Opprykksdrama: ELVERUM LOVER FULL INNSATS.

Postet av Ringsaker IF den 19. Okt 2018

Av Frank Morgan Bakken, Ringsaker Blad

FOTBALL: Status før siste runde er at Grue topper tabellen med to poeng og elleve plussmål mer enn Ringsaker. Onsdag ble Stange, som stilte med ti mann i oppgjøret, slått 16–0 og dermed skaffet de grønnkledde fra sørfylket seg et godt forsprang i kolonnen for målforskjell også. Spiller Grue og Elverum 2 uavgjort vil det si at Ringsaker må slå Braskereidfoss med minst 11 mål. Skulle derimot Elverum 2 vinne vil Ringsaker rykke opp om de også går seirende ut av siste kamp.

Ubeseiret mot topp tre

Grue står uten hjemmetap i år og Elverum 2 har ikke noe å spille for, men kommer på ingen umotiverte til Solør.

– Ringsaker trenger absolutt ikke å frykte at vi skal være umotiverte mot Grue. Motivasjonen vår er som den har vært mot alle andre lag vi har møtt, hvor vi skal forsøke å vinne kampene vi spiller. Vi stiller like sterkt nå på lørdag som når vi spilte 0–0 mot Grue hjemme. Vi har tatt fire poeng både mot Hernes og Ringsaker, og vi vil ikke være noe dårligere mot Grue, forteller lagleder for Elverum 2, Ole Håkon Lien, til Ringsaker Blad.

Liten tro på at det går

Da Ringsaker slo Stange 11–2 nylig var Erik Sigtbakken involvert i åtte av målene. Han mener at et lite under må til for at Ringsaker skal rykke opp nå.

– Sannsynligheten for opprykk nå er dessverre ganske liten. 80 – 20 i favør Grue, og da er jeg raus på vår vegne. Vi får håpe på et mirakel, vi har fått servert et i år så kan jo alltids håpe på et til. Men det har skjedd større undrer i fotball opp igjennom åra enn at Elverum 2 skal klare å holde nullen mot Grue og attpåtil klare å sleive inn en goal. Grue er et mye bedre lag.

Men vi må tenke på oss selv og gjøre jobben mot Braskereidfoss i Gaupen. Vi kan bare slippe ned skuldrene. Vi hadde en gyllen mulighet til å avgjøre dette, men den rotet vi bort, så vi har oss selv å takke.

Vi håper uansett på mye folk i Gaupen, som kan feire med oss hvis ikke miraklenes tid er forbi, sier Sigtbakken.

Hvor vidt laget får info om utviklingen i Grue undervegs aner han ikke, men som han sier:

– Vi må uansett vinne for å ha en mulighet, så vi bør konsentrere om det. At Elverum melder at de er toppmotiverte er jo veldig bra for oss. Det er jo selvfølgelig en mulighet for Elverum 2 å spille en enda større rolle i opprykksdramaet da. De har snart hovedrollen i det dramaet, avslutter Sigtbakken.

Bilde og tekst fra Ringsaker Blad


0 Kommentar

Feiret bursdagen med champagnefotball og tre poeng.

Postet av Ringsaker IF den 2. Jun 2018


Som RIF- og RB-patriot unner jeg alle RIFere å lese RB og Petter Sands dekning av lørdagens kamp mot Stange(abonnent eller ei):

(Ringsaker–Stange 5-1) I solsteiken på Gaupen Bernabeu serverte hjemmelaget og bursdagsbarnet, Stian Larsen champagnefotball etter pause.

Første omgangen var vel mer som Seidel øl, men andre omgangen er uten tvil champagnefotball, sier Larsen med et smil

Vertene trillet rundt med gjestene også i førsteomgang, men uten å omsette mulighetene i tellende resultat.

På sin første og eneste reelle sjanse før pause kontret gjestene inn ledermålet i Gaupen.

De rødkledde var kun i ledelsen i snaue ti minutter inntil Erik Sigtbakken var sikkerheten selv fra straffemerket.

Sprudlet etter pause

I andreomgang sprudlet det virkelig av hjemmelaget, og nevnte Sigtbakken førte gultrøyene i føringen etter et fantastisk forarbeid av bursdagsbarnet, Larsen.

RIF fortsette å trille ball i hatt med de rødkledde gjestene, men til forskjell fra før så omgjorde de sjansene i tellende resultat.

Klarer trenerduoen Hansen og Berge å stabilisere spille som ble vist etter pause så kommer gaupdølene til å gi Grue kamp om opprykket til døra.

– Etter en litt rusete start så ble det bra. Vi viser at RIF er på rett veg, og vi bør enkelt klare å henge med i toppen bare vi ikke roter det til på siste tredjedelen, sier Larsen fornøyd.

I tillegg til å være kanskje den viktigste brikken på årets RIF-mannskap, er også Larsen er milsluker på ski som går Birkebeiner rennet hvert år.

– Jeg må jo prøve å holde meg i form, slik at jeg kan komme på løp fra backen.


Larsen er klar på at han ikke har noen ambisjoner om å legge fotballskoene på hylla.

– Jeg har en veg å gå enda for å utfordre «Nilse» (Nils Harald Lehne journ.anm.), men jeg skal prøve å gi han konkurranse på adelskalenderen, avslutter Larsen lattermildt.

Med dagens serier inntok vertene andreplassen bak ubeseirede Grue som troner suverent på toppen.

Neste oppgjør for gultrøyene er kommende fredag borte mot Hernes som ligger på plassen bak RIF på svakere målforskjell.

Kamprapport

Ringsaker–Stange          5–1 (1–1)

Seriekamp 5. divisjon

Gaupen kg.

Mål: 0–1 (15. min) 1–1 Erik Sigtbakken–straffe (24. min) 2–1 Erik Sigtbakken (53. min) 3–1 Espen Haakensveen (58. min) 4–1 Kent J. Johansen (73. min) 5–1 Kevin Berget (77. min)

Ringsaker: Magnus O. Sørensen–Knut E. Helland, Stian Larsen, Piotr Kobierski, Espen Haakensveen – Amund S. Grasbakken, Sondre Bjørke, Andreas Os–Iver Lierhagen, Kent J. Johansen, Eirik Sigtbakken

Benyttede innbyttere: Mikkel Amb, Håvard Haugom, Morten A.S. Larsen, Tor A. Krogsrud, Kevin Berget

Gule kort: Ingen

Dommer: Jens S. Sommer–Follebu FL1 Kommentar

Velkommen til Sigtbakkens nye lekegrind.

Postet av Ringsaker IF den 12. Mai 2018

Eirik Sigtbakken som gikk til RIF fra Dala holdt lekestue med gjestenes back i hjemmedebuten i Gaupen.

Ringsaker viste på banen at uttalelsene om at de går for opprykk ikke er grunnløse.

Høydepunktet i overkjøringen var utvilsom da Knut Einar Helland sendte i veg et skudd som satte nettet på Gaupen Bernabeu på en skikkelig prøve.

– Det er svært lenge siden jeg har fått et lignende treff, sier en smilende Helland etter triumfen i Gaupen.

Kampens store beholdning var uten tvil Erik Sigtbakken som imponerte stort i sin høyre kantrolle.

Med en nettkjenning og to assist, er det ikke å overdrive at hans oppasser slapp heldig fra det etter 90 minutter.

– Det er mye bra, men jeg kan bli enda mer involvert. Selv om jeg føler jeg kunne putta fire i dag, uten at det hadde vært noe å si på. Her er det en fin gruppe i en klubb med ambisjoner. Ikke minst er dert gøy å være i en klubb med ambisjoner om opprykk igjen, sier kampens store spiller med et smil.

Også Anders Hansen som er trener for opprykksjagende RIF er svært fornøyd med eleven.

– Sigtbakken viser i dag hvilken kvalitetsspiller han er, så vi er svært fornøyd med å ha fått han i klubben. Han går foran som et forbilde på treningene, og er den rollemodellen vi drømte om at han var. Når han er til stede så er han med og hever treningene, avslutter RIF-treneren.

Kamprapport

Ringsaker – Jømna Heradsbygd 5–0 (2–0)

Gaupen Bernabeu

Mål: 1-o Tor A. Krogsrud (24 min) 2–0 Amund S. Grasbakken (36 min) 3–0 Andreas Os (52 min) 4–0 Knut E. Helland (70. min) 5–0 Erik Sigtbakken (82 min)

Seriekamp 5. divisjon

Ringsaker: Ken R. Olsen–Knut E. Helland, Stian Larsen, Piotr Kobierski, Espen Haakensveen, Amund S. Grasbakken (K), Sondre Bjørke, Erik Grønvold, Tor A. Krogsrud, Andreas Os, Erik Sigtbakken.

Dommer: Rino Lund–Dal

Tekst og bilder av Petter Sand, Ringsaker Blad
0 Kommentar

Se hvor mye de lokale breddeklubbene trener!

Postet av Ringsaker IF den 26. Feb 2018

De lokale breddeklubber er godt i gang med å forberede seg til en ny sesong. Her kan du lese hva Ringsaker Blad skriver om hvor mye seniorlagene for herrer trener.


Furnes

– De trener tre ganger i uka og vi er vel for så vidt i rute. Vi vant første treningskamp mot HIL og tapte andre mot Storhamar. Vi har 3–4 kamper til før seriestart men det er ikke planlagt noe tur til Syden. På spillersiden ser det bra ut for vår del, forteller Furnes-leder, Edgar Halvorsen.

Brøttum

– Vi trener to ganger i uka. Det er dette nivået våre spillere har tid (og lyst) til å bruke på fotball. Vi burde selvsagt trent mer, men på vårt nivå skal man også ha tid til mye annet. Vi skal ikke på noen treningsleir før sesongen.

Alle brikker er ikke på plass enda. Vi har en spillertropp på kun 16 mann pr. dags dato, og når vi vet at det tilnærmet alltid kommer forfall til hver kamp, i tillegg til skader, sykdom og karantener, frykter jeg en utfordrende sesong. Og mest kritisk av alt; vi har ingen keeper! Men håpet er at det plutselig dukker opp en spiller eller tre som vil være med, aller helst en keeper, men enhver ny spiller er hjertelig velkommen, sier Ottar Randgaard.

Moelven

– Vi trener tre fellestreninger i uka, men i tillegg kommer det kamper. Så langt har vi spilt en kamp inne og en ute, men tanken er å spille fem kamper før seriestart. Slik det er nå føler jeg at vi er i rute, og Lars Bjørke blir spillende assistenttrener for oss i år, sier Moelven-trener, Geir Haga.

Nes

– Vi er langt foran det vi var på samme tid i fjor, selv om vi i helgen som var tapte 12–1 mot Blaker. Vi trener to dager i uken. Ei økt på Sveum, og ei økt i Neshallen. Selv om vi ikke har forsterket laget siden i fjor, så er vi langt foran det vi var på samme tid i fjor. Nå er det planlagt fire kamper til før seriestart, sier en optimistisk Håkon Taskerud.

– Har Nes planlagt noen treningsleir før seriestarten, Taskerud?

– Nei, eller det må i så fall bli på Silver Rock det da.

Ringsaker

– Vi trener tre fotballtreninger i uka, men i år skal vi ha to lag. Så for noen blir det fire. I tillegg kommer det treningskamper. Helga den 16. mars reiser vi til Oslo og har en helg sammen der. Vi har en komplett tropp, og flere spillere er på veg tilbake fra skade. En spiller som Erik Sigtbakken har vært ute en stund med skade, så jeg føler vi er godt i rute, sier RIF-trener, Anders Hansen.

Nybygda

– Vi trener to dager i uka. Torsdag og søndag, og skal prøve å få til tre kamper før sesongen. Vi har fått inn noen nye spillere, og med et bedre treningsgrunnlag ser det bra ut. Det er ikke planlagt noen treningsleir, men vi satser på å gjøre det bedre enn forrige sesong. I tillegg skal vi ta revansje mot Nes, sier bygda-trener, Anders Sterud.

Næroset IL

– Gutta trener to ganger i uka, og det er omtrent 20 på hver trening. Så det ser i hvert fall ut som at vi skal klare å stille lag i år, sier Tove Elisabeth Elvsveen Waagan som er kontaktpersonen hos Næroset.0 Kommentar

Ringsakergutta vant på Nes.

Postet av Ringsaker IF den 29. Des 2017


Nikkis i form", et lag bestående av Ringsaker-spillere vant romjulsturneringa i Neshallen torsdag. Torbjørn Falch Rustand avgjorde finalen mot Trøkkadarn.


Bilder fra turneringa og Ringsakergutta


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline