Damefotballen går lyse tider i møte

Postet av Ringsaker IF den 13. Mar 2017

Brumunddal Fotball har lenge vært dyktige på jentefotball. Nå er det imidlertid flere klubber i nærmiljøet som hatt positiv utvikling.

Under helgas dameturnering i Limtrehallen var det flere av de lokale klubbene som stilte sterkt. På lørdag hadde blant annet arrangørklubben Moelven IL med to lag i J13 og ett lag i J15, mens de på søndag stilte med ett lag i dameklassen.

Ringsaker/ Nes J13 viste også god form, og spilte seg til semifinale.

Semifinalespill

Ringsaker/ Nes er også en klubb som har hatt god utvikling på jentesiden. På lørdag kjempet J13-laget seg til en imponerende semifinale, etter to uavgjort og en seier i de innledende rundene. I semifinalen møtte de overmakten Gjøvik Lyn, og det ble 0–6 i sistnevntes favør. Laget var likevel godt fornøyd med turneringen.

– Det var veldig morsomt at vi kom til semifinale. Vi spilte bra i de innledende rundene. Det raknet litt for oss i semifinalen, forteller spillerne Siri Tørud og Mari Sol Søgaard. Det ble dermed en delt tredjeplass sammen med Storhamar for laget fra Ringsaker.

Lagleder Kristin Byberg Tørud synes det gror godt.

– Vi har et bra lag i J13 nå, og er en tropp på 16 spillere, noe som er lovende, sier Tørud. De skal spille 9-er fotball denne sesongen, og er forventningsfulle. I tillegg planlegges det deltakelse i Norway Cup. – Målet er å vinne flest mulig kamper, avslutter laglederen.


0 Kommentar

Ringsaker/Nes - Stange 7 - 0

Postet av Ringsaker IF den 9. Okt 2016

Ringsaker/Nes bød opp til fest i Gaupen da de valset over Stange i årets siste seriekamp. (Foto og tekst: Haakon Skarpnord)

Det ble fort avgjort hvem som kom til å vinne i Gaupen søndag ettermiddag. Allerede etter åtte minutter ledet hjemmelaget 2-0. Lars Christoffersen doblet ledelsen med en herlig chip etter at Ståle Bakke hadde sendt vertene i ledelsen fem minutter ut i omgangen.

Resten av de første 45 bestod av et Stange-lag som desperat prøvde å finne veien til nettmaskene, og et Ringsaker/Nes-lag som fikk en røys med overgangsmuligheter. Det manglet dog en del på presisjonen, og folk satt nok inne med en følelse av at hjemmelaget burde kjørt kampen i mye større grad enn de gjorde.

Noe av det siste som skjedde i omgangen var at Torbjørn Falch Rustand gikk i bakken inne i 16. Stian Larsen satte straffen sikkert i mål.

Lagoppstilling avgjort ved trekning

En interessant detalj under dagens kamp var at hjemmelaget stilte med en 11'er avgjort på trekning, med blant annet Torbjørn Rustand som midtstopper, Axel Doblaug som keeper og Lars Christoffersen som ving.

Etter hvilen skrudde hjemmelaget opp tempoet og kjørte regelrett over Stange. Målene kom som perler på ei snor, og Stian Larsen fikk fullført hattricket sitt etter 62 minutter. Torbjørn Falch Rustand brente en haug med sjanser, men med to nettkjenninger på overtid kunne også Ringsaker/Nes sin toppscorer i 2016 gå lykkelig av banen.

Lars Christoffersen var en av Ringsaker/Nes sine beste og han syntes det var godt å avslutte sesongen med en seier:

- Det er jo veldig deilig å vinne. Nå skulle det bare mangle mot tabelljumboen, men å avslutte på denne måten kjennes veldig godt, forteller 2-0 scoreren.

Han mener det er på sin plass at klubben rykker ned, og tror det kan være bra på lang sikt:

- Vi har ikke vært gode nok og fortjener å rykke ned. I fjor var en god sesong, men året før var det bare såvidt vi greide oss, så dette har ligget i kortene en stund.

Lars Chrisoffersen var toneangivende på kanten for hjemmelaget. Han mener det er fullt fortjent at klubben rykker ned etter årets sesong.

Lars Christoffersen var toneangivende på kanten for hjemmelaget. Han mener det er fullt fortjent at klubben rykker ned etter årets sesong. (Foto: Haakon Skarpnord)

Stian Larsen ble kåret til Ringsaker/Nes beste spiller.

KAMPFAKTA

Gaupen søndag

Seriekamp 4 divisjon

Ringsaker/Nes 7-0 Stange (3-0)

Mål: 1-0 Ståle Bakke (5 min), 2-0 Lars Christoffersen (8 min), 3-0 Stian Larsen (41 min), 4-0 Larsen (47 min), 5-0 Larsen (62 min), 6-0 Torbjørn Falch Rustand (90 min), 7-0 Rustand (90 min)

Ringsaker/Nes: Axel Doblaug-Amund Grasbakken, Torbjørn Falch Rustand, Christian Høgset, Peder Kise Halvorsen-Johannes Røhnebæk, Tor Arne Krogsrud, Ståle Bakke-Lars Christoffersen, Vegard Hjemli Nyvoll, Pioter Kobierski


0 Kommentar

Fra ti til null baklengs

Postet av Ringsaker IF den 31. Aug 2016

Ringsaker/Nes reiste seg på en bemerkelsesverdig måte etter ydmykelsen mot Fart.

I en sjansefattig førsteomgang var det spesielt to ting publikum la merke til i Gaupen.

Stor rutine

Den ene var måten Peder Kise Halvorsen ristet med skuddlabben på, og vakkert hamret hjemmelaget i ledelsen.

Den andre var måten spillende trener Tom Evensen ledet de bakre rekker på.

Evensen sørget for at de ti medspillerne til enhver tid visste hva de skulle gjør og når. Han sørget for at alle fikk se betydningen av rutine og lederegenskaper.

Hans makker i forsvaret, Ståle Bakke, var også fornøyd med å ha sjefen ved sin side.

– Det er klart det er betryggende å en rutinert spiller som Evensen som makker. Den største utfordringen i år er at det har vært to-tre nye spillere i forsvaret til hver kamp.

Tok mer over

Etter hvilen dominerte hjemmelaget enda mer, og det kulminerte da en spiller hos gjestene korrekt ble sendt på tribunen sammen med sin trener etter 52 minutter.

Gjestene skapte fint lite i Gaupen, og vertene var nærmere både fire og fem enn redusering for Lillehammer.

Dagens store prestasjon var uten tvil da Torbjørn Falch Rustand parkerte backen til gjestene, og vakkert slo inn til Oskar Røhnebæk som hamret lærkula inn til 3–0.

Sjefen på og utenfor banen var svært fornøyd etter kampen.

– Jeg måtte jo erstatte Larsen (Stian), og jeg hadde valget mellom å være stille og å dø bak der eller å styre gutta på bana.

– Var dere enige før kampen om å revansjere Fart, Evensen?

– Nei, vi var enige om at slik som der kunne vi ikke holde på. Fortsatt er vi lite folk, og det er juniorkamp i morra. Juniora legger ned en utrolig innsats, og det er inspirerende for oss. Selv om jeg kunne vært både far og bestefar til de gutta.

Neste oppgjør for de svartkledde er mot Faaberg på mandag.

– Vi har fortsatt mulighet til 24–26 poeng. Så får vi se hvor langt det rekker, men da kan vi ikke ha flere kamper som mot Fart.

Kampfakta

Ringsaker/Nes – Lillehammer2 3–0 (1–0)

Mål_ 1–0 Peder K. Halvorsen (27. min) 2–0 Emil Nystuen (57. min) 3–0 Oskar Røhnebæk (90+3 min)

Ringsaker/Nes: Andreas T. Røang – Torbjørn F. Rustand, Peder K. Halvorsen, Emil Nystuen, Øyvind Haugli, Lars E. Snuggerud, Oskar Røhnebæk, Sondre Bjørke, Pioter Kobierski, Tom Evensen, Amund S. Grasbakken, Tor A. Krogsrud, Stian Tangen, Ståle


0 Kommentar

Fart - Ringsaker/Nes 10 - 3

Postet av Ringsaker IF den 20. Aug 2016


Ringsaker/Nes-trener Tom Evensen var både oppgitt og forbannet etter ydmykelsen.

– Om toget for å overleve har gått spør du. Vi ser ikke perrongen en gang.

Positiv start

Det snodige er at gjestene åpnet oppgjøret positivt, og allerede i det åttende minuttet utlignet Torbjørn F. Rustand vertenes ledelse.

Kort tid etter skrudde Stian Tangen et hjørnespark rett i nettmaskene. Ringsaker/Nes holdt følge helt til Fart tok ledelsen etter 28 minutter, men derfra og inn gikk rullegardina fullstendig ned for gjestene.

I tillegg til 10 godkjente mål fikk vertene fire mål annullert for offside.

– Vi kommer seriøst til å bli tiltalt for kampfiksing etter det her. Hadde noen observert dette ville vi blitt saksøkt, tordnet Evensen.

Assistent Yngve Skolmli var på bølgelengde med Evensen hva humør angår.

–Dette er det svakeste jeg har opplevd i seniorfotball i hvert fall.

– Blir for dumt

Begge trenerne var oppgitt over mangelen på seniorspillere i klubben.

– For å si det på en annen måte: I dag har dattera mi spilt turnering på Jorekstad, og jeg sa jeg måtte reise hit på kamp. Dette skal jeg forsvare, og si til min datter at jeg måtte reise for å tape 10-3! Det er bare tull at vi skal få betalt for å reise hit å bli pissa på, Folk prioriterer andre ting, og i høst har vi maks vært fem- seks seniorspillere. Så hva skal vi trenere gjøre, sier en svært frustrert Evensen.

Kampfakta

Fart – Ringsaker/Nes 10–3 (5–2)

Seriekamp 4. divisjon

Mål: 1–0 (7. min) 1–1 Torbjørn Falch Rustand (8. min) 1–2 Stian Tangen (11. min) 2–2 (15. min) 3–2 (28. min) 4–2 (36. min) 5–2 (45. min) 6–2 (46. min) 7–2 (49. min) 7–3 Torbjørn F. Rustand – straffe (56. min) 8–3 (67. min) 9–3 (84. min) 10–3 (87. min)

Dommer: Einar Gjerde


0 Kommentar

Ringsaker/Nes - Storhamar 1 - 4

Postet av Ringsaker IF den 6. Aug 2016

Kontroversielt tap på Stavsjø

Svært kontroversielle avgjørelser fratok Ringsaker-Nes muligheten til poeng på Stavsjø.

Et svært ungt Ringsaker-Nes var klart best, og ledet fortjent 1–0 til pause.

I tillegg til Amund Grasbakken sin straffescoring, styrte han et frispark i stolperoten, mens de tabelledende gjestene skapte fint lite foran hjemmelagets keeper.

– Skriv hva du så

Etter pause kom hendelsene på løpende bånd, og enkelte av dem var rett og slett utslagsgivende på resultatet.

– Jeg kan ikke si det jeg tenker, men du kan jo skrive hva som skjer. Det er noen absurde hendelser, sier en svært irritert Tom Evensen.

Den første situasjonen han siktet til var gjestenes utligning.

En ball blir slått inn i bakrommet, og linjemann vinker offside. I samme situasjon blir en fra gjestenes lag hindret, mens en annen setter ballen i mål. Etter å ha snakket med sin linjedommer, velger dommer Anders Edvardsen å blåse straffe til gjestene.

Omdiskutert situasjon nummer to kommer da Storhamar får tildelt noe som ser ut som et svært billig frispark. Frisparket blir slått rett inn til 2–1.

At hjemmelaget slipper inn to mål på slutten, er en følge av at trener Evensen kaster alt av mannskap fram for å utligne.

Evensen føler også at resultatet lyver.

– Det som er litt synd, er at de som bare leser resultatet, men ikke ser kampen. De tenker helt sikkert at ja ja, nok et blekt Ringsaker-Nes resultat, men faktum er at vi med halve stallen borte gjør en av vår beste kamper for sesongen. Det sier det meste når jeg må ringe tre foreldre for å spørre om sønnene får være lenge opp. Gutta spiller i dag med stort hjerte, og får dessverre ikke som fortjent.

Neste oppgjør er neste helg mot Fron borte.

Kampfakta

Ringsaker/Nes–Storhamar 1–4 (1–0)

4. divisjon

Stavsjø stadion

Mål: 1–0 Amund Grasbakken–straffe (31 min), 1–1 (53 min) 1–2 (62 min) 1–3 (88 min) 1–4 (90 min)

Ringsaker-Nes: Markus M. Skaug–Knut E. Helland, Anders Kjelsrud, Christian Høgset, Morten A.S. Larsen, Oskar Røhnebæk, Sondre Bjørke, Pioter Kobierski, Vegard H. Nyvoll, Ole E. Hansen, Amund S. Grasbakken, Tor A. Krogsrud, Stian Tangen, Øyvind Haugli, Martin Sørli, Ståle Bakke


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline