seinere.

Nevnte Kjelsrud fastsatte sluttresultatet til 6–0 ett minutt før slutt.

6. juni kommer bunnlaget Stange på besøk til Gaupen.0 Kommentar

Hamar IL vs Ringsaker 0 - 6

Postet av Ringsaker IF den 30. Mai 2017

Flaggskipet holder stø kurs i kveld. Tross "dirty tricks" som vepsebol i RIFs innbytterbenk og en på fotballspråket "bortreist" dommer ble det en overlegen og velfortjent seier til Ringsaker på Børstad kunstgress. Ringsaker hadde stålkontroll under hele kampen og det er bare å ta av seg hatten. Vi gratulerer ⚽️⚽️⚽️

Målscorere i kveld var Tor Arne, Kent Jørgen, Amund, Anders, keeper Ken og Anders.


0 Kommentar

3 poeng skiller lagene som møtes på Børstad tirsdag kl 19.30 (merk nytt klokkeslett)

Postet av Ringsaker IF den 29. Mai 2017

Det går slag i slag og i morgen kveld er det ny spenning for alle fotballfrelste RIFpatrioter. De gule og blå møter Hamar IL som har 10 poeng og en kamp mindre spilt. Med andre ord, det er duket for mye fin og spennende fotball på Børstad kunstgress tirsdag kveld ⚽️⚽️⚽️


0 Kommentar

Temakveld om morgendagens idrettskiosk gjennomført

Postet av Ringsaker IF den 28. Mai 2017

Torsdag 18. mai 2017 ble det gjennomført temakveld på Idrettens Hus i Hedmark (Ottestad) om hvordan vi kan utvikle morgendagens idrettkiosk.

Det er nær sammenheng mellom idrettsprestasjon og kosthold, og det bør derfor være mulighet for å velge sunnere og smartere alternativer i mat og drikke på idrettsarenaen. Samtidig skal man ivareta lønnsom kioskdrift, slik at man sikrer inntekter til idrettslaget/klubben. Derfor inviterte vi i samarbeid med TINE til temakveld om "morgendagens idrettskiosk".

TINE delte informasjon om sitt konsept - Smart Idrettsmat. Her kom det konkrete tips til hvordan man kan legge om kiosken for å tilby gode, sunne og lønnsomme alternativer i kiosken, til nytte for utøvere og folkehelsa.
Øyvind Nilsen, salgskonsulent i TINE, hadde også en rekke smaksprøver på sunne alternativer med seg til temakvelden. Vi takker Øyvind og TINE for bidraget og de fremmøtte klubbene for deltakelsen.

For tips- og verktøy om hvordan klubben kan gjøre kiosken sunnere - besøk Smart Idrettsmat sin nettside0 Kommentar

Medlemsmøte onsdag 31.mai kl. 20.00 på klubbhuset

Postet av Ringsaker IF den 28. Mai 2017Ringsaker har fått en orientering fra styret i Nes Fotball om hva de tenker om framtid og samarbeidsformer fra 2018 sesongen. I den forbindelse ønsker vi å informere RIF-medlemmer om hva tankene går ut på, og få høre synspunkter på hvilken vei dere ønsker at RIF bør velge.
Vi ønsker å forankre RIF sin beslutning så godt som mulig, og håper du har anledning til å komme for å bidra med dine tanker.
Velkommen!
Ringsaker IF Fotball
(styret)

0 Kommentar

Tidlig scoring og etterlengtet seier i kampen mot Kongsvinger.

Postet av Ringsaker IF den 27. Mai 2017


Scoringskåte Glåmdøler gjestet Gaupen Bernabeu. 19 scoringer på de to siste seriekampene er ikke noe annet en smått imponerende.

1.Omgangen:

Varselskudd!
Det startet fryktelig for de Gule/Blå. Allerede etter 2 min får Glåmdølene en stor sjanse. Passivt forsvarspill gir spissen til glåmdølene mulighet til vende opp på midten, han trer igjennom til sin kantspiller som avslutter. Heldigvis for oss, så skjøt han med løskrutt for anledningen!

Champagne fotball!
Så var det RIF for alle penga. Etter 10 min spilt så sendte Tor Arne Krogsrud Gaupen Bernabeu til himmels. 1-0 til RIF gutta, fortjent! Gutta fra Gaupen malte på, skapte den store sjansen etter den andre. Vi håpte på den berømte ketchup effekten, men i fortvilelse måtte vi se at bokspillet våres foran motstanderen sitt mål var alt annet en imponerende. Vi burde ha drept kampen, vi kunne/burde ha hatt 4-5 scoringer. Dommeren blåser i fløyta, 1-0 til RIF halvspilt.

2. Omgangen:

Tidlig scoring!
Stian Tangen sender en nydelig pass i bakrommet til Kent Jørgen. Hurtigtoget er fri, men dessverre for oss så fortsetter vi der vi slapp foran motstanderen sitt mål i førsteomgangen. Synd...

Rollebytte!
I nesten 45 min så kjører et godt Kongsvinger lag over oss. Nå er det de som dominerer, styrer kampen. RIF gutta jobber iherdig, ofrer seg og kriger på hver ball. En god Ken Robin i mål, og med oppofrende lagkamerater. Så klarer gutta å holde stand!

En deilig seier, ordentlig sliteseier mot et godt lag. Dette gir gutta garantert en boost etter det bitre nederlagt mot Furnes sitt. Etter å ha hatt så mye stang ut, så var det jaggu godt å ha litt stang inn!

Vi har tett kamprogram, allerede på tirsdag så er det ny kamp borte mot HIL. Tre kamper på 9 dager, samtidlig som motstanderene våre for mer hvile er en utfordring. Den utfordringa må vi ta og skal ta!

Gult og Blått, rifgutthei!

0 Kommentar

Ringsaker vs Kongsvinger 1-0

Postet av Ringsaker IF den 26. Mai 2017

Det ble noen nervepirrende minutter for både trenere, spillere og supportere i 2.omgang på Gaupen i kveld. Ringsaker eide 1.omgang og scoringen kom allerede etter 10 minutter ved Tor Arne. Det burde ha stått både 3-0 og 4-0 før pausen, men den berømmelig "stang ut" var der i kveld også.

2.omgang ble uutholdelig spennende. Kongsvinger var farlig frampå og kunne fort ha fått en scoring. Heldigvis klarte de gule og blå å holde unna. Vi gratulerer, og heier videre. En viktig seier som vi alle unner dere etter flere "stang ut" kamper ⚽️⚽️⚽️0 Kommentar

Furnes – Ringsaker 4-2. En særdeles velspilt kamp.

Postet av Ringsaker IF den 23. Mai 2017

Tekst og foto av Petter Sand, Ringsaker Blad

Førsteomgang ble en omgang med to lag som ønsket å by opp til dans.

Oppgjøret største sjanser sto gjestene for, og kun en god Svaet i vertenes bur sørget for at førsteomgangen endte målløst.

Den største sjansen fikk dog vertene da Simen Haugen parkerte midtstopperen til RIF og fikk tildelt en særdeles velfortjent straffe.

Misbrukte straffe

– Jeg sa han burde fått parkeringsbot i den situasjonen, sier en strålende fornøyd Simen Haugen.

Ken Robin Olsen reddet den svakt plasserte straffen, og utrolig nok sto det 0–0 på måltavla etter 45 velspilte minutter.

– Nå har jeg reddet to av to straffer i år, så det er vel godkjent, sa en fornøyd Olsen i pausen.

Andreomgang ble en fryd for øyet, og det vandrende fotballeksikonet Karsten Thune storkoste seg med det som ble vist på Gaalaas.

– Det er svært sjelden man i 5. divisjon ser to lag som prøver å spille ut hverandre med taktisk klokskap.

Da Espen Haakensveen med et utrolig kremmerhus fra drøye 30 minutter sendte gjestene i føringen etter 49 minutter ble det fyr i teltet.

Etter 52 minutter var den hjemvendte målkongen Simen Haugen på plass og utlignet for vertene.

Da Kent Jørgen Johansen sendte gjestene i føringen på nytt etter 72 minutter var vertene på veg mot sitt første hjemmetap siden tapet mot Koppang (2–3) 23. juni 2014!

Noe av det vakreste

Joakim Botten Nyhus som sist sesong ble kåret til årets breddespiller utlignet for hjemmelaget på ny.

Så var det tid for et av tidenes vakreste mål da Simen Haugen på utrolig vis hamret inn ledermålet til Furnes.

– Det var en utrolig herlig følelse. Fra jeg mottar ballen med utsiden til jeg hamrer den i nettaket på 2. touchen, sier en strålende fornøyd Simen Haugen.

Unggutten Fredrik Bratberg fikk æren av å avslutte en utrolig 5. divisjons kamp på Gaalaas. Målet ble satt inn assistert av Haugen.

Vertene venter fortsatt på sitt første tap på nye Gaalaas og leder Edgar Halvorsen sa optimistisk til RB-sporten.

– Om vi møter Moelven neste sesong avhenger av at de beholder plassen.

Simen Haugen har etter returen tegnet seg for nettkjenninger i alle kamper han har spilt (inkludert treningskamper)

– Det var utrolig gøy og nødvendig å komme tilbake hit. De to siste sesongene har jeg savnet å ha det gøy med fotball. Nå storkoser jeg meg på alle treninger og kamper.

– Er ringen sluttet nå som du er tilbake der du startet, Haugen?

– Det håper jeg da ikke. Jeg er ikke mer enn 24 år og har fortsatt ambisjoner. Nå har vi en fantastisk gjeng her på Gaalaas og endelig er fotball gøy igjen.


Kamprapport

Furnes–Ringsaker 4–2 (0–0)

Gaaaas kunstgress

5. divisjon, avdeling 02

Mål: 0–1 Espen Haakensveen (49 minutter) 1–1 Simen Haugen (52 min) 1–2 Kent J. Johansen (72 min) 2–2 Joakim Botten Nyhus (78 min) 3–2 Simen Haugen (80 min) 4–2 Fredrik Bratberg (83 min)

Gule kort: Knut E. Helland – RIF, Hans Kr. Arnkværn – Furnes

Furnes: Ole R. Svaet, Kim A. Moen–Johan Høistad, Tommy Hauge (K), Niklas Koteng, Jonas B. Vestli, Joakim Botten Nyhus, Simen Grønland, Espen Tomter, Fredrik Bratberg, Hans Kr. Arnkværn. Håkon Johnsrud, Mario Håker, Niklas Eriksen, Morten Olsen, Sture Saxrud, Simen Haugen, Remi Heggedal

Ringsaker: Ken R. Olsen, Andreas T. Røang–Stian Larsen, Piotr Kobierski, Espen Haakensveen, Christian R. Dalseng, Amund S. Grasbakken (K), Stian Tangen, Oskar K. Røhnebæk, Tor A. Krogsrud, Lars P. Dobloug, Kent J. Johansen, Knut E. Helland, Erik Grønvold, Simen Opsal, Anders Kjelsrud, Jamie Sagstuen, Sondre Bjørke

Dommer: Kristoffer Leirdal – Kolbu0 Kommentar

En forrykende 1.omgang var ikke nok til å bryte seiersrekka til Furnes som til slutt vinner 4-2 over Ringsaker

Postet av Ringsaker IF den 22. Mai 2017

Ringsaker dominerte 1.omgangen fullstendig og at det står 0-0 til pausen er et under.

2.omgang er jevnspilt, men Furnes klarer å score de nødvendige målene for å holde stand og fortsatt toppe tabellen.

Målscorere for Ringsaker: Espen og Kent Jørgen


0 Kommentar

Klarer våre gule og blå å bryte seiersrekka til de grønnkledde i dag?

Postet av Ringsaker IF den 21. Mai 2017

Med fire seire av fire mulige har Furnes fått en flying start på årets femtedivisjon. De grønnkledde topper tabellen sammen med Grue, begge med 12 poeng. Gutta våre er nummer tre med ti poeng og en kamp mer spilt enn Furnes.Mandag kl 20.00 møtes lagene til toppkamp på Gaalaasbana. Hvordan ser tabellen ut når kvelden er omme?

De som møter opp på Gaalaasbana får fasiten først ⚽⚽⚽0 Kommentar

Elverum vs Ringsaker/Nes 5-2

Postet av Ringsaker IF den 19. Mai 2017

I ettermiddag gikk turen østover for å møte Elverum. 14 jenter var klare til å gjøre sitt beste og avslutte uka med en god fotballkamp. Jentene tok fort føringen i kampen og i det femte minuttet var det et faktum, jentene gikk opp i 0-1. Elverum tok nå litt mer tak og hadde mange store sjanser. I det 29. minutt sto det 1-1. Elverum tok nå over kampen og i det 31. minutt ble det 2-1. Etter pause presset jentene Elverum og i det 41. minutt utliknet jentene til 2-2. Kampen bølger nå frem og tilbake. I det 63. minutt laget Ringsaker/Nes selvmål. Jentene måtte nå mer frem for å skape sjanser. Det ble mange sjanser, men null mål. Når et lag presser skaper dette rom og i de to siste minuttene greide Elverum å skåre 2 mål. Da dommeren blåste av kampen sto det 5-2 til Elverum.

Jentene var absolutt mer på i dag enn sist kamp. Mye positivt å ta med seg videre.


0 Kommentar

Påmelding til Tine fotballskole!

Postet av Ringsaker IF den 19. Mai 2017

Her kan du melde deg på Tine Fotballskole 2017

Trykk på logoen for informasjon og påmelding til Tine Fotballskole.

Fotballskolen er for barn i alderen 6-13 år (født 2011 - 2004).

Velkommen til sommerens fotballskole!0 Kommentar

Ringsaker/Nes vs Næroset 6-3 (2-1)

Postet av Ringsaker IF den 19. Mai 2017

Gutta tok imot Næroset til kamp på Stavsjø i kveld. Vi tar kommandoen fra start, men sliter litt med å få den forløsende scoringen. Da skjer det som ofte skjer med lag som dominerer, men ikke får mål. Vi slipper inn et skikkelig drittmål. Heldigvis viser gutta glimtvis at de er mye bedre enn dagens motstander, og får putta på to fortjente mål rett før pause. Kevin det første, og deretter Øyvind på straffe etter at Markus blir felt.

I pausen blir det manet om mer bevegelse, slik at lagkameratene får noen å spille på. Grasmatta er tung nok om en ikke skal føre ballen overdrevent mye. Gutta er misfornøyde med eget spill, og ønsker å forbedre seg. Vi er enige om at selv om vi har mye å gå på spillemessig, er vi mye bedre enn motstanderen.

Andre omgang er vi påskrudd fra start, og vi setter to relativt raske mål. Markus først, og deretter Øyvind etter indirekte frispark. Desverre faller vi veldig sammen etter dette, og Næroset får skape noen farligheter. Vi surrer det igjen til for oss selv, og de får straffe.Theodor setter den til 4-2... 4-3 kommer ganske raskt etterpå, og det er igjen kamp. Heldigvis har gutta flere gir, og fjerner all tvil som måtte være igjen, med å putte 2 mål til. Først ved Kevin, før Anders setter spikern i kista med et langskudd! 6-3, og årets første seier er et faktum! Den var helt nydelig! Det beste er at flere tidligere spillere har meldt sitt ønske om å være med å bidra igjen. Noe som gleder oss i trenerteamet stort! Vi ser fram til fortsettelsen!

We go again!


Tekst er fra facebooksiden til juniorene.


0 Kommentar

Et sjeldent trenertalent

Postet av Ringsaker IF den 18. Mai 2017

I dagens Ringsaker Blad kan du lese om våre populære A-lagstrenere. Hjemmesideansvarlig la merke til en ikke uvesentlig ting på bildet. Dette er blitt rettet før publisering på hjemmesiden 😉

Reportasjen fra Ringsaker Blad:

RIF-trener Anders Hansen (28) er gutten som lever og ånder for lærkula. Nå har han virkelig fått vind i fotballseilene i Gaupen.
Petter Sand
petter.sand@ringsaker-blad.no

For Hansen er det en selvfølge at spillerne viser engasjement på trening og i kamper.

– Vi trener tre økter i uka, og da er det minste vi kan forlange at spillerne kommer fokusert på trening og til kamp.

Den ambisiøse unggutten møter aldri uforberedt til trening eller kamp, og er takknemlig for å ha en forståelsesfull samboer.

– Etter endt arbeidsdag går jeg inn i min egen boble. Da ser jeg for meg ulike scenarioer i forbindelse med kampen, og ser ulike utfall kampen kan gi. Jeg forlanger at spillerne mine er fokuserte, så det er en selvfølge at jeg selv er fokusert og forberedt.

Aslak Berge er den tidligere lederen som i sin tid starter Ringsaker/Nes. Han ser med glede på det som hender med klubben i hans hjerte.

– Med Anders har vi fått en enormt dedikert trener, og ressursene hans er på et nivå som kanskje er bedre enn det klubben kan tilby han. Han har en fantastisk kompetanse, og med et fotballhjerte som få andre.

Kapteinen på skuta som virkelig har vind i seilene roser den unge treneren opp i skyene.

– Han er fotballklok til tusen, og det er ingen av oss som tenker på alderen hans.

Ringsaker IF har de seineste årene samarbeidet med Nes på herresiden, men står i 2017 på egne bein.

Innledning på 2017 har gitt RIF ti poeng på årets fem første kamper.

– Jeg ønsker at vi skal følge et prinsipp vi har som vi kaller «tro mot off sjøl», så måten vi vinner kamper på er viktig. Vi har utspilt motstandere, men avgitt poeng. Det gleder meg å se at vi hele tiden tar steg for steg, sier en smilende RIF-trener.

Med seg har han også ekstremt engasjerte Vegar Berge.

– Vi utfyller hverandre perfekt, og brenner for å utvikle fotballspillere. Så det blir noen meldinger og samtaler daglig.

Hansen har ambisjoner som trener, uten at han vil røpe de til RB-sporten.

– Sier jeg det kommer det til å forfølge meg her, men det er klart jeg har ambisjoner.0 Kommentar

Damelaget imponerte i helga

Postet av Ringsaker IF den 16. Mai 2017

I løpet av søndagen hadde damelaget til Nes/Ringsaker 3 kamper på kunstgressbanen i Gaupen. Bra lagspill og topp innsats av jentene ga 2 seire og totalt 8 - 2 i målforskjell.

Følgende kamper ble spilt:

Nes/Ringsaker vs Østre Trysil 4 - 0

Nes/Ringsaker vs Galterud 1 - 2

Nes/Ringsaker vs Søndre Land 3 - 0


Gratulerer jenter!!
0 Kommentar

Kom mai du skjønne milde......

Postet av Ringsaker IF den 16. Mai 2017

Med topplua og østerdalslua godt trekt nedover øra ble siste finpussen til 17.mai utført på idrettsplassen i dag.

Med vårsangens første strofe, "Kom mai du skjønne milde...." ønsker RIF alle små og store en flott 17.mai.

Gratulerer med dagen!


0 Kommentar

Champagne-fotball i Gaupen

Postet av Ringsaker IF den 15. Mai 2017

Ringsaker – Elverum2 5-1) Ringsaker ble et par nummer for store da gjestene fra Østerdalen kom på besøk.

For den nøytrale tilskuer må det være en fest for øyet å se RIF spille fotball i 2017.

– Tro mot sin fotball

Det er sjelden vare å se et lag på nivå seks være blottet for lange baller og sene taklinger, siden det tidligere har vært varemerket i breddefotballen.

I Thorbjørn Falch Rustands skadefravær var det Grasbakken som hadde lånt kapteinsbindet for dagen, og etter 12 minutter hamret han hjemmelaget vakker i føringen fra 13 meters hold.

Hjemmelaget fortsatte trille ball, og trener Anders Hansen er klar på at det å vinne på å sparke fotball ikke er et tema for det unge mannskapet.

– Vi har overkjørt motstand tidligere uten å vinne, men vi har noe som heter «tro mot seg sjøl» som betyr at vi skal spille vår fotball uansett.

Selv om gjestene reduserte før hvilen var det få om noen som fikk økt puls av den grunn, siden det var de gule og blå som dominerte oppgjøret totalt.

Pyntet på kaka sørget Jamie Sagstuen for da han vakkert dro seg forbi et par-tre blåkledde og hamret inn sluttresultatet 5–1.

Den rutinerte stopperen Stian Larsen storkoser seg med tingenes tilstand i Gaupen.

– Er helt nydelig

Går i gleden: Stian Larsen og RIF opplever svært gode tider.

Går i gleden: Stian Larsen og RIF opplever svært gode tider.

– Nå er det helt nydelig å være utpå her. Alt er så trygt og godt, i tillegg er vi endelig tilbake i gult og blått. Vi spiller fin fotball og nå er det bare utrolig gøy å være RIF-spiller Det har alltid vært gøy i RIF, men i år er det ekstra gøy, sier en smilende Larsen.

Etter fem spilte kamper er Ringsaker å finne på tredjeplass, og i neste kamp venter Furnes på Gaalaas.

Kamprapport

Ringsaker IF – Elverum2 5–1 (2–1)

Gaupen kunstgress

Seriekamp 5. div. avd 02

Mål: 1–0 Amund S. Grasbakken (12 min) 2–0 Kent J. Johansen (30 min) 2–1 (39 min) 3–1 Stian Larsen (56 min) 4–1 Sondre Bjørke (85 min) 5–1 Jamie Sagstuen (90 min)

Ringsakers lag: Ken R. Olsen–Stian Larsen, Piotr Kobierski, Espen Haakensveen, Christian R. Dalseng, Amund S. Grasbakken (K), Stian Tangen Oskar K. Røhnebæk, Tor A. Krogsrud, Lars P. Dobloug, Kent J. Johansen.

Innbyttere: Simen Opsal, Anders Kjelsrud, Jamie Sagstuen, Sondre Bjørke

Dommer: Erlend Reigstad – Ottestad

Gule kort: Elverum ett


Tekst og bilder fra Ringsaker Blad


0 Kommentar

Jakten på 3 nye poeng fortsetter i kveld kl.19.00.

Postet av Ringsaker IF den 15. Mai 2017

Ringsaker møter Elverum 2 i kveldens 5.serierunde på Gaupen Bernabeu.


0 Kommentar

Temakveld om morgendagens idrettskiosk.

Postet av Ringsaker IF den 14. Mai 2017

Temakveld på Idrettens Hus i Ottestad 18.mai med påmeldingsfrist mandag 15.mai. Se nederst på siden.

Det er nær sammenheng mellom idrettsprestasjon og kosthold, og det bør derfor være mulighet for å velge sunnere og smartere alternativer i mat og drikke på idrettsarenaen. Samtidig skal man ivareta lønnsom kioskdrift, slik at man sikrer inntekter til idrettslaget/klubben. Derfor inviterer vi i samarbeid med TINE til temakveld om "morgendagens idrettskiosk".

TINE stiller for å dele informasjon om sitt konsept - Smart Idrettsmat. Her vil det komme konkrete tips til hvordan man kan legge om kiosken for å tilby gode, sunne og lønnsomme alternativer i kiosken, til nytte for utøvere og folkehelsa.
Vi lover også smaksprøver på sunne alternativer.

Hvor? Idrettens Hus, Kjonerud Kompetansesenter, Løvstadvegen 7, 2312 Ottestad.
Når? Torsdag 18. mai 2017, kl. 18 - 20.
Målgruppe: Styremedlemmer, Kioskansvarlige, trenere og lagledere.
Pris: Ingen deltakeravgift, men bindende påmelding for beregning av plasskrav og servering.

Hvordan melde seg på temakveld? Send epost til: iofk@fotball.no innen 15. mai 2017.0 Kommentar

Påmelding til Tine Fotballskole nærmer seg.

Postet av Ringsaker IF den 14. Mai 2017

Årets fotballskole arrangeres på idrettsplassen i Gaupen mandag 26.juni - onsdag 28.juni. Fotballskolen er et samarbeid mellom Ringsaker Idrettsforening og Nes Sportsklubb og er for aldersgruppen 6 - 13 år (født 2011 - 2004). Fotballskolen starter kl 09.00 og slutter kl 14.00.

Fotballskolen koster kr 600,- pr deltaker - 1/2 pris for søsken. Online påmelding og betaling via Superinvite åpner 20.mai. Link legges ut på denne siden samme dag.

Det blir servert lunsj hver dag og det blir også lagt inn ei frukt-pause.

Alle deltakere mottar utstyrspakker. Det er viktig at alle deltakere stiller med fotballsko, leggskinner og treningstøy/regntøy på fotballskolen. Ta også med drikkeflaske med vann.

Frist for påmelding er 18.juni og maks antall deltakere er 125 - førstemann til mølla!

Velkommen til fotballskole
0 Kommentar

Nyhetsbrev fra Hedmark Idrettskrets

Postet av Ringsaker IF den 12. Mai 2017

Idrettslagets struktur og myndighetsområder

På bildet over vises et eksempel på struktur i et fleridrettslag med omsetning under 5 millioner. NIFs lov og lovnorm krever at et idrettslag som et minimum skal ha et styre, en valgkomité og to revisorer. Disse velges av årsmøtet.

(Hoved)styret er idrettslagets høyeste myndighet mellom årsmøtene og skal iverksette årsmøtets vedtak i henhold til vedtatte planer og budsjett.
Hovedstyret leder og forplikter idrettslaget, og innenfor gitte rammer har hovedstyret
all makt og myndighet. Dette innebærer at det kun er hovedstyret som kan foreta ansettelser og inngå avtaler som forplikter idrettslaget juridisk.

Idrettslaget kan organiseres med grupper/avdelinger for de enkelte idrettene som idrettslaget organiserer. Disse gruppestyrene har i utgangspunktet ingen makt/myndighet.
Deres oppgave er å organisere aktiviteten innen sin idrett, og ellers være hovedstyrets forlengede arm ut mot aktiviteten.
Hovedstyret kan imidlertid gjennom særskilt instruks gi idrettslagets gruppestyrer fullmakt til å forplikte laget innenfor instruksens rammer.

30 eksempler på god ungdomsidrett

Trenger du hjelp til å skape en bedre ungdomsidrett og bevare ungdommene lengst mulig i ditt idrettslag? Norges idrettsforbund har etablert en egen nettside; ungdomsløftet.no hvor du kan finne 30 ulike reportasjer og filmer med tips og råd til god ungdomsidrett.

- Hovedhensikten med ungdomsløftet.no er å vise frem og spre gode eksempler og ideer om hvordan man kan tilrettelegge for god ungdomsidrett. Men, vi ønsker også å motta flere tips til gode historier som vi kan dele med alle i norsk idrett, sier Kathrine Godager, rådgiver ungdomsidrett i Norges idrettsforbund.
Les mer

Slik blir ditt idrettslag tilgjengelig og attraktivt for frivillige

Mangler idrettslaget ditt nok frivillige ressurser som kan stille opp på dugnad, eller ta enkle oppdrag knyttet til idrettsarrangement? Da kan nettportalen Frivillig.no være løsningen. Der kan frivillige melde sin interesse, finne oppgaver og bidra for nettopp din klubb.

Alle idrettslag i Norge kan registrere seg på Frivillig.no hvor man kan legge ut ulike oppdrag knyttet til klubbvirksomhet og arrangement, helt gratis. På nettportalen har mange som ønsker å bidra allerede registrert seg. Det eneste idrettslaget trenger å gjøre for å komme i kontakt med "nye frivillige" er å bruke noen minutter på å registrere ønsker.
Les mer

Kommende kurs- og aktivitetstilbud


INTROKURS FOR KLUBBENS STYRE
Kurset vil gi en grunnleggende forståelse for hva som forventes av et styre.
Kursdeltakerne blir kjent med de viktigste lovene og reglene som en klubb må forholde seg til, samt får tips om nyttige verktøy for styrearbeidet.

15. mai - Ottestad
30. mai - Kongsvinger

----------------------------------------

KLUBBADMIN
Hedmark idrettskrets inviterer til kurs i idrettens program for medlemsadministrasjon - «KlubbAdmin» - som er utviklet for å ivareta forskriften om sentralt medlemsregister.

22. mai - Brumunddal

---------------------------------------


TEMAKVELD
Ungdomskveld - «Unge arrangører»
Et idrettsarrangement på innsiden, hvordan ser det ut?
Hvordan kan jeg bidra til gode opplevelser for de som kommer?
Hvorfor er det så viktig at jeg er med? Hva med «meg som utøver»?

22. mai - Hamar

--------------------------------------

TEMAKVELD
God ungdomsidrett - veien mot målet
Frafallet i barne- og ungdomsidretten er stort og bekymringsfullt -
hva er årsaken til dette og hva kan vi gjøre for å hindre dette?

23. mai - Kongsvinger

----------------------------------------


SPEAKERKURS
Hva vil det si å være speaker? Hovedspeaker eller intervjuer? Hvordan bruker jeg stemmen? Hvordan brukes lyd og musikk til å skape stemning? Hvordan kommunisere med publikum?
Kurset er for deg mellom 16 og 26 år, og som har lyst til å prøve seg som speaker.

8. juni - Idrettens Hus, Ottestad

----------------------------------------


For informasjon om kursinnhold og påmelding, vennligst klikk deg inn på vår hjemmeside og se vår kalender: Aktivitets-kalender

Kontaktinformasjon

Hedmark idrettskrets
Idrettens Hus,Løvstadvegen 7
2312 Ottestad

Tlf: 62 54 26 00

0 Kommentar

Vang FL vs Ringsaker 1-1

Postet av Ringsaker IF den 10. Mai 2017


Vi styrer begivenhetene i nesten samfulle minutter før pause, men Vang går allikevel i garderoben med 1-0. Målet blir satt inn på retur etter at Ken Robin redder straffe.

Etter pause styrer vi om mulig enda mer av begivenhetene, men det vil seg liksom ikke. Vi får en scoring annulert for offside, vi skyter over,utenfor eller rett på keeper.

Omtrent midtveis i omgangen får Kent Jørgen en diagonalpasning som han flikker med seg med hælen og fosser mot mål, endelig sitter'n!! Det var så fortjent, og det var så godt. Nå skulle vi bare presse på for flere scoringer... Dessverre fortsatte marginene å være mot oss i kveld. Det er fryktelig tungt å svelge at vi ikke får med oss 3 poeng, vi burde og skulle hatt det!

Vang skaper veldig lite,de har vel en sjanse utenom straffesituasjonen, den får Ken og etterhvert forsvaret ryddet unna. Vi har ball og vi skaper sjanser, vi må bare bli dyktigere og heldigere foran motstanderens mål!

Det eneste vi kan gjøre er å dra oss selv opp etter nakkskinnet, og vinne på førstkommende mandag. Da kommer nemlig Elverum 2 på besøk!

We go again! Gult og blått til krampa tar oss!


Fra facebooksiden til A-laget0 Kommentar

Norges idrettsforbund lanserer Ungdomsløftet.no.

Postet av Ringsaker IF den 10. Mai 2017

I dag lanserer Norges idrettsforbund, i samarbeid med 30 særforbund, Ungdomsløftet.no som hjelper ditt idrettslag til å bli enda bedre på ungdomsidrett.

- Hovedhensikten med ungdomsløftet.no er å vise frem og spre gode eksempler og ideer om hvordan man kan tilrettelegge for god ungdomsidrett, men vi ønsker også å motta flere tips til gode historier som vi kan dele med alle i norsk idrett, sier Kathrine Godager, rådgiver ungdomsidrett i Norges idrettsforbund.


Nettsiden består av 30 reportasjer og filmer med tips og råd om god ungdomsidrett som kan brukes på tvers av idrettslag og lokalmiljøer. Det er utøvere, trenere, foreldre og idrettslag selv som forteller hvordan de har løst utfordringene knyttet til ungdomsidrett.

Norges idrettsforbund oppfordrer alle idrettslag til å bruke innholdet i ungdomsløtet.no aktivt i sitt kommunikasjonsarbeid mot målgruppen.

Har ditt idrettslag tips eller spørsmål knyttet til ungdomsidrett send oss en e-post til ungdomsidrett@idrettsforbundet.no

Gå til Ungdomsløftet.no

Med vennlig hilsen
Norges idrettsforbund0 Kommentar

Bortekamp mot Vang FL i dag kl 20.00.

Postet av Ringsaker IF den 10. Mai 2017


Gutta tar turen til Hamar for å møte Vang i årets første bortekamp i dag 10.mai. Kampstart er 20.00, og vi håper å se flest mulig kjente fjes der! Vi lover å gjøre vårt ytterste for å ta med 3 poeng hjem til Gaupen! Gult og blått, tel krampa tæk øss!


0 Kommentar

Et langt steg for å sikre enerettsmodellen.

Postet av Ringsaker IF den 7. Mai 2017

Tirsdag 2. mai 2017 kan komme til å gå inn i idrettens historiebøker som en merkedag i fremtiden. Det var dagen da Stortinget enstemmig stemte for å beholde enerettsmodellen for spill i Norge.

Det er 14 år siden spillpolitikk sist ble like grundig behandlet i Stortinget, og det er allerede mange år siden det ble vedtatt at en slik gjennomgang skulle finne sted. Stortingsmeldingen, med den samme innstillingen som ble vedtatt i går, ble lagt fram for Stortinget i desember 2016 etter en prosess med innhenting av innsikt og innspill.

Det har ikke vært selvsagt med et vedtak som vi fikk i går. Sterke krefter med mye penger har jobbet hardt for å rive ned modellen som har sikret ansvarlighet og penger til samfunnsnyttige formål i snart 70 år. Pengespillbransjen har ikke lov til å operere i Norge, men har jobbet utrettelig med å få overbevist politikerne om en endring som vil tillate dagens uregistrerte spill å operere i Norge.

Til tross for en stor mengde betalte konsulenter. Til tross for betalte ‘alternative fakta’. Til tross for påvirkning i alle kanaler endte Stortinget opp med vedtaket om at enerettsmodellen skal bestå.
Men flere av aktørene på talerstolen gikk langt i å antyde omkamp så raskt som mulig. Det er derfor viktig at idretten fortsetter å jobbe for å sikre dagens modell. Ansvarlighet må settes først i prioriteringene og flest mulig av dem som i dag tror eller synes det er helt ok å spille på utenlandske spill, må overbevises om å spille på Norsk Tipping i stedet.

Men denne uka er det helt flott å kunne glede seg, gratulere hverandre og vite aller innerst at idrettens utvetydige standpunkt og utrettelige jobbing har bidratt godt til et svært viktig, enstemmig vedtak.

Skrevet av Geir Ove Fredheim, Norges Idrettsforbund.


0 Kommentar

Rustands kjærlighet ruster aldri

Postet av Ringsaker IF den 3. Mai 2017

(Ringsaker – Hernes 3-2) Med to nettkjenninger ble rutinerte Torbjørn Falch Rustand (26) tungen på vektskåla i Gaupen.

Rustand er tross sin unge alder en av de rutinerte bærebjelkene på årets RIF-lag.

– Er på rett veg

Årets RIF-mannskap spiller en svært ballbesittende fotball, og lange baller uten mål og mening er fraværende i breddefotballens sentrum i Gaupen.

Selv om Rustand har en veg igjen til RIF-legende Nils «Nilse» Harald Lehnes status i Gaupen, er han på god veg.

Allerede etter åtte minutter ble RIF-kapteinen overfalt i gjestenes 16 meter, og han gjorde sagnet om at man ikke skal ta straffer om man selv blir felt til skamme.

Gultrøyene fortsatte å trille ball, og det var svært fortjent da samme mann doblet hjemmelagets ledelse.

RIF viste at de akter å spille underholdende fotball på det som på sosiale medier omtales som «Gaupen Bernabeu»

Jamie Sagstuen sendte vertene opp i det som så ut til å være en trygg tre-null ledelse, og selv om gjestene fikk to reduseringer hvorav den ene godt inn i overtiden, var det få som fikk markant høyere puls.

RIF-kapteinen har vært med på opp og nedturer, og føler at RIF nå rider på en medgangsbølge.

– Jeg føler vi er på rett veg igjen. Nå er vi 16–18 mann på trening, og vi har fått inn en herlig treningskultur i laget. Det er det lenge siden har vært i fokus her. Jeg har vært her siden 2010, og med unge og dyktige trenere tror jeg RIF går en lyst framtid i møte. Siden jeg har blitt en ekte RIF-gutt så blir jeg her i mange år framover, sier en smilende Falch Rustand.

Trener for de gode tider i Gaupen, Anders Hansen er klar på at det er nye tider.

– Nå ønsker vi treningsvillige gutter, som ser RIF som et springbrett.

I sentrum: Torbjørn Falch Rustand

I sentrum: Torbjørn Falch Rustand

Omstillingsprosess

– I dag er jeg fornøyd med tre poeng. Førsteomgang føler jeg er godkjent. men i andre blir det mye Hawaii. Vi er i en omstillingsprosess som tar tid å innarbeide, men du ser at vi er på veg dit

Etter tre kamper står RIF med to seire og ett tap.

Kamprapport

Ringsaker – Hernes 3–2 (1–0)

Gaupen kunstgress

Mål: 1–0 Torbjørn F. Rustand – straffe (8 min) 2–0 Torbjørn F. Rustand (47 min) 3–0 Jamie Sagstuen (52 min) 3–1 (56 min) 3–2 (92, min

Gult kort: Erik Grønvold

RIF: Ken R. Olsen – Knut E. Helland – Christian R. Dalseng, Roger Sigtbakken, Amund S. Grasbakken, Stian Tangen, Erik Grønvold, Torbjørn F. Rustand, Jamie Sagstuen, Kent J. Johansen, Tor A. Krogsrud, Stian Larsen, Piotr Kobierski, Simen Opsal, Lars P. Dobloug, Anders Kjelsrud, Oskar Røhnebæk


0 Kommentar

Våronna i gang på idrettsplassen.

Postet av Ringsaker IF den 2. Mai 2017

Etter at kunstgressbana ble åpnet for trening og kamp siste dag i mars, kom "kong vinter" med skikkelig snøfall to ganger i april. Snøkledd bane passer dårlig til seriekampåpning. Banemannskap og traktorsjef tok affære etter begge snøfallene, og i løpet av to gode dugnadsøkter var snøen (ispedd noen kilo gummigranulat) flyttet fra bana og ut på asfaltkanten. Snøen har smeltet i vårværet, mens gummigranulaten er standhaftig og venter på hjelp for å finne tilbake sin plass i kunstgresset.

Blant dagens store våronnoppgaver var å få granulaten tilbake der den hører hjemme. Ingen ting å utsette på verken utstyret eller effektiviteten til ressursgruppa. Det ble veldig fint!

Lauvraking langs vegen og reparering av gjerdet ble også gjort i dag.

I kaffepausa ble to jubilanter høytidlig overrakt hver sin gave fra resten av gjengen.


0 Kommentar

Har du lyst til å prøve deg som speaker?

Postet av Ringsaker IF den 28. Apr 2017

Hedmark Idrettskrets inviterer til samling for de som er speakere eller ønsker å prøve seg som speakere. Idrettens hus, Ottestad, torsdag 8. juni 2017.

Påmelding gjennom link her: Invitasjon0 Kommentar

6-åringenes første trening.

Postet av Ringsaker IF den 26. Apr 2017

11 forventningsfulle jenter og gutter møtte opp til første trening i Gaupen i kveld. A-lagets Stian, Knut Einar og Oskar var kveldens supertrenere. En meget vellykket trening.


0 Kommentar

Nyhetsbrev Hedmark idrettskrets

Postet av Ringsaker IF den 26. Apr 2017


Samordnet søknad og rapportering fra idrettslagene i 2017 (Idrettsregistreringen)

Vi minner om at alle idrettslag er pliktige til å rapportere medlemsopplysninger til Norges idrettsforbund innen 30. april 2017 gjennom www.klubbadmin.no.

Dette er en samordnet søknad og rapportering til idrettsforbundet. I tillegg til rapporteringen av antall medlemmer har idrettslaget samtidig mulighet til å søke om kompensasjon for moms på varer og tjenester. Fristen for søknad for moms på varer og tjenester er 15. august 2017, men idrettsforbundet anbefaler idrettslaget å søke om kompensasjon samtidig med rapporteringen.

Idrettslagene må gjøre følgende punkter innen 30. april 2017 via www.KlubbAdmin.no:
1. Rapportere medlemstall og aktive medlemmer pr. 31.12.16
2. Svare på noen spørsmål fra idrettsforbundet og aktuelle særforbund
3. Registrere navn og fødselsnummer (11 siffer) på styremedlemmer som er valgt på årsmøtet i 2017
4. Se over/oppdatere idrettslagets kontaktopplysninger, inkludert organisasjonsnummer i Brønnøysundregistrene

Har du problemer med pålogging så kontakt NIFs supportavdeling på telefon 03615.
Du kan også kontakte oss på telefon 62 54 26 00 dersom du har spørsmål om rapporteringen.

Søknad om vare- og tjenestemomskompensasjon 2017

Nå kan alle idrettslag, idrettsråd særkretser/regioner og AS søke om vare- og tjenestemomskompensasjon 2017. Formålet med ordningen er å kompensere de kostnader som frivillige organisasjoner har til merverdiavgift ved kjøp av varer og tjenester.

Søknadsfrist er 15. august, men vi anbefaler idrettslaget å søke om kompensasjon samtidig med samordnet søknad og rapportering (se sak over).

Les mer om ordningen her:
Les mer

Nytt kurstilbud:

Intro-kurs for klubbens styre

Hedmark idrettskrets tilbyr nå et kort intro-kurs for klubbens styre.
Intro-kurset vil gi en grunnleggende forståelse for hva som forventes av et styre. Kursdeltakerne blir kjent med de viktigste lovene og reglene som en klubb må forholde seg til, samt får tips om nyttige verktøy for styrearbeidet. Kurset er gratis og av varighet på 1,5 time.

Se datoer for oppsatte kurs under "kommende kurs og aktivitetstilbud" (lenger ned i nyhetsbrevet), eller ta kontakt med oss for å avtale tidspunkt for kurs for ditt klubbstyre. Kontaktperson: Avle Christen Bjørn, telefon 419 00 220.

Inspirasjons- og motivasjonskveld i Rendalen

Torsdag 27. april kl 18.00-20.00 inviterer Rendalen IL i samarbeid med Hedmark idrettskrets til inspirasjons- og motivasjons-kveld på Åkrestua i Rendalen.

Foredragsholder for kvelden er Frode Kyvåg. Han er en motivator av de sjeldne, og kommer til å sette fokus på hva som er viktig for å engasjere ledere og tillitsvalgte til idrettslagets arbeid. Det vil også bli fokus på hvordan man kan motivere ungdommer til oppgaver i idrettslaget. Frode fremhever også betydningen av å drive variert og allsidig idrett.

Det er gratis inngang. Ingen påmelding.

Se invitasjonen i vår Aktivitetskalender

Kommende kurs- og aktivitetstilbud


INTRO-KURS FOR KLUBBENS STYRE
Kurset vil gi en grunnleggende forståelse for hva som forventes av et styre.
Kursdeltakerne blir kjent med de viktigste lovene og reglene som en klubb må forholde seg til, samt får tips om nyttige verktøy for styrearbeidet.

8. mai - Elverum
10. mai - Alvdal
15. mai - Ottestad
30. mai - Kongsvinger


KLUBBADMIN
Hedmark idrettskrets inviterer til kurs i idrettens program for medlemsadministrasjon - «KlubbAdmin» - som er utviklet for å ivareta forskriften om sentralt medlemsregister.

27. april - Flisa


TEMAKVELD
Hedmark idrettskrets og Rendalen IL inviterer til motivasjons- og inspirasjons-kveld med Frode Kyvåg på Åkrestua i Rendalen. Frode Kyvåg er en motivator av de sjeldne som kommer til å sette fokus på hva som er viktig for å engasjere ledere og tillitsvalgte til idrettslagets arbeid, i tillegg til å fremheve betydningen av å drive variert og allsidig idrett.

27. april - Rendalen


SPEAKERKURS
Hva vil det si å være speaker? Hovedspeaker eller intervjuer? Hvordan bruker jeg stemmen? Hvordan brukes lyd og musikk til å skape stemning? Hvordan kommunisere med publikum?
Kurset er for deg mellom 16 og 26 år, og som har lyst til å prøve seg som speaker.

8. juni - Idrettens Hus, Ottestad


For informasjon om kursinnhold og påmelding, vennligst klikk deg inn på vår hjemmeside og se vår kalender: Aktivitets-kalender

Kontaktinformasjon

Hedmark idrettskrets
Idrettens Hus,Løvstadvegen 7
2312 Ottestad

Tlf: 62 54 26 00

0 Kommentar

Barneidrettsbestemmelsene Se video som forklarer hva barneidrettsbestemmelsene innebærer!

Postet av Ringsaker IF den 25. Apr 2017


Barneidrettsbestemmelsene regulerer barnas konkurranseaktivitet for å bidra til at barn får en positiv opplevelse. Bestemmelsene med nåværende ordlyd ble vedtatt på Idrettstinget 2015.

I denne videoen beskrives barneidrettsbestemmelsene på en enkel og flott måte!

Barneidrettbestemmelsene

1. Med barneidrett menes idrettsaktiviteter for barn til og med det året de fyller 12 år.

2. For konkurranser i barneidretten gjelder følgende:

a) Barn kan delta i lokale konkurranser og idrettsarrangement fra det året de fyller 6 år og først og fremst i egen klubb.

b) Barn kan delta i regionale konkurranser og idrettsarrangementer fra det året de fyller 9 år.

c) Barn kan fra det året de fyller 11 år delta i åpne konkurranser og idrettsarrangement i Norge, Norden og Barentsregionen.

d) Barn fra nordiske land og Barentsregionen kan fra det året de fyller 11 år delta på konkurranser og i idrettsarrangementer i Norge.

e) Det kan benyttes resultatlister, tabeller og rangeringer i konkurranser for barn fra det året de fyller 11 år, dersom dette er formålstjenlig.

NFF har utvidet denne grensen med to år, som det fremgår av Breddereglementet § 6-5:
I gutt/jente 12-årsklasse og yngre kåres ikke turneringsvinner.

f) Barn til og med det året det fyller 12 år kan ikke delta i mesterskap som NM, EM, VM og tilsvarende.

g) Alle barn skal få premie i et idrettsarrangement dersom premiering skjer.

Utdypende forklaring av hver enkelt bestemmelse i punkt 2

3. Idrettslag som organiserer barneidrett skal oppnevne en person (tillitsvalgt eller ansatt) som er ansvarlig for barneidretten.

4. Et særforbund kan gi egne regler som utdyper bestemmelsen innenfor rammen av sin idretts egenart, herunder definere lokale og regionale konkurranser i 2 a) og b) og i særlige tilfeller gjøre unntak fra 2 c) og d). Reglene skal godkjennes av Idrettsstyret eller den Idrettsstyret gir fullmakt.

5. Særforbund plikter å innta sanksjonsbestemmelser for brudd på barneidrettsbestemmelsene i eget kamp- og konkurransereglement, herunder hjemmel til å ilegge bøter til idrettslag og til å frata utøvere retten til å delta i konkurranser. Sanksjonene skal være i samsvar med NIFs lov § 11-2. Ved gjentatte eller alvorlige brudd på bestemmelsene, skal saken anmeldes til NIFs domsutvalg.
Hvert enkelt særforbund har ansvar for at bestemmelsene og rettighetene blir gjort kjent, implementeres og etterleves i deres idrett og grener.

Les mer om idrettens barnerettigheter og bestemmelser


0 Kommentar

Barneidrettsbestemmelsene Se video som forklarer hva barneidrettsbestemmelsene innebærer!

Postet av Ringsaker IF den 25. Apr 2017

Barneidrettsbestemmelsene regulerer barnas konkurranseaktivitet for å bidra til at barn får en positiv opplevelse. Bestemmelsene med nåværende ordlyd ble vedtatt på Idrettstinget 2015.

I denne videoen beskrives barneidrettsbestemmelsene på en enkel og flott måte!

Barneidrettbestemmelsene

1. Med barneidrett menes idrettsaktiviteter for barn til og med det året de fyller 12 år.

2. For konkurranser i barneidretten gjelder følgende:

a) Barn kan delta i lokale konkurranser og idrettsarrangement fra det året de fyller 6 år og først og fremst i egen klubb.

b) Barn kan delta i regionale konkurranser og idrettsarrangementer fra det året de fyller 9 år.

c) Barn kan fra det året de fyller 11 år delta i åpne konkurranser og idrettsarrangement i Norge, Norden og Barentsregionen.

d) Barn fra nordiske land og Barentsregionen kan fra det året de fyller 11 år delta på konkurranser og i idrettsarrangementer i Norge.

e) Det kan benyttes resultatlister, tabeller og rangeringer i konkurranser for barn fra det året de fyller 11 år, dersom dette er formålstjenlig.

NFF har utvidet denne grensen med to år, som det fremgår av Breddereglementet § 6-5:
I gutt/jente 12-årsklasse og yngre kåres ikke turneringsvinner.

f) Barn til og med det året det fyller 12 år kan ikke delta i mesterskap som NM, EM, VM og tilsvarende.

g) Alle barn skal få premie i et idrettsarrangement dersom premiering skjer.

Utdypende forklaring av hver enkelt bestemmelse i punkt 2

3. Idrettslag som organiserer barneidrett skal oppnevne en person (tillitsvalgt eller ansatt) som er ansvarlig for barneidretten.

4. Et særforbund kan gi egne regler som utdyper bestemmelsen innenfor rammen av sin idretts egenart, herunder definere lokale og regionale konkurranser i 2 a) og b) og i særlige tilfeller gjøre unntak fra 2 c) og d). Reglene skal godkjennes av Idrettsstyret eller den Idrettsstyret gir fullmakt.

5. Særforbund plikter å innta sanksjonsbestemmelser for brudd på barneidrettsbestemmelsene i eget kamp- og konkurransereglement, herunder hjemmel til å ilegge bøter til idrettslag og til å frata utøvere retten til å delta i konkurranser. Sanksjonene skal være i samsvar med NIFs lov § 11-2. Ved gjentatte eller alvorlige brudd på bestemmelsene, skal saken anmeldes til NIFs domsutvalg.
Hvert enkelt særforbund har ansvar for at bestemmelsene og rettighetene blir gjort kjent, implementeres og etterleves i deres idrett og grener.

Les mer om idrettens barnerettigheter og bestemmelser


0 Kommentar

Trening i gymsalen for J7, G11, G12 og J13

Postet av Ringsaker IF den 24. Apr 2017

På grunn av at det snør og det snør blir det innetrening for følgende lag mandag:

kl 17.00 - kl 18.00 Jenter 7

kl 18.00 - kl 19.00 Gutter 11

kl 19.00 - kl 20.00 Gutter 12

kl 20.00 - kl 21.00 Jenter 13

Innetreningen er satt opp etter beste evne og vi ber om forståelse for at ikke alle har fått sine ønsker oppfylt.0 Kommentar

Treningskamp mot Moelven

Postet av Ringsaker IF den 17. Apr 2017

Generalprøve mot MIL!


RIF sitt comebæk på Gaupen Bernabeu endte med 5-2 tap mot de blå/hvite naboene fra nord. Vi var litt i det gavmilde hjørnet i dag dessverre.

Målscorere RIF: Jamie Sagstuen og Oskar Røhnebæk

Vi kommer sterkere tilbake!

Stor takk til Roy Tangen + flere som jobbet som noen helter etter gårdagens/nattens snøfall for å få Gaupen Bernabeu klar til dagens match. Imponerende innsats!

Og ikke minst Inger Amb som alltid leverer i kiosken.

Gult og blått, RIFGUTT HEI!


Bilder og tekst er hentet fra facebook siden til A-laget


0 Kommentar

Bilder fra Spania hvor onsdagens trening ledes av trenerne fra juniorlaget til Elche.

Postet av Ringsaker IF den 13. Apr 2017

Trening i spansk regi i dag. Meget i sløyd!

Spillere og trenere fra Elche akademiet!!

Bildene kommer fra Facebook.

0 Kommentar

Oppsummering av tirsdagens trening og kamp mot CF Sporting De SanFulgencio

Postet av Ringsaker IF den 12. Apr 2017


Dagen begynte med lett trening kl. 09.30 med fotballtennis og dødballer.

Tirsdag kveld kl. 19.30 var det kamp mot CF Sporting De SanFulgencio. Dette er et lag som antageligvis holder niva 4 – 5 i Norge. Vertene startet kampen med å trille ball innad i laget, etter hvert kom vi mer inn i kampen og tok over føringen. Mot spillets gang scoret vertene etter litt hjelp fra vår keeper. Vi utligner etter 39 minutter ved Erik Grønvold sin chip. Før dette har vi tre hundreprosentsjanser. Stillingen til pause var 1- 1.

I det 55. minutt river Tor Arne Krogsrud seg løs og setter inn vårt 2. mål for dagen, Det går ikke to minutter etter dette så setter Tor Arne sitt andre for dagen og vi leder 1-3. Vi holder jevnt med spanjolene utover andre omgangen. De får en redusering etter 64 minutter der de kommer lett igjennom vårt forsvar. Kampen ender 2-3 noe vi må være fornøyd med mot et bra spansk lag. Mange av våre spillere klager på tunge ben etter kampen, spanjolene hadde lurt smil om munnen når de hørte støynivået på våre gutters feiring av seieren.


Vi fikk to lettere skader i dag ved Kent Jørgen Johansen og Erik Grønvold. Erik ble båret av bana i armene til Vegar, kjenner vi disse to så er de på plass til morgendagens økt.

Onsdag morgen kl. 10.00 kommer to trenere fra juniorlaget til Elche som skal trene våre gutter. Ryktene skal ha det til at de har med seg juniorlaget til Elche. Elche sitt første lag spiller på nivå to i Spania, de var i La Liga nivå 1 for to år siden.

Ryktene skal ha det til at Elche har to av våre spillere i kikkerten, så vi vet sikkert mer i løpet av ett par dager

0 Kommentar

Terminliste 7 -12 år er klare

Postet av Ringsaker IF den 11. Apr 2017

Terminlistene for barnefotball er klare. Disse finner du på fotball.no:
https://www.fotball.no/turneringer/?d=5

Vi anbefaler den nye minfotball-app`n:
Les mer om denne her: http://www.minfotballapp.no/

Kontaktpersoner
Vi ber om at alle lag/klubber går inn i FIKS og kontrollerer at alle lag er oppført med riktig kontaktperson for laget og at telefon og e-post stemmer.

Når dere har funnet kampoppsettet finner dere kontaktperson ved å klikke der det står «KONTAKTPERSONER».
Dersom informasjon er feil retter klubben opp det. Skulle klubben ha vanskeligheter med å få dette til, så sendes det en epost til: larsj.sandvik@fotball.no med melding om hva som skal rettes opp.

Bane
Hjemmelaget gir beskjed til bortelaget om klokkeslett og bane for kampene, slik at lagene har vært kontakt med hverandre før kampen. Det er ønskelig at hjemmelaget gir beskjed om tidspunkt for kampene så tidlig som mulig.

Kampoppsett
Kampoppsettet er et stort puslespill med mange ønsker fra de ulike lagene om spilledatoer, antilag osv. Vi har etter beste evne forsøkt å innfri alle ønskene men dette er dessverre ikke mulig å få til fullt ut og vi håper på forståelse for dette.

Vårsesongen byr også på utfordringer med 17. mai – Kristi Himmelfartsdag (25. mai) og pinsehelgen.

Det er lagt kamper både Kristi Himmelfartsdag (25. mai) og 2. pinsedag men kan ikke lag spille på oppsatte datoer, må dere kontakte motstander for flytting av kamp.

Dommer/Kampleder
Hjemmelaget eller klubben til hjemmelaget skaffer dommer til kampene. Dommeren skal ha gått på klubbdommerkurs eller annet dommerkurs.

Spillereglene
Spilleregler finner dere her:
https://www.fotball.no/lov-og-reglement/spilleregler/spilleregler---barnefotball-612-ar/#Toppen

Vi ber om at lagets ledere og trenere setter seg godt inn i disse før sesongstart.
I spillereglene finner dere også oversikt over banestørrelse og målstørrelse. Det er viktig at banestørrelsen er korrekt og at det ikke benyttes verken for stor eller for liten banestørrelse.

Vi ønsker alle lagene lykke til med sesongen!


0 Kommentar

Bilder fra treningsleiren i Spania

Postet av Ringsaker IF den 10. Apr 2017


Dagen begynte med trening kl. 09.30. Noen måtte pleie kroppen på sidelinja. Bilde to viser inngangsparti hvor vi trener. Dagens siste økt ble avholdt med volleyballturnering på stranda. Noen prøvde også badevannet, muligheter for det på stranda som er 14 kilometer lang.


0 Kommentar

A-laget på treningsleir i Spania

Postet av Ringsaker IF den 9. Apr 2017

Bilder fra treningsøktene. Det første er fra gårdsdagens økt, og det andre er fra dagens økt som startet kl. 09.30. Alle friske og raske. Fint sted og bra fasiliteter. Stedet vi er på heter Guardamar Del Segura.0 Kommentar

A-laget inviterte på kaffe og kake.

Postet av Ringsaker IF den 9. Apr 2017

Hva er en klubb uten frivillighet, tilhørighet og engasjement? For å bli kjent med frivilligheten inviterte A-laget på kaffe og kake på klubbhuset torsdag kveld før påske. Her fikk vi høre status for A-laget som igjen spiller i gult og blått. A-stallen består av 23 spillere og 7 av disse har meldt overgang fra Nes. Laget har også fått flere overganger fra Brumunddal og noen av disse ble presentert og oppfordret til å fortelle oss hvorfor de ønsker å spille for Ringsaker. Gjengangeren var at de synes opplegget i klubben er spennede, et opplegg de har stor tro på. Dessuten trives de veldig godt i klubben.

Ambisjonene er på plass og likeså lagets ordensregler. Her kan det fort "koste skjorta" hvis en er litt distre eller er en rotekopp. Ingen bør i hvert fall møte opp i rødt og hvitt.

RIF gutta har i løpet av vinteren deltatt på forskjellig dugnader for å tjene nok til treningsleiroppholdet i Spania.

På lørdag reiste RIF gutta til varmere strøk for å gjøre siste finpuss før generalprøven mot MIL 2.påskedag.

Vi ønsker A-laget fine og velfortjente dager i Guardamar Del Segura.0 Kommentar

Bilde fra premieutdelingen

Postet av Ringsaker IF den 5. Apr 2017

60 fornøyde og glade skiløpere møtte på klubbhuset til premieutdeling i kveld. Kvelden ble avsluttet med dette flotte bildet av flotte unger i et flott vårvær. Riktig god påske til små og store.


0 Kommentar

Premieutdeling etter årets lysløyperenn

Postet av Ringsaker IF den 4. Apr 2017

Velkommen til premieutdeling onsdag klokken 18:00, klubbhuset.

Servering, sosialt og morro for små og store. Velkommen!


Lars Bjelvin sitt bilde.

Siste trening denne sesongen! Takk skal dere ha alle sammen som har trent og bidratt.


0 Kommentar

Medlemskontingent 2017.

Postet av Ringsaker IF den 2. Apr 2017

Årsmøtet i Ringsaker IF er vel overstått og det ble noen få endringer i styresammensetningen både i hovedlaget, skigruppa og fotballgruppa. De nye styrene ligger under fanen "Klubben" på de respektive hjemmesidene.

Årsmøtet bestemte at Medlemskontingenten for 2017 er kr 100,- for medlemmer som er 19 år og yngre, og kr 200,- for medlemmer som er 20 år og eldre.

Makspris for hele hele familien ble satt til kr 400,-.

Medlemskontingenten er obligatorisk for alle som er med på organisert aktivitet innen ski og fotball i klubben vår.

Fotballsesongen er i gang og det er viktig at spillerne har betalt medlemskontingenten (dvs er medlem i klubben) før seriestart!

Er du ikke aktiv, men er en RIF-venn som ønsker å støtte klubben, er du kjærkommen som støttemedlem.

Vi benytter Superinvite for registrering og betaling av kontingenten. Dette er et enkelt og sikkert system uten bruk av brukernavn og passord.

Under registreringen krysser du av hvilke(n) idrett(er) du er aktiv i, eller om du er støttemedlem.

NB! Medlemskontingenten er sendt til alle medlemmer som er registrert med epostadresse. Noen få kommer i retur med feilmelding. Har du ikke mottatt noen epost, kan du benytte linken under:

Klikk her for å registrere deg og betale medlemskontingenten 2017 i Ringsaker IF


Norges Idrettsforbunds beskrivelse på "aktiv medlem":

"Alle medlemmer som regelmessig deltar i organisert aktivitet i regi av idrettslaget, eller representerer idrettslaget i idrettskonkurranser eller lignende, skal regnes som «aktivt medlem» med tilhørighet i en konkret gruppe/gren. Med «deltagelse» menes både å selv utøve idretten gjennom trening eller konkurranser, og å tilrettelegge for at andre skal kunne drive aktivitet i idrettslaget. Dette omfatter blant annet trenere, lagledere og andre oppgaver som bidrar til gjennomføringen av trening, konkurranser og annen aktivitet i idrettslaget. Personer som bistår idrettslaget gjennom administrative oppgaver, drift og vedlikehold av anlegg mm. omfattes også.

Både de som trener, konkurrerer, eller på annen måte bidrar til aktivitet i idrettslaget, skal registreres som aktive innen den eller de idretter eller grener deres aktivitet er knyttet til. Medlemmer som på eget initiativ transporterer familiemedlemmer til og fra trening eller idrettsarrangementer anses ikke som aktivt medlem."


Medlemsansvarlig i Ringsaker IF

Eva Krogvig0 Kommentar

Årets første trening på egen bane

Postet av Ringsaker IF den 2. Apr 2017

Ingen ting er bedre enn å trene på egen bane. Etter en god dugnadsøkt i dag kunne bana åpnes for årets første trening.

Kaffe og kake etter "bli kvitt snø" dugnaden.

Bana før dugnaden.


0 Kommentar

Øyer/Tretten vs Ringsaker 1 -12

Postet av Ringsaker IF den 2. Apr 2017Treningskamp!


Øyer/Tretten vs RIF 1-12

Et skadeskutt Øyer/Tretten fikk det tøft mot RIF. Gutta fra Gaupen styrte showet fra start til slutt på Fåvang idrettsplass.

Det er ekstremt gledelig at "fokus" området våres den siste tiden på treningsfeltet gir oss gevinst i kamp. Vi ser bedre og bedre ut for hver kamp, spillet begynner å sitte. Men vi har fortsatt en jobb å gjøre til seriestart!

Om akkurat 1 uke så reiser vi til Spania for å gjøre siste finpuss før generalprøven mot MIL. Nå ser vi fram til noen solrike dager i Guardamar del Segura, sportslig og sosialt!

Målscorere-----------Assist:
Tor Arne 5 -----------Tor Arne 3
Amund 2 ---------- Oskar 2
Kent Jørgen 2 ----- Kent Jørgen 2
Christian 1----------- Amund 1
Oskar 1 ---------------Espen 2
Anders K 1---------- Jamie 1
--------------------------Øyer/Tretten spiller 1

Verdt å nevne Øyer/Tretten sin spillende trener, tidligere RIF spiller Håvard Hekneby som puttet for Gudbrandsdølene.0 Kommentar

Husker du at.....

Postet av Ringsaker IF den 31. Mar 2017


Husker du at....

 • startkontingenten i 1935 var 50 øre for skiløpere under 12 år?
 • Ringsaker IF i 1967 hadde bare 91 medlemmer?
 • en av Norges beste lengdehoppere i 20-årene, Wilhelm Gram, var medlem i RIF?
 • Leif Hvorups sterke innsats som mellomdistanseløper sørget for en kraftig oppsving i friidretten i Ringsaker?
 • Ringsaker IF opprettet sykkelgruppe 24.mai 1945 med Nils Rønning som første formann?
 • det i 50-årene var skøyteis på idrettsplassen i Gaupen? Vann ble kjørt med hest fra Gaupa.
 • Helma Syversen (Knutsen) har spilt på håndball-kretslag sammen med legendariske Jorunn Tvedt og Oddny Bekk?
 • skigruppa tok flere lagmesterskap i hopp i 50-årene?
 • Ringsaker IF ble fotballkretsmester i klasse C og rykket opp i klasse B i 1922?
 • Per Robert Larsen ble landslagsspiller i 1959 og debuterte med flagget på brystet mot Danmark?
 • grasbana i Gaupen ble tatt i bruk 8.juni 1963?
 • Svein Stubbom Harby leverte beste prestasjon av alle på 3000 meter i juniormesterskapet i 1951, og ble belønnet med Kongepokalen?
 • Ringsaker juniorlag i 1953 løp inn til andreplass i Holmenkoll-stafetten?
 • Ringsaker håndballdamer i 1958 ble kretsmestere i klasse A?
 • Skiprogrammene i 1935 ble solgt for 20 øre?
 • friidrettsgruppa ble nedlagt i 1966?
 • Ringsaker IL og Gaupen AIL ble slått sammen og fikk navnet Ringsaker Idrettsforening 18.mai 1945?
 • Helge Schjerpen ble valgt til foreningens første formann?
 • Ringsaker Idrettslag i 1919 tok inn hele 3000 kroner på en basar?
 • Reidar Berge har vært formann både i friidretts- og fotballgruppa?
 • Ringsaker IF har vært representert i flere alpinkonkurranser?
 • Helge Schjerpen var primus motor i håndballgruppa i glansperioden på 50-tallet?
 • Wilhelm Gramm 19.juni 1927 hoppet 7,285 i lengde og satte kretsrekord?
 • Ringsaker IFs kretsmestere er så mange at om alle skulle nevnes, ville vi fylle ei hel bok?

Dette er siste del av RIF-POSTEN 1986 og hjemmesideansvarlig håper leserne har satt pris på alle de gode historiene.


0 Kommentar

Petter ble RM-mester 2017

Postet av Ringsaker IF den 29. Mar 2017

Ringsakermesterskapet i ski ble avviklet på Veldre Sag i kveld. Ringsakermesterskapet er i år et samarbeid mellom MjøsSki og Ringsaker Blad, og de som kan kalle seg RM-mestere er de som vinner klassene fra 11 år og oppover. De som er yngre går vanlig renn uten rangering.

Emil og Petter Kolloen stilte i henholdsvis G9 og G12. Begge gikk et strålende løp. Vi gratulerer Petter som vant sin klasse og ble RM-mester 2017. Den offisielle resultatlista viser at også Emil hadde beste tid i sin klasse. Bravo!

Offisiell resultatliste:

Gutter 9 år

Magnus Benjaminsen MjøsSki 04:56 0 ()

Erling Bogsti Moelven IL 03:52 0 ()

Oscar Bergsodden Brandal MjøsSki 05:08 0 ()

Eirik Fevik Dahlen Moelven IL 04:13 0 ()

Oliver Holum-Jakobsen Næroset IL 04:08 0 ()

Henrik Sebastian Jensrud Furnes Skiløperforening 04:10 0 ()

Emil Kolloen Ringsaker IF 03:32 0 ()

Aksel Krogstie MjøsSki 05:02 0 ()

Simen Nystrand MjøsSki 04:35 0 ()

Brage Solheim MjøsSki 05:33 0 ()

Fredrik Aasen MjøsSki 05:47 0 ()

Gutter 12 år

1 Petter Kolloen Ringsaker IF 05:03 0 ()

2 Fredrik Nystrand MjøsSki 05:28 00:25 0 ()

3 Teodor Kaashagen Holmen MjøsSki 05:37 00:34 0 ()

4 Magnus Lier Hauge Brøttum IL 05:52 00:49 0 ()

5 Magne Brandbo Næroset IL 05:53 00:50 0 ()

6 Trym Sveadalen Åsmarka IL 05:59 00:56 0 ()

7 Eskil Andre Lierhagen MjøsSki 06:59 01:56


0 Kommentar

Skigruppas første NM

Postet av Ringsaker IF den 29. Mar 2017

Helt til venstre sitter veteranentusiast Clarin Gunnarson. Jon Bekkevold, Ola Bratberg, Irene Snuggerud, Jan Erik Dalseng, Odd Einar Kristiansen og Ola Moe Sylling utgør skistyret som står i spissen for veteranrennet.
0 Kommentar

Framgang for små og store

Postet av Ringsaker IF den 29. Mar 2017

Her har Erling Nyborg scoret et avgjørende mål på straffespark.


0 Kommentar

Ski og fotball i skjønn forening!

Postet av Ringsaker IF den 29. Mar 2017

I 1986 var Finn Røise formann i hovedlaget i Ringsaker IF. Her kan du lese hensikten med RIF-POSTEN og om aktiviteten i klubben på den tiden.


0 Kommentar

Husker du RIF-POSTEN?

Postet av Ringsaker IF den 28. Mar 2017

Denne er nr.1 av 1.årgang og kom ut i 1986. RIF-POSTEN inneholder mye historie som sikkert mange er interessert i å lese (og minnes).

Følg med på hjemmesiden og bli oppdatert. I dag er det klubbhus-bygging og damefotball som har fått spalteplass.

Noe klubbhus-bygging ble det nok ikke i 1987. Tegningene ble etter hvert endret en del og først i november 1999 kunne Ringsaker IF ønske velkommen til feiring i eget klubbhus.


0 Kommentar

Analyse og sunn kost

Postet av Ringsaker IF den 27. Mar 2017

Bildet viser analyse fra A-lagets siste treningskamp mot Reinsvoll. Alle kamper blir filmet og gjennomgått for å vise hva som er bra, og hva som er mindre bra. Til kveldens "happening" hadde Thomas laget pastasalat til stor glede for hele A-gjengen. Her ble det både proteiner og karbohydrater for å få full uttelling på treningen senere på kvelden.0 Kommentar

KM stafett fristil G 11-12

Postet av Ringsaker IF den 26. Mar 2017

Her er RIF gutta som stilte på stafett laget i G11-12 år på Natrudstilen i dag, i knall vår vær. Fra venstre ser vi Petter, Emil og Embret.

De gikk inn til en kjempeflott 5. plass av totalt 13 lag.
Gutta hadde det kjempegøy og var superfornøyde med resultatet 😀

Etter gårsdagens finale i Sjusjøcupen la vi ut resultatlista fra alle finalene. I Gutter 9 år finner vi Emil som troner øverst på pallen i sin klasse. Gratulere Emil!0 Kommentar

Sjusjøcup - finale 2017

Postet av Ringsaker IF den 25. Mar 2017

Vi gjør som Heidi Weng, "Bøyer oss i hatten" og sier gratulerer med sølv i dagens finale i Sjusjøcupen 2017.

Petter sier at dette var et av hans beste løp i sesongen.

Her kan du lese resultatlistene fra alle dagens finaler i fristil fellesstart


0 Kommentar

Et sikkert vårtegn!

Postet av Ringsaker IF den 25. Mar 2017

Når det begynner å krible i fotballfoten og unggutta i Rif fyller bøttene med gummigranulat for å spre utover kunstgressbanen, da er våren kommet. Varme i lufta og god dugnadsånd gir snart grønn og fin bane. Godt jobba!


0 Kommentar

Resultater fra GP-sprinten 2017

Postet av Ringsaker IF den 24. Mar 2017

Tross frafall av de store skistjernene ble det stor deltagelse og mye skiglede under årets GP-sprint i Nybygda. Ringsaker IFs egen Petter gikk en solid prolog og gikk videre til finalerunden. Under kan du lese hvordan det gikk med Petter. Vi gratulerer og gleder oss til å følge deg under lørdagens finale i Sjusjøcupen hvor det er Fristil Fellesstart.

På søndag stiller Ringsaker IF eget stafettlag i KM i klasse G 11/12 år. Stafettlaget består av Petter, Emil og Embret. Heia Ringsaker!!!!


Resultater fra GP sprinten G 12 år:

1 Mathias Hoelsveen Raufoss IL Langrenn

2 Jonathan Hemb Fjeldstad Hamar SK

3 Petter Kolloen Ringsaker IF

4 Fredrik Nystrand MjøsSki

5 Magnus Lier Hauge Brøttum IL

6 Andreas Hermansen Vang Skiløperforening

7 Vetle Thorvaldsen Ottestad IL

8 Magne Brandbo Næroset IL

9 Sivert Haugen Finstad Vang Skiløperforening

10 Audun Seim Hamar SK

11 Teodor Kaashagen Holmen MjøsSki

12 Theodor Rustadbakken Kjendlie Hamar SK

13 Torjus Flagstad Vang Skiløperforening

14 Storm Fosserud Vang Skiløperforening

15 Jørgen Baardseth MjøsSki

16 Vegard Sletvold Hamar SK

17 Eyvind Hasle Haslestad Nes Sp.Kl.

18 Gabriel Nomerstad Nybygda IL


0 Kommentar

Ringsaker /Nes J7

Postet av Ringsaker IF den 23. Mar 2017

J7 koste seg med vafler etter dagens trening på Gaupen skole. Det er en gjeng energiske jenter, og de gleder seg til fotballsesongen starter for fullt. Til nå har de hatt to treninger, og i slutten av april blir det cup i Moelv. Vi ønsker dem lykke til.


0 Kommentar

Nyhetsbrev fra Hedmark Idrettskrets

Postet av Ringsaker IF den 23. Mar 2017

Samordnet søknad og rapportering fra idrettslagene i 2017 (Idrettsregistreringen)

Alle idrettslag skal rapportere sine medlemstall pr. 31.12.16 til NIF innen 30. april 2017. Samordnet søknad og rapportering i KlubbAdmin er åpen fra 1. april - 30. april 2017.

Idrettslagene skal rapportere en del nøkkelopplysninger som medlemstall, aktive medlemmer, styreverv, laste opp signert årsrapport fra siste årsmøte mv. Det blir også mulighet i 2017 å legge inn medlemstall og aktive medlemmer manuelt, men for de idrettslag som har tatt i bruk medlemsadministrasjon i KlubbAdmin.no eller annet godkjent medlemsregister, vil en kunne få disse tallene automatisk utfylt.

Idrettslagene vil samtidig ha mulighet til å søke om vare- og tjenestemomskompensasjon gjennom løsningen.

Alle idrettslag vil få en egen e-post fra NIF straks ordningen er åpen for rapportering.

NIFs flyktningfond

Norges idrettsforbund har gleden av å informere alle idrettslag i Norge om at NIFs flyktningfond er gjenåpnet. Denne gangen skal hele fire millioner kroner ut til gode integreringstiltak for flyktninger. Norges idrettsforbund gir pengestøtte fra 5000 - 25.000 kroner til idrettslag som har integreringstiltak knyttet til barn, unge og voksne flyktninger – eller aktivitetstiltak rettet direkte mot hele flyktningfamilier. Alle idrettslag som har et flyktningmottak i sitt nærområde oppfordres til å gjøre en ekstra innsats for flyktninger i lokalsamfunnet.

Søknadsfrist er onsdag 5. april 2017. Merk: Det blir kun én søknadsrunde i 2017.

PS: Norges Fotballforbund vil snart utlyse nye midler for 2017 og ber fotballklubber søke direkte til NFF.
Les mer

Utdanning for Yngre ledere mellom 19 og 29 år

Utdanningen er et samarbeid mellom Norges idrettsforbund og Norges idrettshøgskole og gir 20 studiepoeng. Dette er en god lederutdanning for unge voksne ledere i idretten, som kan gi nyttig kunnskap inn i verv og arbeid for norsk idrett.
Gjennom studiet vil deltagerne få økt kompetanse i:
• å utøve praktisk ledelse, politisk og/eller administrativt, i norsk idrett
• verdibasert lederskap og forståelse for egen rolle i norsk idrett
• å fremme utvikling og læring på alle nivåer i norsk idrett, med coaching som strategi

Les brosjyren "Utdanning for yngre ledere"

Søknadsfrist er 20. april 2017
Les mer

«STYREARBEID I PRAKSIS»

Ønsker ditt idrettslag en innføring i "styrearbeid i praksis"?
På kurset får du en grunnleggende forståelse for hva som er styrets ansvar og arbeidsområder, samt hva det vil si å være tillitsvalgt i en klubb. Du blir kjent med de viktigste lovene og reglene som klubben må forholde seg til, og du får tips om gode verktøy for styrearbeidet.
Målgruppa er først og fremst styret i klubben. I fleridrettslag er det viktig at både hovedstyret og gruppestyrene deltar.
Kontakt Avle Christen Bjørn for informasjon.

FORDI BARNA

FORTJENER DET

I norsk idrett har vi som mål at alle barn skal møtes av en kvalifisert trener fordi det første møtet med idretten også legger grunnlaget for livslang aktivitetsglede.
I barneidretten er det viktigere å vite hvordan man trener barn, enn å ha ekspertkunnskap innenfor én idrett. Derfor tilbyr vi opplegg/ kurs for trenere, aktivitetsledere og foreldre til barn under 12 år. Her handler det om hvordan man kan skape gode opplevelser for barn, i tillegg til at det deles mange praktiske tips for artige aktiviteter.
Kontakt Avle Christen Bjørn for informasjon.

Paraidrett - idrett for mennesker med funksjonsnedsettelser

Fagkonsulent Ingunn Fossmellem er i gang med kurstilbud og klubbesøk.
Ønsker din klubb informasjon, besøk eller å delta på kurs, kontakt Ingunn på mail her.

Dette er kursene som tilbys på fagfeltet idrett for funksjonsnedsettelser:
* Tilrettelegging paraidrett (4 t)
* Tilrettelegging og ledsaging idrett for synshemmede (4 t)
* Døveidrett (4 t)
* Tilrettelegging idrett for utviklingshemmede (4 t)
* Aktivitetslederkurs idrett for utviklingshemmede (12 t)

----------------------
Det er også et ønske om å få flere kurslærere til å gjennomføre kursene.
Ønsker du, eller kjenner du noen som kunne tenke seg å ta et kurslærerkurs?

Kurslærersamlingen er:
Dato: Fredag 5.mai og lørdag 6.mai 2017
Tid: Oppstart 18.00 fredag (registrering fra 17.00) til lørdag klokken 16.00
Sted: Hurdal syn- og mestringssenter, Østsidevegen 101, 2090 Hurdal

Målgruppe: Eksisterende kurslærere samt nye som kan være aktuelle som kurslærere i fremtiden. Kontakt: Ingunn Fossmellem.

Kommende kurs- og aktivitetstilbud

KLUBBADMIN
Hedmark idrettskrets inviterer til kurs i idrettens program for medlemsadministrasjon - «KlubbAdmin» - som er utviklet for å ivareta forskriften om sentralt medlemsregister.
31. mars - Ottestad
5. april - Elverum
18. april - Tolga
27. april - Flisa

For informasjon om kursinnhold og påmelding, vennligst klikk deg inn på vår hjemmeside og se vår kalender: Aktivitets-kalender

Kontaktinformasjon

Hedmark idrettskrets
Idrettens Hus,Løvstadvegen 7
2312 Ottestad

Tlf: 62 54 26 000 Kommentar

Petter ble beste lokale løper i G12 under søndagens Ungdomsbirk

Postet av Ringsaker IF den 14. Mar 2017

Nesten 2500 ungdommer var med på årets ungdomsbirk som ble arrangert for 16.gang. Petter gjorde en kjempeinnsats, ble nr 34 og beste lokale løper i sin klasse.

Resultater UngdomsBirken - 15 km, klassisk
Sjusjøen til Lillehammer, Hedmark/Oppland - 12. mars 2017


Klasse Gutter 12 år - Uoffisiell liste

PlassStartnrNavnKlubbTid
138053Mons MelbyeÅrvoll IL44:06,3
238024Simen Gløgård StensrudNittedal IL45:50,5
338044Jens Kristoffer DyrdahlBerger Il45:58,2
438006Eskil RødOppegård IL46:01,8
538019Sivert EkrollBerger Il46:15,1
638043Birk Elias Moeng JensenKjelsås IL46:17,6
738033Martin Christoffer BorgIL Koll46:18,0
838036Martin SpigsethNes Ski46:18,4
938039Birk HaugnesOppegård IL46:19,7
1038013Eskil HerheimGeilo IL46:22,9
1138022Lucas Broby HeimdalGulset IF46:24,6
1238030Martin Jørstad RingliØystre Slidre il46:27,2
1338007Mathias HoelsveenRaufoss Il langrenn46:27,3
1438032Elling BrobergJevnaker Idrettsforening Ski46:36,2
1538020Storm Haugenes PedersenHovden sportsklubb47:51,9
1638023Oliver AlmØstre Toten Skilag47:53,4
1738016Erik EspeliGeilo IL47:54,5
1838002Jørgen NordhagenLier IL48:01,4
1938055Egil MæhlumsveenByåsen IL48:03,6
2038021Sander Ekeland BjurstrømKoll IL48:07,5
2138015Oliver Finstad NytrøenUllensaker skiklubb48:17,9
2238010Håkon EggumLier IL48:45,7
2338009Jonathan Hemb FjeldstadHamar Skiklubb48:45,9
2438232Kristoffer StenslandFet skiklubb48:52,2
2538276elias Østvold AlmsbakkenØstre Toten Skilag48:52,9
2638217Amund SchjetneLommedalen48:54,4
2738005Christian Alexander KlundFredrikstad SK49:02,7
2838003Eivind MelaaenIL ROS49:05,9
2938111Lars FahreKoll IL49:09,5
3038025Andreas HermansenVang Skiløperforening49:23,8
3138027Helmer BrekkeHeming49:27,8
3238048Jørgen Landmark JohansenRoterud IL49:28,1
3338038Kristoffer Welhaven ThorstadSøre Ål IL49:28,2
3438012Petter KolloenRingsaker IF49:30,2
3538100Wilhelm Hjelpdahl DeinbollBækkelaget SK49:31,2
3638045Fredrik Flo ØfstaasNIL Ski49:32,4
3738153Vebjørn HornIL Ivrig49:55,9
3838037Lars Heggen 49:56,2
3938049Eirik Skotte-HaugerudRustad IL50:05,8
4038047Jens Kristian AasHEMING IL50:07,6
4138054Mads KoritovSkedsmo Skiklubb50:17,6
4238050Kristian Dæhli RyenTolga IL50:18,7
4338115Odin Fjøsne-Hexeberg 50:20,1
4438018Henrik OmlandNittedal50:20,2
4538118Marcus FossumFossumif50:22,1
4638035Edvard HaugenSkjåk IL50:35,2
4738029Per Morten FinstadTfl Tistedal50:35,6
4838235Pelle SundeGjelleråsen50:36,7
4938034Nikolai Wik HålandKoll IL50:47,3
5038014Sondre NorheimEidsvold Værk Skiklub50:49,8
5138004Lars Horten JordetTolga IL50:51,1
5238163William KamsvågBækkelagets SK51:05,3
5338026Erik Salater KjensjordLyn Ski51:06,6
5438126Nilas Goa DiabNjård51:07,5
5538340Torstein Opheim Auning 51:21,8
5638289Simen Vestmo AlmåsbakGrue IL51:23,7
5738310Petter Hammerdal OwrenLillehammer Skiklub51:26,0
5838017Anders Nordbø 51:28,5
5938081Fredrik BalmforthHeming51:34,1
6038194William Osnes-RingenLyn Ski51:36,1
6138121Mikkel GalåenKjelsås51:37,8
6238222Eilif Skaset-HaarrHolmen IF51:43,6
6338176Jørgen LøkenFeiring IL51:44,6
6438188Emil Eide NordlienHolmen IF51:47,1
6538338Aksel Glomnes RudiNjård51:53,0
6638042Nils Grimsmo 51:53,2
6738046Torje Seljeset 51:54,4
6838119Andreas Olafsen FoynOseberg Skilag51:58,3
6938244Mathias Thomsen NesvågFossum52:00,8
7038202Markus RindliSkimt52:05,3
7138154Magnus Hægh 52:08,6
7238008Vegard Salater KjensjordLyn Ski52:11,3
7338256Sondre Johan VeisethLommedalens IL52:13,1
7438093Kim Ulrik Bockmann GravsethHoleværingen IL52:13,2
7538098Erik BrunEidsvold verks skiklub52:13,8
7638128Eirik Berling GrandeRøa IL52:14,0
7738274Henrik ØklandHolmen IL52:15,4
7838155Peder Høines Larsen 52:19,7
7938324Stephan IrgensFossum IF52:20,4
8038216Michael Sandeman KisteØHIL52:27,0
8138290Kristoffer AmundsenLørenskog if52:28,1
8238211Jørgen RøkkeLommedalens IL52:28,5
8338180Even Molstadkrokenkolbu kam52:29,9
8438200Per Ravlo-CaspersenRøa IL52:31,0
8538028Mats Lund SjøenSpydeberg IL Langrenn52:33,0
8638322Truls HortenSøre Ål IL52:34,2
8738040Eivind SølvikLarvik ski52:40,1
8838277Elias ÅnestadUllensaker skiklubb52:42,8
8938280Elias Aashaug StangvikGjelleråsen52:46,4
9038052Herman V. LangedragIvrig Il53:04,9
9138149Petter HokstadÅsen IL53:05,2
9238243Christopher TarangerHolmen IF53:06,9
9338164Felix KildahlAsker Skiklubb53:07,4
9438249Andreas Tjeldflåt KvalbeinSandnes IL53:10,9
9538125Lars Grønlien GjedremRøa IL53:16,8
9638264August WikborgRøa IL53:16,8
9738320Estin Holen 53:18,1
9838295Kjell-Kristian JacobsenGjelleråsen IF53:21,4
9938151Philip HolmeKjelsås53:21,5
10038135Henrik GaaserudLynSki53:29,8
10138147Ludvik HertzenbergLommedalens IL53:34,0
10238001Jakob Kjølle SletteHamar Skiklubb53:35,8
10338152Syver Udnæseth HolsveRælingen skiklubb53:36,1
10438084Markus Smistad BelstadHaslum IL53:39,7
10538344Andreas Heggheim BergeKolbukameratene53:46,9
10638226Sondre SlettedalAsker Skiklubb53:48,0
10738265fredrik camillo willeOseberg Skilag53:54,9
10838257Mathias VoldAsker Skiklubb53:58,7
10938236Andreas Hermansen SveenÅsen IL54:00,1
11038255Torjus Valla 54:01,2
11138321Oliver HortenSøre Ål IL54:02,3
11238031Andreas Olsen Tomtatrøsken il54:06,5
11338077Torjus ArnegardFjellet IL54:15,5
11438303Edvin D SøndmørEngerdal Spk54:15,5
11538248Oscar Vincent ThueØHIL54:15,5
11638228Jens Sogstad-TønnessenLommedalen IL54:20,7
11738246Vetle ThorvaldsenOttestad Ski54:24,4
11838041Bjørn Berven AgardBerger Idrettslag - SKI54:24,6
11938271Magnus Bjerketveit ØdegaardKjelsås54:29,1
12038214Filip RøttingenRøa IL54:30,6
12138212Erik RømoÅrvoll IL54:31,8
12238127Aleksander Ellingsen Gotaas 54:34,6
12338227Alexander SmestadUllensaker skiklubb54:42,0
12438201Oskar Bratland RennemoFossum IF54:43,1
12538219Max Ratus SembOseberg Skilag54:48,2
12638198Aksel Prydz-HoftvedtØvrevoll Hosle IL54:49,1
12738270Oscar Cronblad WollanNittedal IL54:50,8
12838237Jørgen Olav SveinallSkedsmo Skiklubb54:51,6
12938263Max Petersen WiggenFossum54:52,6
13038292Markus Bryan GrøtheTormod Skilag54:55,7
13138335Kasper Heier-ArnesenRøa IL55:05,9
13238275Einar ØstvoldHeming55:15,6
13338300Mikkel Timm SundinRøa55:18,4
13438079Marius AuneLØRENSKOG SKIKLUBB55:25,8
13538192Sander Eidseter OlsenFossum55:27,6
13638110Emil EriksenSkedsmo Skiklubb55:29,6
13738182Nikolai Burkow MyhreLyn Ski55:33,6
13838293August Marendor HaugerÅsen IL55:34,2
13938146Jonathan Hertwig-ØdegaardHaslum IL55:35,0
14038206Edvard RollDfi ski55:35,8
14138258Ola VoleLom il55:37,7
14238286Petter SlåttoHoleværingen55:37,8
14338345Mats RuiÅrvoll55:40,0
14438102Jonas Härm EckhardtHaslum IL55:42,5
14538220Christian SjøthunUllensaker skiklubb55:43,7
14638170Endre Kvalheim OtterdalNes Ski55:46,3
14738304Peter Dalholt IvanRustad55:49,3
14838145Alexander hernesFossum IF55:55,2
14938315Fredrik Beliene-MolanderÅsen56:01,5
15038230Sigurd Kjetilstad StandalHøybråten og Stovner IL56:02,1
15138323Marius Indergård 56:02,7
15238225Mads SkotteFossum IF56:02,9
15338148Henrik HjelkremØvrevoll Hosle56:04,0
15438113Sivert Haugen FinstadVang Skiløperforening56:05,1
15538082Jacob J BarthTRY, Idrettslaget56:06,1
15638083Audun Behrns RappMagnor UL56:06,2
15738301Kristian TysselandKoll56:07,4
15838203Oskar RipelLyn Ski56:07,6
15938120Andreas FürstHeming56:08,5
16038114Thomas FinstadHeming56:16,7
16138129Stian Ustvedt GravdalSkimt56:16,7
16238105Daniel EgediusVind IL56:28,8
16338101Eirik DørstadKjelsås56:33,6
16438204Kristoffer Garden Rogstad 56:36,1
16538140Fredrik HanserudMoen Sportsklubb56:36,4
16638306Tobias LemyreIl Heming56:37,3
16738272Henrik Madtsen ØhreFossum56:40,7
16838208Sigurd RøbergTrysilgutten56:42,1
16938207Even RondeelDrøbak-Frogn IL ski56:48,8
17038282Sander Rønningen GrotliFet skiklubb56:49,1
17138085Aleksander Vallestrand BergLyn Ski56:49,5
17238186Storm Noraker 57:00,4
17338294Marius HolmenØyer-Tretten IF57:03,8
17438138Thomas J HankenLommedalens IL57:04,1
17538159Peder JensenIl Holeværingen57:04,8
17638311Mats Rein-HeggebakkenNittedal IL57:06,9
17738305Philip Holmberg LarsenNittedal IL57:07,6
17838051Oskar ØienØyer Tretten Ski57:12,8
17938190Tore Oksefjell OnsøienLarvik ski57:13,8
18038184Ole Møgedal SkjellestadHeggedal IL57:15,9
18138177Sjur LåhneLommedalen Langrenn57:16,8
18238269Marius WoldengenMoen57:38,7
18338136Andreas Wiesener HagaKoll57:40,5
18438139Markus Aspevik HannestadSkedsmo Skiklubb57:40,8
18538158Mathias JacobsenLommedalens IL57:50,5
18638218Audun SeimHamar Skiklubb57:54,6
18738112Mads FalkensteinØvrevoll Hosle57:55,3
18838288Nicolai August Aars-RynningLyn57:57,4
18938239Sindre Andreas SøbyIL Ivrig57:58,4
19038308Tobias MandtGjelleråsen Ski58:00,5
19138260Robert Ursin-Holm WalleIvrig Il58:02,0
19238134Aksel Andersen GärtnerØvrevoll Hosle IL58:06,0
19338172Bastian Lindgren GrovHolmen IL58:13,6
19438195Lukas OterholtGjerdrum58:17,4
19538166Vilhelm H. KleiviHolmen IF Langrenn58:27,5
19638179Syver MelheimFet skiklubb58:35,4
19738185Jeger NorakerKjelsås IL58:40,1
19838109Solan Engebråten 58:41,7
19938094Jonas BorsNjård58:45,0
20038339Fabian AndbergLillehammer fotballklubb58:47,3
20138131Jacob GulbrandsenMoen skiklubb58:48,2
20238130Aksel Halvorsen GrimstadBækkelagets Sportsklub58:49,7
20338117Storm FosserudVang Skiløperforening58:50,7
20438281Simen Borgli 58:59,3
20538312Håvard Rudi 59:03,1
20638123Espen GiæverBærums Verk & Hauger IF59:04,2
20738141Fredrik HarlemHEMING IL59:06,3
20838328Heine Steinar SandvoldØyer-Tretten IF59:10,8
20938165Emil KjøbliBækkelagets SK59:16,9
21038278Alexander AasenØvrevollHosle59:18,8
21138106Frederik EiklidSørkedalens IF59:20,0
21238242Oskar Sørensen 59:23,9
21338317Sander Bredesen HellumMoen Spk59:24,0
21438174Jakob Linner TronsrudNord-Odal IL59:25,6
21538092Nikolai Larssen BockmannHoleværingen Langrenn59:25,7
21638343Alexander Hall Westby 59:26,2
21738233Markus Grøtte StorvikLyn Ski59:33,3
21838078Severin AschehougNjård59:37,7
21938296Fredrik NystrandMjøsSki59:38,9
22038132Jonas GulbrandsenMoen Sportsklubb59:40,7
22138160William JohannessenVolkswagen59:53,6
22238245Lukas Pedersen ThorsrudHeming59:57,2
22338302Simen Monsrud WienHarestua IL59:57,2
22438181Sander Harvei MortensenDrøbak-Frogn IL - Ski1:00:06,8
22538073Kasper Reme AbrahamsenÅrvoll IL1:00:14,3
22638253VIET TranSkedsmo Skiklubb1:00:18,3
22738313Emil Silseth RoenSvea skilag1:00:20,5
22838238Iver SyrristKjelsås1:00:22,5
22938116Torjus Flagstad 1:00:25,2
23038259Christoffer CH WaldumKjelsås ski1:00:25,6
23138283Sjur Raastad KjørvenSvea skilag1:00:26,4
23238091Nicolai BlumeØHIL1:00:26,7
23338089Eirik Bjørge UnderlidØHIL1:00:29,7
23438223erik skindloRoa1:00:30,7
23538298Vetle RustenHernes IL Ski1:00:49,0
23638291William EngebretsenTrøsken IL1:00:55,4
23738133Mathias GustafsonLyn Ski1:01:12,4
23838327Birk Strand RønnestadLillehammer Skiklub1:01:16,1
23938224Morten Skorve JohansenHeggedal IL1:01:19,9
24038099Marcus Hedenstad ChristiansenFet skiklubb1:01:24,2
24138229Henrik Haug SolbrekkeHolmen IF1:01:24,3
24238108Elias Gjørtz EllingsenFossum1:01:29,4
24338210Henrik Nummedal RøiseRøa IL1:01:29,8
24438169Isak Stormo KristiansenOppegård1:01:36,4
24538187Philip Alexander NordbækDfi ski1:01:47,2
24638156Caspar Barman HågåLyn Ski1:02:00,0
24738254Henrik UndsetJardar IL1:02:04,7
24838197Iver Udnæseth PildalRælingen skiklubb1:02:14,9
24938175Sondre Lund-RolandLommedalen IL1:02:15,3
25038267Tinius Wingar-ElnesJevnaker IF - Ski1:02:25,0
25138090Brage BjørtuftKjelsås IL1:02:32,4
25238193Tarald Flage OlsenIL Jardar1:02:34,4
25338104Mons EdvardsenVikersund Ski1:02:35,8
25438162Sander JørnsenIL IVRIG SKI1:02:45,0
25538250Sven August TjernshaugenBækkelaget1:02:59,8
25638178Isak MangsethÅrvoll IL1:03:16,3
25738103Joachim EckhoffBækkelaget SK1:03:16,9
25838075Even Fischer AnderssonBSK1:03:17,5
25938107Daniel Elgåen HolmenØvrevoll Hosle IL1:03:18,0
26038213Elias Rustand Rørhuus-ØieMjøndalen IF Ski1:03:26,7
26138285Aleksander Gulseth Moe 1:03:33,8
26238337Iver Hovstein ThorsbergLillehammer skiklubb1:03:41,2
26338086Kristoffer Bjørnstøl BergBjørndal Idrettslag1:03:44,3
26438266Jonas WilsbergKjelsås IL1:03:45,2
26538347William BostadløkkenÅrvoll1:03:55,4
26638124Johan GiæverBærums Verk & Hauger IF1:04:00,9
26738299Trym Sveadalen 1:04:10,6
26838307Håkon LøvsethÅsmarka IL1:04:12,6
26938333Håvard RønningenRælingen skiklubb1:04:25,9
27038326Henrik Opheim OlsenVESTRINGEN IL1:04:31,4
27138097Storm Høisæter BrattlienNittedal1:04:41,4
27238074Mads Andenæs JaastadLyn Ski1:04:45,1
27338334Håkon KongsvoldIL TRY1:04:45,3
27438088Thomas BjørgeRingebu Fåvang Skiklubb1:05:02,4
27538191Eilert OlsenLommedalens IL1:05:15,4
27638329Elliot Bjerknes Sjølie 1:05:19,7
27738332Sigurd Riste KristiansenRingebu-Fåvang skiklubb1:05:39,2
27838336Gaute FredriksenRælingen1:06:02,9
27938087Johan BjørgeRingebu Fåvang Skiklubb1:06:03,9
28038150Kristian Leonard Holm 1:06:04,8
28138205Adrian Rogstad DørumVang skiløperforening1:06:13,3
28238096Sigurd Høisæter BrattlienNittedal1:06:22,4
28338144Noah Stjern HauanSkedsmo Skiklubb1:07:06,1
28438137Marcus HalvorsenLyn1:07:54,9
28538215Aksel S. SaghaugLyn Ski1:09:01,9
28638234Sindre Elias StyrvoldFossum IF1:09:04,8
28738330Torjus StenbroNes Ski1:09:12,2
28838199Alexander RandklevFossum IF1:09:24,0
28938173Marius LingnerHøybråten og Stovner Idrett lag (HSIL)1:10:08,6
29038318Even EnghNordre Eidsvoll IL1:10:11,2
29138342Lars Muriteigen 1:10:47,1
29238284Thomas Myhre LindvikBækkelagets Sportsklub1:11:19,4
29338076Vegard AndresenBækkelagets Sportsklubb1:11:23,5
29438143Eyvind Hasle HaslestadNes sportsklubb ski1:12:08,9
29538231Nicklas StenderTry1:12:09,6
29638080Magnus Frankmoen AustdalNes sportsklubb ski1:12:16,4
29738314Tobias Tronbøl Lium 1:16:34,5
29838316Joachim Aastebøl Berntsenikke medlem i skiklubb1:17:29,3

0 Kommentar

Lysløyperenn 13.mars

Postet av Ringsaker IF den 13. Mar 2017

50 deltakere. Flott innsats av både små og store.

Resultatliste fra lysløyperennet0 Kommentar

Damefotballen går lyse tider i møte

Postet av Ringsaker IF den 13. Mar 2017

Brumunddal Fotball har lenge vært dyktige på jentefotball. Nå er det imidlertid flere klubber i nærmiljøet som hatt positiv utvikling.

Under helgas dameturnering i Limtrehallen var det flere av de lokale klubbene som stilte sterkt. På lørdag hadde blant annet arrangørklubben Moelven IL med to lag i J13 og ett lag i J15, mens de på søndag stilte med ett lag i dameklassen.

Ringsaker/ Nes J13 viste også god form, og spilte seg til semifinale.

Semifinalespill

Ringsaker/ Nes er også en klubb som har hatt god utvikling på jentesiden. På lørdag kjempet J13-laget seg til en imponerende semifinale, etter to uavgjort og en seier i de innledende rundene. I semifinalen møtte de overmakten Gjøvik Lyn, og det ble 0–6 i sistnevntes favør. Laget var likevel godt fornøyd med turneringen.

– Det var veldig morsomt at vi kom til semifinale. Vi spilte bra i de innledende rundene. Det raknet litt for oss i semifinalen, forteller spillerne Siri Tørud og Mari Sol Søgaard. Det ble dermed en delt tredjeplass sammen med Storhamar for laget fra Ringsaker.

Lagleder Kristin Byberg Tørud synes det gror godt.

– Vi har et bra lag i J13 nå, og er en tropp på 16 spillere, noe som er lovende, sier Tørud. De skal spille 9-er fotball denne sesongen, og er forventningsfulle. I tillegg planlegges det deltakelse i Norway Cup. – Målet er å vinne flest mulig kamper, avslutter laglederen.


0 Kommentar

Hurra! Det blir lysløyperenn mandag 13.mars

Postet av Ringsaker IF den 12. Mar 2017

Velkommen til lysløyperenn MANDAG!

Yr melder kuldegrader i natt og i morgen formiddag.

Påmelding fra 17:30. Renn starter 18:00. Husk kontanter.

Kaffe, vafler og saft på klubbhuset etter målgang.

Del gjerne denne beskjeden med flege.

0 Kommentar

J13 har vært i Moelv på cup.

Postet av Ringsaker IF den 11. Mar 2017

Vi kom til semifinale etter 1-1, 2-0 og 1-1. Vi var godt fornøyd med innsatsen og resultatet. Gjøvik-Lyn slo oss ut, men vi tar med oss 4. plassen blant 16 lag som en fin oppladning til sesongen.


0 Kommentar

Påmelding gjennomført i barnefotballen

Postet av Ringsaker IF den 5. Mar 2017

Oversikt over påmeldte lag i følgende klasser er sendt til klubbene:

 • G12 (Lillegutter – 2005) 7er
 • J12 (Lillejenter – 2005) 7er
 • G11 (Lillegutter – 2006) 7er
 • J11 (Lillejenter – 2006) 7er
 • G10 (Minigutter – 2007) 5er
 • J10 (Minijenter – 2007) 5er
 • G09 (Minigutter – 2008) 5er
 • J09 (Minijenter – 2008) 5er
 • G08 (Minigutter – 2009) 5er
 • J08 (Minijenter – 2009) 5er
 • G07 (Minigutter – 2010) 5er
 • J07 (Minijenter – 20109 5er

Disse klassene hadde påmeldingsfrist onsdag 1. mars 2017. PS: Påmelding til seksårssering foregår senere - etter påske.

Serieansvarlig ber om å få tilbakemelding:

 1. Dersom det er lag som mangler og som skal være med i serien i 2017.
 2. Dersom det er lag som ikke skal være med i serien 2017.
 3. Dersom det er navn på lag som er feil.
 4. Dersom det er viktige forhold som ikke tidligere er formidlet til serieansvarlig.

Frist for å gi tilbakemelding
Fristen er satt til Torsdag 9. Mars 2017
Tilbakemeldingen sendes på e-post til: larsj.sandvik@fotball.no


0 Kommentar

Lysløyperenn 1.mars

Postet av Ringsaker IF den 1. Mar 2017

Endelig lysløyperenn i Gaupen!! 43 forventningsfulle og glade skiløpere stod på start denne første dagen i mars. Hurra for topp innsats av løypekjørere og alle andre frivillige slik at lysløyperenn ble mulig.

Resultatliste fra kveldens lysløyperenn0 Kommentar

Ringnesløpet 4.mars er avlyst

Postet av Ringsaker IF den 26. Feb 2017

Vi har rett og slett for tynn såle i deler av renntraseen. Selv med et solid snøfall i neste uke vil vi ikke kunne sikre akseptable spor for turrennet og sonerennet. Takk til alle som har bidratt i planlegging, og alle dem som har meldt seg som frivillige før og under rennet.


0 Kommentar

Gode gamle Møller´s Tran

Postet av Ringsaker IF den 19. Feb 2017

Tran er det eneste kosttilskuddet som er godkjent av Antidoping Norge. Grunnen til det er at kontrollen av alt annet kosttilskudd som selges i Norge er for dårlig.

Idrettslagene i Ringsaker fikk seg litt av en aha-opplevelse under foredraget "Doping - angår det oss?"

I forkant av årsmøtet i Ringsaker Idrettsråd, fortalte tidligere ski-orienterer Hans Jørgen Kvåle i Antidoping Norge, at effektive kosttilskudd gjerne inneholder dopingstoffer. Han hevdet at én tredjedel av alle kosttilskudd inneholder mer enn det som står på innholdsfortegnelsen og at det nettopp er derfor de har effekt.

Kvåle mente at det gode og tradisjonelle norske kostholdet gir nok av både vitaminer og proteiner, og at det er helt unødvendig med ekstra kosttilskudd.

Videre fortalte han at tidligere var doping mer vanlig i styrkemiljøene enn i andre miljøer. I dag er bruken langt jevnere fordelt. Studenter bruker stimulerende midler både før og under eksamen for å kunne prestere bedre, noen doper seg for å få finere kropp, mens andre bruker dop for å bli sprekere.

Kvåle fortalte at Antidoping Norge tilbyr grunnleggende antidopingsopplæring gjennom e-læringsprogrammet RENUTOVER.NO. Gjennom sju korte moduler på 3-4 minutter hver, får vi en god og nytting innføring i antidoping. Programmet er oppdatert i henhold til regelverket som trådte i kraft 1.januar 2015, og er laget til bruk på alle typer enheter.

Til slutt kan Ringsaker IFs representanter til årsmøtet i Ringsaker Idrettsråd informere om at det ble ingen endringer i styret i idrettsrådet. Arnfinn Nes fortsetter som styreleder og Inger Mette Fredheim fortsetter som nestleder med ansvar for kommunale midler.0 Kommentar

Fra Kretstinget på Elverum 10. og 11.februar

Postet av Ringsaker IF den 15. Feb 2017

29 klubber var representert under Tingforhandlingene på Scandic Elgstua fredag 10. og lørdag 11. februar 2017. Åse Mørch-Reiersen og Joar Høgset var Ringsaker IFs delegater. Totalt deltok 80 gjester under årets to tingdager.
Kretstinget 2017 forløp uten kontroversielle saker på agendaen. Indre Østland Fotballkrets har nå formelt endret organisasjonsnavnet i offentlige registre, til NFF Indre Østland. Regnskapet ble godkjent av Tinget, samt at budsjett og øvrige forslag ble vedtatt som fremlagt. Protokollen vil bli lagt ut på nettsidene, så fort denne er formelt godkjent.

Kretstinget hadde i tillegg til delegater og æresmedlemmer, besøk av flere gjester. Blant gjestene var Mette Christiansen (NFFs Forbundsstyre og Valdres FK), som hilste Tinget på vegne av Forbundsstyret og orienterte også om forslagene til det forestående Forbundstinget.
Inger Lilleby Fløgum (representant fra Oppland Idrettskrets) og Dag André Nilsen (representant fra Hedmark Idrettskrets) hilste Kretstinget og kom med sine betraktninger fra talerstolen.

Utnevnelser og priser
Under Tingmiddagen ble det tradisjonen tro utdelt heder og ære. Kretsmesterdiplomer ble delt ut, samt at både klubber og enkeltpersoner ble hedret. Se oversikt over utnevnelser og priser i egen artikkel.

Faglig del
Tinget var heldige og fikk innspill fra henholdsvis Stian Aasen (Elverum Fotball) og Ketil Gjerde (Vind IL), under fagdelen på lørdag formiddag. Aasen holdt en presentasjon om hva han fokuserer på som trenerutvikler i Elverum Fotball. Gjerde fortalte om hvordan Vind IL tenker- og organiserer kompetanseutvikling i Vind IL. Begge representerer NFF Kvalitetsklubber og det er givende å se hvordan klubbene har systematisert og strukturert arbeidet sitt.
0 Kommentar

Ringnesløpet 2017

Postet av Ringsaker IF den 15. Feb 2017

Lørdag 4. mars arrangeres det tradisjonsrike Ringnesløpet med start og mål i Gaupen. Turrennet er på 20 km klassisk, mens langrennet har øvelsene 1 km, 2 km, 3 km og 5 km og går i fristil.

Klikk her for å melde deg på langrennet

Klikk her for å melde deg på det 20 km lange Ringnesløpet0 Kommentar

Samarbeid mellom Ringsaker og Nes i 2017

Postet av Ringsaker IF den 10. Feb 2017

Klubbene har den siste tiden jobbet med samarbeidsformen kommende sesong og har kommet til enighet om følgende:

Senior herrer

Det blir ikke samarbeidslag på seniornivå. Ringsaker fortsetter som før i det som har vært samarbeidslaget i 5. div, med dets trenerteam og støtteapparat (Anders Hansen, Vegar Berge, Joar Høgset og Odd Morten Ludvigsen). Antall spillere i stallen er i overkant av 20 stk. Laget er nå midt i sesongoppkjøringen med mange og gode treninger, og godt oppmøte. På Nes er det meldt på et lag i 6. div med ca. 30 stk. som starter opp forsiktig i vinter. Trener og støtteapparat rundt dette laget er Ståle Bakke, Peder Kise Halvorsen og Lars Erik Snuggerud.

Lagene vil spille hjemmekamper på sine respektive hjemmebaner.

Damer

Damelaget vil være et samarbeidslag og støtteapparatet rundt laget er Gunnar Martinsen, Markus Martinsen, Elin Bråthen og Elin Thorshaug.

Yngres

I yngres fortsetter vi samarbeidet på alle lag som fjorårets sesong. Alle lag er eller blir påmeldt som Rif/Nes – Nes/Rif. Fotballskolen går som planlagt i Gaupen.

Samtidig er det enighet mellom klubbene at de kan gjøre egne aktiviteter etter ønsker, som rekrutteringskampanjer og positive happenings for fotballen!

Lykke til med årets sesong og mye positivt engasjement!

Styret


0 Kommentar

Ringsaker IFs nettbutikk hos Ullmax

Postet av Ringsaker IF den 7. Feb 2017

I nettbutikken kan kundene selv legge inn bestillinger, få varene levert direkte hjem til seg og betale direkte til Ullmax.

Forskjellen med det vanlige salget er at Ullmax håndterer alle momentene i ordrene som legges inn i nettbutikken. Ullmax tar hånd om ordreregistreringen, betaling og levering direkte til kunden. Fotballgruppas provisjon vil i dette tilfellet være 15 % på alt som selges.

Det er fri frakt ved å handle i nettbutikken.

Trykk her for å komme til nettbutikken

Link til nettbutikken vil også finnes i "widget" til høyre på hjemmesiden.


0 Kommentar

Litt "småsnacks" fra Juniorene

Postet av Ringsaker IF den 5. Feb 2017

Ja, da har de fleste av gutta løpt Rosenborg testen idag. Veldig fornøyd med innsatsen til gutta 👍
Testen er slik at de skal løpe en løype som de har 40 sek fra en runde starter til den neste runden starter igjen. Det vil si at hvis du løper ferdig løypen på 30 sekunder så får du 10 sekunder hvile til neste runde starter. Poenget er og få best mulig gjennomsnittstid. Gutta løp 15 runder.
Meningen med denne testen er og se hvor mye bedre form gutta skal bli til seriestart. Derfor skal vi ha denne testen litt før seriestart igjen 😀
Her er resultatet:

1-Kevin Berget 24,47 sek
2-Martin Sørli 24,92 sek
3-Markus Petrud 25,31 sek
4-Mikkel Amb 25,61 sek
5-Anders Berg 25,93 sek
6-Hans Andreas Hulleberg26,89 sek
7-Tom Harald Sjøli 27,55 sek
8-Simen Viken Solberg 27,83 sek
9-Edvin Lepiochin 28,40 sek
10-Mikal Kobierski 28,62 sek

0 Kommentar

Innkalling til årsmøte i Ringsaker Idrettsforening 9.mars 2017 kl19.00.

Postet av Ringsaker IF den 3. Feb 2017

Forslag på saker som ønskes behandlet på årsmøtet må være styret i hende innen 20.februar 2017.

Saksliste med saksdokumenter gjøres tilgjengelig for medlemmene en uke før årsmøtet under fanen " For medlemmer"

Årsmøtet gjelder Ringsaker Idrettsforening inklusiv ski- og fotballgruppa.


Vel møtt! Hovedstyret


0 Kommentar

Drift- og vedlikeholdsseminar for kunstgressbaner

Postet av Ringsaker IF den 1. Feb 2017

NFF Indre Østland inviterer til seminar om drift og vedlikehold av kunstgressbaner onsdag 29. mars i Kåja, Vinstra.

Tidspunkt?
Kl 18.30 – 21.00. Seminaret er gratis. Det blir enkel servering.

For hvem?
Seminaret er for alle som holder på med kunstgressbaner eller har planer om å bygge. Enten fra klubb eller kommune. Her vil det bli tatt opp aktuelle temaer som drift- og vedlikehold, rehabilitering og info vedr granulat i kunstgressbaner.

Agenda

 1. Anleggssituasjonen i Indre Østland og landet for øvrig. NFF v/Ove Halvorsen
 2. Drift og vedlikehold av kunstgressbaner. NFF v/Ove Halvorsen.
 3. Granulat i kunstgressbaner. NFF v/Ove Halvorsen.

Det vil hele tiden bli mulighet for spørsmål og erfaringsutveksling.

Hvis det er klubber eller kommuner som går med planer om nytt anlegg – bane eller bygg, rehabilitering av allerede eksisterende anlegg eller andre spørsmål vedr anlegg så er NFF v/anleggskonsulent Ove Halvorsen tilgjengelig for spørsmål/samtale.

Påmelding sendes pr. e-post til bjorn.nybu@fotball.no innen mandag 27. mars.

Tekst: Pål Erik Heimstad
Publisert: 01.02.2017
Endret: 01.02.2017

Indre Østland Fotballkrets sin logo

0 Kommentar

Petter vant sølv i KM sprint fristil

Postet av Ringsaker IF den 29. Jan 2017

I helgens Sjusjøcup 4 og 5 - KM Hedmark gjorde Petter Kolloen stor ære på Ringsaker IF og vant sølv på dagens sprintdistanse. Lørdagens KM fellesstart klassisk ble Petter nummer 4, snaue 2 sekunder bak bronseplassen. Gratulerer Petter. Vi er stolte av deg!

Bildet er fra A-finalen


0 Kommentar

Skisamling

Postet av Ringsaker IF den 26. Jan 2017

Lørdag fjerde februar fra kl 10.30-15.30 inviterer vi til skisamling for RIF og Nes spkl.

Alle aldre er velkomne. For de minste må foreldre være med hele dagen.

Det blir to skiøkter og matservering for alle mellom øktene.

Oppmøte på Persbu (Bjønnåsen i Furnes allmenning).

Deltageravgift 50,- pr person (matinnkjøp og husleie).

Påmelding til Kristin på 95742781 innen torsdag 02.02.

Skihilsen fra Kristin, Jørn, Knut-Erling og Lars.


0 Kommentar

Trenerteamet presenterer kapteinsteamet 2017

Postet av Ringsaker IF den 24. Jan 2017

Kapteinsteamet for sesongen 2017 er klart!

Torbjørn Falch Rustand er kaptein for laget kommende sesong, med seg som visekaptein får han Amund Skaug Grasbakken.

Torbjørn og Amund er to treningsvillige og talentfulle gutter/menn som hater å tape! Dette kombinert med at de også har opparbeidet seg litt rutine, gjør at de var tydelige kandidater når kapteinsvalget skulle tas. Vi håper de sammen med resten av spillerne og støtteapparatet klarer å styre Ringsaker/Nes-skuta til ønsket destinasjon!

0 Kommentar

Grillkos på kveldens skitrening i Røhrsmarka

Postet av Ringsaker IF den 16. Jan 2017

Endelig skitrening i egne skispor. Med hodelykter og medbrakte pølser ble kvelden en fest og hyllest til snøscooteren og dens tapre piloter som gir små og store skientusiaster muligheter i tider der løypemaskina må gi tapt pga lite snø.


0 Kommentar

Petter vant G12 i Moelvenrennet på Sjusjøen. Gratulerer!!

Postet av Ringsaker IF den 15. Jan 2017

Nesten 350 store og små skiløpere stilte til start i Moelvenrennet på Sjusjøen søndag. Fristil sto på programmet. Ringsaker-klubbene fikk med seg tre klasseseire: Petter Kolloen (Ringsaker IF) vant G12, Karoline Wardberg Høiby (Åsmarka) vant K17 og Morten Hulleberg (MjøsSki) vant FH Menn senior.


0 Kommentar

Hva heter divisjonene?

Postet av Ringsaker IF den 12. Jan 2017

Vi har tidligere benevnt divisjonene henholdsvis som Kretsligaen (nivå 5) og 4. divisjon (nivå 6) som arbeidstittel ved informasjon og påmelding til klubbene. Vi minner nå om de nye benevnelsene. For klubbene som skal delta i ny 6. divisjon er det snakk om å utvide sesonglengden - se nedenfor.

For å få en enhetlig benevnelse på de samme nivåene i alle fotballkretsene i Norge vil det for 2017 være slik:
- Nivå 5 (tidligere kalt Kretsligaen) blir 4. divisjon
- Nivå 6 (tidligere kalt 4. divisjon) blir 5. divisjon
- Nivå 7 (tidligere kalt 5. divisjon) blir 6. divisjon. Dette er laveste divisjon i kretsen i 2017.

6. divisjon - spørsmål angående sesonglengden
NFF Indre Østland har mottatt henvendelser fra klubber og lag som synes at 6. div. menn (tidl. 5. div.) har vært avsluttet for tidlig de siste sesongene. Det er derfor initiert til en undersøkelse for å få vite hvor lang klubbene/lagene som spiller i 6. div., synes at sesongen skal være. Denne undersøkelsen er sendt til de påmeldte klubbene i 6. divisjon.
Det er høstferie i Oppland fylke i uke 40 (fra lørdag 30. september til søndag 8. oktober), og i Hedmark i uke 41 (fra lørdag 7. oktober til søndag 15. oktober). Spørsmålet som stilles er om sesongen skal avsluttes medio september (som tidligere), i månedsskiftet sept/okt eller om vi kan forlenge sesongen helt til medio oktober.
Svarfrist for undersøkelsen er satt til onsdag 11. januar. Svarene i undersøkelsen vil ha betydning for hvor mange lag vi kan ha i hver avdeling og derfor betydning for avdelingsoppsettet. Det gjør at avdelingsoppsettet for 6. div. menn kommer når vi har fått gjennomført undersøkelsen.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline