Finansiering av aktivitet.

Postet av Ringsaker IF den 11. Jan 2018

Ikke vær likegyldig til hvem som finansierer barn og ungdom sin aktivitet i Hedmark

Det er utrolig viktig å forstå hvilke konsekvenser det får hvis det gjøres endringer på enerettsmodellen for pengespillpolitikken i Norge. Det vil utgjøre STORE forskjeller for alle de barna og ungdommene som nyter godt av denne ordningen i dag. Vi i Hedmark idrettskrets føler daglig på kroppen de behov og utfordringer idrettsklubber står ovenfor, og hvor nødvendig det er med finansiering via spillemidlene. Vår oppfordring er at dere foreldre, klubbledere, trenere, støtteapparat og støttespillere bryr dere om hvor disse pengene kommer fra!   

Her er fakta ved dagens enerettsmodell:

  • Alt overskudd fra Norsk Tipping går til gode formål – ikke til private eiere
  • 64 % av overskuddet fra Norsk Tipping går tilbake til idretten i Norge!  
  • I 2015 mottok idretten over 2,2 milliarder kroner!  
  • Pengene benyttes til bygging av små og store idrettsanlegg over hele Norge!
  • Ca 300 millioner kroner går direkte ut til over 11 400 idrettslag over hele landet!
  • Over 80 prosent av alle barn mellom 6 og 12 år i Norge er medlemmer av et idrettslag!

Hva skjer hvis det innføres en lisensieringsmodell:

  • Det blir et konkurranseutsatt marked, som igjen betyr at pris og marginer blir viktig. Dette betyr igjen at utbetalingsprosenten blir høyere – ergo overskuddet lavere.  
  • I dag blir det igjen ca 60 øre per krone i overskudd etter premier – med lisensieringsmodell vil den bli på kanskje bare 20 øre.
  • Det betyr at SKAL det totale overskuddet øke, må det spilles for adskillig mer enn det gjøres i dag. Er det ansvarlig? At de som allerede spiller for mye skal spille for ENDA MER?

Dette er også en verdidebatt – IKKE en debatt om en fotballspillers rett til å spille i Tippeligaen.  

Glem enkeltpersoners private agenda i media, dette handler om de gode verdiene i norsk idrett. I stedet for meg, meg, meg, mitt, mitt og mitt - snakker idretts-Norge om Glede, Fellesskap, Ærlighet og Helse. Disse verdiene må du lete lenge etter hos de utenlandske spill-aktørene. De er kun opptatt av egen vinning og inntjening. Ta en titt på reklamen som de lager og sender, så forstår du hva vi mener: de kundene de helst vil ha er de som taper mest. Dette er overhodet ikke forenelig med de verdiene norsk idrett står for!

Som Idrettspresident Tom Tvedt sier:

«Idrettsanlegg i Norge er viktigere enn private kontoer på Malta»

 Så igjen: IKKE vær likegyldig til hvor vi får vår finansiering fra!

Tor Rullestad, styreleder i Hedmark idrettskrets Mette Thorslund, nestleder i Hedmark idrettskrets Tina Thorsen, Organisasjonssjef i Hedmark idrettskrets

Tina Thorsen, Organisasjonssjef i Hedmark idrettskrets



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.